Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 december 2015

... tot dinsdag 8 december 2015

Opnieuw een winderig weekje met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Waar er te vissen viel, was er wat te vangen.


Wat een begin van de ochtend. (foto Piet Driessen)

Vangst IJmuiden  

Door Hans Hendriks

De wind zorgt wel voor spectaculaire foto’s, maar met minder wind zouden we prettiger vissen zo langs de kust.


De bocht van de Zuidpier.

De kop van de Zuidpier.

Toch maar even langs de bekende stekken. Op de kop van de haven kwam ik Frank tegen, die mij twee mooie vissen liet zien. Een dikke schar en mooie wijting. Hij had er een mooi bakzooitje van.


Even later kwam de volgende haal van drie al weer binnen.

Door naar de derde haven, officieel IJmondhaven, waar ook volop wijting en schar werd gevangen. Hier kan je met de auto komen als er geen werkzaamheden zijn.

Van de Noordpier hoor ik dezelfde berichten.

Maandag lag het strand van IJmuiden bezaaid mat mes heften. Wat een fraai gezicht geeft dat.

Ook stond er iemand te vissen die een zeebaarsje ving en weer terugzetten zo als dat hoort.

En hier ving hij ook nog eens vijf grote botten.

Groetjes en tot volgende week,
Hans Hendriks


Niet het resultaat van de afgelopen dagen..

...Maar toch!..

...En sinds lange tijd weer eens samen... 


...met mijn maat Walter aan het water!..

...Super gezellig en met een leuk resultaat! Groet, Jos Raaijmakers.


Typerend plaatje voor de tijd van het jaar.


Mooie wintervis.


Het einde van alweer een mooi visjaar.


Het hoeft niet altijd groot te zijn om voldoening te geven.


Blijven oefenen is het credo.


De shad compleet geïnhaleerd.


Die ene vis kan de hele dag goed maken.


Mooie dril met koud weer.


Geen probleem met groot rubber.


Plezier beleven aan het vissen, wat wil je nog meer.

Deze keer geen nominaties.

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -