Actuele Vangstberichten tot dinsdag 9 november 2010


... tot dinsdag 9 november 2010

Een wisselvallige herfstweek met vaak guur weer. Voor velen misschien wel dé reden geweest om afgelopen weekend een bezoek te brengen aan de Hengelsport- en Visbotenbeurs in Utrecht, dat een bijzonder geslaagd en gezellig evenement was! Klik hier voor een impressie. Voor andere was het vooral weer om de vaarten en sloten uit te kammen op zoek naar grote najaarssnoek.

 
Vrolijk huppelend op zoek naar wat te eten. Foto: Lucky Luc Mom.

Vrienden, vriendinnen,

Bij deze de vangstberichten van afgelopen week

Zelf ben ik een week in Wales gewest (Pwllheli) om daar met 11 andere leden van de EFSA het E.K.Kust van de EFSA te vissen. In deze prachtige omgeving, waar het trouwens de eerste dagen vreselijk slecht weer was, regen en stormachtige wind, konden we niet op tegen de Welsmen, we kwamen wel in de buurt na een fantastische vrijdagavond maar de laatste dag was het lot ons minder gunstig gezind.

De 1e en 2e plaats waren voor Welsmen, de 3e plaats was een Ier en Mart Brouwers die na 2 dagen aan de leiding ging duikelde de laatste dag naar een 5e plaats en werd beste Hollander.Voor het verder verhaal zie de site van EFSA Nederland:  www.efsa.nl . De vangsten bestonden hoofdzakelijk uit hondshaaien en wijtingen

Kantvisserij.
Prima, op alle fronten mooie vangsten van wijting en schar, dus ga erop uit, zaterdag op de stranden van Walcheren de jubileum wedstrijd van HSV Vlissingen, mooie wedstrijd en een uitstekende prijzen tafel.

Afgelopen zondag was er de  “Nationale”van de Zeenaald, een mooie wedstrijd gehouden in de Dintelhaven in Europoort, Jan Hennekam liet zijn klasse weer eens zien en werd winnaar , bij de trio,s werden Gilles Traas, Rob Punselie en Edwin van Tienen winnaar

Vlissingen tot aan Westkapelle ziet er prima uit, veel vis, hoofdzakelijk wijting en schar, de rest van de Zeeuwse stranden ook vis maarwel iets minder dan de diepere stranden van zoeven vermeldt.

Europoortgebied zelfde laken een pak, voor gul is het beter in de Waterweg te vissen evenals op grovere wijting, in het Beerkanaal jaagt de zeebaars op de wijting dus je kunt er mooie baarzen vangen, wel opschieten want het is zo over met de dikke baarzen.

Stranden vanaf Hoek van Holland tot aan Den Helder gewoon goed maar in de avonduren na het invallen van de duisternis top!!

Bootvisserij
Verleden week zondag draaide Gerrit Koster tijdens de 5e EFSA  wedstrijd in 6 uur tijd 130 maatse vissen naar boven, was dus werken geblazen. Overal goed voor de kust, hoofdzakelijk wijtingen, schar met leuke gul en bot ertussen door. Oosterschelde zelfde laken een pak alleen soms last van steenbolkjes, Grevelingen honkvast met mooie vangsten van wijtingen.

Penn Grevelingen Tournament is al helemaal vol, 2 maanden voor de wedstrijd hebben zich al de maximale 195 deelnemers ingeschreven! Dus, prima visserij op alle fronten!!

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week.

Wederom veel wisselende vangsten afgelopen week in Nederland, vooral op de zondag een stuk minder door de inval van de kou, en daar reageren vissen vrij snel op.
 
Snoek - Ondiep water tot een meter redelijke vangsten op de snoek waaronder verschillende zware vissen. Diegenen die voor kleiner kunstaas hadden gekozen kwamen op veel plaatsen in de dubbele cijfers, dus die hadden niets te klagen. Het kunstaas moest heel beweeglijk zijn en trillingen van onder andere spinner en spinnerbaits bleken heel succesvol. In het troebeler water diverse meldingen met ratelpluggen afgelopen week. Felle kleuren ook duidelijk in het voordeel. Plassen vaak heel moeizaam.


In de smalle, heldere beekjes in het herfstlandschap waren de snoeken goed los.

Snoekbaars - Is nog niet gemakkelijk hoor, het was vaak goed zoeken naar deze stekelrover. Ook de maat vaak nog behoorlijk klein. Kan met het aankomende weer niet lang duren om ze actiever te maken, dus lekker blijven gaan. Al meldingen tussen 8 en 12 meter, dus ze gaan bekende stekken weer bijna bezetten. Dropshot weinig meldingen, maar driften duidelijk beter en vaak naar het talud toe de aanbeten. Bruin, geel en groen de beste kleuren als het wat dieper was en rood en paars op ondiep water, doe hier je voordeel mee.


Even dachten we aan een aanbeet, maar helaas.

Baars - Ook een stuk moeilijker dan afgelopen week en ik denk dat veel baars ook al wat diepere stekken heeft opgezocht. Wel in veel havens en plassen meldingen van duizenden kleine baarzen in de oppervlakte van een 4 tot 8 cm lengte, dus de aanwas is er zeker wel. Grote baarzen ook afgelopen week vaker op groter kunstaas (tot een centimeter of 12) bestemd voor snoek vaak. Geel en groen blijven goed op de baarzen.
 
Meerval, winde en roofblei - Weinig meldingen, en werden ze gevangen, dan vaak werpend tijdens het vissen op snoek of baars.
 
Het weer blijft wisselvallig, al zou naar het weekend toe de temperatuur wat oplopen. Doodaas komt nu ook duidelijk in beeld, dus zeker een advies om dat aankomende weken een keer te proberen. Veel succes, en blijf nu ook vooral genieten van de kleurrijke natuur en de vele trekvogels die we kunnen waarnemen.

Veel succes natuurlijk aankomende week, Piet.



De watertemperatuur steeg afgelopen week met maar liefst 2°C naar 12°C. Dit is ideaal om in deze tijd dan nog barbeel te vangen op de grote rivieren. Toch heb ik alleen van de IJssel enkele vangstmeldingen gekregen. Komende week zakt de temperatuur, maar de vele regenval zal de temperatuur van het water niet snel laten zakken.


De watertemperatuur steeg afgelopen week met maar liefst 2°C naar 12°C.

Diegene die nog een paar keer een knallende top wil meemaken, kan er gerust opuit trekken om nog een paar barbelen te scoren. Op de kleine, smalle rivieren met barbeel was het ook goed toeven. Aankomende periode gaat een klein groepje zich bezighouden met barbeelvissen in de winter. De barbeel wordt nu aangeduid als een seizoensvis, toch is het mogelijk deze machtige mooie sportvis het gehele jaar door te vangen. We houden je op de hoogte.


5 november is deze IJsselbarbeel gevangen door Lorenz Zwiers.

Groeten en tot volgende week, Frans


Hallo Vissers, met enige twijfel in het hoofd vandaag richting noordpier getrokken. Zou de pier afgesloten zijn in verband met de harde wind? Vanaf windkracht 6 uit gevaarlijke richtingen (dus vanaf zee!!), kan het eerste hek worden afgesloten om verder onheil voor zich onkwetsbaar wanende vissers of wandelaars te voorkomen.

Heel begrijpelijk, want vooral wandelaars zijn zich vaak niet bewust van het getij en de gevaren die een oplopende golf kan veroorzaken. De meeste vissers houden hier wel rekening mee gelukkig. Gelukkig voor mij was het hek open en werd het eigenlijk gewoon lekker ouderwets gulweer van vroeger (opa vertelt!). Om 13.00 uur zou het hoogwater zijn, dus ik was om 10.00 uur aanwezig om zoveel mogelijk stroming mee te kunnen maken.

En stroming kwam er!! Zo veel dat ik de klapankers moest vervangen door zware grondankers, anders liep het lood te snel weg. Wel een beetje lastiger met gevlochten nylon, want er komt veel druk op de hengeltoppen te staan, maar de vis had hier geen last van. Om het kwartier ving ik wel een hele mooie wijting, een leuk gulletje of een prachtige schar.

De scharren hadden het moeilijk in dit koffiebruine water om het aas te vinden, maar mijn hoofd zat niet bij schar; ik hoopte wat leuke gulletjes te vangen. Dus vanaf begin af aan maar 1 haak gemonteerd en daarop drie of meerdere zeepieren geschoven om de boel maar lekker te laten geuren op de zeebodem, een tactiek die eigenlijk de hele dag door prima werkte. Eén hengel met een  jojo-systeem en één met een vast systeem.

Tot 15.00 uur (2 uur na hoog) ging het nog niet eens zo hard en had ik 6 hele grote wijtingen, 8 gulletjes (35 -38 cm) en een paar hele dikke scharren verzameld die mijn toch wat grotere haak naar binnen kregen. Eigenlijk stond het koppie al richting huis, maar ik had nog genoeg aas, dus wat moest ik doen?...


....De vis - en in dit geval de gul - bracht uitkomst en stopte het verdere nadenken. De toppen van de hengels begonnen allebei tegelijk rond te buigen en er kwamen zeer mooie gullen op de kant, vooral kanttechnisch van mooi formaat zogezegd, vissen van tussen de 40 en 48 cm. De meeste vissers gingen al weg zodat we nog met 3 man op de pier stonden. Ouderwets kicken geblazen. Ik kon niet stoppen dus mijn vrouw maar gebeld dat het een latertje zou worden. Alle begrip natuurlijk van haar kant!!

Je kan nu eenmaal niet naar huis gaan als de vis het gaat doen, dat weet zij als geen ander. Het bleef maar gullen regenen!! De ene nog mooier en ronder dan de ander. De grootste die ik in het donker ving was 48 cm, maar er waren er velen van rond de 45 cm. Ik kreeg het er warm van en kreeg weer visioenen van ‘vroeger’, hoewel het formaat toen veel en veel groter was helaas voor ons kantvissers.

Tussen 18.00 en 19.00 uur nam de wijting het weer een beetje over van de gul, maar dat was ook geen straf. Het weer begon te verslechteren en met een totale visbevrediging beëindigde ik mijn visdag om 19.00 uur. Tijdens het fileren van de gul de tel goed bijgehouden!! Het bleken er 26 te zijn!! Dus in 2,5 uur tijd nog 18 gulletjes erbij gevangen!

Voor een kantvisser zoals ik een ware belevenis en een dag die ik niet zo snel zal vergeten. Ik wens u allen ook zo’n prachtige dag toe! De gul zit onder de kust, dus als u een gaatje in uw agenda heeft, probeer uw geluk uit! Als het kan tegen het donker aan als het getij ook wil meewerken. Zeker nu het heftig blijft waaien zal de gul niet gauw wegtrekken.

Maar het moet wel te doen zijn qua wind natuurlijk!! De regen deert me niet, hoewel het onprettig is. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Superwijting!! Tijdens de beurs op het Eiland van Maurik raakte ik in gesprek met de enthousiaste Evert Oostdam van Pike Master Lures. Hij toonde me wat nieuw kunstaas en vroeg of ik de Big Bandit van Strike Pro eens uit wilde proberen als kunstaas voor de zeebaars.

Als kunstaasfanaat liet ik me dit geen tweede keer zeggen en vandaag 8 november liet ik dit mooie stukje kunstaas voor het eerst te water omdat ik links en rechts de nodige wijtingen aan de oppervlakte zag verschijnen die werden opgejaagd door dikke zeebaarzen….


Ving nog deze, echt dikke najaarsbaars aan een gebonden jig/twister-combinatie tijdens het afgaande water.

....Het duurde precies twee tellen voordat deze nieuwe, toch wel grove plug (ruim 14 cm./71 gram) op een beestachtige wijze werd gepakt en ik aan één van mijn laatste drils van dit seizoen kon beginnen. Het resultaat was een beauty van ruim 65 cm. en zo’n 6 pond! Stekelze, Joop.


Afgelopen zondag een dagje gevaren en gevist. We hadden het niet slechter kunnen treffen. Afgelopen week had het heel veel geregend dus het water leek wel koffie. Het varen was heel leuk, maar helaas niets gevangen. Toen maar een foto gemaakt van het ‘supermateriaal’ van de schipper.


Klaar voor de wintertijd? Foto: Jelle.


Gisteren en vanmorgen nog even ‘buurjongen’ Menno op weg geholpen met vliegvissen. Hartstikke leuk en weer iemand geïnfecteerd met het vliegvisvirus. Blij met zijn eerste bleitje op de nimf. Later nog lekker voorn en baars staan vangen….


....Vanmorgen stond hij al weer op de stoep: “Ga je mee vliegvissen?!!” Leuk hoor dat enthousiasme. Ving zelf buiten winde, roofblei en blankvoorn nog dit mooie brok goud. Prachtig toch? Groeten, Vincent - Lelystad.


De herfst heeft haar intrede goed gedaan overal in Nederland. Foto: Piet Driessen.


Prachtige najaarskarper vanuit de bellyboot aan de vliegenlat op de carpbol….


...Wat een kracht, genieten! Groet, Edwin Kerssies - Team Dyckers.


Ik heb nog een mooie vis mogen vangen in november. Op het pennetje!! Groet, Wilco - Drachten.


Hier nog 2 plaatjes van 2 schubkarpers die ik een paar weken geleden mocht verwelkomen….


...Wederom op MAD Garlic Mussel, een bol waar je gerust de koude wintermaanden mee doorkomt. Groeten, Marcel Kloos.


Hoi, door mij deze week gevangen hier in België. Met een gewicht van 36 pond is het mijn persoonlijk record winterkarper. Groeten, Christophe.


Beste Total Fishing, deze massieve Nederlandse schubkarper van 21 kilo gaf het startschot voor de naderende winter, wat voor mij één van de beste jaargetijden is! Ik hou jullie op de hoogte. Met vriendelijke groet, Kees Boezer.


Nog een gast die op spinnen aan het jagen was in de oevers. Foto: Piet Driessen.


Best Total Fishing, zondag onder de snelwegbrug aan de Maas een uurtje wezen dropshotten. Resultaat: 3 baarzen, 2 van 30 + en deze mooie baars van 40 cm. Groet, Bert van der Heiden.


Martin Olsen met een 50cm baars aan soft4play.


De baarzen waren ook behoorlijk fel op de spinnerbait-shad combinatie. Foto: Piet Driessen.


Hallo TF, veel snoekbaarzen en 2 snoeken gevangen op het grote water, hier 1 van de vissen. Groeten Ivan Vanpraet.


Op de tweede en laatste wedstrijddag van het S.R.M. was binnen het halfuur deze bonusvis een feit, en ook al gauw volgde een mooie, ruim maatse baars. Helaas konden we de derde rover niet te pakken krijgen. Al met al een mooie driedaagse met alles erop en eraan! Na een spannende uitslag konden we met een mooie plaats tevreden huiswaarts. Groet, Mario & Mario.


Beste Total Fishing, door de barre weersomstandigheden moesten we vrijdag uitwijken…


....naar kleiner water waar we wat uit de wind konden vissen….


....De dag werd vrij moeilijk ingezet, maar na wat zoeken konden we….


....toch nog enkele mooie snoekbaarzen verschalken. Groeten, Bart en Timur Mylle.


Thuis is er best nog wat kleur in de tuin, maar als de vorst gaat invallen zal dat ook snel tot het verleden horen.


Hallo TF, afgelopen week was het herfst ten top. Hier en daar wat vaartjes en bruggetjes bestookt met kunstaas en snoek gevangen tot 93 cm….


....De mooiste foto kwam dit keer eens van een kleiner exemplaar snoek. Zondag nog een mooie tachtiger op een klein ratelplugje na deze eerst gemist te hebben op de Fatso… en dat was vaker het probleem met groter aas, maar klein kunstaas werd vol vertrouwen gepakt. Met vriendelijke groet, Dennis.


Beste TF, zaterdag vader en zoon vroeg in de boot en veel gevangen. Snoeken waren heel actief (we zagen jagende snoek helemaal uit het water komen!) en beten vooral op groot rubber. Hier Jelle met een mooi getekende snoek, gevangen midden in Hoogmade. Groet, Jurgen.


Zondag 7 november begon koud en nat in de Rijp. In de middag brak er een flauw herfstzonnetje door. De dag werd uiteindelijk beloond met 4 snoeken op de Bull-dawg en een baars op de Screamin’ Devil. Groeten, Danny Sin.


Deze snoek was er al na enkele minuten, en hij probeerde nog met een laatste krachtexplosie te ontsnappen, maar heb je het materiaal in orde, dan is er geen ontkomen aan…..


....We wisten er daarvan 12 snoeken en 2 baarzen te vangen waaronder heel veel kleine snoekjes, maar een prachtsport met licht materiaal. Groet,
Piet Driessen.


Hallo Total Fishing, eindelijk weer eens een paar uurtjes de tijd om te vissen. 2 Uurtjes slepen op het Reitdiep net buiten de stad Groningen, leverde onder andere dit mooie snoekje op. De Screaming Devil was favoriet. Groet, Jarick Kuipers - Groningen.


Afgelopen weekend enkele prachtige dagen mogen doorbrengen op het landal park, waar de shimano rapala masters gehouden werden. Ondanks een sobere oefendag met slechts een snoekbaarsje, was de eerste wedstrijddag dan toch een betere dag. Na alles uit de kast te halen konden we de winderige dag fier afsluiten met de drie verschillende soorten roofvissen. Groet, Mario & Mario.


Hoi Total Fishing, afgelopen week zijn we een aantal dagen in Hedesunda in Zweden geweest! Het waren geweldige dagen in een mooie omgeving met zeer veel snoek waarvan ruim 80% boven de 80 cm. Groeten van Rick en Emiel.


Je rijdt in totaal 3000 km naar Zweden om wat kleine snoeken te vangen…. Dan ga je vissen in Nederland en dan denk je: “Wat is snoekvissen in Nederland toch mooi!!!” Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Hallo TF, moeilijke weekendvisserij, maar toch nog snoek. Groet, HM.


Hoi Total Fishing, afgelopen week zijn we een aantal dagen in Hedesunda in Zweden geweest!...


...Het waren geweldige dagen in een mooie omgeving met zeer veel snoek waarvan ruim 80% boven de 80 cm. Groeten van Rick en Emiel.


Mads met een aan de soft4play gevangen herfstsnoek.


Bij deze een foto van een hele lange poldersnoek en de sportvisser die hem met doodaas ving. Groeten, Jan.


Hallo TF, hier een metersnoek die ging voor de Hitcher Baby Bass. Groetjes, JMB.

Deze week de nominaties voor de karpers van Edwin, Kees en Christophe, de snoekbaars van Bart en de snoeken van Emiel. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -