Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 april 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 april  2008

Waarschijnlijk een van de laatste vangstberichten met nachtvorst en herfstachtige omstandigheden overdag. Het staat de vangsten van vissen als karper en zeelt inclusief de dikke brasems met paaiuitslag op de kop, nog even in de weg. Maar ieder moment kan het nu omslaan. De zon heeft op de momenten dat hij de kans krijgt al veel kracht en het moment is weer dichtbij dat de aarde zal bruisen van het nieuwe leven wat zich aandient.

Een prachttijd die zowel mens als dier enorme impulsen geeft. De voorlopers dienen zich al aan; iedere dag melden zich weer nieuwe zwaluwen terug uit Afrika. De grutto’s zijn al weer volop te horen en de zangvogels keren ook weer een voor een terug het uit warme zuiden. Geniet ervan want er is heel veel te zien.


De torenvalk is al weer volop aan het jagen op muizen in het nu nog korte gras. Een makkie vergeleken met het hoge gras in de zomer. Foto Bram Bokkers


Zout door Arthur van Tienen
Rare week geweest met zeer wisselende vangsten.
 
Bootvisserij
 
In de “zuid”begint de geankerde visserij op stoom te raken.
Buitengaats is er alweer aardig wat schar te vangen en dikke voorjaarsbotten dienen zich aan terwijl er nog ruim gulletjes aanwezig zijn ( Westerschelde)

Op de Oosterschelde is ook wel wat vis te vangen maar je moet echt de plek weten, steenbolk, bot en schol vormen de hoofdmoot. Wrakvisserij in de “zuid”was goed, mooie berichten van de “Neeltje Jans”en de “Big Marlin”
Grevelingen goed , wijting schol en schar, af en toe een tarbot hoewel de laatste weken niet druk waren met tarbot.
In het midden van het land is het met de geankerde visserij verleden week niet goed geweest, zowel vanuit Maassluis en Scheveningen waren de vangstberichten t.a.v. de geankerde visserij waardeloos.

Wrakken tochten gaven ook een wisselend beeld, enkele dagen goed maar ook weer “probleem”dagen met weinig vangsten. Volgende week zondag de 1e naselectiewedstrijd t.a.v. de samenstelling W.K.Ploeg bootvissen.
 
Kantvisserij
 
Ook hier grote verschillen, Zeeuwse riviera tussen Vlissingen en Westkapelle matig, de avond de beste resultaten, wat gulletjes vooral in het donker, bot en schar, en een enkele wijting.
Volgende week zaterdag wordt hier de voorselectie N.K.Kust zout gehouden, allemaal veel succes!
Waarde regelmatig gul en Bot, Ellewoutsdijk ook leuke gulletjes, Oosterschelde op de bekende stekken matig tot soms goed dikke bot.

Calandkanaal , Beerkanaal etc. in het Europoortgebied matigjes geweest afgelopen week, Waterweg ook niet geheel ouderwets geweest. Pier van Hoek van Holland zijn de eerste zeebaarzen aan kunstaas alweer gevangen, stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn, veel wedstrijden geweest hier het afgelopen weekeinde, slechte vangsten, het hele stuk van Hoek van Holland tot aan de strekkers bij s’Gravenzande is door de afgekalfde extra zandsuppletie een soort van wadden geworden, hele zandplaten liggen her en der met rare muien op de meest vreemde plaatsen, de vis was er ver te zoeken, mede door de sterke stroming.

De noordwesten wind en de aanwezige rommel zoals wortels van helmgras etc. maakte het vissen tot een ware werkdag, hopen maar dat over 2 weken tijdens de voorselectie Midden we geen noordwesten of noorden/oosten wind hebben want dan heb je er niets te zoeken. Tot volgende week, Arthur


Een oude vriend  van mij, Lesley Lamb uit Engeland, die mij bezocht op het strand van Vlugtenburg tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag. Lesley is een fervent ABU reel verzamelaar en hier toont hij trots zijn laatste aanwinst, een Abu 5500C3 24 karaat goud die hij mee had genomen. Een markante persoonlijkheid en gek op alles wat met zeevissen te maken heeft.
 

Witvis door Willem Stolk
We hadden niet te klagen afgelopen weekend. Er is leuk vis gevangen op rivieen, plassen en kanalen. De rivieren Ijssel en Waal zakken langzaam –en met de feeder is redelijk vis gevangen.

West Friese Vaart
Ton, Theo en vismaten hebben afgelopen zondag gevist in het Noorden. Deze visdag was ingepland om te oefenen voor de topcompetitie. Er is zowel met de stok en matchhengel gevist en de heren hebben goed gevangen, vooral veel aantallen. Zowel met vers de vase en casters kregen ze volop beet. Op 13 meter en tegen de overkant met de matchhengel vingen ze vis.

IJssel
Wederom een weekend met diverse meldingen van barbeel vangsten. Op de IJssel zijn ze gevangen door verschillende liefhebbers. Er worden nu ook barbelen gevangen met pellets –en dat is toch iets anders dan kaas!
Rinko Oosterveen: “ redelijk wat wind, 8 graden en af en toe lichte motregen, en een harde stroming op de IJssel, waardoor ik veel vast kwam te zitten. Toch lukte het me om de eerste April-barbeel op de onthaakmat te kunnen leggen. Geen IJsselmonster, maar voor deze omstandigheden een mooie Barbeel van 60 cm (zie foto).


Driften op de Waal
Gerard Paans trok naar de Waal om te driften. Het was koud –en ook het water. De watertemperatuur lag rond de 8 graden en dat is eigenlijk te koud. Gerard kreeg slechts 1 aanbeet – lege maden op de haak en geen vis! Ook Leo Wouters vangt nog niet echt goed aan de Waal. Hij is diverse keren op pad geweest, maar steeds werden er maar enkele vissen gevangen. Waarschijnlijk nog een tweetal weken wachten totdat ze volop gaan azen…

Maas
Aan de Maas was het goed toeven. Er is goed gevangen onder de stuw van Lith. Meldingen van meer dan 15 kg vis – gevangen met de feeder. Afgaand tij bleek de beste periode, daarna werden de aanbeten minder.


Kay ving deze fraaie vis op een ondiepe plas aan zelfgemaakte vismeel boilies…

Roofvis door Piet Driessen

Roofvismiddag in Sint Niklaas!
Aanstaande zaterdagmiddag 12 april 2008 om 15.00 uur precies is er een roofvismiddag georganiseerd in de Taverne De Graanmaat in Sint Niklaas in België.

Piet Driessen (The Riverpiker) zal dan een dialezing verzorgen over het vissen op de vele rivieren in Nederland en België en de daarlangs liggende plassen. Hij combineert zijn lezingen met roofvissen en alles wat met de natuur te maken heeft daar om heen.


Natuur en….

Verder gecombineerd met de jaarlijkse workshop over alles wat met roofvis te maken heeft.
Dames die niet van het vissen houden kunnen natuurlijk ook meekomen en gaan shoppen in de omgeving van de Grote markt te St. Niklaas.

Voor een ieder toegankelijk dus laat dit niet lopen. Nogmaals zaterdag 12 april dus 15.00 uur precies in de Taverne De Graanmaat te Sint Niklaas. Het adres is Grote Markt 24.
Meer Informatie:  www.degraanmaat.be


....Vistechniek gaan hand in hand bij lezingen van Piet Driessen


“Nog 2 fraaie nabranders uit het roofvistijdperk…..;
Michel met nog een mooie Snoekbaars gevangen op de Bøssel.”


 “Op de laatste dag van het seizoen een superdag beleefd ter nagedachtenis aan mijn vader die op 31 maart 2005 overleed. Het is een prachtig verslag geworden en de vangst van die dag , 71 snoekbaarzen was bijna bijzaak geworden.  Bijgaand een foto van de grootste van deze zeldzaam goede dag. Groet Dick van Hattem


 “Afgelopen vrijdag met mijn vader, vrienden en collega,s bij Triton Charters de Specialist afgehuurd…..“

 
 ” ....Dit is een mooie snelle boot waar 12 vissers op kunnen en vertrekt uit Scheveningen en vaartzo’n 40 mijl open zee op…..“


 “…….We hebben erg goed gevangen er er was vis voor iederéén.Groeten, Bram“


 “Pril geluk… “


“….De toekomst voor de Turkse Tortel in Nederland…..”


“….Is voor het komende seizoen weer verzekerd…Foto Bram Bokkers”


 “Wesley van Toledo ging met het penhengeltje weer achter de vroege voorjaarskarpers…”


 “…Aan en met succes zo te zien”


” Het snoek seizoen is gesloten dus zijn we weer op karper gegaan met deze foto tot gevolg.  Beide vissen zijn ong 17 pond“


 “Beste Totalfishing,
 Na enkele nachten niets gevangen te hebben, zijn ze eindelijk los.
deze 2 mooie karpers heb ik gevangen op een 20mm monstercrab boillie van Dynamite baits…”


 “….Hoop er dit jaar nog veel meer te mogen bewonderen. Groetjes Dennis“


“De eerste pinksterbloemen beginnen sommige weilanden te kleuren. Foto Rob Kraaijeveld ”


 “Bart ging 2 weken geleden de grens over naar het Franse riviertje de Thur….“


 “…..Midden in een besneeuwd landschap ving hij een mooi formaat beekforel aan de vliegenhengel.”


 “Vorig weekend was de zeeforel op de Funen in Denemarken aardig bijtlustig. Klik hier voor het volledige verslag.”


 “Deelnemers eerste Nederlandse zalmexpeditie naar Rügen in Duitsland halen afgelopen week gruwelijk uit. Vier dagen vissen, 16 zalmen met een gemiddeld gewicht van 10 kilo!….”


“…..Binnen een half uur vissen reeds een double strike met 2 supervissen. Lees het uitgebreide verslag in het juninummer van Dé Roofvis.”

Nominaties deze week voor de karper van Dennis en de forel van Bart.  Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -