Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 september 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 september 2008

En weer veel regen, wind en alles wat met de herfst te maken heeft. We durven het bijna niet te zeggen maar het schijnt de komende dagen mooi weer te worden. En met de Fair for Lure & Fly in het vooruitzicht is dat een prettige gedachte. Voor de natuur zou een periode met zon en warmte zeer welkom zijn, al is het alleen al voor de trekvogels die dan wat makkelijker de broodnodige insecten kunnen bemachtigen.

 


Zout door Arthur van Tienen

Herfst in het land, zeevissers aan de waterkant!!

Het gaat weer beginnen, sorry voor de typische zomervissers maar geef mij toch maar het najaar, winter en het voorjaar met al haar wedstrijden en al haar supervisserij zowel vanaf de kant als de boot. Niet dat ik de zomervisserij niet waardeer maar de visserij in de koudere maanden trekt mij nou eenmaal meer, weer alle bekenden ontmoeten tijdens de wedstrijden, sociaal bezig zijn etc. heerlijk!!

Maatje Leon van Hagen is met zijn vriendin naar Mexico geweest en heeft daar verschrikkelijk lekker gevist in het zoute in de zeearmen van de mangrove bossen, zie foto,s die ik jullie niet wil onthouden, Nurse sharks ( verpleegsterhaaien) op een spinlat van 2.30 met een 6/0 circlehook en een reep barracuda als aas, da,s sport pur sang!!


Leon van Hagen met zijn Nurse sharks uit Mexico

 Bootvisserij

Gezien de wind niet veel uitvaarten verleden week, nog wel wat makreel te vangen maar zo langzamerhand gaat deze vis plaats maken voor de typische wintervis als wijting die vaak eind september al volop te vangen is, nog wel niet van die knoepers maar toch wel aanzienlijk aantallen ondermaats waar je als wedstrijdvisser helemaal gek van word. Ook de schar en de gul zullen weer langzamerhand beeld uit gaan maken van de vangsten. Lekker inkomen voor de 1e selectie boot vanuit Scheveningen op 12 oktober

Westerschelde gaf veel vis, gullen tot 60 cm. op de Spijkerplaat en verderop de Westerschelde ook nog eens mooie tongen, Oosterschelde ook al wat beter, tegen de ketting aan de binnenzijde en buitenzijde van de Roompot geul mooie vangsten van tong , gul en verrassend veel gladde haai.

 Grevelingen weer wat beter, wijting en schol, geankerde visserij Noordzee weer wat beter maar gezien de wind weinig uitgevaren,aan boord van de Big Marlin van Dré Vriends werd afgelopen week een John Dory (zonnevis) gevangen , tezamen met de gladde haaien, de trekkervissen die al door beroepsvissers tijdens het tongvissen zijn gevangen en het grote aantal goudbrasems wat wordt gevangen is het duidelijk dat er een kentering (verrijking) van de zeevissen waar te nemen is, het zou mooi zijn als we de visstand van de Engelse Zuidkust zouden kunnen bereiken, wat een feest zal dit dan worden! 

Kantvisserij

Afgelopen zaterdag hield DZV “de Eurovissers” alweer haar 8e zeebaars wedstrijd en tijdens deze wedstrijd ving Stipo Jovic een goudbrasem van 24 cm. Apetrots op zo,n nieuwe vissoort die hem gelijk een vermelding gaf in de recordlijst van deze vereniging moest hij ene uur later vernemen dat mede Eurovissers Rens Steenbergen er één van 25,5 cm. had gevangen. Het moet niet gekker worden!, nog nooit gevangen in het Beerkanaal en nu 2 in een uur tijd!



Zeebaars nog lekker actief maar moeilijk aan de schubben te krijgen door al die finten, bot en wijtinkjes volop alweer te vangen in het Beerkanaal, Amazone haven en Calandkanaal, Waterweg vol met wolhandkrabben, wel leuke visserij in de avond op gul in de diepere wateren en tong en bot op de ondiepe platen westelijk van Rozenburg  op de landtong.


Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn matig, rondom en met laag water op de strekkers in de avond nog de beste resultaten

 

Strand Wedstrijd van 20 september op Westkapelle volgens Sportvisserij Nederland regels alleen voor lengte, er mag dus gewoon met een dobber gevist worden, dit om de jeugd die kleinere vissen vangt dan 10cm. deze te waarderen met 1 punt, mooie wedstrijd en goed bezocht dus geef jezelf op bij
gabri@zeelandnet.nl  hier kun je ook alle informatie krijgen.


De goudbrasem van Stipo Jovic

W.K. Kustvissen Dames en Heren te Frankrijk
Bij deze wensen wij van Total Fishing de Dames en Heren die volgende week afreizen naar Frankrijk veel succes bij het Wereldkampioenschap Kustvissen en probeer de “Gouden tijd” voort te zetten! Groet en tot volgende week, Arthur


Mijn eerste worp na mijn vakantie leverde direct een prachtige zeebaars van ruim 8 pond op! Ik ving de vis aan een oppervlakte plug te weten een Rapala X-Rap


Witvis door Willem Stolk

De vangsten waren redelijk tot goed de afgelopen dagen. Op diverse wateren was de vis goed los. Zoals gebruikelijk op de rivieren Waal en IJssel, maar juist ook de Maas onder de stuw van Lith, is goed gevangen. Naast de rivieren werd er vooral ook op plassen al redelijk gevangen –en eigenlijk is dat best vroeg voor de tijd van het jaar.

Diepe plassen
Zowel in Megen, Kerkdriel en in Lith kregen we enkele meldingen binnen van vissers die redelijk tot goed hebben gevangen. Opmerkelijk feit was, dat de vis tussen de 7 en 10 meter werd gevangen. Allen visten ze met de feeder –en ook het haakaas kwam overeen; piertjes.
Normaal gesproken vang je wel een visje, maar het lijkt er nu op dat er al heel wat vissen dieper verblijven. Laten we eens kijken of dit de komende weken zo blijft…

Maas boven de stuw…
Op de Maas boven de stuw van Lith was het een stuk minder. De Maas stroomde niet, dus moest er erg secuur worden gevist. Volgens Ton Ruys, die overigens 2e werd met 3700 gram, was het een moeilijk potje. Het was zaak om precies en zuiver te vissen en vooral zuinig omgaan met aas en voer. Voor vele anderen zat er niet veel meer in dan een enkele vis, of zelfs helemaal niets.

Barbeel
De visserij op barbeel is in volle gang. Overal zie je vissers op kribben en strekdammen zitten. Barbelen bleek bij aanvang een makkelijke visserij, maar ze leren snel die snorrebaarden! Vooral op de IJssel en Waal worden er met grote regelmaat gevangen. Nog steeds vissen veel mensen met kaas, maar ook andere alternatieve aassoorten zoals kleine boilies doen het goed. De volhouder wint zullen we maar zeggen…
 

Een heuse IJssel reus…


Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.
Weer een vreemde week afgelopen week wat de vangsten betreft. Op veel plaatsen vooral in het weekend heel moeizaam (lage barometerstand die laag bleef staan) maar of dat de reden was is en blijft vaak moeilijk te zeggen. In ieder geval was dit wel op veel plaatsen het geval dat er weer hard gewerkt moest worden voor wat roofvissen.

Snoek kwam hier en daar nog wel tevoorschijn maar op de rivieren waren ze toch vaak van plan om niet uit hun schuilplaatsen te komen, dus daar vielen de vangsten dan ook vaak tegen. Polders en kanalen en vaarten scoorde met de snoek een stuk beter, en dan nagenoeg de meeste meldingen vanuit de kantjes. Vooral groot aas scoorde dan goed en de meldingen van kleuren was zeer wisselend, dus echt geen peil op te trekken.

Snoekbaars ook wisselend en vele bekende zomerstekken vaak visloos. Er is al duidelijk wat trekgedrag waarneembaar bij de snoekbaars en zo zijn er al weer diverse vissen in de buurt van de winterstekken waar te nemen. Ook al weer diverse vissen op 8 meter bij de meldingen. Langwerpige shads duidelijk in het voordeel en de Fin S vaak bij de meldingen. Wit, bruin en groen vaak succesvol.

Baars heel moeizaam afgelopen week en dat betrof vooral de havens en de rivieren. Wel hier en daar een zware rover tussendoor maar de aantallen zeer laag. Spinners en kleine shads het meeste op de lijsten en wederom de zilverkleurige stukjes kunstaas duidelijk in het voordeel bij Perca.

Roofblei en winde afgelopen week minder meldingen al zaten er wel weer mooi vissen tussen tot net in de 80 cm wat de roofblei betreft. ASP spinner blijft gewoon heel goed scoren en ook ondiep lopende plugjes doen het nog goed op deze gastrovers die zich inmiddels goed heeft gevestigd hier in Nederland.

Het weer doet ook weer raar deze week, dan weer warm en dan weer een stuk kouder. En dan de vraag wat de roofvis hiermee gaat doen. Volgende week weten we dat weer natuurlijk, en het blijft gewoon een kwestie van gaan naar het water. Succes op onze roofvissen.


Als het om gezelligheid en plezier in het vissen gaat kunnen we van Piet Driessen en zijn vrienden nog veel leren….


....Zaterdag ging er weer een club met elkaar op pad en de omstandigheden waren schitterend


Beste TF,
Hier een foto van mijn 6 jarige zoon Luuk. Hij ging een nachtje mee karperen. Mijn maat en ik wisten die nacht geen schub te vangen maar Luuk ving behalve een aantal prachtige dikke voorns ook zijn eerste brasem aan zijn vaste stok. Kortom, de winnaar van deze sessie was wel duidelijk..


Geachte redactie,
Hierbij twee foto’ van een megawinde, gevangen door Kwinten de Kleijn aan de Waal


Hoi Totalfishing.nl
Deze Zeelt is op 9-8-2008 gevangen door de 13-jarige Bart Janssen uit Horst. Hij deed dit op het kanaal de Noordervaart in Meijel. De gebruikte als hengel een Feeder met een onderlijn van 14 honderdste. Het
gebruikte aas waren enkele maden. De Zeelt was 58 centimeter.

Gr. Wim Pijnenburg.


Geachte redactie,
gevangen door Kwinten de Kleijn.


Dit weekend nog in Duitsland gevist. Rivieren waren overwegend bruin door de regenval. Toch nog een mooie kopvoorn op de vlieg kunnen pakken.

Groet Jelsema


hallo totalfishing,
hier een foto van mijn eerste roofblei. gevangen op een fox firetiger shad van 30 cm. meer geluk dan wijsheid.

groet Roy


Goedenmorgen,
Gisteren een dagje de rivier op geweest om de snoekbaars te belagen, deze werkte echter niet echt mee, slechts 8 snoebaarzen en een handvol mooie baarzen. Echter de mooiste vangst van de dag was deze 74 cm grote roofblei welke werd gevnagen op de bijhengel tijdens het snoekbaarzen op een dood voorntje op 9,5 m diepte, dat is nogeens een BONUSVIS.

Met vriendelijk groet, Marc www.eendagjevissen.nl - www.smartboat.nl 


Hallo TF,
Na van het voorjaar een vis om en na bij de 80 gevangen te hebben zonder meetlint (waden) kon ik deze wel langs het lint leggen. 84 cm lang en zeer zwaar gebouwd. De ultime beloning na al die jaren intensief vissen!

Groet, Volkmar

 
Rene en Marcel kammen hun laatste stek van de dag uit.


Bjorn en Johan.


Beste redactie,
Met mijn grootste kleine vismaat wezen vissen, op de foto heeft hij zijn eerste zelf gevangen snoekbaars op de dropshot vast (met een klein beetje hulp van zijn grote vismaat Papa).

Met vriendelijke groet, Marc Zitvast


Beste TF redactie,
Afgelopen weken zijn we er weer een aantal keren op uit geweest met de bellyboat. Het was niet gemakkelijk om een visje te verschalken, maar het lukte soms toch. Hier een foto van Sybrand de Vries, die sinds kort door mij met het bellyboatvirus is besmet. Hij was is zijn eerste sessies erg succesvol.

M.v.g Arne-Menno Eelkema, Dokkum


Genieten na elke dril met licht materiaal.

Mario.


Wesly met een mooie snoekbaars.


Hallo Totalfishing!
Hier even een foto van een mooie snoekbaars van 86,5cm!

Groeten Dirk de Jong. 



Giovannie met een 93 cm snoekbaars.


Hallo TF,
Een mooie snoekbaars van mijn vriend Rainer Hlava  1,00 m und 9,5 kg !!!

Vriendelijke groet, Martin Nanko


Beste Redactie,
Vandaag 2 september 2008 wezen snoeken.Paar mooie vissen kunnen vangen waaronder deze sterke 90+ vis.

 
Met vriendelijke groeten, Sjak - Boxmeer.



Mooie dame aan de ratelaar.


Beste TF redactie,
Hier nog een foto van mijn eerste bellyboatsnoek!(101cm) Wat een machtige sport geeft zo’n vis als je in de bellyboat zit! Prachtig!

M.v.g Arne-Menno Eelkema, Dokkum
 


Een paar dagen met Hein het water op geweest.
Na een lange periode in warm water gevist te hebben, begint de watertemperatuur eindelijk weer aangenaam te worden voor de roofvissen.
Dit blijkt wel uit de vangsten, want na een lange tijd kleinere vissen gevangen te hebben, worden ze nu langzamerhand weer wat groter. Weer diverse vissen die de metergrens net wel en soms net niet overschrijden. Vorige week diverse mooie vissen, waaronder een ´´Heiddy snoek´´ van 91cm.
                                                                                                       

 

.........Afgelopen weekend ook weer mooie snoeken op diverse stukken kunstaas. Diverse 80+ snoeken met Hein als ´´kanjerkoning´´ met 105cm. die hij ving vanaf de oever in een klein beekje.    

Gr.  Eddy.


Vorige vrijdag was het weer raak voor mij.
Op een dode aasvis wist ik een knappe snoek vanuit de kant te peuteren. Deze snoek heeft me de dril van mijn leven bezorgd. Nog nooit heb ik zo’n sterke dril meegemaakt. Na 10 minuten mocht ze dan eindelijk poseren voor de foto.


De eerste mooie poldersnoek kwam binnen. Snel wat foto’s en weer verder. Ik miste een 2 vissen en toen was het voor mij ook prijs. Een zeer sterke 90er gaf flinke sport in de polder. Ik had mijn handen vol eraan. Wat een power!  
Daarna wist Hans nog een kleine snoek te verleiden en ik een Brasem. 
De snoeken zijn nog niet echt onderweg naar de hotspots. Maar goed, genoeg te doen gehad en een paar mooie vissen gevangen. 
 
Groeten Frank en Hans 


Hallo TF
Een snoek van 1,08 m.

Martin Nanko


Spectaculaire foto van een acrobatische snoek.

Groet Vince


Mooie zonsondergang.



Beste Totalfishing,
Tijdens het vissen op roofblei had mijn vismaat Bertus vd Brink een leuke bijvangst. Hij ving deze meerval van 140cm op zijn traditional spinhengel van 8 ft 15 gram. Na een spannende dril van ongeveer 40 minuten en een foto de vis weer terug gezet.

Groet, Hennie Smits


Hallo Total Fishing,
Onze meerval-visvakantie naar Mequinenza is, spijtig genoeg, alweer achter de rug. Hier enkele van de mooiste vissen die we gevangen hebben. Met tien 2m+ vissen, en een nieuw PR voor mijn broer Bart (2.27m) en mezelf (2.36m), zijn we meer dan tevreden en is de meervalkoorts weer voor een jaartje onder controle…
Mede door het recentelijk verbod om met aasvissen te vissen (alvers uitgezonderd), werden al onze meervallen aan pellets gevangen. Opvallend was toch wel, dat we geen enkele grotere meerval vingen bij daglicht, ook karper liet het wat afweten. Gelukkig kwamen overdag de kleinere meervallen, zo tot 1.40m, het karpermateriaal testen. Daardoor bleven we toch alert, en was het zo weer avond om aan het grotere werk te beginnen.

Groeten, Jelle Van Opstal


Indrukwekkende meerval.

Deze week nominaties voor de winde door Kwinten de Kleijn, de meerval van Jelle, en de snoek van Vince Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -