Actuele Vangstberichten tot dinsdag 8 maart 2011


... tot dinsdag 8 maart 2011

Kwam de wind afgelopen week nog voornamelijk uit oostelijke richting, deze week zal hij voornamelijk uit het zuidwesten komen. Dat betekent weer minder droge lucht en wat hogere (gevoels)temperaturen! Hopelijk zal daardoor ook het water sneller opwarmen en de vis, met name op het zoute, actiever worden.


Heerlijk opwarmen in de voorjaarszon. Foto: Björn Janssen.

Da’s nou jammer dat de koude nachten aanhouden. Lijkt wel aardig, maar de noord tot noordoosten winden doen geen goed aan de visserij in ieder geval en de koude nachten staan de opwarming van het kustwater ook niet toe. Hopelijk komt hier snel verbetering in want over anderhalve week vist de regio Midden haar voorselectie op de stranden van Ter Heijde.

Strand- en dijkvisserij
Afgelopen zaterdag met 12 mannen en 2 vrouwen, dus minimaal 24 hengels op verschillende plekken op het parcours van de voorselectie Midden, gevist op Ter Heijde. Van 08.00 tot 14.00 uur dekking van het tij en het tijdstip kwam overeen met de data van over 14 dagen. Na 5 tot 6 uur vissen stond de teller nog steeds op een dikke NUL vissen.

Balen dus, want we zijn niets wijzer geworden behalve het feit dat de vis er niet zat op dat stuk die dag. Even verderop op het strand van ‘s Gravenzande richting Hoek van Holland, hield de NFB haar wedstrijd en daar werden door 100 man 60 vissen gevangen. Ook geen vetpot dus, maar toch beter dan op ter Heijde in ieder geval.


Ondergetekende op het strand van ter Heijde.

Waterweg druk geweest afgelopen dagen. Vooral aan de diepe stukken aan de Maassluiszijde richting Hoek van Holland was het op bepaalde dagen lekker druk, want er werd een leuk gulletje gevangen in ieder geval.

Kanalen
Caland slecht, Beerkanaal beter en Amazone ook best wel aardig. Stenen Glooiing in de avond met de noordoosten wind op de kant best wel goed, bot en wat gulletjes kun je hier verwachten. Zaterdag weer proefvissen met Junior en hopelijk vangen we dan wel vis op ter Heijde, anders heb ik er een zwaar hoofd in de 19de.

Zeeuwse stranden matig. Aal wel wat betere berichten over aantrekkende botvangsten. Zal wel ongeveer weer tijd worden dat deze sterke platvis zich laat zien. Neef schar gaat weer op vakantie ondertussen en hopelijk komt de zeebaars ook weer wat dichter onder de kust. Van de pieren van Scheveningen en IJmuiden niet veel gehoord, ook geen mailtjes gehad uit die hoek, dus ik neem aan dat de vangsten daar nog niet optimaal zijn.


Erik Remijn op het strand van ter Heijde afgelopen zaterdag.

Bootvisserij
Wrakken weer wat aantrekkend. Veel kleine vis, maar dat is wel een goed voorteken. De ‘Stella Bel’ uit Stellendam ving wat korter onder de kust ook al weer wat torren en de beroepsvisserij vangt wat dichter onder de kust weer wat gul.

Visserij onder de kant op het vlakke, de geankerde visserij matig, het lijkt wel of de vis weg is. Monding Westerschelde nog het beste met wat dikke wijtingen, schar en wat gul. Hopelijk komen de visgronden zoals het Meerkerk gebied weer gauw in de wat betere vangstperioden. De voorselectie boot komt er weer aan dus de vangsten dienen wel weer wat aan te trekken.

Grevelingen wisselend. Met de zaak de ‘Theo’ afgehuurd en de Eurovissers hadden de ‘Hendrik 2’ afgehuurd. Beide boten slechte vangsten, de meeste op de Theo had 16 vissen, de meeste op de Hendrik 2 had er 6.

Oosterschelde ook niet om over naar huis te schrijven. Vooralsnog geen redelijke berichten dus, de kou moet eruit en dan komt het wel langzaam in orde.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week
 
Prima visweer, maar in het zuiden van de rivieren nagenoeg geen vissers op het water. Ja hoor, de carnaval heeft toegeslagen en dat is natuurlijk de reden dat de kroegen wel vol zitten en het bier rijkelijk vloeit.

Dus volgende week weer normale informatie vanuit het hele land op roofvisgebied, daar vele vissers ook weten dat ze nu niet veel informatie naar Limburg hoeven te sturen.

Alaaf, Piet. 


Deze prachtige red snapper is gevangen op de boot waar ik op Gran Canaria ook zo leuk had gevangen en waar ik het goed naar mijn zin gehad heb. Natuurlijk is dit niet het reguliere formaat, want dat is 1 a 3 kg, maar je zal hem maar vangen!!

Tevens is de vis zo lekker dat er aardig wat mensen van zullen eten. Zo gaat het nu eenmaal. Dus deze vis zult u niet meer vangen, maar misschien wel zijn oudere broer!! Mocht u ook naar Gran Canaria gaan en een boot met een goede bemanning willen hebben voor een zeer betaalbare prijs, kijk dan eens op www.bluemarlin-charters.com. Visgroet van Lucky Luc Mom.


De knoppen staan op sringen. Nog een paar mooie weken en alles staat weer in het groen.


Het resultaat van 3 uurtjes met de methodfeeder. Een dikke brasem van 62cm en nog twee stuks gevangen van 60 en 61 cm… Groet, Peter Berkhof – Dordrecht.


De futen waren weer te bewonderen met hun prachtige paringdans.


Afgelopen week op pad geweest samen met mijn vismaat Cees….


....Cees ving een bijzonder mooie beekforel en ook kwam er nog een barbeel en een regenboogforel uit het water!...

 
....Groet Tim. Uitgebreid verslag staat op
http://www.centerpinvissen.nl/


Een mooie zalm van het Haringvliet gevangen met de fireball op 12 meter diep. Een genot om deze majestueuze viservaring mee te maken. Groetjes, JMB.


Het slachoffer wordt snel naar binnen gewerkt. Foto: Björn Janssen.


Goedendag, afgelopen weekend gevangen in de polder. Het leuke eraan is dat ik de vissen wist te vangen met een MAD popup gecombineerd met een MAD Neon Popup Maïsje. Je moet even vertrouwen in dit plastic krijgen, maar als je eenmaal over de streep bent, ga je dit vaker inzetten tijdens de visserij. Groeten, Marcel.


Een heerlijk rustige zondagochtend aan het water, ver weg van het carnavalsgeweld.


Zondag had Yvan (papa) een baars van 47 cm gevangen op de spro assistant, kleur green tomato. Groeten uit Oud-Turnhoud van Levin.


Meer en meer te zien op de uitgestrekte weilanden.


Hoi Total Fishing, afgelopen week stond er een frisse oostenwind over de rivier. Toch waren de vissen in hun goede doen en vielen de Illex curly tail en de lightning jerk aardig in de smaak. Met vriendelijke groeten, Jelle van Opstal.


Hallo TF, vrijdag ging ik samen met Felix op groot water vissen. Frank Mylle.


Hallo TF, afgelopen zaterdag genoten in goed gezelschap van de vele aanbeten, opvallend veel grote baarzen…


… die de voorkeur hadden voor shads in bruine kleuren, gevangen tussen de 5 en de 8m diep…


… Ook deze prachtbaars wist Stèphanie al diagonalend te vangen op een bruine culprit, sport verzekerd! Groeten, Steffe en de Mario’s.


Alsof het volop lente is; drukte van jewelste bij de boerderijen.


Hallo Total Fishing, een mooie vis in het zonnetje gezet….


....Het was taai maar toch een paar leuke vissen weten te vangen. Uiteindelijk bleek een klein voorntje op de dropshot de uitkomst. Groet, Jeroen Eijssens.


Henk Broers met een mooie vis van het stromende water, gevangen dicht tegen de kant aan een Relax Kopyto van 15 cm. Een uitstekende, vriendelijk geprijsde shad die we tegenkwamen bij Guusbaits.


Zaterdag nog een halve dag kunnen vissen met de bellyboat,...


....al werpend naar de kant….


....Het lukte om mooie snoekbaars te strikken. Johan wist een mooie metersnoek en een mooie snoekbaars te landen. Groet, Bart Mylle.


Ganzen haast overal volop aanwezig in grote groepen.


Deze shad, waarvan ik de naam niet meer hoef te noemen, staat bijna altijd garant voor enkele mooie vissen. Ook voor de grotere maten is een beetje snoekbaars beslist niet bang! Ze zijn (nog) lang niet overal verkrijgbaar, maar bij de snoekshop in ieder geval wél, ook in deze gele baarskleur. Ook deze vis lag ondiep, ongeveer een meter uit de oever. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo TF, dagje met maat Erik Stobbe (
eendagjevissen.nl) op het water. In verband met het vele gidsen van Erik kwam het er al een tijdje niet meer van om weer eens samen te vissen. Daar was dan de afspraak. Koud, heel koud in de ochtend en een minder vooruitzicht wat vangsten betrof. Het mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk helmaal geen slechte dag. Mooi talud gevonden en de dag gesloten met 24 vissen en lekker weer. De kers op de taart was een PR voor mij. Een snoekbaars van 77 cm. Lekker hoor. Groetjes, Bertino.


Beste Total Fishing, even geleden, maar we vissen nog steeds!! Hier een mooie gave snoekbaars van de Maas, twee dagen later voelde ik de beet nog ...BENG!! Groeten, Twan van Berkel.


Hallo TF, vrijdag ging ik samen met Felix op groot water vissen….

 
...Er werden een paar mooie vissen gevangen. De meeste vis beet tussen de 8 en 10 meter aan. Groet, Frank Mylle.


Wachtend op de paal, komt hij plotseling in actie. Beet! Groet, Björn Janssen.


Hoi Total Fishing, afgelopen week stond er een frisse oostenwind over de rivier. Toch waren de vissen in hun goede doen en vielen de Illex curly tail en de lightning jerk aardig in de smaak. Met vriendelijke groeten, Jelle van Opstal.


Beste Total Fishing, de laatste tijd weer het water opgezocht en mooie vissen geklatst… en ook dit vette snorkelkasteel!...


...Voorheen tweemaal 95cm, nu eindelijk 95+! Machtig mooi op licht spul!...


....Ik zweef na afgelopen zondag nog steeds op roze wolkjes! Opvallend was dat de vis juist niet op de diepste punten lag. De goldy deed het haar.


Met de redelijke nachtvorst was het ‘s morgens nog best koud aan de waterkant, echter het zonnetje warmde je snel op.


Groetjes, Anne.


Er werden een paar mooie vissen gevangen. Groet, Frank Mylle.


Hallo TF, dit weekend verticalend gevist met papa en nonkel Mark. Groeten uit Oud-Turnhoud van Levin.


Hallo Total Fishing, zie hier mijn snoek. Zij is 101cm en trollend gevangen in Reeuwijk met dood aas (voorn 9cm). Groet, Jan Willemstein.


Johan wist een mooie metersnoek  te landen. Groet, Bart Mylle.


De grote platvissen bevallen super, heb er nog geen snorkels, maar wel veel snoek op gevangen!  Eerst met jerks harken, niets, er een platvis doorheen laten fladderen en WAM!


Superdingen! De mooie snoek gaf ook mooie sport op licht materiaal! Vriendelijke groeten en tighten-up the lines! Jonny Aruku.


Snel het hapje pakken voordat het weg is!


Beste Total Fishing, vandaag met mijn maat na school eventjes snel snoeken. Ik ben sinds kort begonnen met eigenbouw jerkbaits te maken en het was de eerste keer dat  ik op mijn eigenbouw een vis pakte, meteen een nieuw PR!! 105 cm!! Groet, Rick.


Afgelopen zondag voor het eerst dit jaar naar de rivier gegaan om achter de snoekbaars aan te zitten. Na een drietal worpen geen snoekbaars, maar deze ongelooflijk dikke dame van 119cm die zich midden in de vaargeul (!!) in mijn kleine Mann’s shadje vergreep. Op een gegeven moment bleef ze zelfs roerloos op de bodem liggen. Geen beweging in te krijgen! Toch kunnen landen gelukkig! Een dik PR dus! Groeten, Tim Puts.


Is het geen plaatje?...


Nog een paar centimeter langer dan het plaatje en 10 kilo zwaar. Met vriendelijke groet, Maarten Wels.

Deze week de nominaties voor de brasem van Peter, de baars van Stephanie, de snoekbaars van Jonny en de snoeken van Tim en Maarten. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -