image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 november

... tot dinsdag 8 november 2016 

Een potentieel nieuw Nederlands record Mediterane meun, ware het niet dat de exacte lengte van de vis nog ontbreekt.


Een vrij nieuwe gast in onze wateren, de Mediterrane meun (Gaidropsarus mediterraneus). (Foto Hans Hendriks)

Vangst IJmuiden 

Mediterrane meun

Door Hans Hendriks   

Zondag 6 november is er door mannen een Mediterrane meun gevangen van 32/33 centimeter misschien wel 34 centimeter. Dit is een Nederlands record (maar dat moet natuurlijk wel op de goede manier worden geclaimd). Ik weet dat de vis is meegenomen. Ik hoop dat jullie de vis hebben gemeten, gewogen en op die momenten hebben gefotografeerd. De vangers kunnen zich melden via info@totalfishing.nl.

Verder wordt er wijting, schar, bot en een enkele gul gevangen.

Groeten,
Hans Hendriks

Beste Total Fishing, hier nog wat foto’s van onze laatste trip naar spanje. Nadruk was deze vakantie om lekker tot rust te komen en even het koppie weer leeg te krijgen…


…Daarbij genoten van de dagen op het water lekker genieten van het mooie weer en de vissen die dan aan de kant komen zijn een mooie toegift. Groet, Marcel van Wijhe.


Een flinke familie. (foto: Piet Driessen)


Mooie snoekbaars op de streamer. Groet, Hildo.


Deze keer zonder vangst. (foto: Piet Driessen)

De drie broers Bernard, Mart en Kees en vismaat Dirk waren kort geleden in Ierland voor een snoekvisvakantie op Lough Derg. Ze visten op dit grote meer bij visgids Ferdinand Heijerman. Op hun vorige vistrip werden er supervangsten meegemaakt bij Ferdinand in de boot met onder andere een dag met vijf metersnoeken en als grootste snoek een bak van 121 centimeter. Dit huzarenstukje werd deze keer niet herhaald, maar er kwamen ook nu
wederom grote vissen in de boot zoals deze metervis voor Bernard….

….en nog een prachtige vis voor Bernard….

…deze vis van dik over de metergrens was voor Mart…

…en hier poseert Kees met een van de grote vissen die tijdens deze Ierlandtrip werden gevangen. Informatie over het snoekvissen in Ierland
bij de Nederlandse visgids Ferdinand staat op www.pike-ireland.net.

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -