Actuele vangstberichten tot woensdag 20 augustus 2008 (deel 1)

Actuele vangstberichten tot woensdag 20 augustus 2008 (deel 1)

De waterhuishouding in Nederland zal zo zachtjesaan weer aardig op peil zijn….Veel regen,wind en soms zelfs herfstachtige temperaturen. Aan het einde van deze week schijnt een langere zomerse periode aan te breken. Voor al die sportvissers die vakantie hebben of gaan houden zou het een zegen zijn.


Ondanks de regen waren er soms toch prachtige zonsondergangen zoals deze welke werd gefotografeerd door Martin Brouwer.

Zout door Arthur van Tienen

Kantvisserij
De zeebaars schijnt de zomervis van Nederland te worden en heeft nu definitief de tong verdongen als zomervis
Als je kijkt wat voor een ontwikkelingen er zijn om deze felle rover te kunnen verschalken doet dit mij als sportvisser zeer goed en de evolutie om goed zeebaars te vangen is nog volop in gang. Uitstekende sites als Zeevisland en de site van de Eurovissers geven vaak waardevolle informatie wanneer het gaat om het vangen van zeebaars en er zij al divers specialisten die royaal met de informatie omgaan en vrij toegankelijk zijn voor degen
die meer willen weten over de vangsttechnieken en stekken van deze rover.

Ook de afgelopen weken zijn  er mooie exemplaren gevangen en niet alleen de grote jongens en meiden doen het goed. Menig wedstrijd wordt alk beslist door het aantal zeebaarsjes en als voorbeeld is de  beslist de Nachtkoppelwedstrijd van de Zeenaald welke aan het Slufterstrand werd vervist en waar 241 meter vis ( 962 stuks) werd gevangen en waarvan 99% zeebaars was. Winnaars werden Bert Heukels en Ed van Zanten van HSV Ter Heijde die met 89 vissen het potje leeg haalden.


Meeuwen op de radar

Zeker een wedstrijd om eens aan mee te doen  want alle ondermaatse vis wordt direct gemeten en terug gezet.
Voor de rest was het de afgelopen weken buiten de zeebaars om slapjes en ook de bekende Zeeuwse stranden leverde niet die tongvangsten op die we daar gewend zijn. De paling liep dit seizoen beter dan verleden jaar en dat is dan wel weer een opsteker. Een ander leuk bericht is dat er op de Oosterschelde nu vaker en vaker  lipvissen worden gevangen. Voorla steenstorten en dijken zijn favoriet voor deze vissen waar ze met hun “babytandjes”algen en schelpdieren van de stenen afknabbelen.

Waterweg en Europoorthavens matig met makreel in het Calandkanaal en wat ondermaatse steenbolk en wijting.Waterweg in de avond de beste visserij en overdag zeebaars en fint langs de strekdammen tot aan Maassluis en Rozenburg, in de avonden hier kans op wat tong, paling en bot.

Strekdammen en stranden van Hoek van Holland tot aan Monster redelijk in de avond, paling, wat tong en gul zijn hier de hoofdmoot. Makreel visserij vanaf de dammen op ene laag pitje door het waardeloze weer van de afgelopen weken.

Bootvisserij
 
Makreelvisserij matig, mede door het slechte weer van de afgelopen weken, gulvisserij op de wrakken super maar alleen geen grote mannen en dames, zeebaarsvisserij op de wrakken ook matig.
Geankerde visserij matig, aan de kust in de diepe stukken bij Westkapelle nog de meeste kansen op tong en wat gul, Spijkerplaat in de monding van de Westerschelde bracht ook weinig soelaas de afgelopen weken. Gootebank voor de kust van België prima.


Huurkotters in de wind en makreel is de vis op dit moment (wanneer het weer het toelaat)

Maar geen paniek, eind september beginnen de wintervissen zich alweer aan te dienen en dan gaat de boel weer los! Vergeet je niet aan te melden voor de voorselecties Bootvissen vanuit Scheveningen en Bergsediepsluis, eind augustus sluit de inschrijving!!   Tot volgende week,  Arthur

Courtmacsherry Fishing news

In the last 2 weeks the fishing off Courtmacsherry has been good with the inshore reefs producing good conger ling and pollack fishing.The skate fishing has been exceptional and between the 2 boats we now have over 40 skate tagged and released this year.Shark Fishing has also been very productive with fish up to 80lbs tagged and released.


The  wrecks are fishing well with Specimen Ling for Hans Drexler of 25.5lbs,Specimen Ling of 27.5lbs for Kees Martins, On the 8th August ,Mike doody landed 3 Specimen fish a Pollack of 14.2lbs,Coalfish of 25.1 and 19.7lbs,Niall O Sullivan  Specimen Coalfish of 22.6lbs,Ronan O Sullivan only 8 years old landed a Specimen Coalfish of 24.2lbs


John Barnes landed a Specimen Coalfish of 15.2lbs and Party Plooster from Holland had good fishing from the “Lady Patricia “skippered by Niall O Sullivan with a Skate of 154 lbs tagged and released,and Specimens for Jaap Noordermeer a Coalfish of 17lbs ,Peter Van Marion a fine Cod of 23.2lbs , Sander Plooster a Specimen  Coalfish of 15.7lbs and Theo Speet a Specimen Coalfish of 24.6lbs,  Regards Mark


Vangstberichten Roofvis door Piet Driessen

Vele roofvissers zijn terug van vakantie en nemen de draad van het dagelijks leven weer op. Is er ook nog gevist in Nederland? ja hoor. Hoe waren de vangsten dan op de rovers? Hieronder even een korte samenvatting van de vangsten.

Snoek, vaak hard werken om wat aantallen te vangen. Wel geregeld meldingen van grote vissen tussen door, maar ook veel meldingen van vissers die de snoek met dit warme weer wat met rust laten en wachten om op de snoek te vissen als het wat kouder word en hij geen problemen heeft met het terugzetten. Natuurlijke kleuren scoorde goed, en ook de kleur zilver stond nog eens geregeld op de het menu, en zo als gewoonlijk in deze periode diverse grote vissen onder het baarzen op superklein kunstaas.

Snoekbaars redelijk te vangen en vaak nog mooie aantallen. Daar in tegen veel minder grote vissen, of diverse grote vissen al een stuk dieper (ongeveer 6 meter) Veel snoekbaarzen op groen en lichtbruin. Ook opvallend veel snoekbaarzen op korte schadjes (4 a 6 cm).

Baars weer redelijk los, maar de ochtend uren zijn wel vaak het beste om op het water Perca te belagen. Veel meldingen op spinners en kleine schadjes. Vooral de grote baarzen op schadjes tot een cm of 6. Ook enkele grote baarzen op bolvormige pluggen. Geel duidelijk een van de beste kleuren op de lijsten.

Roofblei op enkele dagen topvangsten, en hier onder ook veel vissen tussen 70 en 80 cm. Opvallend veel roofblei dieper dan we verwachten, en dan bedoelen we vaak rondom de 4 meter. Kunstaas geen peil op te trekken, maar dat maakt het ook zo leuk om het eens op de roofblei te proberen.

Winde ook redelijk wat meldingen en hierbij weer diverse 50 plussers daarbij. Spinner en kleine plugjes waren op de winde het succesvolste.

Meerval diverse meldingen vanuit het hele land en dan praten we van Waal, Maas en IJssel. Hierbij diverse vissen boven de 125 cm. Vaak op shads of op langzaam gevoerde pluggen.

Aankomende weer lekker weertje om er eens op uit te gaan achter de rovers aan, en vergeet op dit moment niet het wisselen van de snelheid en ook de diepte nu vaak variëren, succes

  
In de zomervakantie zou het er van gaan komen. Mitch, een jongen uit  onze buurt, zou een dag mee de rivier op gaan. Om zes uur ‘s morgens   stond hij met heel veel zin op de stoep. De harde wind en pittige  buien weerhielden hem niet enkele mooie baarzen te vangen.

Dit wordt  een echte roofvis-visser die het spelletje al aardig doorheeft. Leuk om het enthousiasme bij de jeugd aan te wakkeren! Groet Wilfred van Nunen


Daar had dus eigenlijk een vis tussen moeten staan….

 
Bard was nog even met Piet Driessen op de Maas geweest.

 
Mad Grosell van Pro Logic stuurde ons een paar mooie foto’s van Black Bass waaronder een prachtige gevangen op een 12 cm Minnow Jerk in de kleur Salt & Pepper…


”......en John Hutchins ving deze beauty met de 4 play”


Ook voor de insecten zou het beter zijn dat het een tijdje echt droog zou blijven…Foto Rob Kraaijeveld

   
De afgelopen twee weken hebben mijn vismaat Ad van Wijngaarden en ik met redelijk resultaat de grote rivier belaagd. Mooie snoekbaarzen, sterke snoeken en grote baars kwamen in de boot. Maar de mooiste vis van die twee sessies moet deze winde zijn, van maar liefst 59,5 cm gevangen door mijn maat Ad. Die wilde ik jullie niet onthouden.

  
Mooie vis van de grote rivier…...Met vriendelijke groet Tim Huizinga


Enkele mooie roofbleien waren het haasje waaronder een mooi exemplaar voor mijn vismaat Jorn.
De kleinste uit de Salmo Slider  familie ontpopte zich als een super roofblei aasje. Groetjes   Roy Vanstreels

 
Beste T.F.Aangezien ik in het zuiden des land’s ( Limburg ) woon is het voor mij als vliegvisser maar een kleinigheidje om in de weekenden naar de mooiste vliegviswateren in de Ardennen, de Eifel of in Sauerland af te reizen.

Na de nodige “mooie” beekforellen lukte het mij om ook nog eens drie van deze kneiters te vangen. 2 stuks van 65 cm en 1 die nog net een centimetertje langer was, en dat op een 0.16 tipje ! Wat zijn dit prachtvissen, en wat zijn ze sterk!  Met vriendelijke sportvisgroet,  Hans Swinkels

   
23 Juli zat ik aan de waterkant van de Waalte vissen, na de 1e inworp duurde het niet lang of de top van mijn hengel knalde naar beneden en na een drill van ongeveer 10 minuten kon ik de prachtige 77cm Barbeel met een gewicht van 5250gr. landen.

1 dag later ving ik nog een 73cm Barbeel,  Naast deze 2 dikkerds ving ik nog 10 andere Barbelen tussen de 50 en 60cm. GreetZ Ron, barbeel.eu


Vrijdag de snoeken eens een keer links laten liggen voor een sessie op de Grensmaas. Het was zeer warm maar dat was aan de vangsten  niet te merken.  Als afsluiter wist ik een mooie barbeel te verleiden op kunstaas. Een memorabele vangst!  
Groetjes  Roy Vanstreels


Het is nu toptijd om prachtige vlinders te bekijken, zeker als het weer komende dagen gaat opknappen



Vorige week had mijn zoon Jorrian een heel grote graskarper gevangen en ook vertelde hij vol trots dat de mensen langs de kant van de weg stopten om zijn vis te bekijken, de brandweer commandant in ons dorp was zo vriendelijk om een foto te maken zodat hij U en ons kan bewijzen over zijn graskarper van 85,5 cm.


Prachtige vis waarvan door mijn vismaat Rien deze mooie foto is gemaakt. 



Met het pennetje vissen op een paar flinke handen hennep leverden deze zeer mooie hoge vis op.
Gr wesley van Toledo



Schubkarper 7560 gram gevangen aan een aardbei boillie.
Evert Kluitenberg

  
Beste Total Fishing,
Na een nachtje geblankt te hebben zijn we s’ochtends maar even de  polder ingedoken met de penhengel om hopelijk toch nog een karper te  scoren. Na een aantal voerplekjes gemaakt te hebben was het op de eerste  voerplek meteen raak,daar werd deze 20 ponds polder schub gevangen met   zachte mais.

Op de andere 2 foto,s mn neefje Jesper die zn eerste 2 brasems wist de  vangen,op de eerste foto keek ie toch nog wel wat moeilijk maar bij de 2e ging het al een stuk beter. Met vriendelijke groet, Barry van Gelder en Jesper Hettinga

 
Beste Totalfishing,  Na enkele nachten niets gevangen te hebben, zijn ze eindelijk los. Deze 2 mooie karpers heb ik gevangen op een 20mm monstercrab boillie van Dynamite baits Hoop er dit jaar nog veel meer te mogen bewonderen.
Groetjes Dennis

Beste TF,
Maandag 4 augustus ben ik weer wezen vissen bij mij in de buurt. Na eerst een knolletje van ongeveer 3 kilo te 
hebben gevangen, kwamen er 2 prachtige karpers uit van 18 pond. De eerste was een echte gouden plak en de andere een zeer donkere schub. Hiervoor ga je te vissen, toch?
Met vriendelijke groet, Jaap Ronner


 Veel succes voor de prologic testvisser Christopher Paschmanns met ....

 

........2 schitterende vissen

 

Het fameuze laatste uurtje…..

 

Mooie kopstudie gemaakt door Piet Driessen

 

Vandaag, 3 augustus 2008,  met 2 gasten het Gooimeer op geweest. De vangsten waren geheel anders dan de andere dagen. Nu kenmerkte zich dit door harde aanbeten en mooi maatse vissen. Er kwamen 54 vissen  aan boord waarvan er zeker 35 tussen de 50 van 67 cm zaten. Vorige week kwamen er nog  vooral kleine snoekbaarzen aan boord maar dan in het dubbele aantal.
Groeten, Erik Stobbe, eendagjevissen.nl

 

Hallo Total fishing lezers
De uitkomst van het vertikalen was: de firebal. Mijn zoon Niels ving  zijn eerste vakantie snoekbaars tijdens een avondsessie. GRT Mario uit Engsbergen

 


Denis Curot met een zomersnoekbaars van 94 cm


Hallo TF,
 
Vandaag kwamen Erik en Theo een dag verticalen en omdat ze zelf een boot hebben waarmee ze regelmatig op de Maas vissen wilde ze de rivier op om het een en ander te leren volgens eigen zeggen. Met enige regelmaat kregen we aanbeten en toen kwam het moment van Erik, na een snoeiharde aanbeet op een meter of 4 diepte en een stevige dril kwam dit monster van 92 cm vanuit de donkere diepte omhoog en werd ze door ons met liefde in de boot getild gefotograafeerd en weer voorzichtig terugezet.

Ook Theo wist een aantal vissen te vangen maar aan de 92 cm van Erik kan hij niet tippen Uiteindelijk wisten we in druilerig weer 22 vissen te vangen. Gr Gio



Roger Evers wist in de vakantieperiode een serie prachtige snoekbaarzen te vangen. Deze was precies 78 cm…..


.......Bij deze vis stopte het meetlint bij 86 cm en de mooiste en…...

 
.....en grootste was deze schoonheid van maar liefst 92 cm.
Morgen nog meer snoekbaarzen, ook van Roger Evers!

Arjen Noordstra met een mooie snoek ingestuurd door:
Een trotse Oom.


Maandag 22 juli een dagje vissen met mijn zwager Frank op zijn boot .
Topdag wel erg slecht weer veel wind en regen , maar na de middag was alles weer snel vergeten , de weer goden begonnen met ons mee te denken met zon en blauwe luch als gevolg. We hebben die dag samen nog 8 snoeken gevangen .
Gr Eric

Een mooie avond leverde Rosco deze beauty van 118 cm op. Op de vliegenhengel!!
Groet vab Walter

 

Beste redaktie,
Dit weekend wederom een mooie meter + vis met een grote kop even in de boot gehad. Sport van de bovenste plank, vol in de wind op de rivier. Groeten, Jack van de Mortel.

Metervis uit het diepe op een mega twisterstaart in de steunhengel.

 

Met een busterjerk wist ik deze vis van 115 cm. over de streep te trekken.  Er stond behoorlijk wat stroming en de snoek knokte voor wat  ze waard was.

Na een drift van 100 meter kwam ze boven. Snel een fotootje en weer terug. Met een krachtige flats water in mijn gezicht nam ze afscheid. Heerlijk! Groeten van Wilfred van Nunen.


Een paar weken eerder deze mooie riviersnoek van 115 cm. mogen vangen op een strike pro magnum.
Wat kunnen ze sterk zijn op stromend water! 
Groeten van Wilfred van Nunen

 

Beste Totalfishing,
Een onstuimige ochtend op het grote water, buien vlogen werkelijk om onze oren, leverde mij exact 1 aanbeet op. Normaliter zou je zeggen; schamele oogst.

Maar als het een vis is zoals deze dan is je dag in 1 klap geslaagd. Met 111cm een prachtige dame.


 De ochtend zou voor vismaat Michel productiever blijken; met een 90, 97 en 106cm vis was het ‘grote water’ vandaag ook echt goed voor ‘grote vis’. Het complete verslag inclusief filmpje van de dril op een deinende boot tussen de schuimstroken staat op predatorteam.nl.  Succes met de site, keep up the good work! Groeten, Klaas Bolte

 Morgen deel 2 van de vangstberichten tot woensdag 20 augustus 2008!!

 

Deze week nominaties voor de baars van Mitch, de winde van Ad, de barbeel van Roy Vanstreels , de karper van Jaap Ronner, de 92 cm snoekbaars van Roger en tenslotte de prachtige snoek  van Klaas Bolte.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -