Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 september

... tot dinsdag 8 september 2015


De vis was al 4 keer achter de boot te zien geweest en alle kleine stukjes chum op, behalve de hele sardientjes aan de haak. Prachtig om te zien, kobaltblauw oplichtend. Mooie vis. Ik dacht: jouw ga ik foppen, pakte de lichte spinhengel met 60 ponds fluorcarbon, een klein haakje eraan met daarop een sardine kopje en gooide die in het water, met de andere kleine stukjes mee... En ja. Dat nam hij wel. Even later, toen ik zeker wist, dat de haak goed zat sloeg ik de spoel dicht. Hij nam meteen bijna alle lijn en sprong 100 meter achter de boot uit het water. Mark, één van de klanten, heeft 'm in 1 1/2 uur bij de boot gekregen, ik heb 4 keer moeten meevaren, omdat bijna alle lijn eraf gespoeld werd. Zwaardvis mogen we meenemen, dus hebben we dat gedaan. Wat waren de mannen blij. Lex Snoeys comefishwithalex.nl


Deze dag met Bert op stap om hem zijn eerste zeebaars te laten vangen. Bert komt uit Duitsland en vist normaal alleen op snoekbaars. Het was een taaie visserij met slechts vier zeebaarjes en alle vier ook nog op de x rap plug. Mooi weer en het plezier in het vissen maakte het tot een geslaagde visdag. Groeten Jac. roofvisgids4you.nl


Roel geniet van zijn eerste roofblei ooit.


Hallo, de brasem is vanochtend 6-9-15 gevangen gewicht zes kilo lengte??? Gevangen aan wormen met de feederhengel op de surfplas Vlaardingen. Thierry van der Marel.


Weer, wind en water in een natte en een onstuimige bui ..........(Foto Johan Caneel)


In beeld blijven terwijl je onwillige stekels een hanje helpt.


Een mooie snoekbaars maakte het kwartet aan vissen kompleet.


Want soms is alles mogelijk, zoals deze twee die tegelijk in de boot kwamen.


Beste Total Fishing, we zijn afgelopen weekeind een avond en een ochtend wezen vissen. Het waren twee leuke sessies waarbij wij elkaar over een weer visles gaven. Vrijdagavond 6-0 voor Klaas. Dit verslag is hier te lezen. Zaterdagochtend 14-0 voor mij. Dit verslag is hier te lezen op. Groeten, Danny en Klaas.


Kom je uit US en vang je in nederland een emmer. Made in China.


Zo groot had hij moeten zijn.......


Tijdens een vakantie in Nederland ga je een dag met een gids mee en heb je een mooie herinnering.


Moeder en zoon wilden vissen tijdens hun vakantie in Nederland en waren zeer succesvol.


Ook met klein van je groot. Na het werk een uurtje vissen, eenmaal aangekomen zie ik veel speldaas in de stroming hangen. Ik begin met een 1-8 gram hengel en een 7 centimeter shad. Ik probeer de shad onder de school aan te bieden, na een aantal worpen valt de stroming weg. Op dat moment is de shad bezig met haar zweefmoment richting de bodem....


...Net voor ik de bodem voel, voel ik een doffe dreun door de blank van de hengel. Ik sla aan en de hengel gaat ineens hoepeltje krom, Heerlijk! Na een mooie dril komt deze mooie jager boven...


...Snel een foto, welke gemaakt is door een vriendelijke voorbijganger. (bedankt!) C&R. Jochem , Pro Staf CrazyFish Next Level Fishing.


Carlijn en Ferry zijn afgelopen week een paar dagen in Ierland geweest om op snoek te vissen bij de Nederlandse gids Ferdinand Heijerman. De eerste dag gingen ze met Ferdinand mee aan boord en het was meteen raak. Ferry verbeterde zijn record met deze mooie snoek van 105 centimeter.
 

Nog geen uur later haakte Ferry weer een meter-plus vis die tijdens de dril bijna in de boot sprong (of probeerde zij ons een koude douche te bezorgen?).


Na een enerverende dril kwam deze prachtvis van 109 centimeter in de boot, voor de tweede keer op 1 dag verbreekt Ferry zijn PR!


Daar bleef het niet bij, want ook Carlijn verbreekt deze dag twee keer haar PR, ondermeer met deze snoek van 93 centimeter. Meer informatie over een snoekvistrip naar Ierland bij Ferdinand Heijerman vind je op www.pike-ireland.net

Deze keer geen nominaties.

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -