Actuele Vangstberichten tot dinsdag 7 september 2010


... tot dinsdag 7 september 2010

Mooie vangsten algelopen week. De watertemperaturen zijn weer terug naar normalere waarden en dat komt de vangsten zeker ten goede. De zeevisserij is (nog) niet echt geweldig, maar de zeebaars kan het voor velen goedmaken.

De weervooruitzichten zien er voor aankomend weekend goed uit; met een matige westenwind en tempraturen rond de 20 graden, zal het op én aan het water aangenaam zijn.


Deze week zowel op de Roer als de Waal bevers gespot. Gr. Frans Vogels.

Zout - door Arthur van Tienen

Kantvisserij

Even niets te melden anders dan de zeebaarsvangsten die er toch weer een beetje bovenop komen. Mooie baarzen vooral aan kunstaas en de mannen die ervan houden komen wel weer een beetje aan hun trekken.

Strandvisserij is nog slecht. Hopelijk nu de nachten gaan lengen en het weer een beetje kouder wordt ‘s nachts, hoop ik dat we over een half maandje weer een beetje vis kunnen vangen. Nu nog vooral aan de stranden krabben vangen en de garnalen knabbelen er lekker op los.


Henrik Lund met een heilbot van 133 cm aan de herring cutbait. Gr. Mads Grosell.

Wat de vermoedens waren komt nu toch wel uit: er zit ontzettend veel kleine tong onder de kust. Proefvisserij met de Isis (onderzoeksvisserijvaartuig van de overheid) bevestigen deze berichten en het broed, zo heet dit in vaktaal, zit dik op de kust. Een en ander bleek wel de afgelopen maand, toen we als sportvissers overvallen werden met ondermaatse tongvangsten.

Jeugdwedstrijdvisserij in de Amazonehaven leert dat ook hier ontzettend veel kleine vis zit. Leuk om met de feeder of de picker de slechte maanden door te komen.


Nikki met een heilbot van 141 cm, ook aan de herring cutbait. Gr. Mads.

Nog even geduld en de vangsten vanaf de kant komen vanzelf weer, nu nog echt niet veel te beleven. Zaterdag 11 september wel de grote wedstrijd van HSV Westkapelle, vissen van 11.30 tot 15.30  aan de stranden bij Zoutelande en Westkapelle. Altijd een leuke en gezellige naseizoensopener. Info op www.hsvwestkapelle.nl.

Bootvisserij

Makrelen is op haar terugtocht, wachten op de Noordzee qua ankervisserij is de komst van de wijting en schar, zo eind september zal dit wel weer aantrekken. Wrakvisserij is prima, de dikke baarzen zitten er weer en de kabeljauw laat ook goed van zich spreken.


Berts met een Skate van 151cm en 191cm. Gr. Rasmus Ovesen.

Oosterschelde lastige visserij met veel groen, veel krab etc., maakt het vissen extra moeilijk. De Grevelingen met fantastische wijtingvangsten maakt een en ander toch weer goed, dus zin in een lekker maaltje wijting? Ga de Grevelingen op.

Nu we het toch over de Grevelingen hebben, de inschrijving voor het Penn-Grevelingen Tournament op 8 januari 2011 is weer geopend. Voor inschrijven en info: http://www.eurovissers.nl/ en klik op de homepagina rechts op het Penn logo.

Tot volgende week, Arthur  


Geen foto’s uit Nederland, maar wel een paar uit Madeire van verleden jaar toen ik er op vakantie was. Je leert door te kijken en te vragen hoe er daar gevist wordt, de foto toont het traditionele tuig voor allerlei zeekarper- en harderachtige vissen. Het aas is een soort zagertje die in kokers zitten en brood.

Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen weeek

Duidelijk minder roofvissers op het water afgelopen weekend. En zo kun je vaak zien of een visser moet kiezen voor zijn gezin of een dag naar de Fair in Maurik, óf een dag vissen. De keuze is dan ook voor veel vissers de Fair in Maurik geweest dus zijn er minder meldingen binnengekomen afgelopen week. Het weer was wel gewoon geweldig, zowel voor de Fair als voor het vissen. Wat is er zoal gebeurd?
 
Snoek - Begint een stuk beter los te komen en ook in beken en kanalen al weer veel meer meldingen, dit omdat de planten alweer een stuk aan het verdwijnen zijn. Opvallend dat veel snoeken heel voorzichtig waren en alleen maar het aas volgde en dan moest je alles uit de kast halen om ze te vangen. Donkere kleuren in het voordeel, en dit was vaak de doorslag afgelopen week of er wel of niet werd gevangen. Grootte van het aas maakte niet veel uit.
 
Snoekbaars - Moeizaam gemiddeld in het land, en ook weer opvallend dat het in hoofdzaak kleine vis betrof wat werd gevangen. Wel zijn er al vaak wat meer vissen op een stek te vangen. Afgelopen week ook al veel vissen aan het afzakken, en vaak strak aan de bodem. Kort aas met dikke staartjes gewoon de meeste meldingen en de kleur bruin en donkerrood scoorden heel goed.
 
Baars - Blijven lekker actief, maar hier ook opvallend veel voorzichtige vissen, en hier net zoals de snoek de donkere kleuren kunstaas in het voordeel, waarbij zwart en bruin de toppers. Ook worden de maten van de baarzen al een stuk groter en vaak zijn ze volgevreten met het vele jongbroed wat aanwezig is.


De baarzen waren op diverse soorten kunstaas te vangen, én van leuk formaat.
 
Roofblei, meerval en winde - Worden met regelmaat gevangen al zijn ook de maten van de roofblei momentheel een stuk kleiner. Ook meldingen van enkele 150 cm + meervallen tot 201 cm van de rivieren. Winde ook meldingen van enkele 50-plussers.
 
Eerste dagen nog wat wisselvallig weer, maar naar het weekend toe een verbetering, dus ga er lekker een dag opuit en veel succes natuurlijk op de roofvissen.

Met roofvisgroet, Piet.


Barbeel - door Frans Vogels

Het hoge water afgelopen week maakte het op vele plaatsen aan de Waal en IJssel de barbeelvissers moeilijk. Enkele die-hards die het op beide rivieren probeerde, boekte flinke vangsten met ook enkele grote barbelen erbij. Het water is weer langzaam zakkende, een teken dat de rivier tot aan het einde goed gevuld is, zoals we dat noemen.


Harold Zeebregts met 70+ barbeel van de Waal.

Zelfs de komende dagen is er weer een stijgend waterpeil te verwachten. Hat kan ook niet anders met de aanhoudende regenval. Nog enkele weken zal de barbeel actief zijn op de grote rivieren. Daarna trekken ze zich terug in de dieper gelegen stukken.


Dick Gentry met een Roer barbeel.

Op kleine, ondiepe riviertjes is de barbeel de gehele winter te vangen. Op goed geluk vertrekken is daar naartoe niet aan te raden. Goede kennis van het water is dan noodzakelijk!

Succes, Frans.


Overige vangstmeldingen van afgelopen week:


Beste Total Fishing, afgelopen week met…


... Ben gaan Tonijnvissen in Mallorca. Gr. Dennis.


Hello TF, here some fotos from my last trip to Croatia….


.... Best Regards, Axel Nanko.


“Vliegende Denen”. Tja,misschien een beetje vreemde titel, maar niets is minder waar! Tijdens een van onze gidsavonturen werden we vergezeld door twee Deense sportvissers die alles op alles hadden gezet om een zeebaars op de vliegenlat te vangen…


.... Voor ons een totaal nieuw avontuur, maar waarom zou het niet lukken, tenslotte zijn er al meer dan genoeg vliegvissers die de dril van hun eerste zeebaars nog precies weten na te vertellen! Gewapend met een lichte combinatie werd de strijd aangegaan.

Het was dan weliswaar allemaal best wel even wennen,maar nadat we eenmaal de juiste koers voor onze boot hadden gevonden,verliep alles soepeltjes! Jesper was nogal verbaasd over het feit dat hij zijn streamer werkelijk met een “noodgang” binnen moest strippen om dan ook maar enige kans te maken op zijn eerste zeebaarsaanbeet….


.... Lang hoefde Jesper niet op zijn eerste aanbeet te wachten, want na hooguit 10 minuten werd zijn groen-witte streamer vlakbij de boot getrakteerd op een enorme dreun en begon het gegil van zijn reel even een eigen leven te leiden. De top van zijn vliegenlat in dit geval een Scierra Pike Fly (8-lijn) verdween angstvallig diep in het water. Wat er op dat moment in het D

eens werd gezegd kon ik helaas niet verstaan, maar dat Jesper met volle teugen stond te genieten, dat kun je rustig van me aannemen. Hoe lang de dril duurde weet ik niet, maar dat deze spectaculair was, was duidelijk te merken aan de reactie van Jesper.

Binnen een tijdsbestek van nog geen uur kon hij maar liefst 6 zeebaarzen op zijn lijst bijschrijven. De runs waren op dit relatief lichte materiaal zo snel dat de reel overuren maakte en hij de blaren op zijn handen had van het afremmen. Al met al een geslaagde missie dus! Stekelze, Joop.


Het viel eind juli/begin augustus niet mee om zeebaars te vangen aan kunstaas! Toch werd volhouden uiteindelijk steeds met één of enkele vissen beloond… Groeten van Wilfred van Nunen.
 


Dit weekend leuke sport gehad aan de G-Loomis Pro-Green….


.... in combinatie met de Twinpower 5000sw ondermeer deze mooie baarzen. Gr. Nick.
 


Hallo TF, onlangs werd er weer eens een haai gevangen tijdens een visdag op de Oosterschelde met schipper/ eigenaar Adriaan de Schipper en zijn MPS Beatrix 2…


... De gelukkige visser was Aimé de Mulder van de Belgische visclub Viscka. De haai zwemt intussen weer vrolijk rond. Rondvaarten- & Sportvisserij Beatrix, Peggy Herman.


Afgelopen week op visvakantie geweest naar Langeland…


...Met vaak slecht weer en moeilijke omstandigheden, geen ideaal visweer! Slechts één dag konden we echt lekker uitvaren, en waren de vangsten ook direct goed. Liefst 60 gullen konden we naar boven halen….


....Verder hebben we nog een aantal mooie platvissen weten te vangen. Groeten, Johan Bakx.


Even uitrusten…


Ik ben met een kameraad aan het karpervissen gegaan. We hebben helaas geen karper weten te pakken, maar mijn kameraad heeft wel een aantal vissen gevangen met het penhengeltje. Hij had de ene dag 3 kleine brasempjes en de andere dag 3 mooie ruisvoorns. Gr. Evert kluitenberg (Die ruisvoorns, supervissen om te zien,  goudkleur… prachtig gewoon!).


Op een regenachtige vrijdag toch maar lekker onder de paraplu met de picker. Eerst een paar kleine brasems, en toen deze jongen. Het valt niet mee om in je eentje een foto te maken met de zelfontspanner, maar het is gelukt. Groeten, Rick.


Groepsfoto Tarpoenvissers jeugdhengelwedstrijd 21-08. Groetjes, Olga Yvan.


Nog een paar heerlijke dagen gehad langs de waterkant afgelopen weekend.


Hallo TF, vandaag met manlief naar het Voorns Kanaal gegaan om daar de brasem te belagen, echter de eerste vis die boven kwam was deze mooie zeelt van 52 cm, waar ik uiteraard enorm blij mee ben.

Daarna nog een tiental brasems gevangen en alles aan de methodfeeder gevangen. Het aas wat het beste deed was de mini-boilie. Groetjes, Antoinette den Os.


Beste TF, hierbij twee foto´s van mijn beste vismaten Ton Daniels met een prachtige vis en….


... 1 winde van 59 cm gevangen aan een salmo boxer door Ger Smets. Groet, Jorrit Daniels - vliegvishelden


Het water van de laatste tijd heeft al veel paddestoelen uit de grond gelokt en ze al flink laten groeien en dan zitten er vaak grote exemplaren tussen.


Hoi Total Fishing. Gevangen tijdens de SVBD Carp cup 2010. Gr. fam. Pasterkamp.


Hallo TF, we waren al aan het opruimen toen plotseling mijn feederhengel wegschoot. Het resultaat was deze prachtige graskarper van 82 cm. Deze graskarper heb ik gevangen met 6 maden, in de Westerwoldse A te Blijham! Groet van Jacob Gerringa te Blijham.


Karpers rond de 35 pond en boven de 95 cm….


....Schitterende vakantie. Gr. Marc.


Zonsondergang aan de kust.


Hallo TF, ‘s avonds vaak alleen op de roofvis geweest, veel 30+ baarzen waaronder dit plaatje. Hornet absoluut de topper. Met vriendelijke groet, Raymon Louvet.


Beste Total Fishing, beloofd is beloofd. De tienjarige Jens had al 2 keer met vriendjes op forel gevist. Hij vindt vissen een geweldige sport, maar hij had tot nu toe nog niets gevangen. Al een poosje geleden had ik zijn moeder in hun winkel beloofd dat ik hem eens mee zou nemen, als het weer een beetje goed zou zijn.

Eindelijk dan een mooie dag met goede weersvooruitzichten waarbij we beiden vrij waren. Van mijn goede vrienden Jaak en Leon had ik een paar goede tips gekregen over het vissen op baars. Met een klein, dieplopend plugje ving Jens zijn eerste vis, een mooie baars van net geen 30 cm. 

Helaas was het erg druk op het water, hetgeen de visserij erg bemoeilijkte. Jens kreeg er zelfs een zeilboot aan die veel lijn en een plugje meenam. Gelukkig ving hij even later de vis van zijn leven, een baars van rond de 40cm, een echte kneiter! Maar hij durfde de vis niet vast te houden, zodat hij mij maar fotografeerde met zijn vis.

Na al varend nog een frietje te hebben gegeten, kwamen we weer terug bij de helling en hebben gezamenlijk de boot op de trailer getrokken. Jens kan terugblikken op een gedenkwaardige visdag met de vangst van een joekel van een baars en waarschijnlijk hebben we er weer een fanatieke roofvisser bij! Roofvissersgroet, Peter Gerits.


Een grote Belgische baars kon mijn dropshotspeldaas niet weerstaan en na een mooie dril kon mijn vismaat 47 cm schoonheid op de gevoelige plaat vastleggen. Groeten, Ivan Vanpraet.


Hier de grootste baars van de dag: 44 cm voor Bert. Groeten, Ivan Vanpraet.


Groot contrast in het weer af en toe, zoals hier in noord Noorwegen. Geeft mooie plaatjes!


Vismaat Erik van de Akker plukte met een dull shad nog een fraaie snoekbaars uit het kantje.


Ondanks dat de rivier pittig stroomde afgelopen week, lieten de snoekbaarzen zich niet gemakkelijk overhalen. Het uitwerpen van kribvakken leverde echter enkele superfelle aanbeten op. Het blijft een leuke en spannende visserij! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, Is het geen plaatje! Met vriendelijke groeten, Jeroen Eijssens.


Hallo TF, hierbij een mooie snoekbaars van een geslaagde belly-boat-dag. Sportvisgroeten,Tom en Jean-Luc.


Een mooie bonus op het NKS in Maurik. Gr. Chris.


Gewoon onderweg gezien, en een foto van gemaakt. Gr. Piet Driessen.


Hallo TF, woensdagavond 26 augustus bleken onze vrouwen (van Arno en Maurits) een of andere Tuperware party te hebben. Dit was voor ons een uitgelezen kans om een paar uurtjes de Waal op te gaan. Gewapend met onze verticaalhengels gingen we omstreeks 19:15 uur de waal op.

Lekker een paar uurtjes gevist, met als resultaat 6 mooie snoekbaarzen en 2 meervallen op de shad!! De FD FAT SHAD in de motorolie kleur was door deze meervallen dus ook niet te weerstaan!! Groeten, Maurits en Arno - Fishing-Direct.


Beste Redactie, afgelopen week vingen we een aantal mooie meervallen op de Nederlande Maas….


....met dauwpieren. Op basis van de vangsten hier durf ik rustig te stellen dat de meerval hier de toppredator is!...


...Groetjes, Bas van Nuland -
www.roven.nl.


Prachtige natuur en dito vissen daar, Meerval 2,05 ca. 70 kilo Meerval 2,19 ca. 75 kilo Meerval 2,22 ca. 80 kilo Meerval 1.36 op Bellybuster van Strikepro. Gr. Marc.


Dauwdruppeltjes die ogen als twinkelende diamantjes in de felle ochtendzon.


Bij de eerste beek die in de Maas kwam, waren de roofbleitjes al heel fel op het kunstaas, en dat blijft gewoon geweldig om mee te maken.Gr. Piet Driessen.


Deze week mijn PR van 84 cm. verbroken. Een prachtige, sterke roofblei van 85 cm. Ook mijn vismaat Hugo met een knappe 70-er. In totaal die dag 15 mooie bleien gevangen. Gr. Lodewijk Harmeling.


Een 100 % winde van nét geen 60 cm pakte gretig de DT 4.


Roofblei van 80 cm gevangen aan een shad door Ton Daniels.


Deze week mijn PR van 84 cm verbroken. Een prachtige, sterke roofblei van 85 cm….


...Ook mijn vismaat Hugo met een knappe 70-er. In totaal die dag 15 mooie bleien gevangen. Gr. Lodewijk Harmeling.


De maas lag er zaterdagmorgen prima bij, al was het water nog wat troebel, de rovers konden weer redelijk gevangen worden.


Hierbij een aantal foto’s van een vis/vaardagje met de jeugd. Mijn zoontje Tijmen en de broertjes van Aken hebben allemaal hun vis gevangen….


...De nodige baarzen en snoeken werden door de boys vakkundig gevangen. Hopelijk dat het weer beter wordt, want de heren hebben de smaak te pakken. Met vriendelijke groet, Leon Cramer.


Zondagmiddag even ons nieuwe hengeltje getest dat we met de fotowedstrijd van rovers en
www.Roofvisnet.nl hadden gewonnen. Een mooi, licht en strak hengeltje van Berkley Urban Spirit moest een paar keer buigen voor Robin´s snoeken, grootste 76cm.

Helaas zijn we na een paar vissen naar huis gegaan omdat het flink begon te onweren met pittige buien. De wateren in de Achterhoek zijn weer flink aangevuld met vers water en dat is eindelijk weer te merken in het positieve bijtgedrag van de roofvis. Groet, Eddy.


De watertemperatuur is weer “snoek-safe” zodat er weer gerust op Esox gevist kan worden. Deze rivierrover gaf goed partij…


Beste Total Fishing, vorige week mijn eerste snoek vanuit de bellyboot gevangen…


....een dikke 90-er op de kleine swimbait van DAM.


....Ook wist Rick onze visbuddy KJ op de gevoelige plaat vast te leggen met een mooie actiefoto. Met vriendelijke groet, J.H. Jonkers.


Zaterdag de hele dag op de Lure & Fly rondgelopen. ‘s Avonds bij thuiskomst even gegeten, onder de douche en daarna nog even wat nieuw kunstaas uitproberen.
Het nieuwe kunstaas liep te diep, daarom maar weer even de Rapper eraan gehangen. Als afsluiter van de zaterdagavond toch nog een mooie snoek van 94cm die met een Rapper in zijn bovenlip flink strijd gaf. Deze keer mocht Robin even voor fotograaf spelen. Gr, Eddy.


Beste TF, afgelopen weekend weer even lekker gevist en met 9 snoeken zeker een geslaagde dag. Ik mocht de grootste van de dag haken, de snoek ging een paar keer mooi door de slip heen. Topvis en kerngezond! Gr J. Iedema – Anjum.


Mooie metersnoek voor mijn schoonbroer en vismaat Bert Claes, gevangen op het grote water. Groeten, Ivan Vanpraet.


Hoi TF, hier een foto van een snoek van 1.18m, gevangen door mijn vismaat Ramses. Gevangen op een dode aasvis onder een dobber, zeer spectaculair! Groet, Maarten Vink.


Hallo TF, hierbij nog een mooie plaat, 103cm. Gevangen op een LFT baars (balzer imitatie, maar dan met ratel). Had een fox teasertje aan de achterste dreg gezet en het was na een meter of twintig trollen raak. Gr. Vin.


Hallo TF, hierbij een paar foto’s van een geslaagde belly-boat-dag….


....Later ving ik nog een snoek van 103 en één van 80….


...een snoek van nét geen meter, maar wel behoorlijk  zwaar… Sportvisgroeten, Tom en Jean-Luc.


De watertemperatuur is weer “snoek-safe” zodat er weer gerust op Esox gevist kan worden. Deze rivierrover gaf goed partij. Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, is het geen plaatje! Met vriendelijke groeten, Jeroen Eijssens.


Beste TF, afgelopen weekeinde het grote water weer op geweest. Het werd een bizarre dag. De rest van de dag kun je meebeleven op
www.snoeken.net. Deze mooie dame kon het grote rubber van mijn vismaat Wouter niet weerstaan en knalde er dan ook vol op. Groet, Marco de Buik.

Deze week de nominaties voor de zeebaars van Nick, de roofblei van Lodewijk, de meerval van Marc, de winde van Ger, de snoekbaars van Chris en tot slot de snoek van Marco. Van harte gefeliciteerd!

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -