Actuele vangstberichten tot donderdag 2 september 2010 (deel 2)


... tot donderdag 2 September 2010 (deel 2)

Zoals afgelopen dinsdag beloofd bij deze het tweede deel van de vangstberichten!


Arie ving deze mooie kreeft. Gr. Piet Driessen.

Barbeel - door Frans Vogels 

De afgelopen 4 weken is er verhoudingsgewijs erg weinig barbeel gevangen door de vele barbeelvissers die er opuit trokken. Persoonlijk gooi ik het op een erg wisselvallige natuur. Zodra deze stabiel was afgelopen maanden, werd er ook meteen goed barbeel gevangen.


Double van de rivier Severn Engeland. Foto: Paul Garner.

Ook de echte grote hebben dit jaar niet echt veel zin. Met een 60+ barbeel moet je erg blij zijn. Afgelopen weekend werden er iets meer dan 150 barbelen gevangen tijdens een trip naar de Duitse Rijn door 13 personen.


Veel avondrood bracht ook veel water in de sloot.

De Waal steeg vorige week dusdanig dat de kribben net niet onder gingen. In vier dagen zakte het water met 80 cm, maar op het moment van schrijven zijn de kribben weer onder water. De rest van deze week zijn ze niet te bevissen. Het barbeelseizoen voor de grote Nederlandse rivieren loopt al weer tegen het einde. Nog een aantal weken is er kans op mooie vangsten.


Mooi koppeltje barbelen.

Succes, Frans.


Overige vangstmeldingen:

Hallo Vissers, Helaas waren de weergoden ons in de maand augustus niet vaak goedgezind. Maar tussen de buien en windvlagen door viel er best wel een visje te vangen. Het instabiele weer heeft ook altijd invloed op de visvangsten, vandaar dat het iedere vissessie een verrassing was hoe het zou gaan lopen met de visserij. Op de noordpier te Wijk aan Zee kwamen er op het getij toch regelmatig grote scholen makreel binnen….


... Soms vergezeld van zeebaars in de vorm van scholenbaarsjes en soms wat grotere. Dat zorgde toch weer even voor kromme en stompende hengeltoppen! De aasvisserij met zagers tussen de blokken was weer eens favoriet. In het noordzeekanaal barst het van de (te) kleine tong op het ogenblik.

Er worden best aantallen gemaakt, maar voor de pan zijn de vissen gewoon veelal te klein. Terugzetten dus die scheefsmoelen, want in de pan blijft er niets van over en er is tenslotte een wettelijke minimummaat van 24 cm!! Natuurlijk lopen er ook wel aardige tongen doorheen van een cm of 30. Hans van Duijvenbode die ondanks zijn ernstige ziekte blijft door vissen tot het (hopelijk niet!) bittere eind, wist er weer een aantal mooie te pakken.

De grote scholen ministeenbolkjes die de hengeltoppen teisteren zijn een ware aanslag op je zeeaas. Na het binnenwater onveilig te hebben gemaakt met de porta-bote het nu maar eens in het hoogovenkanaal geprobeerd….


... Dat viel niet mee hoor, en zeker overdag niet. Mijn collegavissers in de boot naast ons zagen we in de whirlpool van de hoogovens nog diverse minizeebaarsjes landen. Maar wel weer een ervaring rijker. Veel plezier aan de waterkant! En vissers, geef elkander de ruimte om je hobby uit te oefenen en wees respectvol tegenover de vissen die u vangt. Besef dat uzelf ook als vis geboren had kunnen worden! Visgroet van Lucky Luc Mom. 


Alderney met een mooie gul gevangen aan de Sandeel.


... Anthony Clascoe met een formaat lipvis en…


... ook vanaf de kust mooie zeebaars. Gr. Mads Grosell. 


Hallo vissers, vismaat Jan van der Lingen stuurde mij deze prachtige foto’s uit Leka, Noorwegen. Het spotten van een grote maanvis tijdens je visbezigheden is natuurlijk een wel hele bijzondere belevenis….


.... De prachtige heek die jan wist te vangen plus twee heilbotten van 11 kilo (door Jan zelf) en 18 kilo (gevangen door zijn meevissende vrouw!) spreken tot de verbeelding en is de droom van iedere sportvisser. Klasse Jan, we zijn weer wakker! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Het aanbreken van de dag aan het water. Foto: Piet Driessen.


Sjak leert de jeugd de eerste kneepjes van het roofvissen.


Tijdens het verticalen op de Waal bij zaltbommel deze barbeel voor Meindert Kap, hij die bijna alles op het zoete al eens heeft gehaakt, kan nu ook deze soort aan zijn lijst toevoegen. Gr. Ad Louwen.


Het was reeds donker toen vorige vrijdag mijn geduld beloond werd met deze prachtige grensmaasbarbeel (72 cm). Gr. Jef Camps.


Aan het einde van de dag komt de rust terug op het water.


Hallo TF, een mooie zeelt als bijvangst bij het karperen. Groet, Dennis.


Jerry Weijers met een pracht kopvoorn op de vliegenhengel.


Hallo, even inhakend op de slechte windeberichten, ze zijn inderdaad lastiger te vangen dit jaar. Evengoed afgelopen zaterdag nog 6 van dit soort gevangen, echter je moet goed je stekken kiezen! Groet, Marcel Bouwman (Lochem).


Marc met een pracht 50-plusser winde op een klein plugje.


Ja hoor, de roofbleien konden we ook weer scoren, en Piet gaf weer het voorbeeld vandaag met snel gevist kunstaas. Groet, Piet.


Sta eens still bij de natuur lang de waterkant. Foto: Piet Driessen.


Hoi mensen, deze vis is 11 kilo en ze hebben er meer dan een uur op gezeten om hem eruit te krijgen. Groetjes, Macey Willems.


Hallo TF, deze week even mijn ‘nieuwe’ tweedehands penhengel en dito molen getest. Een mooie spiegelkarper van 25 pond en 91 cm kunnen drillen op 20 m2. Veel plantengroei en een steigertje maakte de dril aardig spannend. M.v.g. Tim Puts, Wageningen.


Karpers rond de 35 pond en boven de 95 cm. Schitterende vakantie.Gr. Marc.


Carlos Sasot ving afgelopen weekend een prachtige schub van 17 kg in het Spaanse Mequinenza. Door de heftige regenval en daardoor hoge waterstand is het vissen daar deze zomer… 


...niet makkelijk geweest. Gelukkig dan toch deze prachtige vis op Totally Nutz boilies van MAD. Groeten! Ralph.


Nog genoeg kleur en leven te vinden langs de waterkant.


Hallo TF, vandaag nog 56 baarzen gevangen…


...met Johan en Piet…


...Met groet uit Hegelsom. Gr.Piet.


Beste Total Fishing. Ik ging vissen met mijn vader en de visgids Gio Scalia uit Sliedrecht. Naast een paar snoekbaarzen ving ik deze baars van 43 cm, mijn persoonlijke record. Gr. Jens Goeree - Ridderkerk.


Heerlijk baarzen in het Noorden.Groet, HM.


Nico pakte nog een prachtbaars op de Robbait.


Alles staat er weer groen bij en dat werd ook wel tijd na een lange droogteperiode.


Remon heeft een week na het vangen van zijn allereerste snoekbaars de lat alweer een stukje hoger gelegd. Deze snoekbaars was 71 cm en werd gevangen op een roze Finn-s.


Het zoontje van Willem is trots op de snoekbaars die net is gevangen.


Helaas waren de vangsten niet zoals het stormachtige weer. Ondanks dat we alles uit de kast haalden met een paar missers als actie, werd er zowel door Hans en mijzelf aan het einde van de visdag toch nog de gehate nul weggewerkt. Gr. Leon Cramer.


Afgelopen vrijdag ving vismaat Rene deze fraaie 70-er op een dood aasvisje aan het Van Starkenborgh Kanaal in Groningen. Groet, Jarick Kuipers.


Christian Klagenberg met een snoekbaars gevangen aan de SG Dying Minnow.


Beste TF, bij deze laat ik eens graag zien dat er niet alleen grote snoek gevangen wordt met de jerkbait maar soms ook flinke meerval. Deze was 1.60cm op de c20 van pro strike, geweldig aasje. Hij leverde een felle strijd op tot wel 40 minuten lang en met behulp van de boot eruit gekregen. Jeff Verstraelen.


In de laatste week van juli gevist in Caspe, de vangsten waren ongelofelijk goed. Op verschillende manieren de meerval bestookt, ook karper ontkwam niet aan onze aasjes….

 
....Prachtige natuur en dito vissen daar, Meerval 2,05 ca. 70 kilo Meerval 2,19 ca. 75 kilo Meerval 2,22 ca. 80 kilo Meerval 1.36 op Bellybuster van Strikepro….


....Schitterende vakantie. Dankjewel Gert, Gerard, Yacinta, Catfish Camp Caspe. Gr. Marc.


De jonge zijn alweer bijna zover dat ze naar het hoge noorden kunnen.


Ik kon zelf ook nog enkele snoeken verleiden, waaronder dit mooi getekende snoekje dat niet van het plugje kon afblijven. Gr. Piet.


Hans ‘de Meteropnemer’ wist nog enkele mooie snoeken te vangen.


Arie met een mooie snoek net na een stevige regenbui.


Michael Floyd met een van de mooie musky´s ...


...gevangen op een SG 4Play rainbow kleur.


Ondanks dat we alles uit de kast haalden met een paar missers als actie, werd er zowel door Hans en mijzelf aan het einde van de visdag toch nog de gehate nul weggewerkt. Groet, Leon Cramer.


Beste Total Fishing, hierbij stuur ik een foto van mijn nieuwe pr. De vangsten waren ‘s avonds niet zo super, maar deze snoek maakte veel goed. Deze is verticalend gevangen op een gevorkt fox shadje. De snoek gaf goed sport op mijn verticaalhengeltje. Groetjes, Jochem.


Nu de watertemperaturen weer gezakt zijn tot ca. 20 graden, ging ik een dagje met mijn vrouw snoeken ergens in de polder. 5 Stuks die dag. Ze waren door het dolle heen en sprongen heftig tijdens het drillen.

Daarom besloot ik om 1 dag later op de zaterdag op wat moeilijkere water te gaan jerken. Het resultaat: 2 mooie snoeken voor mijn maatje Marco den Hartog, 100 cm en 105 cm in 4 uur vissen geweldig! Groet, Rob.


Deze week de nominaties voor de snoekbaars van Willem, de voorn van Jerry, de baars van Nico, de meerval van Jef en Marc en tot slot de snoek van Marco. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -