Actuele vangstberichten tot en met 4 september 2006 (deel 1)

Actuele vangstberichten tot en met 4 september 2006.
 
De vakantie zit er op en we gaan weer van start met wekelijks de fraaiste foto’s van Total Fishing lezers. Deze week zoveel dat we ze gesplitst hebben in 2 delen van 60 stuks. Morgen vindt u deel 2 van de mooiste inzendingen. Helaas moeten er wekelijks de nodige afvallen waardoor de mooiste foto’s altijd weer overblijven. Ook de weersverwachtingen zien er hoopvol uit en dat biedt een mooi vooruitzicht voor de Fait for Lure & Fly komend weekeinde in Maurik. Regen hebben we genoeg gehad en de voorraad hemelwater moet gewoon op zijn. Kan bijna niet anders…

 
 ‘We hebben wat water op ons dak gehad…Jerry ziet ook al weer de nodige donkere luchten naderen. Wel mooi om te zien maar soms wat lastig….
 
 
Zout door Arthur van Tienen
 
Kantvisserij: Net terug uit Engeland waar we een geweldige leuke zeevisweek hebben gehad in Weymouth aan de Engelse Zuidkust hier weer wat berichten uit het Zoute .
Over het gehele front genomen een matte visserij die wacht op nieuw impulsen.
 
Om te beginnen het Europoortgebied
Vrijdag 18 augustus was het weer de beurt van de Zeenaald om de jaarlijkse Nachtmarathon te houden, een wedstrijd over 12 uur met 2 hengels, da’s pas werken!
De locatie Calandkanaal was verleden jaar zo goed in de smaak gevallen dat wederom voor deze stek werd gekozen en terecht.
Met het daglicht kwamen vooral kleine wijting, wat steenbolken, zelfs schollen en wat bot en zeebaars naar boven, met het invallen van de duisternis was het afgelopen met de wijtinkjes en kwamen enkele palingen en de grotere steenbolken boven water.
Frank Peene , oud lid van de Jeugdploeg van verleden jaar en nu begeleider van het Jeugd Kust Team wat volgende week in Portugal gaat proberen te scoren wist de wedstrijd te winnen voor Kees Westdorp en Martin v/d Drift.
Afgelopen vrijdag vond er wederom een leuke wedstrijd plaats op het strand van s’Gravenzande waar voor de 2e keer in successie de nachtkoppelwedstrijd werd gehouden, zeebaars, paling en tong was de vis die te vangen was en Gilles Traas en Erik Remijn van De Eurovissers wisten meer dan 5 mtr. vis samen uit het met apehaar vervuilde Noordzeewater te halen. De organisatie was even als verleden jaar perfect en zeker een aanrader voor volgend jaar .
Voor de rest van het Europoortgebied weinig verfrissends te vertellen, de tong laat het afweten, de zeebaars gaat wel iets beter gevangen worden maar de rest is niet best
Zeeuwse wateren scoren ook al niet beter, weinig tong zoals in het Europoortgebied, zeebaars die eigenlijk alleen bij de diverse kustwerken valt er op de gezette tijden leuk zeebaars te vangen.
Laten we hopen dat het allemaal wat beter wordt, blijf vooral vissen en richt je op zeebaars , die kun je nog het beste aan de schubben komen, scheelt ook wat aas als je met een dobber vist, de krabben zijn erg actief op dit moment 
Voor de rest wensen wij alle deelnemers van het W.K. Zout  In Portugal veel succes toe, verslagen van de dagen te vinden op http://www.sportvisserijnederland.nl/ en op de officieel website van het W.K in Portugal  http://www.portugalfishing2006.com/
 
Bootvisserij:Oosterschelde matig met wat scholvangsten, weinig tong, wat paling en bot, weinig meldingen van pijlstaartrog wat toch vreemd overkomt want meestal worden er zo,n 10 tot 20 per jaar gevangen, tot dusver slechts 2 meldingen. makreel kun je nog overal vangen en eigenlijk is het wachten op de wintervis die zo aan het eind van september alweer redelijk te vangen moet zijn op de Noordzee. Tongvisserij op de Noordzee matig, gul wel vrij goed. Groet, Arthur  
 
 „Jan Stam van het Gamakatsu team tijdens de Nachtmarathon van de Zeenaald“
 
 
Witvis door Willem Stolk
Gelukkig zijn de vangsten gemiddeld redelijk te noemen, want louter in de regen vissen is ook geen pretje. Er wordt nog volop gevist zowel op rivieren, plassen en kanalen.
Hieronder enkele positieve meldingen:
 
Jaco Verhagen
“Wat een weekend! Vissen in de Lithse ham is een visserij op zich. Deze diepe zandafgraving is elk jaar weer goed voor vele honderden kilo’s vis. Gisteren deden we mee aan de jaarlijkse koppelwedstrijd en zoals gebruikelijk viste het Zammataro team weer de sterren van de hemel; Zammataro won met 199 kg en dan waren er ook nog koppels met 191 kg , 184 kg en nog een paar meer boven de 150 kg!! Helaas hadden we er zelf maar 27”.
 
Nico Cox
“Ik ben drie dagen gaan vissen op 3 verschillende wateren; Vrijdag op het Spuikanaal van Rilland was ronduit slecht , slechts een paar brasems en een enkele baars . Zaterdag op de Lek bij Jaarsveld was het een heel stuk beter ; in totaal 78 vissen waarvan 15 brasems van rond de 2 kilo en de rest veel grote kolbleien en een paar heel mooie voorns. Zondag op de Bergsche Maas nabij de brug van Keizersveer, een mooie vangst in verhouding tot het het bar slechte weer . Ruim 40 vissen waarvan de meeste hybrides waren en een tiental mooie brasems”. Aldus Nico.
 
Al met al dus gemiddeld goed - deze week beter weer met temperaturen > 20 graden - afwachten wat dit zal gaan betekenen voor de witvisserij…
 
 ” Af en toe een buitje (van 2 weken)..”
 
 
Roofvis door Piet Driessen
 
Vangstberichten afgelopen week.
Het was me het weekje weer, alle soorten weergoden hebben we voorbij zien gaan waaronder zon, regen, onweer en op het einde van de week ook nog een stevige wind. Temperaturen vallen nog best mee, en aankomende dagen zouden ze nog wat oplopen. Afgelopen week redelijke vangsten van de rovers maar in het weekend daarentegen waren de vangsten meteen een stuk minder. De oorzaak kan zijn dat landelijk op diverse plaatsen de wind compleet om ging in het weekend, en verder waaide het ook behoorlijk stevig vaak en dat waren we al een aantal weken niet meer zo gewend, en de vissen zullen hier zeker ook even van slag door zijn. Opvallend was dat in het kustgebied en grotere plassen de vangsten vrij constant bleven.
Snoekbaars op de meeste plaatsen klein van stuk,en ook nog geen grote aantallen vertelde de meldingen landelijk. Slepend meer vissen dan verticaal en dan vooral met lange slanke plugjes. Meeste vissen tussen 4 en 8 meter. Baarzen zijn ook weer overal redelijk te vangen, maar nog niet veel grote vissen erbij. In de oever zeer veel kleine baarzen, maar wat dieper liggen de grote stekelrovers nu te wachten. Het blijft een pracht vis om te belagen onze vriend Perca. Snoek in vaarten en polders waren al wat actiever en hier zitten al af en toe mooie exemplaren bij. Jerkbaits en shads die langzaam gevoerd worden leverde duidelijk meer vis op dan slepend en snel gevoerd kunstaas. Veel vissen op paars en rood afgelopen week wat de snoek betreft.
 
Roofblei en winde op enkele dagen zeer moeizaam en dan ook vaak wat kleinere exemplaren, op die enkele uitzondering na in enkele stroomgebieden op de rivieren. Winde duidelijk even afwezig op kunstaas, maar er komen nog wat weken dat ze er zeker weer zullen zijn. Dus aankomende week wat warmer en wat droger, dus als je even tijd hebt snel naar het water om wat rovers te vangen. Succes daarmee, en voer het kunstaas niet te snel op dit moment.
 
 “Kleine baars is erg actief en gretig op dit moment. Soms 2 tegelijk op 1 plugje..”
 
 
 “ Prachtige baarsfoto van Piet Driessen die er vanuit de oeverzone grote aantallen wist te vangen ”
 
 
  “Eindelijk weer een mooie baars voor mij. De aanhouder wint…groet Tim ”

 
   “Jurgen wist op de oude vertrouwde shad rap deze baars te pakken   ”

 
 “ Topvis van Johan Caneel ”

 
  “Karakter   ”

 
 “Geknipt vanuit de belly ”

 
 Geachte Total fishing, Hierbij stuur ik jullie een mooie foto van een baars gevangen 12 weken terug op het IJ te Amsterdam. Met vriendelijke groet,Robert Bakkert   ”

 
 “Frank met een gave rivierrover ”

 
  “Stenen oever en overhangende takken is altijd interessant voor baars   ”

 
 “Prachtig gestroomlijnd   ”

 
  “Je moet klein beginnen, ook in de sportvisserij…   ”

 
 Bij sommige is het in de genen vastgelegd zoals dit fraaie plaatje van de dochter van Lucien laat zien   ”

 
  “Oooooooooh wat heeft u grote tanden! Mvrgr,R.Mansveld   ”

 
  “Ze moeten niet altijd 90 + zijn. zie hier de toekomst , grt fisher   ”

 
  “Geachte redactie Totalfishing,
Momenteel is het nog erg lastig om de roofvissen aan de schubben te komen. Nog even doorbijten tot September denk ik. Toch wist ik afgelopen troldag drie fraaie vissen in de boot te krijgen. Te weten een Snoekbaars van 75cm en 2 Snoeken van ieder 85cm. Groeten,Joram Krol.
 ”


 
  “Beste redactie T.F,
 Ineens zegt Snizhana tegen me: “Ed, zullen we even gaan vissen?” Ik dacht even dat ze het niet meende…....en zei dat we wel kans hadden om een bui op ons dak te krijgen. “Geen probleem, ik trek jou oude vispak wel aan.” En ik maar denken van wat heeft zij gegeten vandaag…..

 
 “ ….Het was al 16.30 uur, dus snel spullen pakken en rijden maar. Om 18.00 uur waren we aan het vissen. En dan bedoel ik ook echt we, want ze nam ook een hengel ter hand. Al snel kreeg ik een aanbeet en mocht de eerste vis van 61 cm even het daglicht zien.
 
Nu de foto nog. Wat me eerder niet lukte, gebeurde nu wel. Ik kreeg Snizhana zo gek om de vis beet te pakken, ze trok een neopreen handschoen aan en de angst werd overwonnen. “Hij heeft ja tanden” zei ze, haha ze was ze vergeten dat ik meestal vissen vang met een gebit. Toen ik aangaf dat de tandjes niet door het neopreen konden komen was ze gerust gesteld en werd de foto genomen. Op de foto is de gloed van de ondergaande zon duidelijk van Snizhana haar gezicht af te lezen….

 
 
  “ ….Op een gegeven moment ving Snizhana zelf ook een snoekbaars, ze dacht eerst dat ze aan de bodem vast zat, wat later niet het geval bleek te zijn. De beleving straalde van haar gezicht. Paniek met kreten zoals: “wat moet ik doen” en “Strak houden die lijn” galmden over het water. Super, haar eerste zelf gevangen snoekbaars en ze pakt ze zelf ook vast. Op de 2e foto zelfs met ondersteuning van de vis, terwijl ze geen handschoen aan die hand droeg. Dat laatste ging met enige tegenzin, want ze weet hoe mijn handen kunnen stinken!
 
Snizhana heeft er in totaal 1 gevangen en zelf ving ik 5 snoekbaarzen. We hebben tot het bijna donker werd gevist, in totaal 3 uren. Het laatste uur kregen we geen aanbeten meer.  ”

 
  “Je begint zelf te shaken van die Salty Shakers,….vandaar de onscherpte… Groetjes Ed ”

 
 “De vismaat van Volkmar krijgt ook de smaak te pakken. Erg leuk al die vissende vrouwen! ”

 
 Beste Totalfishing en bezoekers,
Hierbij een foto van een mooie snoekbaars die ik ving tijdens een dagje vissen in Ridderkerk met Victor Kruit en Thomas de Weerdt.
Groeten,Bas van der Hoek uit Vlaardingen
   ”

 
  “Beste Redactie T.F,
Donderdag avond heb ik samen met Sjoerd geverticaald. Het was kort maar krachtig en het weer was prachtig! De zon scheen tot laat in de avond en er stond een lichte kabbel op het water. Groetjes Ed
   ”

 
 Geachte Fotalfishing directie,
Ik heb deze 2 vissen gevangen op mijn vakantie in Friesland, het betreft een mooie snoek van 98 cm werpend vanaf de kant gevangen. De andere vis is een snoekbaars van 78 cm gevangen met een shad van 12 cm
verticalend vanaf de kant, dit was mijn 3e snoekbaars. Met vriendelijke groeten, Marcel Beuzenberg
 ”


 
   “Total Fishingauteur Eric Marteijn in volle actie. Samen met vismaat Tom Kroon wist hij afgelopen weekend de Eagle-Total Fishingcup verbonden aan het NKS te winnen. Zij waren over alle NKS wedstrijden dit seizoen de sterkste. Proficiat!  Morgen volgt een verslag van de laatste 2 wedstrijden dit weekend ”

 
  “Een prachtige snoekbaars gaf machtige sport   ”

 
  “Gio met een schitterende 90 plus vis   ”

 
 Hallo Redactie,
Op zondag 27-8-2006 kwamen Marcel en zijn zoon Rick een dagje verticalen en al snel stonden ze beide met een kromme hengel. Dat gaat goed dacht ik nog maar tot  mijn verbazing kwamen er 2 grote brasems boven met de shad in hun bek. Gr Gio
 ”


 
  “ Resultaat van weken bloedheet weer… ”

 
 Beste Total Fishing, hierbij een paar mooie foto´s van een keertje nacht vissen. snachts niks gevangen, maar rond een uur of 7 begonnen ze te bijten. De zeelten zijn gevangen op een hap maaien, en feeder hengels. De grootste 2 waren 52 cm en 48 cm en 2 kleineren van 40 en 38 cm. Bij deze de 2 foto´s van de grootste zeelten Groeten Roy en Mike

 
  “Een vakantie in de Ardennen leverde deze prachtige forel op   ”

 
 “Bjorn wist dit jaar al heel wat meervallen te vangen als bijvangst   ”

 
  “Hier een paar schitterende foto’s van een vismaat van mij Peter vd Laan die tijdens het verticalen de vangst van zijn leven ving….

 
  “ …..Na een mooi aantal snoekbaarzen en baarzen knalde er met grof geweld een zeeforel van precies 80 cm vol bovenop zijn shad!!.... 

 
    “ ….Na een schitterende dril waarbij de vis volledig uit het water kon ze even later vereeuwigd worden en zwom ze zonder problemen weer weg. Echt een topvangst. Met roofvisgroeten Lucien   ”

 
  “ Zonder woorden ”

 
  “Mijn vismaat Mark gokte op snoek en dat had ie goed bekeken, want deze 80-plusser kon de verleiding van een groene Mann’s megagrub niet weerstaan. Groeten Willem   ”

 
  “Geachte redactie,
Gisteravond mijn eerste snoek gevangen bij Weidum (Friesland)in de Zwette. Tegen het vallen van de avond konden we deze snoek landen. Een schepnet was niet aanwezig, dus voorzichtig met de hand uit het water gehaald. Een trofee van 86 cm voor zowel mij, als mijn (vis)maat Piet Douma, die mij enthousiast heeft gemaakt voor het vissen op roofvis (tevens de schieter van de foto). Mijn dank gaat dan ook uit naar hem, vanwege het feit dat hij mij de kneepjes van het snoek (baars) vissen heeft bijgebracht. Op naar de volgende vangst….Vriendelijke Groeten,Hindrik Kingma
 ”

 
   “Gerard met een sterke vis van de rivier   ”

 
 “Hans met een van zijn wekelijkse toppers   ”

 
 Hallo, Het begint gelukkig voor ons vissers weer wat rustiger te worden op het water. De meeste watersporters zijn al weer verdwenen, en kunnen de normaal te drukke wateren weer worden opgezocht. Dit leverde ons weer een paar mooie snoeken op. De nieuwe eigenbouwtjes deden het bij Marja zéér goed. Groetjes Jack & Marja van de Mortel. ”

 
  “Een van de snoeken van Joram   ”

 
  “Eddy kan weer lachen met het koelere weer.   ”

 
 Gevangen op een Rebel Buzz’n Frog….”

 
 “…Getoond door zoon Jorrick de Lange, mvgr Eric.    ”

 
  “Geblokt en beresterk ”

 
  “Afgelopen week deze snoek gevangen aan een natural SD. Deze prachtige dame was 92cm gr. Ruben!!   ”

 
 Hier dan ook nog een vangstmelding van een snoek die ik deze week op een wit/rode bulletstreamer van spro wist te vangen. Net geen 80 cmen een leuke vis voor het water waar in ik hem gevangen heb.
Groeten, Klaas Esman www.specimenhunters.nl
 
 
  “Hallo snoekvrienden
Afgelopen zaterdag weer eens wezen snoeken samen met Marian.
Het eerste mooie succes werd die middag weer behaald door mezelf met dit mooie exemplaar van maar liefst 113 cm.
We hopen dat er nog velen zullen volgen.
Groetjes van Marian en Ruud uit Gemert.
   ”

 
 Jack had succes met nieuw kunstaas ”

 
   “Hallo,
Van de week weer een keer het wat grotere water op geweest.
Daar kon ik die dag drie soorten roofvis vangen, snoek ,baars en winde. Deze mooie en zéér sterke snoek was er één van die ik tussen de planten vandaan pakte. Groeten Jack van de Mortel.
   ”

 
 Hallo Redactie, Hier nog een leuke foto. Mijn man Misha Habekotté ving gisteravond een mooie snoek van 1.17 meter op de rivier. Zou leuk zijn als die geplaatst kon worden. Met vriendelijke groet,Gerlinda Habekotté   ”

 
 110 cm, gevangen slepend met een plug. Met vriendelijke groet
www.baitrebelsalmere.org B.Reinten
   ”

 
 Na het succes van vorige week ditmaal weer op pad met mijn eigen boot op een groter water. Een taaie dag, met toch weer een uitschieter van 115 cm, slepend op groot rubber mvg, Johan Hillen , Zoersel (B)    ”

 
 Vandaag een leuke dag gevist met Jan Eggers in de boot.

Behalve het feit dat we er samen 11 vingen zat er ook een bijzondere bekende vis bij….. Groeten, Patrick van de Wijgerd.
   ”
 
N.v.d.r. Inderdaad Patrick, het is de bekende Two-tone snoek die nu over meerdere jaren voor de vierde keer is gevangen en met foto op Total Fishing getoond wordt. Zoals eerder vermeld levert de vangst van deze waarschijnlijk “Beroemdste snoek van Nederland” een leuk presentje op dat je wordt toegestuurd. Hieronder de foto’s van eerder inzendingen van deze vis… 

 
  “De eerste keer dat de Two-tone snoek gevangen werd.   ”

 
  “Zijn bijzondere kleur viel direct op   ”

 
 Opnieuw gehaakt en opnieuw in de buurt van dezelfde stek   ”

 
 Deze keer werd een jerkbait hem fataal, iets verder op wat ruimer water   ”

 
  “De vis ontwikkelt zich goed ”

 
 Nu was het opnieuw raak alhoewel de conditie een stuk minder was na de warme periode van afgelopen zomer. Patrick zet de vis weer netjes terug en we zijn zeer benieuwd wie hem de volgende keer weet te vangen én hoe deze vis zich verder zal ontwikkelen. Werd op dezelfde plaats terug gevangen als bij de eerste melding ”

                         Klik hier voor deel 2 van de vangstberichten van deze week!


 

 Deze week vier  nominaties waaronder de baars van Mevr. de Kroon jr en de jeugdige talentvolle zoon van Jorrick,  de snoek  van Johan Hillen en de mooie zeeforel van Peter van de Laan. Allen van harte gefeliciteerd!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 27 november 2005)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een foto uit die het predicaat“Vis van de Week” krijgt. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn, maar nooit meer als ééntje per rubriek. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle“Vis van de Week” foto’s opnieuw en gezamenlijk gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Waaruit precies het prijzenpakket bestaat wordt kort voor de verkiezing van dat jaar bekend gemaakt. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Roofvis - Karper - Jeugd

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur deze dan naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden niet geplaatst. Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

 

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -