Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 juli 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 juli 2008

De natuur is bezig het gemiddelde weer bij te werken, vandaar dat we de vele mooie dagen waar geen einde aan leek te komen, nu even moeten inleveren voor veel wind en regen. Wel sneu voor de mensen die nou net vakantie hebben, helaas. Komende weken zal het erg druk worden op de vakantiestekken.


Henk fotografeerde een ca. 9 cm lange ligusterpijlstaartvlinder die zat te rusten op een wilgentak.


Zout door Arthur van Tienen
 
Kantvisserij

Kantvisserij huilen met de pet op geweest afgelopen week, slechts mondjesmaat werd er tong gevangen terwijl het weer toch best redelijk was, echter over de hele linie slechte vangsten van deze zeer gewaardeerde vis, zelfs op de bekende tongstekken was er niet thuis.
Hopen maar op betere tijden.

Ook de zeebaarsvisserij is slecht geweest afgelopen week, niet veel stekelaars te vangen van enig formaat, zelfs niet in het Europoortgebied waar het letterlijk zoeken en rijden was op zoek naar wat redelijke zeebaarzen.

Bijkomend is ook nog dat de warnetvissers hele stukken kust vlak onder de kant met netten volzetten, zo is rondom de pier van Hoek van Holland en tot aan Kijkduijn de hele kustlinie afgezet met warmnetten vlak onder de kust, de sportvissers piest er dik naast want er komt haast geen maatse zeebaars meer door die netten heen, jammer maar aan de andere kant zijn deze staandwant vissers wel met hun brood bezig nu de dure kotters het niet meer kunnen bolwerken en door onze regering met hoge brandsstofprijzen worden opgezadeld en nu kleinschaliger gaan vissen ( warnetvisserij)

E.e.a vraagt een betere aanpak en een minimale afstand van tenminste 2 mijl vanuit de kust waar men de netten mag plaatsen, 500 meter rondom havenmondingen en rondom pieren en golfbrekers zou het verboden moeten zijn om warnetten te plaatsen.


Beste Totalfishing redactie,
 
Afgelopen vrijdag in de loop van de avond op de pier bij Hoek van Holland bij afgaand tij een mooie harder gevangen. Met een dobbertje en een verse zager 3 meter uit de kant. Na een mooi gevecht konden we de harder landen. Daarnaast nog diverse finten gevangen met een lepeltje. Vooral met licht materiaal is het altijd weer een kunst om ze binnen te krijgen.  Groeten,  Erwin Stoffer


Bootvisserij

Geankerde visserij matig, schar gaat langzamerhand weg en op de Oosterschelde is wel een tongetje te vangen als je de stekken weet, voor de rest een beetje zoeken op de Oosterschelde en je kan best wel een redelijk visje vangen, met de eigen boot de meeste kans.

Geankerde visserij op de Noordzee is matig, wel wat tong voor Westkapelle en de bekende stekken bij de wrakken  voor de kust. Wrakvisserij op kabeljauw gewoonweg uitstekend, massa’s kabeljauw bevolken de wrakken en zijn prima te vangen samen met andere vissoorten
zoals pollak, steenbolk, zeebrasem, karper en mul, de koning van de ponen, schubbig als een harder maar een smakelijke vis (zie foto)

Makreelvisserij goed maar her was wel even zoeken want het leek wel of de scholen uit elkaar waren geslagen, eenmaal gevonden zoveel je maar wilde.
Voor de rest niet veel bijzonders te melden.  Arthur


Mul, gevangen op het M.S. Spider afgelopen donderdag vanuit Stellendam, prima schip, fijne schipper!


Ik heb op woensdag 02-07-2008 van de kant af gevist aan de oosterschelde bij Sint Maartensdijk  en heb toen een hele mooie Pijlstaart rog gevangen  Met vriendelijke groet  Jan van Pieterson


Een van de zeer weinige grotere zeebaarzen gevangen aan een X rap plug vanuit de boot
 

Witvis door Willem Stolk
We hebben een mooie week achter de rug. Een gedeelte van ons land is of gaat met vakantie. Op de vele campings is dit al goed te merken – en dus ook meer vissers langs de waterkant.

Arkervaart
“Gisteren heb ik,voor het eerst dit seizoen,gevist aan de Arkervaart in Nijkerk. De vangsten in de afgelopen weken waren niet geweldig, maar als je er alleen gaat vissen lukt het meestal vrij aardig. In het begin ging het helemaal niet. Ik zat op een plek met een vuile bodem en liep telkens vast. Daar ben ik te lang blijven zitten want toen ik na een paar uur 20 meter opschoof ging het een stuk beter. Het leuke van de Arkervaart is dat je er veel verschillende soorten vangt. Uiteindelijk was ik niet ontevreden met een netje vis van 6,5 kilo’. Aldus Jaap van Dijk.

Maas
Op de Maas werd het afgelopen weekend redelijk gevangen, zowel boven als onder de stuw van Lith. De meeste vissers gebruikten de feeder –en vooral met mais ving men fraaie vissen. Onder de stuw van Grave is plaatselijk goed gevangen. Ben van Kruisbergen melde ons zijn vangst van ruim 40 kg (hoofdzakelijk brasem).

Plassen
Langs de diepe plassen (Kerkdriel, Lith, Megen, etc) wordt het steeds drukker. De vakantietijd is begonnen en de campings lopen langzaam maar zeker vol. Het afgelopen weekend werd er op bovenstaande plassen dan ook veel gevist. Tot op een diepte van 8 meter werd er best goed gevangen. Ook hier was de feederhengel het beste wapen.

Barbeel
Steeds meer vissers die normaal gesproken slechts met de feeder vissen op brasem en voorns, proberen met grote regelmaat ook gericht op barbeel te vissen. En, dat gaat best redelijk, want we krijgen meer en meer vangstberichten binnen over barbeel. Nog steeds gaat het hier hoofdzakelijk over de IJssel en de Waal. Opvallend feit is, dat men met een enkele barbeel tevreden is, terwijl als het om brasem gaat, 10 kilo tegenwoordig niet meer ‘genoeg’ is. Het geeft velen dus voldoening om op barbeel te vissen en er slechts een of enkele te vangen. ”

Roofvis door Piet Driessen

 “Een opvallend weekje met verschillende roofvisvangsten in Nederland.
De reden vermoedelijk de grote weersverschillen in Nederland, en dan heb je een voordeel of een nadeel wat de vangsten betreft.
 
Snoekseizoen is geopend en er zijn er weer redelijk wat gevangen, ook opvallend van klein tot redelijk grote vissen daarbij. Ook veel meldingen van snoeken nu weer op groot kunstaas ,en zo zie je weer dat we er soms geen pijl op kunnen trekken. Veel snoeken nog behoorlijk ondiep  dus doe daar je voordeel dan nog mee.
 
Snoekbaars ook wel tussen de vangsten maar vaak niet veel vissen op een plaats, en dat betekend dat ze nog behoorlijk verspreid liggen op dit moment. Ook opvallend dat de kleine snoekbaarzen overheerste, en dus niet veel meldingen van grote snoekbaarzen. Langwerpige shads wederom de voorkeur bij de glasogen, en wit en rood kwam veel voor op de lijsten (rood op vooral iets dieper water).
 
Baars komt weer wat meer op dreef, en ook weer diverse grote vissen bij de gegevens. Shads en spinners duidelijk in het voordeel, en het mocht ook al weer vaak een maatje groter zijn. Bucktail achter aan de dreg duidelijk meer vissen. Kleur rood blijft super natuurlijk op de baarzen.
 
Winde en roofbei werden ook behoorlijk veel gevangen, en hier wel vaak de kleinere maten maar de grote zullen nu snel volgen. Opvallend dat er ook weer diverse windes en roofbleien bij zaten die wat dieper werden gevangen. Kleur wit duidelijk de topper.
 
Het weer blijft wisselvallig, en we blijven natuurlijk gewoon gaan nu er toch op veel plaatsen de vakantie is aangebroken. Lekker even wat uurtjes aan het water vertoeven, succes natuurlijk.


Baars komt weer wat meer op dreef…



 “Beste TF,
 Zaterdag zijn Luuk en ik heerlijk op de rivier wezen vissen. Er zat geen stroming in dus de snoekbaarsvangsten vielen tegen. Tijd voor een nieuwe aanpak. Trollend met kleine pluggen langs de rechte kanten. Dit resulteerde toch nog in 18 vissen. 3 snoeken ( 2 x 80cm+ vissen ) 3 windes (tevens een nieuw record winde voor mij) 2 snoekbaarzen en 10 baarzen. Hierbij een foto van deze heerlijke dag.
 Met vriendelijke groet, Tim Huizenga

  “Johan en zijn gelegenheidsmaat wisten de nodige vissen te strikken…”


 “….Waaronder weer een stel mooie  windes”


” Barbeel op de Moezel gevangen met Duitse fricandel….“


“….Meerdere barbelen mee gevangen gaat prima , tevens een meervalletje mee gevangen. gr Hennie”


 “Vanochtend weer op zeelt wezen vissen, een paar leuke vissen weten te vangen met als toetje deze zware donkere zeelt van maar liefs 3160 gram bij 52cm….”


 “…Met vriendelijke groeten, Sjak, Boxmeer.


 “Een van de laatste dagen dat het nog vrij rustig was op het grote water….”


 “Beste viscollega’s,
 In Enschede (Glanerbrug) ging ik vanochtend met mijn zoontje van 9 en zijn vriendje voor de grap een hengeltje uitwerpen in een lokale vijver in de woonwijk. Tot onze verbazing vingen we daar in twee uur tijd 107 zonnebaarsjes! Voor dit soort visjes waarschijnlijk met een veel te zware dobber en overmaatse haakjes, maar de beesten zijn zo gulzig dat ze onze propjes maden keer op keer naar binnen zogen..”


“…De kleinste waren ongeveer 4 cm en de grootste wel 12 cm. Het was inleggen en ophalen. Voor de jongens eindelijk eens succes na ook wel eens uren tevergeefs naar hun dobber te hebben zitten staren.
In een andere rubriek op internet lees ik in de beschrijving dat er maar een paar populaties in Nederland bekend zijn. Dit is dus waarschijnlijk een nog onbekende.
Ik stuur een paar fotootjes mee.
Visgroeten, Ed Witmans Enschede


 ” Totalfishing people, ik heb jarenlang vermogens uitgegeven aan visspullen en dan zie je dit hier in Oman.. Niets geen hengel, reel, gevlochten draad, speciaal lood….. Gewoon een houten klos, draad, haak en natuurlijk een bougie als lood! En gewoon de een naar de ander vangen…Met vriendelijke groet,  Lennard Luijt  4-7-2008 , Dubai


 “Deze koeien hebben een stressvrij bestaan tijdens hun leven langs de oevers van de rivier”


“Een dagje trollen in Nederland harde aanbeet en een lang gevecht na 20 min een meerval 135cm”

 
 “Het lijkt wel of de baarzen ieder jaar groter worden. Prachtvis”


“Hans en Frank pakten hun wekelijkse vissen…”


“….Veel middelmaat maar wel volop genoten en daar draait het tenslotte om..”


 “Marc Hoeben ving een serie leuke vissen ”
 

“Prachtige vis gevangen tijdens de laatste NKS wedstrijd door Igor”


“De knobbelzwanen zijn druk in de weer met hun jongen


 Samen met Owe nachtvissen, we hadden er weer zin in en hoopten weer wat moois vangen,  maar zoals iedereen weet is het altijd afwachten wat de vis doet. Gelukkig werd het voor ons een slapeloos en druk nachtje Om 2 uur had ik een mooie karper, die voor dat hij geland was zo aan het zichzaggen door het water was dat drie tuigen in de knoop schoten. Eerst de karper geland en weer netjes terug gezet. Hij was niet zo groot maar geeft toch een lekker gevoel dat je weer ergens voor zit.

Na de knopen eruit gehaald te hebben en weer heerlijk ingedut te zijn gaat de pieper af, tijd: 3.15. Met een mooie maar lange dril kwam deze prachtige karper boven water. 20 pond afgerond en geen slaap meer nodig. Wat is de nacht dan weer allemachtig prachtig… Wat een gevoel zeg, lekker hoor!!!!
groetjes Carla”

  “Hierbij wilde ik enkele vissen laten zien…. ”


 “….Die ik op een moeilijk stuk kanaal heb gevangen….“

  “…..Bij ons in de buurt….“


 “….Groetjes Ralf Brugman”


 “Hallo Totalfishing,
bij dezen stuur ik een foto van mijn Roofblei van 67 cm, die ik ving tijdens het vissen met Synco. De vis knalde vol overgave op het oranje-witte shadje van Spro tijdens het verticalen; De roofblei was niet actief, dus besloten we te gaan verticalen. Toch nog een roofblei dus! Groeten, Daan “


 “Igor met een mooie roofblei”


 “Frank met een bijna 80-iger. Niet vet maar razendsnel”


 “De roofblei vangsten waren mondjes matig, dit weekend. Een mooie vis van 74 cm.Veel gelost en die gelost werden waren vooral kleintjes rond een cm of 50/60. De groteren laten nog op zich wachten.
 Gr Freek J”


 ” Hallo Totalfishing!
Was mijn nieuwe vliegenlijn op mijn #5 vliegenhengel aan het proberen,
waarna enkele worpen deze roofblei mijn kleine streamertje niet kon weer
staan! en een enorm gewicht op zo’n klein hengeltje!...“


“..De roofblei met mijn hand op gemeten zat rond de 70 en 80 cm!
met vriendelijke groet Pim“


 “De kantjes uitwerpen was afgelopen week een van de betere technieken. Bossen waterplanten moet je dan wel voor lief nemen ”


 “Bij deze een paar foto’s van vandaag zondag,was eerst beginnen verticalen ,maar dat wou niet zo best lukken. Ben dan gaan trollen om de vis op te zoeken, bleek dat ze niet zo diep zaten, 3m
Heb 5 snoekbaarzen gevangen tusssen de 70 en 65 cm met een manns loudmouth 1snoek van juist 1meter met een super shadrap van Rapala en één snoek van 110 met een Salmo slider jerk….”


”....Langs deze weg wil ik de jongens uit Dessel bedanken omdat ze even de foto’s wilden maken,zij vaarden in de verte voorbij, en zagen dat ik als een gek met men armen in de lucht lag te zwaaien"die moet zeker motorpech hebben” zo zie je, dat vissers mekaar ook wel kunnen helpen,bedankt jongens.
 Met vriendelijke groeten, Hoeben Marc | ”


 “Afgelopen dinsdag lekker op de rivier gevist met vismaat Frank. Na vijf minuten een zachte aanbeet en daarna een mooi gevecht. Wat een sterke snoek. Gevangen tijdens het verticalen op een fel geel shadje. Mooie snoek van 105 cm…..“


 
 “….Verder nog wat mooie snoekbaarzen en een baars. Snoek ging zonder problemen weer terug. Groetjes Bertino”


“Hallo TF,
deze is heb ik gevangen onder het baarsvissen op een action shadje zonder onderlijn, wel erg mazzel gehad!
Groet Gerben ”


 “Hallo Tf lezers’ zondag wezen vissen met Davy. Hij wist deze 1.10 te
strikken….”


 “… Later op de dag ving ik nog een 1.05cm. gr Flex. 


 “Nick met een prachtig getekende riviersnoek ”


“Hallo,
Het was een prima wekend voor mij… Baars van 46cm, roofblei van 63cm, snoek van 118 cm gevangen tijdens verticalen  aan een kleine salty shaker met en lichte verticaal stokje
Gr, Igor Vucenic ”


 “Hoi TF,
Afgelopen dag begon moeizaam op onze geliefde rivier. We begonnen ‘s morgens met het uitwerpen van de kanten en kregen 2 voorzichtige beten op hybrides. Toch maar even trollen proberen. Na 2 beetloze uren toch maar weer gaan werpen.

Omdat de hybrides niet echt het gewenste resultaat gaven, toch maar even de Busterjerk eraan om goed in de kanten te kunnen werpen. Nadat we een paar kleinere vissen gevangen hebben gooi ik de Buster langs een mooie kop richting de kant.

Precies op de kop, op nog geen meter water, een beuk en zware weerstand. Na een mooie en heftige dril komt er een puntgave riviervis uit van 115 cm. Na alle uren van stilte en hard werken dan toch de beloning. Later op de middag verspeel ik nog een grote vis op de Buster, ach ja hoort er ook bij, deze dag kon toch niet meer stuk…..
 
Groet, Jesse Hebing ”



Deze week nominaties voor de winde van Tim, de karper van Carla en de 20 kg vis van Ralf en tenslotte de puntgave snoek van Jesse. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -