Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 december 2014

... tot dinsdag 9 december 2014

De aankomende winter heeft z'n eerste visitekaartje afgegeven. Nu de wind weer uit het westen komt, mag de herfst nog even door. In zee lijkt veel vis al naar dieper water getrokken, achter 'het voer' aan. In het zoete water bleken de rovers vooral trek in shads te hebben.


Hallo 'brand new day'.

Hoi allemaal, 

het duurde effe twee weekjes maar de crew van Total Fishing was even uitgeput na de Beurs in Utrecht!
 
We hebben een koud weekeinde achter de rug maar met wel mooie wedstrijden en goede vangsten in vooral dieper water. De koude nachten hebben effect op de vangsten in het ondiepere water. De garnalen trekken weg en ook de kleine aasvisjes zoeken een beter heenkomen.

De Zeeuwse wateren, de stranden op Walcheren en Noord Beveland zijn goed met vangsten vooral schar en wijting. Het opspuiten op de Domburgse stranden heeft tot nu toe niet echt de vangsten gedrukt. Het blijft lekker vissen op de Walcherse en Noord Bevelandse stranden.


Beste redactie, de foto's zijn niet scherp omdat hij zich moeilijk liet fotograferen, maar deze bruinvis van naar schatting een meter lang zagen we afgelopen zondag rustig rondzwemmen op de Oude Maas.
..

Zaterdag 29 november was er de laatste dag van de Topcompetitie Zout voor Dames en Junioren op de stranden van Domburg en Zoutelande. De dames en jonkies maakten er een spannende dag van met mooie vangsten.

Bij de dames was Linda v/d Velde te sterk voor alle andere dames en won deze Topcompetitie voor Susan Stuijts en Clarinda van der Zande. Christel Verhage en Saskia Sijmons maken het WK team voor Portugal 2015 compleet. Linda v/d Velde staat op de Wereldranglijst eerste!
 
Bij de junioren was klasbak Joeri Minderhoud zeer sterk en won overtuigend deze Topcompetitie voor Mart Verhage en Kees Gillissen. Jarno Minderhoud en Lennart Noordhoek maken het WK team Junioren in eigen land in 2015 compleet. Voor verder verslag en uitslagen zie www.sportvisserijnederland.nl
 
Zaterdag 29 november won Jan Hennekam de Krabbe Trofee met 13 vissen, de rest kwam met slechts een paar visjes minder goed uit de bus.

Zondag 30 november was er op Groote Keeten de jaarlijkse Sinterklaaswedstrijd. De vangsten, voornamelijk botten, waren niet om over naar huis te schrijven. De winnaar Douglas d’Hulst kwam zoals verwacht van links van de overgang en pakte 11 botten. Bij de korpsen pakte het “Superteam” met 342 centimeter de winst.


...Ze schijnen vaker in riviermondingen te vinden te zijn.
..

Europoort blijft prima te bevissen: massa’s wijting, schar en steenbolk bevolken de diepere kanalen en ze zijn dan ook goed te vangen. De Waterweg biedt redelijke visserij met prima schar en gulletjes, dikke steenbolken en wijtingen als “toetje”.

De pieren en stranden van Hoek van Holland tot aan Den Helder redelijk. De pieren geven wijting, schar en wat gul, de stranden voornamelijk bot en wat schar.
 
Bootvisserij

Afgelopen zondag is de laatste dag van de Topcompetitie Boot vervist. Piet Buijk pakte de winst voor Frank van Schilt, Arjan Rijnberg, Kees Westdorp en Sjaak Verburg. Naar verwachting zullen deze mannen het team vormen voor het WK in Ierland in het najaar van 2015.


...Hier in Zwijdrecht was hij toch al een behoorlijk eindje van deze verwijderd. Groeten Frank.

De geankerde visserij op de Noordzee en de riviermondingen zijn top. Schar is de hoofdmoot alhoewel de gul steeds nadrukkelijker in beeld komt.

De wrakvisserij is prima met mooie vangsten!

De Grevelingen en Oosterschelde doen het ook goed met fraaie wijtingen op de Grevelingen.
 
Tot volgende week! 

Arthur

Koud weekje 

Het was me weer een week met af en wat wind en regen en vooral op dinsdag een behoorlijk koude gevoelstemperatuur door de harde wind die over het water raasde. Hoe reageerden de vissen hier nu weer op? in het algemeen heel positief daar er redelijk wat activiteit van onze rovers werd gemeld.
 


Landelijk zijn er redelijk tot goede vangsten geboekt op snoek, ook diverse meldingen van grote snoeken. Dit zowel op groot water als in onze vele polders en vaarten. Deze werden veelal bezocht daar het met de koude wind op veel groot water niet te harden was. 

Opvallend was dat de shads veel beter scoorden dan ander kunstaas.


Spelende ochtendzon.

Op diverse wateren meldingen van geen activiteit op jerkbaits maar alleen op shads (dus wel diverse soorten kunstaas meenemen). Paars en oranje waren de meest in het oog springende vangende kleuren van afgelopen week.

Ook is het duidelijk dat er heel langzaam gevist moest worden. Dood aas is zoals gewoonlijk in deze periode ook 'dodelijk' voor onze vriend ESOX.


Publiekstrekker.

De vangsten van snoekbaars trekken ook al weer wat meer aan, en daar bedoel ik mee dat er al meer vissen op één stek te vangen zijn. Ze liggen nog altijd behoorlijk diep. Spiering is een van de toppers op dit moment. Langzaam slepend over de bodem vissen geeft momenteel veel meer kans op vangst dan verticalen.
 


Het is wederom opvallend dat er nog vele baarzen ondiep staan op de vooral de grote plassen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de warme novembermaand die we hebben gehad. Ook weer diverse meldingen van baarzen boven de 40 centimeter en dat blijven natuurlijk toppers.


Er worden veel baarzen gevangen.

Shads waren ook bij baarzen het meest in trek. Opvallend was dat er ook op de baarzen afgelopen week heel langzaam gevist moest worden. Geel en lichtbruin waren de beste kleuren. Ook kwamen er diverse meldingen op verticaal/diagonaal geviste bladpilkers.
 
Even afwachten wat de temperatuur gaat doen. Eén ding is zeker: dat op de rivieren ook meer activiteit gaat komen daar er nu lekker wat water door gaat stromen.

Succes op de rovers. Ga met dit weer nooit alleen in verband met je veiligheid en neem een lekkere bak soep mee.

Succes op de rovers, 

Piet


Beste Total Fishing, ik heb tijdens mijn reis in Gambia in de week van 17 november t/m 22 november 2014 ook enkele dagen gevist op zee en bij de mangrove…


… Ik boekte eerst bij een bureautje in Koili het organiseerde ook andere trips…


...De trip was goed verzorgd: een grote boot met twee verdiepingen, boven kon je zonnen…


…Er komen diverse vissoorten voor zoals rog, casava, ladyfish, snapper en de beruchte botervis maar die hier kogelvis genoemd wordt…


…Ik ving daar onder andere botervis. Er zijn diverse vissoorten gevangen waaronder een enkele rog. We visten met garnalen en stukjes vis…


…Kogelvissen hebben hele grote en scherpe tanden….


...Hier een mooie snapper. Boek het liefst bij mensen die een soort licentie hebben. Ik ging een andere keer mee met een klein bootje de zee op. Het aas bestaat weer uit garnalen…


...Ik ving daar opnieuw enkele mooie kogelvissen, mooie snapper en enkele kleine vissen. Op Youtube heb ik enkele filmpjes gepost. Met vriendelijke groeten, Peter van der Sluijs.


Beste Total Fishing, Ab de Jong en Peter Naarden komen naar Suriname, speciaal voor het vissen. Ze kiezen voor twee meerdaagse vistours…


…De eerste gaat naar het stuwmeer. Het is een taaie visserij mede door de lage waterstand…


...Iedere dag lukt het een aantal vissen te landen waaronder een Tukunari van 52 centimeter…


Een week later gaat de tweede vistour naar de Wayambo-rivier. Slapen doen we in het bos. In het begin is het even zoeken maar we weten de vis te vinden…


…Een gevarieerd aantal vissen komen aan boord waaronder piranha, prari prari, aal…


...en als klap op de vuurpijl lalau. Voor het volledig verslag: www.visseninsuriname.nl Vriendelijk groet Raymond Soekhan.


Het water en de wind vormen de kustlijn naar eigen believen.


Per 1 december mag er weer op het OVM gevist worden. Trollend vanuit de kayak kon deze beekforel mijn yo-zuri plugje niet weerstaan. Met vriendelijke groet, Leo.


Hij vist gewoon waar het kan...


De laatse tinca tinca. De winter weer voor de deur, de zeelt gaat tegen de bodem en laat zich niet meer verassen. Deze had nog wel trek in een subtiel aangeboden worm, een 14/100 lijn op de molen en… 


...natuurlijk een zelfgemaakte (zwanen) pen op de lijn, op een voertje van koekjesmeel en gemalen geweekte hennep. Een 60 centimeter lang knallend polderkanon maakte een einde aan een mooi (zeelt)seizoen. Groeten, John van den Heuvel.


Afgelopen zondagmiddag zijn we met z'n tweeën een paar uurtjes aan het vissen geweest op het Haringvliet. De eerste minuut al resultaat. Een mooie baars van m'n vismaat...


...Daarna een aantal lossers. Later op de middag zijn we "het Spui" ingevaren. Het weer was prachtig dus echt genieten. Bij het terugvaren werden we nog even begroet door een overvliegende zeearend. Helaas had ik te weinig tijd om een foto te maken maar wat een grote vogels zijn dat zeg!!.


...Een aantal bomen die flink onder handen genomen waren door bevers. We wisten niet dat deze rond het Haringvliet voorkwamen...Met vriendelijke groet, Sebastiaan van der Niet.


Hoi Total Fishing, afgelopen weekend gaan doodazen met 11 snoeken en een prachtige baars die ik jullie niet wou weerhouden was dit een topdagje. Een prachtige baars van 48 centimeter op een grote dode voorn! Met vriendelijke groet, Glenn.


Jöran speelde een schitterend spel met kapitale baarzen. Visgids Johan.


Vroege collega's op het water.


Hallo Totalfishing, een zonsopgang vanaf mijn bellyboot in de haven van Haaften, 23 november...


...geen monster, maar voor mij toch een hoogtepunt, een lage zestiger. Gevangen op de fox firetiger op 13 meter diepte in het Duitse Saarland. Met vriendelijke groet, Leon van Asten.


Deze stevige snoekbaars had wel trek in een stevige hap. Groeten van Wilfred van Nunen.


Gelukkig waren er mooie vissen te vangen.


Hey Total Fishing, afgelopen week weer enkele mooie Belgische snoekbaarzen gevangen...


...met Ivan Vanpraet. Een wonder dat deze vissen hier nog zo mooi...


...en groot kunnen worden! Met vriendelijke groet, JP Maton.


Afgelopen weekend, tijdens een zeer taaie dag, moesten we plotseling uitwijken naar een voor ons nieuw water. Hoewel de dieptemeter zeer veel vis aangaf (voornamelijk witvis waarschijnlijk), hadden we erg veel moeite wat vis te vangen.

Het was koud, het geloof ebde langzaam weg maar stug doorzetten resulteerde plotseling in een harde steunhengelbeet op de grote Tiddler en een schitterende snoekbaars voor Roel…


…Een week eerder, toen de omstandigheden en vangsten erg goed waren, concludeerden we op het einde van de tweede dag dat het enige dat nog ontbrak, een grove snoekbaars was. We hadden nog een half uurtje voor de allerlaatste stek. Ik trok de boot door een gat en zag een enorm signaal op het talud.

Ik riep naar Roel 'Kiek us hier wan banaan!!!', en drie seconden later een mokerharde dreun op de roze Dull shad met ratelcapsule! Momenten later een kolossale snoekbaars in het oppervlak. In het laatste beetje licht van de dag op de plaat. Wat een afsluiter! Groet, Jesse Hebing en Roel Trum.


Richard van Fish Inn had succes met deze meter+ snoekbaars. Zie het verslag op Roven.nl: http://www.roven.nl/blog/2014/12/09/metersnoekbaars/


De zaterdag was een zomerse dag voor zomerse plaatjes.


Ook ving m'n vismaat op het Haringvliet een mooie snoek op een rood/bruine shad. Leuke sport om met de redelijk harde stroming zo'n vis te landen. Sebastiaan van der Niet.


Johan Wind met een snoek van 96 centimeter...


...en Patrick Wielenga met een snoek van 77 centimeter. Groeten.


De laatste van dit jaar. 2014 is zeer positief geweest. Groeten van Anne en Alex.


Het afgelopen weekend zijn Jordy en ik weer achter de snoeken aan gegaan met dood aas. De afgelopen weken ging het al best met snoeken van 104 en 109! Gister werd mijn halve makreel gegrepen nadat deze nog maar vijf minuten op de bodem lag. Deze dikke metervis wist er wel raad mee. Ze vreten zich al lekker vol voor de winter! Met vriendelijke groet, Wouter Jongeling

Deze keer de nominaties voor de snoek van Wouter, de zeelt van John en de beekforel van Leo . Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -