​Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 maart 2016

... tot dinsdag 8 maart 2016


Al met de lente in de kop. (Foto Piet Driessen)

Vangst IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Veel botten en wijting aan de binnenkant van de pier tijden de zevende competitiewedstrijd van de IJZZV.

Afgelopen week werd er ook in de avond gevist. Helaas was dat ook geen vetpot.


Michel ving wat schar en een gul in het donker.

Overdag aan de buiten kant door de bocht en op de kop hier en daar een mooi gulletje.




Als bijvangst een dikke meun.


En natuurlijk is er ook nog veel kleine schar.

Heb jammer genoeg niet meer info, het was net als vele eerdere malen weer gezellig op de Visma.

Groetjes,
Hans


Kogelrond en dik over de veertig centimeter; altijd van harte welkom. Groet, Johan Caneel.


Werpend kwam deze 40+ baars binnen. Groet, Johan Caneel.


Topvissen die baarzen. (Foto: Piet Driessen)


Een ochtend voor in de boeken!..

...Het water lag vol speldaas...

..In twee uurtjes tijd vier mooie snoeken en tien oude dikke veenkrijgers op kleine shads...

...Zeldzaam voor de kleine veenwateren waar ik normaliter vis. Pro staffer CrazyFish; Joc Hem.


Op jacht naar vis.


Een kleine knabbelaar gefopt met een Bonyshad, met stinger op een dropshot swivel.


Vol in de bek deze shad.


Plezier in de boot bij de vangst van een snoekbaars.


De wintertijd is toch de tijd voor de grote snoekbaarzen, deze haalde 92 centimeter...

...Zo een mooie snoekbaars fotografeer je toch minstens twee keer...

Ook een volgevreten rover van 89 centimeter kwam de hengel mooi krom zetten. Groet, Werner Rits.


Vreemde vangst.


Hoi Total Fishing, vandaag op pad, met de streamer gevist aan een lichte baitcaster...

...In totaal drie snoekbaarzen waarvan deze op de kant...

...en een leuke snoek...

...Vorige week een dapper snoekje op een drijvende Fatso…

…en dikke vis op de 'booner' van koehoorn en dol. Groet, Stoffel.


Paaiplaatsen voor de snoek liggen klaar. (Foto Piet Driessen)


Na een weekje skiën in de Italiaanse Alpen, was het hoog tijd om de laatste snoeken van het seizoen te gaan temmen. Met de baitcaster en een tas kunstaas op pad naar mijn favoriete watertje. Na een uur gooien met mijn vertrouwde triple devil, begon ik te twijfelen of het weer niet goed was. Er stond een ijzige noordooster. Maar misschien dat een Westin Swim wel de gewenste aanbeten zou opleveren. En nog geen vijf minuten later hing er een aan. Maar dat duurde slecht vijf tellen. Los. Na enkele minuten nummer twee. Een mooie snoek mocht met mij op de foto. Lang leve omstanders...


...Even een andere plek proberen. En een ram op de jerkbait volgde. Een langzame dril volgde. De vis nam enkele meters lijn. Maar uiteindelijk gaf ze zich over. Een snoek van 101 centimeter kwam op de foto. Helaas was er niemand in de buurt voor een foto te nemen...

...Twee worpen daarna was het weer raak. Een mooie snoek van 94 centimeter kwam op de kant. En nu was er gelukkig wel iemand om een foto te nemen. Wat een topdag! Ik ga even nagenieten van deze prachtige afsluiting van het snoekseizoen. Groeten, Gijs.


Deze dikke dame ontmoette uiteraard het catch & release principe.

...Ook deze mooie dikke vis werd natuurlijk direct teruggezet. Groeten, Johan Caneel.


Het waait de laatste paar weken ieder weekend erg stevig. Van vissen komt dan ook maar weinig op een paar worpen vanaf de kant hier en daar na. Als Roel dan donderdagavond app’t met de vraag om zaterdag te gaan hoef ik ook niet lang na te denken. Tevens is ook nog bijna geen wind gemeld. Omdat de Maas nog 1000 kuub stroomde en wij hier geen raad mee wisten kozen we voor een aangelegen Maasplas. We besluiten te trollen met grote shads die lekker langzaam aangeboden worden. Lees het complete verslag hier. Groeten, Boy.

Deze keer de nominaties voor Gijs, Stoffel en Werner. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -