Actuele vangstberichten tot en met 1 oktober 2007

 Actuele vangstberichten van  25 september  tot en met 1 oktober 2007

 “We kunnen terugkijken op een zeer vochtig weekje met veel wind etc. Gelukkig ziet het er voor de komende week wel wat beter uit. Behalve vele mooie paddestoelen is de natuur op dit moment niet op haar mooist. Het kan wel als de zon er maar bij wil komen. Kunnen we weer genieten van de fraaie herfstkleuren, dus wie weet wordt het nog wat.  ”


Rob Kraaijeveld legde deze kerngezonde ree vast op de gevoelige chip. Zij is conditioneel klaar voor de winter zo te zien…

Zout door Arthur van Tienen
 
Hier weer de zoute berichten.
 
Bootvisserij
Afgelopen week was het bal op de Oosterschelde, massa’s steenbolken en wijtingen zijn er gevangen en het was puur plezier na maanden van betrekkelijke armoede. Ook de zomervis als schol en zeebaars laten zich nog best vangen tezamen met wat gulletjes, dus grijp je kans en probeer de komende weken eens op de Oosterschelde met je eigen bootje of een van de vele huurkotters!

Het W.K Team Bootvissen krijgt het druk de komende week, de weersverwachtingen zijn uitstekend voor de kust van Nederland en België en met een Oostenwind van maximaal kracht 4 kunnen de boten richting de Gootebank waar het werkelijk feest zal worden, hele hordes dikke wijtingen en schar worden daar nu gevangen en met wat overgebleven zomervis zoals tong, schol, gladde haai en natuurlijk gul en kabeljauw kan het haast niet anders of het wordt een ware strijd.
 
Wrakvisserij matig, wel wat gul maar niet echt je van het, veel dagen zijn niet doorgegaan vanwege de vervelende noord tot noordwestenwinden  van de afgelopen dagen.
Zondag a.s. de eerste selectie N.K Bootvissen  vanuit Scheveningen, bidden voor mooi weer en niet te veel wind. Ook hier zijn de verwachtingen hooggespannen en hopelijk is de ondermaatse vis van een paar weken geleden niet meer zo dominant aanwezig. Makreelvisserij op sterven na dood


Rijkswaterstaat statement

Kantvisserij
Zeeuwse wateren zoals de afgelopen weken, dus echt dikke wijtingen worden er nog niet gevangen in de avond en nacht maar het kan niet lang meer duren voordat deze felle rovers zich melden, wel nog tong en zeebaars en het gebruikelijke  vissen op zeebaars met kunstaas wat gewoonweg goed is te noemen. Prima dat zo’n vis als zeebaars weer een hoop plezier geeft voor ons als zoute vissers!
Bot en wat gul vanaf het Banjaard strand, niet echt spectaculair.
Europoortgebied goed te noemen, veel kleine vis en af en toe wat uitschieters wat zeebaars betreft, Amazone haven en Calandkanaal scoren het beste wat (kleine) rondvis betreft

Waterweg wat minder afgelopen week , veel apehaar in het water  maakte het lastig vissen, hetzelfde geldt voor de strandvisserij, met noordwesten en noordenwinden komt dit vervelende goedje in ruime mate de kust op en tezamen met een beer van een stroom was het afgelopen week niet echt ontspannen vissen, in no-time zat je lijn vol met dit zooitje en dan maar sleuren en weinig vangen.

Volgend weekend weer competitievissen in het Hartelkanaal en natuurlijk de selectie Boot, ik hoop dan met goede berichten te komen van de W.K Ploeg Bootvissen!  Tot volgende week, Arthur

.....En drukte op de Noorderpier van Hoek van Holland
 

Witvis door Willem Stolk
Een wisselvalig weekend waar de eerste tekenen van de herfst zichtbaar waren.
Op de ondiepe plassen was het echt stukken minder. Vooral brasem liet het afweten, maar de kleinere vis was nog wel actief

Tamas Walter op bezoek in Nederland
Na een enigszins teleurstellende WK, waar Hongarije overigens wel derde werd, was Walter Tamas in ons land om met de slider te vissen. Walter viste met de slider in de Lithse Ham, waar hij goede ervaringen heeft opgedaan de afgelopen jaren. Walter was al eerder in Lith omdat hij het vissen met de slider op brasem erg leuk vindt. Het was voor hem alweer enige tijd geleden dat hij een net vol brasem had gevangen. Hij was dan ook wat in z’n sas dat het ook dit keer weer lukte. In het begin ging het enigszins moeizaam, maar doordat hij bleef voeren in een vast ritme kwam uiteindelijk de brasem op zijn stek en was het bijna elke inzet raak. Ook Anja Schavenmaker was erbij – en viste voor het eerst op een dergelijk diep water. Anja deed het erg goed en ving ruim 30 kg brasem – ook met de slider.
Meer over deze dag kunnen jullie lezen in het winternummer van Witvis Totaal.

IJssel
Nico Beevaart was ook dit weekend te vinden langs de IJssel; “Gisteren onder druilerige herfst omstandigheden op de ijssel gevist. Naast een brasem van een halve meter heb ik twee barbelen kunnen landen. Daarnaast ook nog een drietal, waarvan 1 keiharde run, gehad, waarop na even goed contact te hebben gehad de vissen helaas loste;” Maar ondanks dat was Nico best tevreden.

Waal
Met de feeder is er redelijk gevangen. Vooral zaterdag ging het goed. Jan van Kruisbergen viste samen met zijn maat Hans Bourgonje nabij Ewijk en vingen samen ruim 50 kg vis. Hoofdzakelijk brasem, voorn en kolblei. Haakaas pieren – 3 stuks op haak 12 – en de top werd fors kromgetrokken. Na de middag viel de beet nagenoeg weg – hoe dat kwam is onduidelijk. Zondag gingen de heren weer terug, maar toen was het echt slecht. Ze vingen nog niet een 10 kg! Zo zie je maar wat het snel kan veranderen.


Uiteindelijk wist Tamas Walter de Nederlandse brasems te verleiden met de slider… 

Roofvis door Piet Driessen
Het was me het weekje weer met wisselend weersomstandigheden en nog de nodige regenval hier en daar, en dat betekende dat er best wat water was dat koffiebruin is en dat was ook het geval in enkele rivieren in Nederland. Dit betekent vaak dat je de vissen verticaal redelijk aan de schubben kunt komen maar slepend al meteen een stuk minder. Hoe is het dan vergaan afgelopen week?

Snoek was redelijk los maar zijn nog zeker niet terug op hun winterstekken hoor je overal, maar bij obstakels die in de buurt liggen van de winterstekken stonden ze wel vaak al de witvis op te wachten, die ook al de trek hebben ingezet. Veel meldingen van vissen tussen 50 en 80 cm, met natuurlijk weer een enkele uitschieters. Groot en klein aas werd genomen door onze vriend de snoek, en opvallend veel vissen op opvallende heldere kleuren, zoals geel en rood.

Snoekbaars was ook niet al te gemakkelijk maar ze stonden wel al iets meer gegroepeerd, en dus waren er dan wel vaak wat meer op een stek te vangen. Spiering op enkele plaatsen helemaal top, en ook diverse wateren waar er nog niet een op werd gevangen. Dus je moest snel kunnen schakelen en dan was er nog wel snoekbaars te vangen. Opvallend veel meldingen op shadjes met een rode of oranje staart, maar daardoor ook veel missers.

Baars al duidelijk dieper, en vooral de grote vissen al strak een stuk dieper aan de bodem. Brutaal zijn ze zeker nog wel omdat er best veel meldingen van baarzen op groot aas binnen kwamen. Aas en kleur was werkelijk geen peil op te trekken, maar dat maakt het ook zo leuk het vissen op baars.

Roofblei en winde maar enkele meldingen maar toch weer wat vissen boven in de oppervlakte, en dan ook nog enkelen daarvan met poppers.

Deze week nog behoorlijk wat wisselingen in het weer maar tegen het weekend zijn er zeker wat vissen te vangen, dus gewoon gaan.


Hein gewoon doorvissen terwijl het de hele visdag gutste van de regen. Een bekend beeld van de afgelopen week voor de doorzetters


“Bijgaand enkele afbeeldingen van de afgelopen dagen Denemarken, zeeforel met de vlieg,.....“


 “….Deze man, Chris ‘Strib’ Strik was voor de eerste keer mee en pakte bij de zevende worp al een zeeforel van 52…..“.


 “….Met 4 man 9 vissen in een paar uur vissen. Gevangen op de Hollandse Garnaal….Groetjes Jelle 
www.flyfever.com


 ” Beste Totalfishers,
 
Ik wil jullie deze geweldige vangst niet onthouden. Afgelopen zaterdag 29 september werd ik tijdens het trollen op mijn vaste viswater verrast door een explosieve aanbeet. Direct daarna ranselde de vis helemaal door het oppervlak heen waarbij ie zijn rechte staart liet zien. Ik heb nog nooit een een vis zo zien strijden om los te komen, het was werkelijk een powerhouse. Adrenaline schoot door mijn lijf, dit is geen snoek maar…. Wat een explosie! toen dieper knokken.  Dichter bij de boot liet ie zich zien. Ik zie een salmonide!!!! Ik kan het niet geloven. Voorzichtig uitdrillen en geland in mijn net.
 
De vis meet 88cm en weegt 14 pond!!!! Ik denk dat het een zeeforel is. Dit is mijn topper van het jaar en die vergeet ik volgend jaar ook nog niet. Wat een vangst en wat een dag.
Overigens ik heb hem gevangen met een supershadrap fluotiger van Rapala.
Met vriendelijke groeten Hans Goudswaard 

Nvdr
Deze vis heeft aan de hand van deze foto  meer kenmerken van een zalm als zeeforel. Proficiat“


 “Ruig weer langs de kust…”


“….Zorgden er voor dat er weer  mooie zeebaarsvangsten mogelijk werden…”


 “…Bijna iedereen wist zijn of haar visje te vangen”


 “Ook dit is zeevissen…..”


 “….Gewoon effe 50 zeepiertjes halen en een middagje heerlijk uitwaaien…”


“…De gulletjes zijn niet echt groot maar de pret is er niet minder om!”


 ” De stormachtige noordooster heeft de zee de afgelopen week behoorlijk op zijn kop gezet.De zee was één grote kolkende massa overal waar je keek zag je alleen maar witte uiteen spattende brekers. Een fantastisch schouwspel dat vele wandelaars naar het strand en de pier van Hoek van Holland lokte…... “


 “….Dankzij die zolangzamerhand “beruchte” pier kan er altijd wel gevist worden.Zo worden er tijdens het opkomende water(van 2 uur voor hoog tot 2 uur na hoog)leuke gullen gevangen. Maar een noordoosten wind is de juiste wind voor alles wat zeebaarsvisser heet…“.


“…….Je hebt hem in je rug dus kun je je kunstaas ver weg aanbieden.De resultaten waren er dan ook naar. Er werden regelmatig mooie dikke zeebaarzen gevangen. Beste kunstaas was een (Toby/Pako)lepel voorzien van een enkele haak met een meestal fel gekleurde twister.(bij voorkeur:parelmoer, zwart, rood of paars)...“


 “….Ook aan de zgn. werppilkertjes waren behoorlijk productief. Dus heren als het weer het toelaat is het zondermeer nog even de moeite waard om richting zee te trekken voor een “laatste"zeebaarssessie! Groet, Joop Folkers“


 “Goedemorgen Redactie,
 Ook afgelopen week tussen de harde winden door was het vissen met de boot…..”


 “……Goed voor diverse dikke najaarsbaarzen . mvg Etienne”


  “Loop niet in de val van de kruisspin… ”


 “Dikke winde op een Aruku gevangen door Vincent”


 “Hoi beste Totalfishing, ik heb vanavond (27-09-07) een mooie schubkarper gevangen (56cm) en ik denk dat het wel eens een van de laatste van mijn seizoen zou kunnen zijn omdat de herfst en winter er aan komen  Groetjes Daan”


“Op dinsdag 25 september, kreeg ik alvast goud voor een geslaagd vis seizoen.(dat nog niet afgelopen is overigens). De vis woog 13 pond. Vriendelijke groet Peter uit de Lek.”


“Hey Totalfishing,
Tijdens het verticalen heb ik een bijzondere vangst gedaan. Ik ving aan mijn shadje een karper van maar liefst 20 kg. Wist niet dat deze jongens ook shadjes lusten.
Gr Nick Sillis ”


 “Uwe met een mooie stekelridder ”


 “Supermooie baars van Vincent van Wanroy”


 “42 centimeter en toch nog gegrepen door iets groters dat gaan we nog
uit zoeken natuurlijk. Groetjes Marcel”


“We waren eigenlijk gekomen voor zeevissen in Skarnsundet, Noorwegen met P&S Visreizen, maar hoorden van een meertje in de buurt waar snoek was te vangen…. “


 “….Volgende dag er op af, bootje gehuurd en gevist van 13.30 u tot 18.00 u en met z’n 2-en vingen we 45 snoeken op verschillende pluggen. Gr.Gerard Rijkeboer.“

  “Beste Total fishing redactie,
Afgelopen woensdag een dag geprobeerd om met natuurlijk aas snoek te verleiden op de rivier.Dit heeft geleid tot een dag die best wel als appart ervaren is.Een van de gevangen snoeken (3 snoeken met 2 man) heeft het natuurlijk aas ( een dode aasvis) gepakt en heeft de hengel in de bootsteundirect kromgetrokken.

Na de aanslag heeft het plus minus 5 minuten geduurd voor we hem in de boot hadden.Hij bleek 99cm lang te zijn en prachtig vol en mooi getekend.Dit geeft het roven een aparte dimensie.Hij is weer keurig ge released.Al met al een prachtige dag op een mooie rivier met goede vangsten, waaronder snoek, roofblei baars en snoekbaars.Dit soort dagen maken je enthousiasme alleen maar groter.Groeten van Andre van de Gevel. ”


 “Zaterdag de hele dag van 8.00 tot 18.00 uur in de stromende regen gevist. Geen enkele minuut is het droog geweest. Toch wisten we ongeveer 40 aanbeten uit te lokken, waarvan we er 22 wisten te vangen. Allemaal snoeken tussen de 40 en 94cm. Ook nog diverse grote snoeken gelost.

De grootste van 94cm. had een groot gat in de rug, maar bleek daar weinig last van te ondervinden, want was beresterk en sprong hoog het water uit.

Hopelijk de volgende keer weer net zo veel vis, alleen dat wat minder regen. Mijn bootje is niet zelflozend en moest dus regelmatig water uit de boot scheppen.Gr.  Eddy.”


 ” Beste Totalfishing
Afgelopen zondag 30 september op snoek wezen vissen. In het totaal hebben we 4 snoeken gevangen. Groetjes Rinus Hertogh“


 “Hallo TF,
Ik heb deze snoeken gevangen onder een doodaas sessie met zeevis!
groetjes Gerben”


 “IJsselsnoek, berestrek en gaf Vincent stevig partij”


 “Deze mooie vis van 102 cm pakte een buldawg in de harde stroming. gr René Trommel  ”


 “Er komen steeds meer futen in Nederland, zo lijkt het”


 “We hebben van de week met ons team de nieuwe Strike Pro pluggen en
poppers (samples) getest speciaal op de Roofblei……”


 “…Ook hebben we de de lepels van Innovative Lures getest….”


 “….En dat het werkt bewijzen de bijgaande foto’s wel.  Gr. Evert”


 “Tussen het snoeken door ook nog wat gegooid met een klein plugje, met wat fraaie baarzen en deze roofblei als resultaat. Ondanks de koude, naar het noorden gedraaide wind, gaf de rivier dus toch weer wat mooie vissen prijs! Groeten van Wilfred van Nunen.  ”


 “De foto zegt denk ik genoeg. Puur gaaf zoetwatergeweld.
M.v.g. Tim Huizenga ”


“Beste Total fishing,
Hierbij mijn inzending voor de roofbleicometitie.
roofblei van 81 cm
 
Met vriendelijke groet, Johan Crins ”


 “Piet  Driessen ontdekte een groepje mooie inktzwammen”


 “Frank met een snoekbaars in topvorm ”


“Bonusvis van Luc tijdens een zware regendag. ”


 “Vandaag weer met wesly weg geweest we hadden 42 vissen waar onder 6 roofbleien weliswaar geen grote roofbleiin wel mooie snoekbaarzen waarvan de meeste goed aan de maat waren. Groetjes Rob ”


 “Hallo Totalfishing redactie,
Dit weekend nog eens een keertje de rivier opgegaan en heb aardig gevangen.
Gelukkig wordt het geduld op het water vaak beloond met prachtige vissen .
AAn zulke vissen kan je nog eens lekker drillen.
Gr Nick Sillis ”


 “Schitterende plaat van Bjorn zoals ze alleen in sprookjes voorkwamen, dachten we… ”


“De bullet-streamers zijn nog steeds top, vooal in de polder
 Vriendelijke groet Peter uit de Lek ”


 “Ze stonden al wat dieper ”


 “Deze vis kwam ook van 5 meter ”


 “Net weer terug van een visvakantie in Ierland. Het grote en ‘o’ zo mooie Lough Derg was de bestemming waar er op de snoeken gejaagd ging worden. Ik heb een serie mooie vissen weten te vangen, waarvan deze die mijn Rob Kraaijeveld Striker helemaal had opgezogen de mooiste en verreweg de sterkste was. Ongelovelijk wat een power deze vis had. Mvg Ivar Lammers ”


 “Klaar om aan te vallen zo zie je het ook eens onder water. Groeten Marcel ”



Deze week nominaties voor de baars van Vincent en de snoekbaars van Nick. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -