Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 september 2009

..... tot  dinsdag 8 september 2009

Afgelopen week stond in het teken van de Wereldkampioenschappen. Naast het beruchte WCC in Frankrijk werd tevens de Wereldkampioenschappen zoetwater in Almere gehouden. Hier was het mooi te zien dat er enorm veel publiek aanwezig was en dat hengelsport steeds meer begint te leven, een goede ontwikkeling!


De struiken langs de waterkant zitten hier bomvol met spinnen (foto: Jelle Westerhuis).

Zout door Arthur van Tienen

Interland Kustvissen Engeland/België en Nederland te Zoutelande
Matige week geweest en vooral dit weekeinde een drukke boel geweest i.v.m. de vriendschappelijke interland België, Engeland, Nederland, gevist op de stranden van Zoutelande (Kustlicht).

Zeer slecht weer (windkracht 8 recht over het strand en felle regenbuien) teisterde het strand en de deelnemers op vrijdagavond, weinig vis was het credo en de Engelsen wisten de botten in het laatste uur op korte afstand heel goed te vinden en wonnen de eerste wedstrijd voor België en Nederland als laatste.


Verrassende bijvangst tijdens het wrakvissen 2 weken geleden, een rode poon van 47 cm.

Op zaterdag was de wind duidelijk afgenomen, maar er stond toch nog een dikke 5 west op de kant, iets meer vis en vooral rondom de paalhoofden werden leuke zeebaarzen gevangen en het laatste uur ook nog diverse botten. Michael Grooves van het Engelse team ving nog een diklipharder van 64 cm.


Mijn vismaat ving een roodbaars van 7,4 kilo welke aan boord was gewogen en een evenaring was van het Nederlandse record. Groeten uit Rotterdam, Frank Klein.

De Belgen wisten de 2e wedstrijd te winnen voor de Engelsen en wederom scoorde het Nederlandse team een derde plaats. Alle lof voor de Engelsen die de eindoverwinning pakten en eveneens onder hun strijders de beste individuele visser hadden. Johan Rombouts en Rob Punselie scoorden met hun gedeelde 2e plaats in het individuele klassement heel goed en konden zodoende nog een beetje de Nederlandse eer redden.

Volgend jaar vissen we in Engeland (eerst  wel even kwalificeren voor de Nationale selectie!) en dan gaan we voor goud!

Zeer veel dank aan Sportvisserij Nederland en vooral Henry Karremans en Frank van Schilt, die de organisatie perfect in elkaar hadden gezet en in hotel Goes een perfecte ambiance wisten te creëren voor de verbroedering tussen onze vrienden uit Engeland, België en Nederland.

Kustvangsten

Zoals gezegd stranden van Walcheren zeebaars en bot, veel vreterij door de krabben dus houd hier rekening mee, elke 7 minuten draaien want dan is je aas eraf. Buiten de zeebaars vang je bot, probeer ‘s avonds eens kort onder de kant! Tong is een zeldzaamheid.


Vergeten jullie even het volgende niet bij het nachtvissen in het Noordzeekanaal. Net zoals zovele andere wateren is dit gewoon binnenwater, ook al vangen we er zeevis! Visgroet van Lucky Luc Mom.

Banjaard, al wat wintervis, soms een gul, voor de rest wat bot en een enkele tong. Er zijn berichten dat vanaf de stranden van Schouwen Duiveland (Renesse en Haamstede) al wat kleine wijting gevangen wordt, dus misschien begint de wintervisserij al vroeg, even in de gaten houden.

Geep en zeebaars zijn nog steeds de vissoorten waarop je moet vissen, weinig berichten van goudbrasems die vorig jaar er zo veel zaten, wie o wie heeft er eentje gevangen dit jaar? Europoortgebied matig, wel veel kleine steenbolk etc. In de diepe havens, bot in de Dintelhaven. Pier Hoek van Holland een enkele zeebaars, niet echt veel.


Lucky luc vangt ze ook in Noorwegen.

Voor de rest weinig vangstberichten gehad, zaterdag de grote wedstrijd van HSV Westkapelle waar je ook met dobber mag vissen, een hartstikke leuke en gezellige wedstrijd, vissen van 11.30 tot 15.30.

Bootvisserij

Wrakvisserij matig, veel varen en veel zoeken, makreelvisserij nog steeds goed, na de wind van afgelopen dagen wel even de scholen uit elkaar geslagen maar vanaf vandaag (dinsdag) moet dit toch wel weer redelijk hersteld zijn.


Heilbot, hiervoor zijn we naar Noorwegen gegaan.

Ankervisserij Noordzee nog op een laag pitje, eind van deze maand zullen de eerste wijtingen wel arriveren op de diepere stekken zoals Indus Noord en de Steentjes voor de kust van Hoek van Holland.


Zeewolf voor Ron verschoor tijdens de heilbotexpeditie 2009.

Grevelingen in de avond wijting en platvis. Oosterschelde wel een visje te vangen, vooral steenbolk en wat platvis, mooie zeebaarzen zijn er gevangen, maar je moet wel de (geheime) stekken weten.

Tot volgende week, Arthur


Roofvis door Piet Driessen - Vangstberichten afgelopen week

Nu gaat de temperatuur weer flink omhoog, maar de watertemperatuur is gelukkig wel weer wat aan het zakken en dat komt de roofvis zeker weer ten goede. Afgelopen week ook verschillende dagen met koude nachten, harde wind, wisselende wind en echt Hollandse luchten.
 
SNOEK:
Veel meldingen van vooral grote snoek afgelopen week, en vooral op de zaterdag en zondag zware vissen. Is vaak zo dat met de eerste harde winddagen de snoek goed los komt, en dat was nu dus ook weer het geval. Diverse 110 plussers kwamen binnen bij de vangstmeldingen. Meer dan de helft daarvan momenteel op doodaas en groot kunstaas. Uren en meters maken leverde vaak deze grote rovers op. Lichte kleuren en dan vooral wit als kunstaas duidelijk nummer 1.
 
SNOEKBAARS:
Snoekbaars nog niet optimaal aanwezig, maar verticaal al weer meer meldingen dan slepend of werpend. Veel vissen liggen nog op de 6 a 8 meter lijn. Wel opvallend dat met de vooral heel kleine, korte shads de laatste week redelijk is gevangen, en ook hier de kleur wit en geel hoog op het menu van de snoekbaars. Ook opvallend dat er diverse vissen op wederom ruim een meter boven de bodem werden gevangen.


Wel opvallend dat met de vooral heel kleine, korte shads de laatste week redelijk is gevangen.
 
BAARS:
Is nog altijd feest op de baarzen, maar het aas moet echt behoorlijk klein zijn wil je mooie aantallen vangen. Werpend, slepend of verticalend te vangen deze rover. Verder wat vaker het geval is in deze periode, dat er wat rood of zilver in de kleur van het kunstaas moet zitten, en dat leverde gewoon meer vis op.


Is nog altijd feest op de baarzen, maar het aas moet echt behoorlijk klein zijn wil je mooie aantallen vangen.

ROOFBLEI EN WINDE:
Opvallend weinig vangsten deze week op deze rovers, en is dat al het teken dat ze weer minder te vangen zijn?
 
Kijken wat het weer gaat doen, maar de lage nachttemperaturen hebben wel vaak invloed op de vangsten.
 
Met roofvisgroet, en blijf lekker gaan.


De waterweg voor vele zeebaarsvissers de stek!


Deze zeebaars gevangen op een kop van 13gr met een delelande shad (roze) Gr. Johan de Jong.


Beste Total Fishing, deze mooie zeebaars gevangen vanaf de kant aan een super spook en wat een sterke vis zeg. Gr C. v.d. Leij.


Vele mooie zomerse avonden dit jaar.


Op dit stuk van de Grensmaas in Belgie vang ik geregeld trottend met de centrepin sneep. Een verklaring heb ik hier niet voor. In Borgharen kom ik deze vissen maar zelden tegen. Gr. Bert Geelen.


Juist met dit warme water, nu de roofvis moeilijk te vangen is, is het vangen van rietvoorn nu toptijd! Hierover binnenkort meer op Total Fishing. Foto: Eddy te Mebel.


Mijn vismaat Ben en ik zaten donderdagavond in een jongensboek; op een strekdam in de Waal, windkracht 7, water dat uit de toppen van de golven waait, hengels die af en toe uit de driehoeksteun waaien…..


......draaikolken, prachtige luchten, volle maan. Ben vangt zijn eerste barbeel, 61 cm, prachtig! En dan buigt kort daarna mijn feeder in en is het een tijdje buigen of barsten, waarna de vis de hoofdstroom in gaat en meters lijn neemt…....


......En alleen na veel pompen en verzuipen is deze onder de kant te brengen waarna hij hoofdschuddend boven komt. In het donker zie je pas boven het net hoe groot hij is. En groot is ie: op het meetlint staat 81 cm! Indrukwekkend. John Smit.


Een mooie winde voor mitch. Gr. Wilfred van Nunen.


Een 59 cm grote kopvoorn voor Noud.


Een roofblei met een boilie gevangen. Groeten, Robert Vogten.


Noud met een mooie roofblei.


Zaterdag om 03.15 u werd ik eindelijk een keer wreed gewekt door een gierende beetverklikker en slip. Eindelijk,  knikkende knieen, als maar alles goed verloopt, grrr, die waterpest in de voorrand, dadelijk moet toch nog het waadpak aan ....

Alles verliep goed en een 11,2 kg schub lag op de mat. Later vergiste zich nog een roofblei in een boilie, het lukte hem waarschijnlijk niet, net als ik al die tijd, om een vis te vangen. Groeten, Robert Vogten.


Beste Total Fishing, wij zijn met 11 man naar Frankrijk afgereisd om achter de karper aan te gaan. De visserij was taai maar…..


.......we wisten toch een aantal vissen op onze snowmans te vangen…..


........kijk voor het gehele verslag op www.harmnuis.nl .Groeten, Wesley van den Herik.


Jeroen pakte afgelopen week weer een stel steelheads…..


.... die hem bijna tot zwemmen brachten.


Van wereldreiziger en visser Johnny Jensen (www.JJPhoto.dk) - kregen we waanzinnige afbeeldingen binnen! “De amazone is een prachtig gebied….


... en ook de visserij is er subliem. We hebben twee weken gevist in de jungle op zoek naar Peacock Bass, Arapaima, Arowana, Redtail Catfish, Shovelnose Catfish, Piranhas, en andere soorten…


Hier een superhard vechtende 6kg+ Peacock Bass, gevangen door Rubinho de Almeida Prado op een 16cm Deviator - ik kom je er nog wel een keertje tegen!”  www.JJPhoto.dk


Heb dit jaar ook weer verschillende meervallen gevangen op de maas, allen op kunstaas!......


......Vang ze! Groeten Noud


Hier nog even een mooie foto van Bassmeister Waldi van Leeuwen van afgelopen weekend. Waldi, baarsexpert bij uitstek! Groeten, Floris.


Buurtgenootje Mitch van Dijk vist graag op karper, maar nog liever vanuit de boot op roofvis. En het gaat hem goed af! Eerst een dikke winde om niet veel later ook nog een kapitale baars te haken!


Gelukkig hoefde ik niet achter te blijven. Groet Wilfred van Nunen.


Veelvuldig te zien langs de waterkant.


Een snoekbaars van net geen 80. Groeten Tom.


Een dag met veel wind en veel vis waaronder deze metersnoekbaars van groot water. Gevangen tijdens vertikalen met een grote shad op 5 meter water. Na de vangst is deze prachtige vis weer teruggezet. Groet Rob.


Mooie foto vanaf het water. Foto: Piet Driessen


Mooi kantvis gevangen aan een Slider/Salmo 10! Deze 90+ vis gaf prachtige sport vanuit de kant, de snoek is daarna weer netjes teruggezet. Sjak Kroet.


Slepend gevangen met een senior toad welke voorzien was van een 40grams loodkop zodat ik deze steeds na een flinke haal op de bodem kon laten vallen. Grt, Jasper Woudsma.


Ook in Ierland is de zomer niet de beste tijd voor snoekvissen. Toch wist visgids Ferdinand Heijerman met zijn gasten weer mooie vangsten te boeken op Lough Derg in de afgelopen weken. Op de meeste dagen werden er tussen de 10 en 15 snoeken gevangen, hetgeen niet slecht is in de zomer. Vooral als er vrijwel dagelijks mooie negentig-plus en metersnoeken in de boot komen, zoals bijvoorbeeld deze metersnoek van Nico op de foto hierboven.


Ben en Henk visten 2 dagen met Ferdinand en ze vingen samen 24 snoeken waarvan er 8 boven de 90 cm waren, inclusief 2 metervissen.


Zo vader, zo zoon: Paul en Jan poseren samen met deze donker getekende snoek.


Ook Remko ving een paar forse snoeken op Lough Derg, waaronder deze.


Het was telkens weer genieten van die enorme power van die Ierse snoeken, ze vechten daar toch veel en veel harder dan in Nederland! Uitgebreide informatie over snoekvissen bij Ferdinand Heijerman in Ierland vind je op www.pike-ireland.net


In een uurtje een snoekbaars van net geen 80 en een snoek van net geen meter. We hebben al slechtere visdagen gekend. Groeten Tom.


Gerard met een prachtige dame.


Deze trapte in een eigenbouw tandemspinner voorzien van een “orca skirt” van Guusbaits. Deze geven het kunstaas wat extra aantrekkingskracht! Groeten van Wilfred van Nunen.


De gebroeders Janssen hebben afgelopen week ook weer prachtige sport beleefd.


Enkele prachtige giganten wisten ze succesvol te landen.

Deze week nominaties voor de Roodbaars van Frank, de Sneep van Bert en de snoek van Wilfred en Jasper. Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -