Actuele Vangstberichten tot dinsdag 8 november 2011


... tot dinsdag 8 november 2011

Ongelooflijk wat we voor een weertje hebben gehad afgelopen week! Her en der waren de vlinders zelfs nog te zien en leken de vogels het voorjaar weer in de bol te hebben. Voor de komende dagen ziet het er nog steeds behoorlijk stabiel uit dus geniet er van zo lang het nog kan!


Vorig weekend liep ie lekker langs de dijk van de Maas te hobbelen. Langzaam benaderde ik hem en hij dook zo mooi weg in het gras dat ie bijna onzichtbaar was. Prachtbeesten. Groet, Jelle.

Yep, dolle pret! Vis zit er zat, als je maar weet wanneer, waar en hoe te vissen!

Afgelopen week mede door de halve maanstand en geringe getijdeverschillen, wat mindere vangsten aan de stranden, maar de diepere wateren blijven gewoon prima vis geven.

Strand- en kantvangsten
Stranden van den Helder tot Hoek van Holland overdag minder dan in de avond. Tijdens de federatiekampioenschappen Zuidwest Nederland waren de vangsten aan de stranden van ‘s-Gravenzande matigjes, wie echter in de avond gaat vangt leuk wijting, ze zitten er nu echt!


Bas Hollander met een fraaie wijting uit de Dintelhaven.

Laurens Pijnen van het Grauvell Team won overigens deze wedstrijd en Laurens had toch al een goed weekend, want hij won ook nog eens op zondag de grote wedstrijd van de Zeenaald in de Dintelhaven, een gelukkige Laurens dus. Van harte gefeliciteerd!


Laurens Pijnen, de Happy Man van afgelopen weekend!

Waterweg uitstekend, evenals Beerkanaal. Overwegend zeebaars, schar, gul en steenbolk. Calandkanaal begint nu ook aardig te lopen, wel wat kleinere vis dan in het Berkanaal, maar toch prima visserij. Zaterdag op het strand van Hoek van Holland van 10.00 tot 14.00 uur de grote finale van de Penn Korps Competitie 2011. Ongemeen spannend wordt de laatste wedstrijd, want er zijn nog diverse korpsen die de pot leeg kunnen halen! Succes allemaal.


Jong geleerd…

Op de Zeeuwse stranden was het ook iets minder, maar vooral tussen Vlissingen en Westkapelle werd nog prima vis gevangen. Nolle strand favoriet vanwege de geringe kans vast te zitten. Op de stranden van Domburg werden de eerste  dagen van de Topcompetities gehouden van de dames en junioren. Ook hier minder vis dan de eerste dag van de topcompetitie van de heren en Sylvia Wesdorp en Jeffrey Boonman leiden de dans na één dag.

Stranden Banjaard en Westenschouwen nog niet goed, wel een visje te vangen maar nog geen aantallen om over naar huis te schrijven.


Steenbolk en wijting geven regelmatig acte de presence op de pier in Hoek van Holland…


... En daar wil nog wel eens een mooie zeebaars of gul tussendoor lopen! Groet, Joop.

Bootvangsten
Geankerde visserij Noordzee fabelachtig; schar zoveel je wilt en wijting, wat gulletjes en bot. Wrakvisserij iets beter dan een week geleden. Toen was het beter bevisbaar door de mindere stroming vanwege halve maanstand. Nog zeebaars en gul, steenbolken worden plagerig. Westerscheldemonding prima, schar, wijting en gul. Oosterschelde leuke visserij vanaf de huurkotters en eigen kleine boten.

Van de week prima weer, dus trek eropuit!

Tot volgende week! Arthur.

De vangsten beginnen weer wat aan te trekken, al waren er weer dagen bij dat je goed je best moest doen, maar ook dagen dat ze het aas gulzig naar binnen probeerde te werken. Het weer hadden we duidelijk mee, met vaak prachtluchten vroeg in de ochtend, en dat hoort ook bij het vissen.


De lucht in brand afgelopen zaterdagochtend.

Snoek
Wat veel vissers was opgevallen is dat de dagen waar meer wind stond, er duidelijk meer activiteit bij de snoeken te bespeuren was. Er werden ook weer mooie snoeken gevangen en veel van deze vissen nu op groot aas. Veel snoeken nog redelijk ondiep te vangen afgelopen week en doodaas was echt wel in het voordeel. Vaak tot een uur of 11 activiteit en net voor de avond vaak een prima bijtperiode.


Herfst in de Peel.

Snoekbaars
Ook hier weer wat meer meldingen en de diepte varieerde van 1 tot 8 meter. Rivieren goed blijven zoeken daar er stukken geen activiteit is en dan weer enkele rovers op een plaats werden gevangen. Langwerpige shads en spiering zijn prima aas in deze tijd. Groen en lichtbruin veel vermeld wat de kleur betreft.

Baars
Wederom prachtvissen gevangen en opvallend dat veel baarzen onder het snoekvissen met de jerkbaits werden gevangen of slepend met 14 cm pluggen. Natuurlijk blijven shadjes gewoon goed op deze rover en dan die shadjes die langzaam afzakken met een licht 3 grams loodkopje. Havens zijn vaak al goed bevolkt met mooie scholen baars, dus doe daar je voordeel mee.


Inktzwammen in overvloed op dit moment.

 
Roofblei, winde en meerval
Heel moeizaam op deze rovers. De oorzaak dat er minder winde en roofblei wordt gevangen heeft ook vaak te maken met het feit dat we nu over het algemeen met groter kunstaas vissen in deze periode. Enkele vissers die met klein kunstaas aan het slepen waren konden nog enkele windes en kleine roofblei vangen.
 
Het weer blijft redelijk stabiel en dat is toch vaak in ons voordeel, dus gewoon eropuit in het weekend. Blijf nu echt nog langzaam vissen, levert gewoon meer vis op dit moment.

Veel succes aankomende week, Piet.



Deze week ben ik geheel afhankelijk van de binnengekomen berichten over de barbeelvisserij. Dat het wederom schitterend weer was en extreem zacht voor de tijd van het jaar, dat kan ik nog wel verzinnen. Alleen zondag bleef het op veel plaatsen lang grijs en grauw en zakte de temperatuur.


Harold Zeebregts met een dikke zeventiger.

Maar de rest van de week zorgde ervoor dat de watertemperatuur voor de tijd van het jaar hoog bleef met ruim 12°C. Ook de komende dagen blijft het zacht met middagtemperaturen van 16°C waardoor het water niet snel zal afkoelen. Voor komend weekend staat een aanval in de planning van een koudefront. Veel effect zal dat nog niet hebben op de vangsten. Komende week zal de barbeel nog goed te vangen zijn…

Want zo luidden alle berichten die ik vernam: lekker weer, weinig wind met een nog steeds warme zon… en niet te vergeten op redelijk wat plaatsen nog zeer goede vangsten. Zowel uit de Waal als de IJssel kwamen diverse mooie, dikke barbelen. Wederom erg strijdlustig met fanatieke aanbeten zoals we gewend zijn van de barbeel. Plotselinge kromme toppen met een gierende slip geluid. Kaas en pellets, het maakte niet veel uit wat er gebruikt werd als aas, beiden werden goed gepakt. Op diverse plekken werden aantallen van 5 tot 7 stuks op een krib gevangen. Voor de tijd van het jaar is dat erg goed.

Toch verwacht ik dat dit het laatste hoogtepunt was van dit Nederlandse barbeelseizoen, tenminste als er echt een koudefront aankomt… Mocht het weer stabiel blijven zoals het nu is, ja, dan kan ik alleen maar zeggen dat er nog zeker twee weken goede vangsten mogelijk zijn.


Niet alle barbelen zijn perfect…

Terugkijkend op 2011 blijft de herinnering dat het een moeizaam jaar was. Het bleef over een zeer lange tijd slecht op de Waal. Over het algemeen gold dat niet alleen voor de Waal, maar ook zeker de IJssel bleef zeer ver achter. Een paar weken geleden heb ik een opsomming gemaakt op mijn site van wat er zoals gedacht werd onderling over de slechte vangsten. Voor mij staat één ding als een paal boven water: het kan niet anders zijn dan dat er veel minder barbeel aanwezig was in beide rivieren dan dat we gewend zijn de laatste jaren.

Vooral wedstrijden op de IJssel waren een duidelijk signaal voor me. Niet alleen veel minder barbeel, maar ook erg weinig kolblei dit jaar kon ter weging worden aangeboden. Maar ook de uitslagen van wedstrijden op de Waal logen er niet om, ook veel minder barbeel… Dan blijf ik zeggen: daar waar geen barbeel is, kun je ze ook niet vangen…

Groeten en misschien tot volgende week! Frans Vogels.




Beste TF, mijn eerste paling van 70 cm. Groetjes, Marco Theunis.


‘Siamese tweeling’. Foto: Johan Caneel.


Zaterdag ben ik met een zelfgemaakte bolognese-hengel gaan karperen in Spaarnwoude. 15/00 Nylon, 1-grams pennetje en een haakje 16 zonder weerhaak (carp match)...


... Van de 5 aanbeten heb ik er 3 gehaakt en alle 3 gevangen. Kreeg geen vis op mijn voerstekken, maar alle aanbeten op zicht (borreltjes) met 1 enkele maïskorrel…


... Als je de bekdraden ziet, lijkt het wel of ik met wormen viste. Hele leuke dag gehad, weer gezellig met mijn “privé-fotograaf” Peter van Renen. Met vriendelijke groet, Peter van der Heijdt.


Mijn stekkie Westzijderveld/ molen het Prinsenhof, Hollandser kan haast niet. Groet, Harm Homan.


Hoi TF, hierbij enkele foto’s van barbelen…


... Gevangen op kunstaas. Groet, Frank en Bart Mylle.


Zonnige dagen zorgen voor ‘gouden’ bomen.


Knappe karper van 16kg. wink Groetjes, Sander.


Collega-visser op jacht.


Black Bass-vissen in november. 5 Dagen zomers weer en veel vissen boven de 30 cm, de Tarn voor de derde keer dit jaar, wat een schitterende visserij. Groeten, Ivan.


Hallo vissers, dit mooie plaatje wil ik graag laten zien. Mijn pr baars verhoogd naar 45cm. Deze baars kon een salmo fatso van zeker 15cm tijdens het snoeken niet weerstaan. Opvallend was dat de vis onder de visluis zat. Zeker een ouderdomskwaal. Ik was in mijn nopjes met deze mooie vis. Met vriendelijke groet, Hans.


Dagje met Remon het water op geweest. Na een paar kleine baarsjes deze mooie baars gevangen. Groet, Gerard en Remon.


Wat kunnen de baarzen brutaal zijn op dat grote aas. Nico had er weer eentje op een grote jerkbait.


Veel minder aanwezig dan vorig jaar.


Naarmate de dag vorderde werden de aanbeten steeds voorzichtiger, maar op een klein Cormoran-shadje waren ze toch nog te vangen. Groet, Bart.


Zo… wat was het weer genieten de laatste visdag. De zon deed haar werk en de roofvissen werkte die dag niet tegen, de aanbeten waren ouderwets hard en zo hebben wij het graag!!! Sportieve visgroeten, Robbie Smeets.


Beste TF, als fervent kantvisser een dag meegeweest met Wouter op zijn boot. Veel snoek gevangen en als bonus twee snoekbaarzen…


...Topdag gehad en zeker voor herhaling vatbaar. Groet, Mark.


Beste Total Fishing, afgelopen week wederom een paar uurtjes wezen doodazen met sardines en spieringen. Zowaar toch een mooie snoek op de spiering en een donkere glasoog die van ondieper water kwam, op de sardine. Met vriendelijke groet, Marcel de Ruyter.


Had een superweek op de Rijn. Deze snoekbaars knalde op een Fox Rage-shad. Als bijvangst nog vele snoeken en baarzen gevangen.


Op elke diepte werd er wel vis gevangen. Deze ving ik op nog geen 3 meter water. Groet, Ed ter Avest.


Prachtig exemplaar gevangen op de verticaalhengel. Groet, Ludo.


Beste TF, hier het nieuwe PR van mijn maat: 91 ganse centimeters, gevangen aan een zilverblauwe RVS shad. Visgroeten, Danny.


Dankzij het goede ‘gidswerk’ van Gerben Mul (Kneiterlijst) kwam er afgelopen zondag een reeks leuke vissen binnenboord met als bonus deze mooie, hoge vis. Gerben, wederom bedankt voor deze meer dan geslaagde en bovendien erg gezellige dag! Groet, Jesse Hebing.


‘Twighlight zone’. Foto: Johan Caneel.


Afgelopen zondag ben ik in de polder met mijn nieuwe CJW 1LV spinhengel en een VGS SddP streamertje achter de snoeken aan geweest. In drie uurtjes vistijd heb ik acht aanbeten gehad en zes snoeken geland. Een snoek die op de eerste aanbeet losschoot, haakte en landde ik daarna alsnog op de tweede aanbeet. Missers en lossers horen bij het vissen met de streamer en met dit resultaat ben ik meer dan tevreden. De grootste snoek was 82 cm en zorgde voor flink wat spektakel op mijn nieuwe aanwinst. Groeten uit de polder, Peter Linzell.


Mijn eerste ‘Allerheiligen snoek’ van 2011. Een snoek van 75 cm , en nog een tweede van 92 cm! Groeten, Gerry Theunis.


Beste TF, als fervent kantvisser een dag meegeweest met Wouter op zijn boot. Veel snoek gevangen en als bonus twee snoekbaarzen. Topdag gehad en zeker voor herhaling vatbaar. Groet, Mark.


Hoi TF, hierbij een snoek die in de Hollandse polders gevangen is. Groet, Bart, Frank, Timur en Sven Mylle.


Hallo TF’ers, soms heb je van die dagen dat je met erg leuke verhalen weer thuis komt. De aanbeet van deze snoek was er zo eentje… Na 30 seconden vanaf de trailerhelling bij het laten inzakken van de dode hengel, de slaap nog in de ogen, geen koffie gehad… maar wel een gretige, puntgave snoek… Goedemorgen! Groet, HM.


Beste Total Fishing, afgelopen week wederom een paar uurtjes wezen doodazen met sardines en spieringen. Zowaar toch een mooie snoek op de spiering en een donkere glasoog die van ondieper water kwam, op de sardine. Met vriendelijke groet, Marcel de Ruyter.


Fraaie metersnoek van 106cm uit een van de vele weteringen in Overijssel. Gevangen op bössel…


... Vriendelijke groet, Jan Bouman.


Nog even vlug voor het invallen van het duister een paar worpjes maken met de nieuwe HS Triple Devil. Deze vijversnoek wilde ‘m graag even “proeven”. Groeten van Wilfred van Nunen.


Zo… wat was het weer genieten de laatste visdag. De zon deed haar werk en de roofvissen werkte die dag niet tegen, de aanbeten waren ouderwets hard en zo hebben wij het graag!!! Sportieve visgroeten, Robbie Smeets.


Stervende Wobshad… Foto: Johan Caneel.


Dagje met Remon het water op geweest. Na een paar kleine baarsjes deze mooie baars gevangen. Ook wist hij deze snoek te vangen, zijn eerste metersnoek en nog wel op de dropshot. Groet, Gerard en Remon.


Afgelopen week ben ik een dag op pad geweest met mijn vismaat Niki. We hebben deze dag gevist met de nieuwe Storm Flatstick 16 cm en het resultaat was verbluffend. In de eerste twee uur kregen we maar liefst 7 aanbeten waarvan we er 5 wisten te vangen. Uiteindelijk vingen wij deze dag samen 11 snoeken! Hier de grootste vis van een zeer geslaagde dag, een krachtpatser van 107 cm. Met vriendelijke groet, Peter Urscheler.


Hallo TF, er moest weer gevist worden in de herfstvakantie…


... En er werden een paar mooie snoeken gevangen…


... Groet, Frank Mylle.


Na 8 jaar fanatiek snoekvissen heb ik zondag mijn eerste metersnoek gevangen! 109cm. Het was een prachtige snoek, ook al lekker volgevreten. Gevangen met doodaas onder de dobber. Super! Groeten, Johan Bekema.


Beste TF, afgelopen weekend even een hele korte sessie gehad met weer een paar vissen in de boot. Toch wel weer net zoals vorige week mooie aanbeten op grote shads, maar ze werden niet verzilverd helaas. Deze mooie snoek viel voor de grootste Wobshad en is na het onthaken weer snel in haar element gezet. Groet, Johan Iedema – Anjum.


Taaie visserij voor die ene aanbeet, maar wat is de vreugde en de voldoening groot als ie komt! Groet, Piet.


3 November begon voor de tweede maal in korte tijd het Bodden-avontuur op het eiland Rügen (Duitsland). We vertrokken om 3:00 uur en waren na een voorspoedige reis om 12:30 uur al weer op de visstek. De verwachtingen waren hoog na de vangstmeldingen van de afgelopen 3 weken en ons vorige avontuur van 6 oktober.

Na aankomst bleek het weer totaal verschillend ten opzichte van de vorige keer en dat beloofde drie taaie dagen te gaan worden. De eerste halve dag een paar snoeken gevangen en weer één van dik boven de meter. Ze waren weer ontzettend sterk, maar de aanbeten waren een stuk minder dan begin oktober.

Ook nog controle gehad en we bleken geen ankerboei te hebben. Gelukkig een waarschuwing gekregen van € 10,-, maar we mochten nu alleen nog maar driften, anders kregen we de bekeuring van € 250,- alsnog. Met het driften mag je trouwens geen gebruik maken van de elektromotor, want dit zien ze weer als slepen. Dus ‘s avonds een bouwmarkt opgezocht en een ankerboei in elkaar geknutseld.

Op vrijdag was het nog taaier. De snoek leek wel verdwenen en het was goed zoeken naar een visje op de Bodden. Er stond nagenoeg geen wind en er stond bijna geen stroming. Het kunstaas wat het de vorige trip zo goed deed, was nu niet meer interessant voor de snoek. Dus dan maar wakker schudden die snoeken en de screaming devil met geweld binnenjerken. Dit resulteerde in een knal en hangen. Je voelt gelijk dat het een dikke is, dus Charles gelijk filmen en na een mooie dril kwam deze dame van 119 cm binnen. Toch een mooie afsluiter van de dag.

Op zaterdag was het niet veel anders, wat snoeken gevangen van in de 90 cm en - mogelijk m’n pr - greep net mis voor de boot toen ik het kunstaas uit het water haalde. Snel weer ingooien maar helaas… Volgende keer beter. De laatste dag was het nóg taaier. 5 Uur op om in het donker naar de stek te varen en te vissen tot 12:00 uur aangezien we ‘s avonds wel weer redelijk op tijd thuis wilden zijn.

Geen wind, geen stroming en een strak blauwe lucht. Er werd nagenoeg niks gevangen, maar de screaming devil deed toch voor mij weer z’n werk: 5 snoeken waarvan de grootste 99 cm en wat missers. Resultaat was tussen de 15 en 20 snoeken en 2 meters voor mij en voor Charles was het deze trip helaas wat minder qua vangsten. Groet, Arthur Hagenbeek


Beste lezers, bij deze wil ik mijn vismaat en tevens visgids Rene v/d Brug feliciteren met zijn nieuwe pr van 118cm…


... Hij heeft deze vis slepend gevangen op een shad clone welke hij net nieuw had en nog geen minuut in het water lag. Met vriendelijke groet, Jair Wiegersma.


Afgelopen week hebben de auteurs van
metersnoeken.nl een paar prachtige vissen gevangen. In twee dagen tijd kwamen er 4 snoeken van 120 of groter uit het water, waaronder deze vis van 125 voor Sean…


…En deze vis van 124 voor Oscar! Klik
hier voor het volledige verslag.

Deze week de nominaties voor de barbeel van Bart, de baars van Remon, de snoekbaars van Jesse en de snoeken van Jair en Sean. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -