image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 januari 2018

Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 januari 2018  

Een wisselvallige winter tot nu toe met veel wind en hemelwater zowel uit de lucht als via de rivieren. Maar wie naar de waterkant trekt, kan een mooie beloning verwachten. 


Kleurenpracht. (Foto's: Johan Caneel)

Vangsten IJmuiden  

Door Hans Hendriks

Eindelijk weer een vangstbericht van IJmuiden. In het Noordzeekanaal word bijna alle dagen wel wijting en bot gevangen. 

Wat ik laatst ondervond is dat het bij oud Velsen erg 'plekkerig' kan zijn. Ik was daar met John Willems en twee collega's uit zijn kennissenkring.

Ik ging net vooraan bij de mannen zitten en heb daar geen beet gezien, terwijl zij de andere geregeld wijting en bot vangen.

Ik besluit tussen hen in te gaan vissen en vang nu ook mijn visjes. Al met al een leuke dag gehad. 

De pier is de laatste paar dagen weer open na alle wind en storm. Er wordt veel schar gevangen aan de buitenkant.

Gul zit er ook aan de buitenkant door de bocht en kop. Maar je kunt ook een mooie treffen aan de binnenkant.

Aan de binnenkant zit ook veel kleine wijting.

Op dit filmpje is goed te zien dat met windkracht 8 tot 9 Bft uit westelijke richting de pieren regelmatig onder de golven verdwijnen. Ga daarom nooit de pier op als er golven op de pier komen. (Het is  trouwens ook verboden op straffe van een bekeuring). Het is de hoeveelheid water die je onderuit laat gaan; 30 tot 40 centimeter hoogte is genoeg om je 'mee te nemen', met de gevolgen van dien. Dat wil je niet meemaken.

Groetjes,
Hans Hendriks  

Overige vangsten  

...Onder moeilijke omstandigheden heb ik eind vorig jaar toch wat barbelen weten te vangen. De eerste foto weigerde de flitser. Vanwege de zeldzaam mooie rugvin stuur ik hem toch in. 

Tijdens de eerste visdag van het nieuwe jaar, samen met Frank Vossen, meteen een leuk resultaat...

...Met hoge waterstand en zeer veel drijfvuil toch een respectabel aantal kunnen vangen. 

De tweede visdag van dit nieuwe jaar in de Ardennen, nu samen met Walter van Sant. leverde voor mijn vismaat een persoonlijk Ardennenrecord (barbeel 71 centimeter ) op

...en voor mij een leuke bijvangst. Heel bijzonder om in een Ardennerriviertje een mooie spiegelkarper te vangen. Ik wens iedereen een bijzonder goed 2018 met goede vangsten! Groeten Jos Raaijmakers en Walter van Sant.

Gisteren nog even een uurtje met de pen op stap geweest. Relatief hoge temperaturen, donker weer en een goeie kabbel, perfect voor dit heldere ondiepe water. Deze vis had ik al vaker zien zwemmen op dezelfde plek. Handje broodpap en gehakte sweetcorn, en een vlokje brood op een klein haakje diep onder de brug gaven al snel een opsteker! Groeten, Maarten Wels

Traditiegetrouw moet er al snel in het nieuwe jaar gevist worden en soms vang je dan wel ‘ns ’n snoekbaars, maar vooral lekker bijpraten en uitwaaien. De afspraak met Pie was al snel gemaakt en na enige twijfel vooraf (het gaat behoorlijk regenen en is de rivier wel goed te bevissen met deze enorm hoge waterstand?), maar zijn niet van chocola dus huppetee, naar onze vaste stek. Die bleek echter helemaal bezet te zijn met twee snoekbaarsvissers en een handjevol meervalvissers...

...We hebben ons alternatief gevonden aan de rivier met om de hoek ’n hard stromend gemaal en de ontdooide kleine aasvisjes met ’n schuifmontage op de bodem gelegd. Babbeldebabbel en verrek, een heel schuchter wiebeltje op m’n hengeltop. Vuil in de lijn, dacht ik. Hengel in de hand en toch wat voorzichtig vis-achtig getrek eraan. Toch maar aanslaan. Het was vooral heel erg zwaar (een tak?), maar de tak ging voor de kant behoorlijk zwemmen. En aan de oppervlakte verscheen opeens het gestalte van een enorme snoek!

Hélp, geen stalen onderlijn….. De vis nam een enkele run dwars door de slip, deed z’n krokodillenbek kopschuddend wijd open, maar gaf zich uiteindelijk gewonnen. Hoera, 1,03 meter, een nieuw pr. Heerlijke start van ’n nieuw visjaar. Groeten Jacques

Vrijdag 29 december stond in het teken van snoekvissen, door het koude gure weer met wind, regen en sneeuw niemand aan de waterkant te bespeuren, heerlijk die winterperiode! Eenmaal aangekomen lagen de hengels snel in positie met als aas een grote dode blankvoorn. Naarmate we richting het middaguur gingen had ik nog geen actie waargenomen en na wat nadenken
besloot ik om één hengen een halve meter van de bodem te vissen.

Zo gezegd zo gedaan en eenmaal de hengel terug ter plaatse ging de dobber na amper een minuut al onder, het zal toch niet? Jawel hoor daar is iemand aan de haal met die grote makkelijke hap, een 10 sec later sloeg ik aan, omdat ik met een takeltje vis met 2 dreggen sla ik altijd snel aan, liever een losgeschoten snoek dan een snoek die onterecht diep gehaakt zit met alle gevolgen van dien, een logge druk maakte zich over de hengel meester en ik genoot met volle teugen van de strijd, die in mijn voordeel werd gewonnen want na een precieze meting waarbij de meter 1 m en 0.5 cm aangaf om precies te zijn, kon mijn dag niet meer stuk! Bij deze mijn beste wensen voor 2018 en een goed vis jaar toegewenst! Met vriendelijke groet, Glen

Hoi Total Fishing, de beste wensen voor 2018. Hier ben ik weer deze keer met Henk die een mooie 104 vastheeft....

En de pappie met een 104 mooie afsluiter voor 2017.

Beste Total Fishing, na een erg drukke periode op mijn werk was er op de laatste dag van 2017 een mogelijkheid om te vissen...

...Ik moest mijn kerstcadeaus nog uitproberen, dus mocht Ricky the Roach het water in. Na wat worpen wordt de softbait bruut tussen een paar kaken te grazen genomen en sta ik met een kromme hengel...

...Als de vis moegestreden voor de kant ligt maak ik even een foto. Deze snoek had een lengte van 76 centimeter. Ik mocht er de laatste dag van het jaar totaal zes vangen, en mag dus spreken over een zeer geslaagde dag...

...Ik heb maar niet alle foto's doorgestuurd, maar voor de liefhebbers staan deze en het gehele verslag op mijn blog. Ik wens iedereen een fantastisch en vooral gezond 2018! Groeten JP

De winnaar van de 'Vis van de Week' is geworden Jacques met zijn snoek. Gefeliciteerd!

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Wereldkampioen Ruud van Noord!!
Willem Moorman -
image description
Vanger op zoet en zout: IRIS Pop-Eye!
Willem Moorman -
image description
Kantsnoek 132
Willem Moorman -