Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 april 2013

... tot dinsdag 9 april 2013

Voor de roofvissers zit het seizoen er op en is er tijd om de matrialen na te kijken en zo nodig aan te vullen met wat nieuws. Zou het dan toch eindelijk voorjaar worden dit weekend?


Eindelijk rustig voorjaars weer.

Zo,het is weer een Lekker druk weekeinde geweest!

Afgelopen zaterdag werd de 2e wedstrijd van de Penn Korps Competitie vervist  aan het strand van Wijk aan Zee. Alles zat mee een lekker voorjaars zonnetje en 150 uiterst gemotiveerde vissers die best wel een visje wisten te vangen!

Zeker als je het vergeleek met de resultaten van de afgelopen  weken viel de vangst hier zeker niet tegen. Voor zover ik weet bestond de vangst alleen uit bot. De eerste draai leverde al direct vis op. Naarmate de wedstrijd vorderde en het water op kwam, begon de vis ook beter te azen en werd het een prima dag, voor zowel de organisatie als de vissers! Na afloop is er zoals gebruikelijk niet direct een uitslag. Deze werd pas zondag bekend gemaakt.  


Mooie bot voor Leo Haverman.

Zeebaars team 2 “De Hoop” had zeer goede zaken gedaan en won de rit deze keer net voor het wederom sterk vissend Spro team.  Zeevisteam Westland werd 3e. Dennis Ooyendijk werd  met 9 vissen en een totaal lengte van 194 cm. de individueel winnaar.


Ruud Roskam met een bot.

Bij de Handyfish wedstrijd op het strand van Grote Keeten scoorde Philip Stam  met 289cm een eerste plaats ruim voor Jeroen van ’t Veer met 121 cm. die 2e werd. Bij de korpsen ging hier het Team “de Egmonden” met de overwinning aan de haal.


De altijd goedlachse Linda van de Velde.

Met het oog op de voorselectie Midden zaterdag a.s.  zeker geen positieve berichten vanaf de Westlandse stranden. Momenteel weinig vis. Hopelijk heeft de naar zuidwest draaiende wind van de week nog enigszins invloed op de vangsten,maar ik hou mijn hart vast voor zaterdag! Overige stranden matigjes, vanaf Westkapelle tot aan Vlissingen eigenlijk de beste visserij, Waterweg matig, diepe kanalen Europoort idem.


Arjan van Moort met een botje.

Bootvisserij.
Mooie gullen gezien vanaf de Valkery van Eef Hoek. Hopelijk trekt de wrakvisserij weer een beetje aan, en dat wordt zo onderhand wel een keer tijd ook zeg! De visserij op de Westerschelde komt langzaam los. Schar en schol vormen de hoofdmoot. Tijdens het afgelopen weekeinde werd vanuit Scheveningen het eerste selectiedeel van het N.K.Boot vervist.


Vlak Zeetje

Er werd redelijk vis gevangen. De vangst bestond uitsluitend uit platvis en dan voornamelijk schar en bot met soms mooie maatse schol!


Concentratie bij Arjan Rijnberg en Remco Geuzen.

 

Aan de stuurboordzijde van de Estrella werden Rens de Jong van HSV de Snoek, Frank van Schilt van HSV Heense Molen en Jet van de Berg van HSV Seagull,respectlieflijk de nummers één t/m drie. Aan de bakboordzijde van de Estrella  waren dat Sjaak Verburg van HSV OKO , Kees Westdorp van HSV Vlissingen en Joop Schik van HSV de Edelkarper. Op de Trip Senior bewees Piet Buijk van HSV de Edelkarper zijn klasse door eerste te worden voor Leo Havermans van HSV  het Scharretje en Arend Jan Klontje van HSV de Snoek werd hier derde. Allemaal gefeliciteerd


Schar van 36 cm. voor Ton van Bladel.

Oosterschelde en Grevelingen gewoon even een paar weken vergeten, hier is niets te vangen op dit ogenblik.

Tot volgende week, Arthur


Gelukkig komt eindelijk het klein hoefblad weer te voorschijn...lente?! Gr,Vincent.


Laatste vangsten winterseizoen: jammerlijk einde van 1 van de spiegeltjes van het spiegelproject alhier...


...en de 2 laatste voorns voor de komst...


...Van de zwarte brigade op de winterstek...groet,Vincent,Lelystad


Op  2e paasdag  wist ik een mooie barbeel van...


...62 cm te haken, was wel koud. Patrick.


Geachte reactie van Totalfishing. Vrijdag 31 maart viste ik na werktijd nog eventjes bij een stuw in rivier de Berkel nabij Borculo. Na enkele worpen met een klein (fel) geel shadje kreeg ik een keiharde aanbeet. Na een dril van bijna een kwartier was mijn verrassing groot toen ik de vis voor het eerst zag. Een schitterende beekforel van 66cm!

Als er twijfels zijn over deze vangst, ik heb ook nog een uitgebreider fotosessie en film gemaakt. Hierop is ondermeer duidelijk te zien hoe deze schitterende vis weer ongeschonden in de Berkel wordt teruggezet.. Met vriendelijke groet,Peter Grijsen


Eerst komen de meeuwen...dan een verdwaalde zwarte, vliegende visstroper...daarna zitten er per boom een stuk of 5...en dan: einde winterstek! Gr,Vincent.


Hallo vissers, de scholvangsten  voor de kust van Frankrijk zijn weer perfect. Mijn favoriete schipper Frank Smits van de Nautilus heeft op 31 maart weer een goede stek gevonden waar het werkelijk barst van de schol...


De grootste schol tijdens deze trip was 49 cm! De meeste vissen zijn zo rond de 30 tot 40 cm. groot. Gemiddeld wisten de vissers ruim 30 mooie maatse schollen per persoon te vangen,aantallen die je in ons kustwater wel kunt vergeten!...


Helaas konden door de harde wind mijn twee geplande “ schol-trips”   niet doorgaan, maar geloof me,ik sta te popelen om aan boord te stappen. Kijk voor meer info over de inmiddels “beruchte”schollentrips op www.wrakvissen.net  !..


...Schipper  Frank is heel flexibel.  Kijk voor boekingen maar op zijn "agenda" van zijn site ! Visgroet van Lucky Luc Mom


Na een klein voorjaars zonnetje al meteen de kolder in de kop.


Hallo Vissers,Een aantal van mijn vismaten hebben hun geluk weer eens beproefd rond het in noord Noorwegen gelegen eiland Soroya,dat in deze tijd van het jaar bekend staat om zijn reuze kabeljauwen.  ...


Schipper en visgids Marc van Roie ( zie www.soroya-fishing.com ) wist de grote scholen kabeljauw weer regelmatig te vinden. Onder soms bizarre omstandigheden werden zo nu en dan echte knullen van kabeljauwen naar de oppervlakte geknokt....


Het gewicht van de zwaarste kabeljauwen lag zo rond de 30 kilo!! Het gemiddelde lag zo rond de 20 kg ! Vismaat Leo Stoutjesdijk heeft hier een prachtig verslag van gemaakt op
zijn blog : www.leostoutjesdijk.nl


Zeker de moeite waard om even te bekijken. Deze ploeg bestond uit : Eddy Mares (www.havfiske.nl), Eric de Keuster ( www.zeevissport.com )  en Leo Stoutjesdijk en Robert Valkeneer ( Penn) . Marc woont al een aantal jaren op het koude,ruige Soroya en weet de stekken als geen ander te vinden! Wie weet ga ook ik dit avontuur nog eens aan,maar dan moet ik eerst een paar maandjes naar de sportschool, want dit soort vissen ben ik niet gewend te vangen! Visgroet van Lucky Luc Mom

Deze keer de nominaties voor de forel van Peter. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -