Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 juni 2009

.... Tot dinsdag 9 juni 2009

Het mooie weer zorgt ervoor dat de watertemperaturen maar blijven stijgen en dat zal op veel binnenwater binnenkort wel te merken zijn in de vangsten. Sommige wateren groeien in hoog tempo dicht met waterplanten maar de rivieren en grote meren kunnen het qua temperaturen nog wel even uitzingen. 


Foto: Bjorn Janssen


Zout door Arthur van Tienen

Bootvisserij:
 
2 Trips waar ik van de partij zou zijn, zijn niet doorgegaan afgelopen week door die ellendige noorden tot noordwestenwind en dat was heel erg jammer, want de geankerde visserij op platvis is nog steeds erg goed.


Na een paar winderige visdagen brak de laatste visdag met minder wind aan, na een paar kabeljauwen van 10/12 kilo zat er iets groter een de andere kant van de lijn en ja daar was, hij 128 cm en 17 kilo zwaar, na weer een…....

ZBJ en Meerkerk gebied zij toppers met grote aantallen vis zoals schar, bot, wijting en wat gladde haaien. Waarschijnlijk gaan we het 3 juli weereen keer proberen en komende vrijdag gaan we weer met de afgelaste trip van afgelopen vrijdag het ruime sop kiezen met de Sirius.

Wrakvisserij is nog toppie en er worden al wat grotere gullen gevangen tot 20 pond, zeker de moeite waard dus. Deze week een beetje rustiger weer dus gaan!! Oosterschelde matig met platvis als schar, bot een een enkele schol en tong, zeebaars vanuit de kajak is helemaal in en kijk op de diverse sites om de geweldige verslagen van deze mannen te kunnen lezen.


.......aantal kabeljauwen van 1 meter plus hing er nog iets zwaarders aan de lijn en na 15 min lag hij aan de oppervlakte een kabeljauw van 140 cm en 25 kilo zwaar ,wat een bak bij deze wil ik visreis.nl bedanken voor de geslaagde missie om grote vis te vangen Groet Ronald Noordhuis.
 
Grevelingen het beste in de avond en de nacht te bevissen met mooie vangsten van wijting en platvis, de haringvangst is een beetje teruggelopen, goede boten zijn als voorbeeld de Hendrik en de Theo Danny v/d Meijde van de Zeenaald wist de wedstrijd van Steilore georganiseerd door HSV Oosterschelde vissers te winnen met 12 botten, er werd over het algemeen goed vis gevangen en dat was de laatste jaren wel eens anders.
 
Kantvisserij

 
Zeebaars, makreel, geep, fint en tong (in mindere mate) zijn de vissen waar het om draait, volop aanwezig al is het Europoortgebied een beetje stil op de Maasvlakte en de pier van Hoek van Holland, de kanalen daarentegen zijn puik, Beerkanaal, Amazonehaven etc. geven leuke visserij op zeebaars, dobber en op de bodem of met kunstaas, een kwestie van proberen en geluk hebben. Tja, de tongvisserij is matig, misschien wordt het beter maar begin juli is de beste indicator of het tongseizoen slaagt of niet.


De platvis is nog goed te vangen. Foto: Luc Mom.

Vooral de Waterweg, Domburg en Zoutelande tot aan de Westkapelse stranden moeten dan goed tong geven, Banjaard is in de regel ietsje later. Opgespoten stranden van Hoek van Holland tot aan ter Heijde nog redelijk, pak de avonden, zeebaars hier ook al leuk te vangen, vooral op zeepieren en tappen want de baars jaagt ook op de tappen die daar door het opspuiten nog steeds in aantal voorkomen.


Koos Jouvenaar ving deze schitterende zeebaars gisteren aan een 20 grams gebonden jigtwister combinatie. De vis woog ruim 10 pond!! Gr Joop.

Zaterdag 20 juni organissert HSV “de Zeenaald”weer de bekende Hart wedstrijd die zal worden vervist in de Dintelhaven, individueel en koppels , informatie op de site van de Zeenaald:
www.zeenaald.nl  onder tabje “wedstrijden”


The Male common Skate had previously been tagged.

Tot volgende week, Arthur


Witvis door Willem Stolk 

Nog steeds zeer wisselende vangsten de afgelopen weken. Op plassen, rivieren en kanalen zijn de verschillen groot.

Op het Eemmeer was het afgelopen weekend erg taai. Maar, plaatselijk ving men goed vis. Je moest echt op de vis ‘gooien’ anders zat de kans erin dat je nooit geen beet kreeg.Hetzelfde verhaal op de rivierplassen in Lith, Megen en Kerkdriel.

Hier werd niet veel gevist, maar de vangsten waren er ook naar. Gewoon slecht.
Op de rivieren is het gemiddeld beter. Maas, Waal, IJssel en vooral de Rijn zijn goed bezocht en er is redelijk gevangen. Alles met de feeder overigens.


De brasems zijn volop aan de oppervlakte te zien

Ton en Jaco visten samen een nachtwedstrijd aan de Maas; “Ik heb voor de eerste keer een nachtwedstrijd gevist aan de Maas. Was wel redelijk. We hadden 34 kg en de winnaar 67, dus het kan altijd beter. Het rare was; overdag geen beet en dan wordt het donker en vang je dikke platten”. Aldus Ton.


Hans had hier op het kanaal nog een mooie ruisvoorn gevangen.

Barbelen gaat een stuk beter. Diverse berichten van fanatieke barbeelvissers logen er niet om. Van 2 tot wel 12 vissen per sessie –en mooie 70-tigers erbij. Nog steeds doet kaas als haakaas het goed, maar pellets zijn in opkomst.

Op de carpfisheries is het wisselend. Een ding is zeker, hier wordt altijd wel vis gevangen. In Altforst ving Kay en zijn vriend Mark 43 karpers met de stok. Alles met mais!

Roofvis door Piet Driessen
 
Vangstberichten afgelopen week.
 
We kunnen deze 2 de week vrij kort zijn, daar het op vele wateren vrij moeilijk was om de rovers aan de schubben te komen. Veel wisselingen van de wind, en ook vaak heel veel wind, en dan ook nog op diverse rivieren veel te weinig stroming en verder ook nog iets wat van toepassing was is het vaak kraakheldere water wat het vissen niet gemakkelijker maakt natuurlijk.


Vaak kraakhelder water wat het vissen niet gemakkelijker maakt natuurlijk.
 
Baars weinig meldingen en werd er baars gevangen wel vaak mooie exemplaren. Het aanbod van jongbroed voor de kleinere baarzen is momentheel gigantisch op alle wateren. Grote scholen jongbroed, en daar kunnen de kleinere baarzen voorlopig nog wel mee vooruit.
 
Snoek werd tussen het snoekbaarzen niet veel gevangen. Hier en daar wel een mooi exemplaar maar over het algemeen geen aantallen.


Slepend slechte vangsten op de snoekbaarzen
 
Snoekbaars ook gemiddeld moeizaam, en als ze al gevangen werden vaak nog tot ruim 11 meter diepte en op de rivieren strak aan de bodem op 4 a 6 meter.
Slepend slechte vangsten op de snoekbaarzen, en ook werpend weinig succes. Diegene die snoekbaars konden vangen viste vaak met het dropshot systeem of met spiering, en deze vissers konden nog vaak mooie aantallen in de boot krijgen.


Wie duikt daar weg ?.......


.......Ahh dat was dus de boosdoener.

Even afwachten wat het weer gaat doen, maar de vooruitzichten zijn wel wat standvastige wind, en dat is wel vaak belangrijk natuurlijk. Ook weer wat regen te verwachten de eerst dagen, en dan zal het op het stromende water ook wel weer meer activiteit komen op de roofvissen.
 
Gewoon lekker blijven gaan, en veel succes natuurlijk.

Denemarken report – week 22 - door Jesper Havshoi

De visserij was afgelopen week niet geweldig te noemen, slechts enkele berichten van vangsten kwamen binnen. De binnenste baai van Vejle Fjord was redelijk goed, waarschijnlijk doordat er behoorlijk wat vis ligt te wachten op het moment dat de rivier weer gaat stijgen. Er is veel vis gezien, maar kennelijk hebben ze wat anders in gedachten dan volop azen. Op Kolding fjord hetzelfde verhaal; veel vis gezien maar relatief weinig vangsten.

Lillebealt steekt er wat dat betreft voor afgelopen week met kop en schouders bovenuit. Behoorlijk goede vangsten op Gals Klint en Strib.

De Vejle A was ook traag, hopelijk slaat het weer de komende tijd om zodat er weer meer activiteit in de rivier komt.

Tot volgende week, Jesper Havshøi – info@fish-outdoor.dk  Evt. mail in Engles s.v.p.

Noorwegen report – week 23 - door Paul Christiaan (natuur- en visgids op de Glomma en Atna)

(Rectificatie van vorige week. Het vogeltje waar ik over sprak, komt niet enkel in Noorwegen voor maar in het gehele noorden.)

Door de zeer hoge temperaturen van een paar dagen is de waterstand van de Atna en de Glomma weer goed gestegen door het smeltwater uit de Rondane.

De vlagzalmen draaiden dan ook helemaal door! Slag over slag en stuk voor stuk kanjers op de droge vlieg!

Het water had de juiste snelheid waardoor ik mijn technieken perfect kon toepassen. Wanneer je deze techniek beheerst, die in geen boek beschreven wordt, is dat een fantastische belevenis!

In totaal heb ik 19 prachtige vlagzalmen gevangen.

Tot volgende week, Paul Christiaan – paulc-n@online.no


De vlagzalmen waren goed los!

Overige vangstmeldingen:


Een knappe bijvangst voor Vic Collette


Geachte TF, Hier is een foto van een zalm gevangen op de river Moy, waar sinds een jaar of 3 niet meer met netten gevist mag worden op zee voor ze de rivier op willen. Het betaalt zich steeds meer uit. 4 Zalmen in 3 dagen. Is wel eens anders geweest. Met vriendelijke groet, Peter Dorlijn.


We hadden besloten dat het de Vecht moest worden. Dat was geen verkeerde keuze. Alle soorten op één dag zou je zeggen! Tot dat mijn maatje Ronald nog een zeer wilde vis wist te haken. Dat bleek een roofblei te zijn van 55 cm! Groet Rob Bijlsma


Eerste roofblei van het jaar. Op een diepduikende bomber, net als 2 jaar geleden. Ondiep geen enkele aanbeet, bomber erop, 1 knal (losser), twee worpen later deze vis, later nog 2 beetjes maar niet kunnen vangen. Groeten Han


Dag Total Fishing. Een foto van een roofblei die mijn vismaat afgelopen zaterdag ving. Superspeed trollend gericht op roofblei gevangen. We moesten wat, want de jagende roofblei die we zagen pakte het kunstaas niet bij het aangooien met kunstaas. Dan maar de gashendel extreem ver open en dat resulteerde in een aantal roofbleien. Gr.Bas.


Een  zeer mooie barbeel op de ASP spinner(wit). Mooi in het mondhoekje zat de spinner…...


......De foto is gemaakt met de zelfontspanner, toch nog ff mee oefenen. Al is het resultaat redelijk, naar mijn mening.


Ze hebben de jongen alweer bijna groot. Foto: Luc Mom.


Een mooie “goude” voor Jeroen Evers


Deze 20 pond spiegelkarper wist mijn boilie uit eigen keuken te waarderen. Groetjes Wilco Drachten.


In totaal wist ik 2 karpers te vangen dus kon ik weer met een fijn jarig gevoel inpakken om thuis mijn gasten te kunnen ontvangen. Groetjes Jeroen Evers


Hier een spiegel van 45 pond. Gevangen in Frankrijk. Gr.Hans Klaassen


Een opening met meerdere mooie snoeken met als kers op de (s)taart deze magische vis die ons met zijn staart uitwuift. Wat verlangt een mens nog meer. Groeten Hans

Ook deze baars van Hans op een groter plugje.


De baarzen zijn al vroeg in goede conditie…...


.......En zeker op het kleine kunstaas supersport. Gr Berend.


Deze schitterende baars van 49cm vergreep zich ‘s middags in de stromende regen aan een voor de snoek voorgeschotelde Salmo Warrior… Gr Roel Trum.


Klein kunstaas was het voor de snoekbaars het juiste.


Na doorzetten, nog even de beloning voor Hans.


De snoekbaars was moeilijk te verleiden. Foto: Piet Driessen


Hallo Total Fishing lezers. Zaterdag was het bikkelen voor een aanbeet! Maar toch 80+ kunnen verzilveren.Grt Mario van Engsbergen


Het begin van het seizoen was taai, echter de afgelopen dagen maken weer heel veel goed. Bij deze een plaatje van een mooie stekelridder die even boven kwam kijken, gevangen op een oranje salt shaker. Gr. Wouter


Op een paar missers na en een tweetal snoeken, was het niet wild, maar dat mocht de pret niet drukken. Marc Doornekamp met zijn vismaat JW deden het beter met 8 snoeken. Als bonus deze snoekbaars van 63 cm die op de Buster Jerk Red Head Shiner was gedoken. Mvrgr Leon & Hans Cramer


Goed seizoen aan alle bezoekers en lang leven aan Total Fishing!!! Groet Vic.


Jan Willemse ving onder andere deze mooie snoekbaars van 80 cm, maar ook diverse snoeken. Groet van Lucky Luc Mom


Dinsdagmiddag 2 juni ben ik wezen vissen. Op het eind van de middag ving ik deze snoekbaars van 94 cm, een nieuw pr voor me. Deze snoekbaars is diagonalend gevangen vanaf de kant met een witte Zander Pro Shad (model) Slayer van Fox. Met vriendelijke groet, Robert


Beste redactie TF, Hier een foto van een snoekbaars van 82cm welke ik ving vanuit de bellyboat. Deze vis zorgde voor een spectaculaire drill. Verder wist ik nog 4 snoekbaarzen en een snoek te vangen. Topdag dus! Uiteraard zijn alle vissen weer netjes teruggezet! groeten Arne-Menno Eelkema


Beste T.F, Weer een lekker dagje wezen vissen op het grote water. Met als resultaat deze reus van een snoekbaars. Hij was precies 100 cm, en met een gewicht van 21 pond. Groet Bert Smidts


Na een prachtige dril, wat kunnen ze toch bokken en mokken, konden we dit kasteel landen! Echt geweldig! Vroeger vingen we deze wel vaker maar het wordt ieder jaar duidelijk minder, leuk om er toch nog één te vangen. Groeten, Jasper Woudsma


Beste redactie,donderdag met mijn vismaat, Peter Engelen, een superdag gehad. We wisten enkele tientallen vissen te vangen waaronder 70+, 80+ én drie 90+ snoekbaarzen.

Een topdag voor ons! De drie grootste waren voor Peter waaronder deze van 98 cm op de foto.Hierbij wil ik hem nog eens bedanken voor deze schitterende visdag. Groeten Chris Boxberger uit Averbode


Daar is dan me eerste negentiger, altijd ging er wel wat mis als er een dikke bak aan hing of los voor het schepnet of stinger brak af. Erik wou nog een keer het stekje uitkammen waar hij in de ochtend nog een mooie vis van 81 cm vingen.

Nou vooruit zei ik en nog geen honderd meter gebacktrolled en de bijhengel met een dikke spiering krijgt een kleine tik en hierna buigt deze langzaam door, sla aan en eindelijk daar lag ie in het opervlak, mijn eerste bak. Met vriendelijk groet, Marc
www.eendagjevissen.nl


Dag Total Fishing, Vrijdag avond nog doorgereden naar het Zoommeer met mijn vismaat Marc om enkele uurtjes met de belly-boat op het water te dobberen. Hier doen we het gewoon voor, hoef je nog niet veel te vangen. Groeten, Tom Grobben


Robin heeft nog een paar snoekjes gevangen met de Spro swimbait van 10cm. Met een wartelloodje van ongeveer 20 gram voor aan de onderlijn is deze lekker diep en langzaam te slepen. Gr Eddy


Gevangen op de ijssel aan een dropshot. Bart van Asselt

Laatst ging mijn zoontje Nick een hele dag mee roofvissen. Het was voor hem de eerste keer dat hij een hele dag meeging. Na lang volhouden wist hij uiteindelijk een knappe snoek van 93 cm te vangen op een dode sardine. Met vriendelijke groet, Peter Deflem


Grove beschadegingen weerhouden deze snoek niet om het kustaas te pakken


De dag leverde meerdere snoeken op waarvan de meeste rond de 80 cm. Maar ook 1 baars en 1 snoekbaars. Groet Rob Bijlsma


Na een gevecht van iets meer dan een kwartier mocht ik mijn 1ste vis na mijn 20ste verjaardag vangen. Een mooier verjaardagscadeau kan ik mij toch niet wensen. Groetjes Jeroen Evers


Toch nog een mooie dame. Gr Berend.


Sterke snoek op eigenbouw jerkbait van Piet.


De opening van het seizoen had voor mij meteen een pr in petto. Deze dame van 108cm plofte op een spinnerbait tussen de kribben van de gelderse ijssel…..... 


........De snoekbaars liet het opvallend afweten, maar dit maakte alles goed. Dank ook Ed voor de foto’s. Groet Frits Driebergen.


En weer allemaal lekker terug in hun element.


Spektakel op de IJssel door beresterke riviersnoeken die we tussen…...


......de kribben vandaan wisten te peuteren. Groeten van Ronald en Edward Meeuwisse


De grootste van dit weekend. Gevangen op een dode vis. Gaf een leuke dril. Jesse Paques


Beste totalfishing, De eerste meter pakten we trouwens 20 meter van de trailerhelling, in de eerste minuut. Een superstart. De aanbeten bleven komen, pas toen het begon te regenen hield het op. Als dit de trend wordt voor het komende seizoen kunnen we nog wat beleven… Vriendelijke groet, Geert Fiolet.


Ook afgelopen zaterdag met Hein weer een aantal snoeken weten te vangen. Mijn grootste vis van 101cm. hing maar net aan een velletje vast aan de onderkant van de bek en bleef net hangen. Soms moet je geluk hebben om zo´n vis binnen de boot te krijgen!!! Groet Eddy


Rene wist nog een paar mooie snoeken te vangen


Een gehavende dame voor Vincent Collette


Beste Total Fishing. Afgelopen weekend wezen vissen samen met mijn broer op het wolderwijd te Harderwijk. Na een uur niks te hebben gevangen stond mijn broer met een kromme hengel. Het resultaat mag er wezen, een snoek van 1.13 cm!! Dit belooft wat voor het komende seizoen! Met vriendelijke groet, Bert van den Bosch Harderwijk


Vorig weekend wist ik zelf nog een prachtvis te vangen van 105 cm. Peter Deflem.


Beste Total Fishing. Het weekend weer druk bezig geweest om de snoekbaars aan de schubben te komen, maar ook deze snoek kon het kunstaas niet weerstaan. Groeten Peter Suijkerland.


Beste Total Fishing, Het is weer genieten van de prachtige vangsten die worden ingestuurd voor de vangstmeldingen nu het roofvisseizoen weer geopend is.108 cm, die mijn magnum toad niet kon laten passeren. Het was sowieso een prachtige dag met schitterend weer en redelijke vangsten.

Genieten van de bovenste plank! Voor het hele verhaal kun je terecht op de predatorteam website. Groet van Klaas


Hierbij een zwaar gebouwde snoek van 116cm. Gevangen aan een Storm wildeye Seeker shad 15cm perch. Gr, Niki

 
Jesse met een beresterke grote snoek welke zich voor de boot vol overgave vergreep aan een Busterjerk van Strike Pro. Met vriendelijke groeten, Roel Trum

Deze week nominaties voor: de snoekbaars van Jasper en de snoek van Roel en Niki en de kabeljauw van Ronald Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -