Actuele Vangstberichten tot dinsdag 9 oktober 2012


... tot dinsdag 9 oktober 2012

De eerste nachtvorst is alweer een feit en de waterplanten beginnen nu toch hard af te sterven; de toptijd voor de snoek en snoekbaars! Aan zee zijn de wintergasten vol gearriveerd terwijl de zeebaars zich juist weer klaarmaakt voor vertrek.


Deze Ree zag mij eerder dan ik hem, en ging er vol vandoor. Groet, Rob Kraaijeveld.

Het feest gaat beginnen!

Van toepassing op een heleboel zoutwateractiviteiten die zich de komende weken gaan ontplooien, zowel het WK Kustvissen als de federatiekampioenschappen Zuidwest Nederland op 20 oktober en natuurlijk het NK Kust op 3 november. Het andere feest is de intrede van de wintervis. Het gaat nu toch echt de goede kant op!

Bootvisserij
Prima vertoeven nu op elk zout water, alleen de wrakvisserij laat nog wat te wensen over maar hopelijk komt daar ook binnen een afzienbare tijd verandering in.

Westerschelde goed met mooie botten, scharren en nog wat tong. Wintervis als wijting en gul komen langzamerhand in beeld. Oosterschelde ook al leuke berichten van wijting, nog niet groot, maar ze komen al binnen. Grevelingen prima, leuke visserij daar, ook hier gaat de wijting zich meer ophouden, dus ook beter te vangen.

Geankerde kustvisserij vooral op schar, wijting en steenbolk, aantrekkende vangsten.
Zaterdag jl. is het NK Boot vervist. Piet Buijk werd kampioen van Nederland met als tweede Ernest Ripson, als derde eindigde Louis van Bommel, allen lid van de Edelkarper uit Bergen op Zoom. Voor gehele uitslag zie
www.sportvisserijnederland.nl.

Kustvisserij
Natuurlijk is het WK Kust van volgende week de trekker voor de komende 14 dagen. Veel ploegen zijn al aan het voorvissen en de Schotten en Welshmen waren hier ook al een week geleden. De vangsten trekken enorm aan en vooral schar laat zich al goed gelden. De wijting gaat langzamerhand ook de stranden betrekken met als eerste natuurlijk de diepe stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle. Laat daar nu net het WK worden gehouden!

Al met al redenen genoeg om eens de komende 14 dagen dit evenement te gaan bezoeken. Veel ploegen zijn deze week aan het voorvissen op de parkoersen bij Koudekerke, Westkapelle, Zoutelande en in de buurt van Domburg (Strandtent ‘De 7 golven’). Mooi weer deze week, dus ga eens kijken.


The man and the sea.

Zoals gezegd hier aantrekkende vangsten van wintervis maar ook de zeebaars en de tong zijn nog regelmatig te vangen op deze stranden. Banjaard ook weer wat beter, verwacht hier dezelfde vangsten als tussen Vlissingen en Westkappele. Oosterscheldedijken nog goed voor zeebaars aan het kunstaas en wat bot.

Afgelopen zaterdag was de 4e wedstrijd van de Penn Korps Competitie op de stranden van Cadzand. Moeilijke visserij was hier het credo. Het korps van Grauvell, met Zeeuws Vlaanderense mannen, was hier het sterkst, maar ook de mannen van Penn, Spro en de Zeenaald deden goede zaken.

Het jonge korps van de Zeebaars uit Scherpenissen blijft de dans leiden voor het Penn/Zeehengelsport-team en met een verschil van maar 4 punten wordt het bijzonder spannende laatste wedstrijd in Hoek van Holland.

Wachten is op berichten van de stranden van Schouwen-Duiveland. Gezien de afgelopen jaren zal het hier in november wel wat aantrekken, voornamelijk wijting en later wat schar op  Westenschouwen. Voor de rest heb ik er na die magere jaren weinig vertrouwen in op deze locaties.

Europoort bijzonder goed; dikke baarzen die achter de wijting aanjagen, massa’s klein spul in de diepzeehavens. De Zeenaald had afgelopen zondag een competitiewedstrijd in de Mississippiehaven. Winnaar John Muis ving dik 4 meter vis in drie uur. Papegaaienbek prima, wel druk.

Waterweg vol met grote wijting, vooral  aan de noordzijde vanaf het westelijke havenhoofd van Maasluis richting Hoek van Holland in de diepe stukken prima visserij. Calandkanaal goed, veel vis. Stranden van Hoek van Holland tot aan Scheveningen bot en zeebaars, misschien in de avonden de komende weken al wat wijting. Dintelhaven bot, spiering, wijting en  grondels, in Rotterdam nog dikke tongen.

Afgelopen zondag was de finale van de DSF op een kletsnat en ondergelopen veld in Zoetermeer. Erik Opdebeeck, de sympathieke Belg, wist met ruim 220 meter deze finale te winnen. Geen spectaculaire afstanden mede door het hogedrukgebied en weinig wind.


Finale Dutch Surfcasting Federation SF te Zoetermeer, knallen met de werpreel!

Voor de DSF is de Maasvlakte geen optie meer omdat hier een bepaald soort zandhagedis is gesignaleerd, dus mogen we er niet meer werpen. Sterker nog: ze gaan deze hagedissen ook uitzetten op de Maasvlakte 2, dus dat is voor de DSF ook al geen optie meer.

OPROEP:
Nogmaals de vraag wie er een veld of terrein weet van 400x400 meter minimaal en het liefst geen fiets-, of voetpaden in de buurt, in de provincies Zuid- of Noord-Holland of Utrecht. Reacties graag naar atienen@chello.nl.

Tot volgende week! Arthur

Een heel rare week volgens de berichten op veel plaatsen een flinke plens regen en het verse water heeft het op vele wateren niet gemakkelijker gemaakt.

Dit is nog vaak het geval, en het zijn ook vaak dezelfde wateren die dan een totaal ander beeld hebben en bijna geen aanbeet opleveren (diepe plassen en rivieren). Komen we op deze wateren weer een week later, kun je wel eens voor topvangsten komen te staan. Dus lokale kennis en bijhouden van gegevens is natuurlijk heel belangrijk in deze gevallen.

Hier in Limburg hebben wij ook plassen waar je dan weg moet blijven en op enkele kleine kanalen is het dan top, dus snel schakelen op dat moment om toch wat rovers aan de schubben te komen. Verder zijn vele vissen op weg naar hun winterplaatsen en ook nog heel veel planten in het water krijgen we te horen bij de meldingen.


Wat waren ze weer mooi getekend vandaag de roofvissen.

Vele roofvissen dus vrij moeizaam, maar op kleine riviertjes en stilstaande polders en beekjes nog prima vangsten te boeken. Grote snoeken die nog hier en daar werden gevangen vaak met grote spinnerbaits werpend en groot rubber slepend/trollend.

Veel vissen nog strak tegen de afstervende planten daar hier nog vaak veel witvis aanwezig is en ze moeten toch eten. Ook diverse vissers die hun doodaashengel weer tevoorschijn halen en daar wat uurtjes aan besteden.


Ja hoor, de meerkoeten waren weer eens aan het vechten
.

Snoekbaarzen op veel plaatsen al aardig aan het afzakken en hier moet je nu zeker al rekening mee houden. Verticaal ook al wat meer positieve meldingen, dus doe daar je voordeel mee. Doodaas hier ook heel goed (visjes tot een cm of 8).

Baarzen blijven mooie meldingen van binnen komen van grote vissen maar deze toch nog vaak met shadjes. Windes ook nog enkele mooie 50-plussers op vaak snel gevoerd, klein kunstaas. Roofblei een stuk minder dan 2 weken terug maar wel enkele mooie vissen tussendoor. Meerval ook weer enkele mooie vissen tot ruim anderhalve meter (nieuwe sportvis).

Wat gaat het weer nu doen aankomende week? Eerste dagen nog constant maar na het weekend toe wat meer neerslag. Temperatuur van het water zakt nu ook mooi door, dus gewoon lekker gaan, er zal zeker een topdag bij zitten aankomende week. 

Succes en met roofvisgroet,  Piet.

‘t Is bijna gedaan…

‘t Is weer bijna gedaan voor het grootste deel van de barbeelvissers van Nederland. De grote rivieren die ons land een beetje doormidden klieven zijn het meest makkelijk bereikbaar en dus ook het meest bevisbaar.

Op deze twee rivieren, de Waal en IJssel, kennen we dan ook een zogenaamd barbeelseizoen. Nu de nachttemperaturen richting 0 gaan (vanmorgen moesten er al veel krabben) daalt ook de watertemperatuur gestaag mee.


De barbelen trekken langzaam maar zeker naar de diepere gedeelten om daar te overwinteren.

Een enkeling zal zijn heil zoeken kort langs de kribben, maar dat zijn echt maar enkelingen… Op deze twee grote rivieren is het nu nog goed te doen momenteel. Stekkeuze is daarbij wel heel belangrijk. Aantallen worden langzaam maar zeker ook minder en als je er in deze tijd 2-3 weet te vangen dan heb je een topdag. Oftewel het moment van meer uren maken voor een aanbeet is weer aangebroken. Wel zijn de barbelen nog steeds moddervet. Niet anders is het op de kleinere rivieren.


Een mooie Amblève-vis.

Ook daar worden ze momenteel nog goed gevangen. Niet alleen de Roer maar ook op de Grensmaas wordt nu goed gevangen. Ook daar veelal moddervette barbelen. Het heeft na deze week geen zin meer om nog elke week een update te doen. De eerst komende 3 weken zal de barbeel op de Waal en IJssel nog wel te vangen zijn. Daarna wordt het echt een lucky day… De spullen kunnen in het vet, misschien ook eens mooi de tijd om eens nieuwe draad op je spoel te doen… 

Groeten,
Frans Vogels.

Zoals je reeds in ‘Zicht op Zeebaars’ hebt kunnen lezen loopt het zeebaarsseizoen alweer lelijk ten einde. De diepe havens in het Europoortgebied worden zoals ieder jaar in deze tijd weer ingenomen door grote scholen kleine wijting en steenbolk. Twee visoorten die hoog op de menukaart van onze stekels staan.


Een zware najaars vis. Gr. Joop

Toen we deze week vanaf de kant stonden te vissen zagen we herhaaldelijk dat wijtingen naar de oppervlakte werden gejaagd en vervolgens werden gegrepen door grote zeebaarzen. Kortom, tijd voor grote oppervlaktepluggen zoals de Subwalk.


De Subwalk is weer het antwoord.

Al snel bleek dat deze grote rakkers nog steeds in trek zijn bij de stekels, want we vingen regelmatig mooie dikke vissen aan deze toch wel unieke kunstaassoort. Dus mocht je van de week richting zee trekken voor je ‘laatste’ zeebaars van het seizoen, vergeet dan niet enkele ‘Subbies’ in je tas te schuiven!

Stekel ze, Joop.


Hallo vissers, deze meeuw op de foto had het zeer moeilijk om mijn visafval te verorberen maar bleef het maar proberen totdat het uiteindelijk lukte…


...Vreemde types kom je af en toe tegen op de noordpier maar zo is er altijd wat te beleven…


...De schar deed het leuk ook al ging het niet het hele afgaande getij door. Maar na een bijtpauze begint het opeens weer. Soms waren de vele kleine wijtingen er iets eerder bij en daar zat geen maatse bij, maar die deden wel een aanslag op het aas.

Prachtig visweer en de meeste vissers gingen met een leuke zak schar naar huis. Heerlijk! Morgen weer in de met zonnebloemmolie schuimende Jacuzzi! Gezellig! Totdat ik ze er uit vis! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Ze schieten als paddestoelen uit de grond. Groet, Piet.


Beste TF, weer een leuke sessie met mijn maten gehad in een Hollandse polder. Groet, FER
.


‘Opa!! Ik wil wel eens een grote vis vangen!’ Dus deze woensdagmiddag niet met Opa naar het vijvertje, maar naar de grote Maas! We hebben 3 uren gevist en in die tijd 3 barbelen weten te verschalken! Heb geweldige hulp gehad met het drillen en het scheppen, maar vooral ook dat er altijd een onderlijn klaar lag met de maden erop! En het belangrijkste is dat het heel gezellig was met een Mc D als afsluiting. Groeten van Fabio en Opa Jos Raaijmakers.


Klaar voor vertrek! Groet, Johan.


Beste Total Fishing, hierbij een foto van een meerval van 1,55m vanuit Frankrijk en ...


...hierbij nog een foto van vismaat Gert-Jan Knaap met een 1,47m meerval vanuit Frankrijk. Groet, Roy Noom.


Hierbij een paar foto’s van een vader/zoon-dag…


…Die tandjes vind ik maar zo zo!…


…Deze dag ook leuke foto’s van een ijsvogel kunnen schieten…


…Zelf foto’s maken is ook leuk…


…Zonder tandjes is het al beter dan met! Groet, Johan


We krijgen weer mooie kleuren deze herfst. Groet, Piet.


50+ baars voor Marc.


De futen waren ook al vroeg aan het zoeken naar vis. Foto: Piet Driessen.


Hallo Total Fishing, afgelopen zaterdag even gewacht met vissen tot het droog was.Dus rond de middag een van Nederlands grote rivieren opgegaan om te verticalen…


...Uiteindelijk toch nog 9 snoekbaarzen kunnen vangen met een groene Lunker City fisS. Nog geen hele grote kunnen vangen. De 2 grootste waren namelijk 64 en 67 cm. Groet, Jan de Bruin.


Hallo Total Fishing, afgelopen zondag weer de rivier op geweest op zoek naar mooie snoekbaarzen. De weersvoorspellingen waren goed en met de gedachten dat het de afgelopen dagen zoveel geregend had dat de rivier goed troebel zou zijn door al het afvoerwater…


…Het was die dag even zoeken naar de juiste plekken maar deze eenmaal gevonden te hebben was het goed scoren met de Goby Snack. Dat ze deze imitatiegrondel graag wilden hebben bewijzen de foto’s denk ik wel. Met vriendelijke groet, Jurgen Pelsmaeker.


Snoekbaarzen zijn soms niet vies van een flinke hap. De torob zat er helemaal in en de burt werd vol gegrepen. Groeten, Rob Kraaijeveld.


Bij deze een foto van een mooie snoekbaars die al bijna rond is om de winter door te komen. Gevangen op de fireball. Groeten, Arie.


Beste Total Fishing,  bij deze een door mij gevangen snoekbaars van 93cm! Groet, Hendrik de Jong.


Daar is de kastanjedief!


Deze snoek heb ik gevangen op de madmax van fox. We hadden naast deze vissen ook nog 7 andere snoeken. Hij was 86 cm lang. Groet, Hendrik de Jong.


Hallo TF, dit weekend met een groep vrienden in Hotel ‘Het Meertje’ in Vinkeveen gezeten…


...We doen dit elk jaar en steeds komt er iets moois boven water. Groet, Frans Oomen.


Beste TF, afgelopen week vertoefd in het mooie Zweden met 6 man sterk. We hebben een mooie en gezellige week gehad met veel humor en de nodige vissen. We mochten 3 soorten rovers in de boot ontvangen: snoek en baars en ook de forel mocht nog even op de plaat. De gemiddelde lengte van de snoeken zat om de 60/70cm heen. Ik had nog 1 uitschieter van 1.06 die een beetje te mager was voor de tijd van het jaar…

...De teller van de snoeken ging over de 200 dus een mooie week met veel vis en helaas ook veel regen! Langs deze wil ik de heren die mee waren nog bedanken voor een mooie week. Ook ‘Henkie-werphengel’ pakte de nodige vis maar mocht geen meter op zijn naam zetten deze keer…


...De vis van 1.06 werd de volgende dag nog een keer gevangen door Hendrik Plantinga. Gerben Sonnema had het ook best naar zijn zin maar viel later op de avond wel telkens in slaap… (ouderdom?). Nu de rovers in Friesland maar weer achter de broek aan zitten. Groet, Johan Iedema.


Explosie in het oppervlak! Vriendelijke groet, Johan.


Na 2,5 dagen vissen op een prachtig water in een mooie omgeving…


...met het water hebben we een haat-liefdeverhouding…


...de aantallen vissen zijn niet altijd mega…


...maar we hebben toch nog enkele dikke vissen weten te vangen op de @rt-Beast en @rt-creeper…


...Groeten Frank en Bart Mylle.


Afgelopen zaterdag tijdens het Belgisch kampioenschap wist Patrick deze mooie dame van 1.05 meter te vangen. Groeten van Levin.


Het was afgelopen zondag een heerlijke dag op de plassen. De gebruikelijke stekken waren druk bezet. Ik ben uitgeweken naar de kleinere verbindingsvaarten. Daar zaten vooral veel kleinere roofvissen, behoudens deze bak van een snoek, niet normaal wat een dikke kop! En dat in zo’n klein verbindingsvaartje. Groet, Klaas Hoogduin.


Fred Kotowski met zijn snoek van 131cm! Groet, Rasmus.


Beste Total Fishing, afgelopen week ben ik even 2 uurtjes gaan werpen op een lokale put hier in de buurt. Op een shad en een klein bol plugje ving ik 4 snoeken. Groet, Rob.


Topper voor Marc, wat een plaatje! Groet, Piet.


Wim Schut met een 122cm monster gevangen op de real eel. Groet, Rasmus.


Hier een mooi nieuw PR (1,23m) voor mijn vismaat Patrick Neering, gevangen op een torrob van Rob Kraaieveld. Groeten, André Koehoorn.

Deze week de nominaties voor de Barbeel van Fabio en Jos, en de snoeken van Marc en André. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -