Actuele vangstberichten tot dinsdag 7 oktober 2014

... tot dinsdag 7 oktober 2014

De herfst begint aan de deur te kloppen en ook onder water begint de invloed merkbaar te worden. Er is zowel in zoet als zout water van alles te vangen. De wintervis voor de zeevissers lijkt er aan te komen en de roofvissers in zoet water boeken mooie vangsten, al kan het soms even duren voordat ze 'los' zijn.

Nieuw in deze rubriek: u kunt uw filmpjes van vangsten ook insturen! Stuur de link (bijvoorbeeld het filmpje op Youtube) naar info@totalfishing.nl.


Toeschouwers langs het water.

Drukke week 

Drukke week geweest zo na het WK! Iedereen bedankt voor de felicitaties voor het team, stellen we zeer op prijs!

Nu over tot de orde op eigen stranden en zout water. De stranden van Walcheren zijn redelijk, van Vlissingen tot aan Westkapelle is er zomer- en wintervis te vangen. Niet echt wild maar er komt toch wat zeebaars, bot en een enkele schar uit. De komende week is er echt herfstweer voorspeld en dat hebben we nodig, wind uit het zuidwesten, heerlijk!

Op de stranden van Westkapelle tot aan Domburg werd afgelopen weekeind het NK Kust voor B en A junioren en Dames gehouden. Topweer maar matige vangsten sierden dit NK waarbij de organisatie de mazzel had dat pas bij terugkomst in de zaal het weer finaal veranderde en wind, onweer en regen het beeld bepaalden.


Mooi weer, maar matige vangsten.

Bij de dames liep het wat stroef, slechts een enkel visje kwam er boven maar naarmate het tij zich verder terugtrok konden de betere werpsters toch nog redelijk vis vangen.

Eindelijk een Nederlands Kampioenschap voor Clarinda v/d Zande–Rijnberg van H.S.V. de Oosterscheldevissers en lid van de W.K. Ploeg Dames die met zeven vissen en 158 centimeter aan lengte duidelijk de baas was van de 17 overige dames.

Ook de zilveren plak was er een voor een oude bekende, Miranda Willemse van H.S.V. de Edelkarper met vier vissen en 98 centimeter. Het brons werd omgehangen aan Elma Deurlo van H.S.V de Krabbe met twee vissen met een totaallengte van 40 centimeter.


Alle winnaars bij elkaar.

Bij de junioren B werd in het laatste halfuur Tim van de Berg van HSV de Zeenaald Nederlands Kampioen met drie vissen en 76 centimeter. Thijs Rombouts van H.S.V Oosterschelde had het spelletje goed van zijn vader Johan afgekeken en pakte verdienstelijk het zilver met vier vissen en 67 centimeter. Bronzen Yannick Kosten -hou hem in de gaten de komende jaren!- van HSV de Makreel viste keurig naar het brons toe bij de Btjes.

De grote mannen, de A junioren, kwam het geweld in de vorm van Yoeri Minderhoud van HSV Westkapelle die met 14 vissen en een lengte van 230 centimeter. alles achter zich liet. De Gebroeders Pieter Adriaan en Coen Faase van HSV de Zeebaars  pakten het zilver en brons met respectievelijk acht en zeven vissen en 190 en 178 centimeter. Allemaal gefeliciteerd en veel succes bij de Topcompetitie.

In de Europoort is het redelijk toeven. De Waterweg landinwaarts biedt vooral tong, meer naar Hoek van Holland toe in de diepe stukken is er ook redelijk gul en steenbolk te vangen. Wijting en schar liggen voor de kust, hopelijk komen ze snel naar 'binnen' dan kan de wintervisserij weer volop beginnen!

In de diepe kanalen is al iets van wintervisserij te merken, zo mondjesmaat komend wijtingen en scharren binnen. De Maasvlakte2 is wisselend: maatjes Sjaak, Stipo en Arno hadden zondag alle drie één ondermaatse baars, geen vetpot dus.

Wel een vetpot was de Meivogelwedstrijd te Katwijk afgelopen zaterdag, leuke visserij, Klaas Winter was hier de baas. Zondag tijdens het federatie Kampioenschap Midwest op de stranden Wijk aan Zee een heel ander verhaal: povere visserij met veel nullen.


Hierbij de eerste drie van het Federatief Kampioenschap Kust Midwest Nederland. V.l.n.r: Pim Troost tweede plaats,midden winnaar Jim Sonnenschein en derde Dennis Ooijendijk.

Winnaar Jim Sonnenschein van het Eagle Hengelsport Team was met 12 vissen de baas over Pim Troost van Hengelsport Rik en Dennis Ooijendijk van het Ahoy Hengelsport team.


Winnaars Federatief Kampioenschap Zout Midwest,het Ahoy Hengelsprt team.

Bij de korpsen was het Ahoy team te sterk voor het Vrienden Team en Eagle Hengelsport team. Perfect georganiseerde wedstrijd met een uitstekende prijzentafel, een aanrader voor volgend jaar!

Bootvisserij

Jammer dat er van de week veel wind komt. Er is nu perfecte geankerde visserij op schar, wijting en zelfs mooie grote gladde haaien in de monding van de Westerschelde en voor de kust.

Zelfs de Oosterschelde krijgt weer wat kleur, voornamelijk veel steenbolken. De wijtingen en de schar zijn nog wat aan de kleine kant maar ze komen eraan, de grotere dames en heren!

De wrakvisserij is boeiend met nog veel zomervis. Het Nederlands Team behaalde een teleurstellende 13e plaats tijdens het WK Bootvissen in het Engels Weymouth, Engeland pakte de wereldtitel voor Frankrijk en Italië.

Tot volgende week.

Arthur

Net zo voorspelbaar als het weer 

Dat de vangsten eigenlijk net zo voorspelbaar zijn als het weer was afgelopen week weer duidelijk en ook de verschillen zijn eigenlijk niet altijd te begrijpen.

Op de zaterdag op vele plaatsen meldingen van heel hard werken voor een visje en op de zondag op dezelfde plaats prima vangsten. Op een bepaalde plaats in Nederland was er zaterdag in een bepaald gedeelte nauwelijks een vis te vangen terwijl ze in een ander gedeelte goed los waren. Vertel dan nog maar eens waar het aan ligt. Het zal altijd wel een puzzel blijven.
 
Wat wel opvallend was dat er op uitzonderingen na veel kleine snoekbaars is gevangen. Dat is natuurlijk wel een pluspunt daar we dan ook weer aanwas hebben voor aankomende jaren.


Medevisser in beeld.

Ook iets wat vooral de laatste maanden bij de gegevens naar voren is gekomen is dat er vele aanbeten gemist worden en dat er ook een diversiteit van vissen gelost worden na enkele seconde. Dit zal ongetwijfeld met voorzichtigheid te maken hebben van onze rovers en ook het langer hoe helder wordend water natuurlijk.
 
Groot langwerpig kunstaas (palingmodellen) brachten afgelopen week diverse mooie grote snoeken in beeld en dit zowel slepend als werpend. Snoekbaarzen hadden ook vaak de voorkeur op langwerpige shads tot een centimeter of 12. Dit was voor de kleine snoekbaarzen ook geen probleem, daar ze behoorlijk fel waren.


Prima vangers die komodo's.

De grote baarzen blijven verbazen, elke week wederom meldingen van 40+ baarzen en zo is hij toch maar weer uitgegroeid tot een waardige sportvis in Nederland.

Ook de roofbleien zijn vooral bij veel beweging/verplaatsing van water actief op zowel hoog als diep gevoerd kunstaas dus doe daar nog even jou voordeel mee. Ook de windes afgelopen week nog bij de meldingen maar deze vaak als bijvangst tijdens het slepen op de baarzen.
 
Het weer gaat een beetje kwakkelen aankomende week maar de watertemperatuur is op veel plaatsen nog 17 graden en dat is nog best hoog te noemen.


Weer volop langs de waterkant.

Hou het weer wat wind betreft wel goed in de gaten vooral als je met jouw boot op het water bent daar een ongeluk zo is gebeurd en veiligheid is nummer één natuurlijk.

Veel succes op de roofvissen. Aankomende weken zullen er wel meer meldingen binnen komen met het vissen van doodaas daar hier ook een prima tijd voor aan zit te komen.

Met roofvisgroet,

Piet


Hallo vissers, om de blauwvintonijn niet te beschadigen voor de foto gaat men in Kroatie als visser regelmatig zelf het water in. Dat is geen straf want het water is gemiddeld 25 graden. Een verkoelende duik na een energievretend gevecht met de sterkste vis ter wereld is dan echt heerlijk. Het wordt een echte rage in Kroatie. Zowel gezond voor de visser als voor de vis. De laatste die het water in is gegaan voor zo'n speciale foto is Pieter Beelen van SVN. Wie is de volgende?  Zie: www.comefishwithalex.nl. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Op donderdag 2 oktober voer Greg met eigen boot ‘L’Espadon’ uit vanuit Nieuwpoort en ving met een witte shad deze leng op een wrak op ongeveer 45 kilometer van Nieuwpoort. De leng meet 77 centimeter met een gewicht van 2,5 kilo.


We gingen gisteren toch nog een hengeltje gooien ondanks het weer, En dat pakte toch goed uit met deze 63 centimeter grote zeebaars, met natuurlijk de Kaki Black Minnow...


...Mijn andere zoon was ook voor het eerst getuigen van de vangst van zo een grote jongen!! Met vriendelijke groet, Tom Smit.


Beste Total Fishing, afgelopen week nog twee maal op de zeebaars geweest op de Oosterschelde en heb mooie vissen mogen vangen…


....één keer alleen geweest en een keer met m'n maat….


...Alle baarzen gevangen op de arrow van hm-shads. Met vriendelijke groet, Johan.


Vele soorten massaal aanwezig.


Sluipen, voeren en uiteindelijk succes want deze mooie Amsterdamse oktober-dunlipharder (66 centimeter) spuugde m'n broodvlokje niet uit. Lees het hele verhaal op m'n blog. Groeten, Marc


De een gaat de ander blijft.


Mooie windes, vaak aan kunstaas.


Voor mij heel speciaal om een 80er barbeel aan de Grensmaas te vangen! Groeten, Jos Raaijmakers.


19 Kilo schub gevangen op een zeer goed onderhouden voerstek. Met vriendelijke groet, Johan van Liere.


Een spiegel van 20 pond...


...gevangen op een tijgernoot.


Na het gevecht...


...ieder z'n eigen kant op.


Ben vandaag 2 oktober wezen vissen met mijn dochtertje Lisa van drie jaar. We zouden even weg om te snoeken, dus moest er een aasvisje gevangen worden. Dit heb ik dan eerst maar even gedaan, een gevangen en aan de haak gedaan voor het doodaas vissen op snoek...


...Helaas geen snoek weten te verschalken, maar mijn dochtertje heeft wel een mooie dikke voorn en een dikke baars gevangen. Superblij was ze ermee. Evert.


Het belooft een mooie dag te worden.


Als het taai is geniet je meer van iedere vis.


Hallo Total Fishing, bij deze de foto van mijn baars gevangen op de 'Bostalsee' in het Duitse Saarland, 45 centimeter. Enorm taaie dag, maar deze vis maakte veel goed. Gevangen op de savagear cannibal firetiger bij het vertikalen in mijn belly boot. Ik kijk er wat moeilijk bij ... Groetjes, Leon van Asten.


Mooie stekelridder van de rivier.


Voor vertrek nog even de Nederlandse nazomer meepikken.


Hey Total Fishing, hier weer twee...


...mooie snoekbaarzen uit België, groeten JP Maton.



Deze vis heb ik vorige week gevangen op een 8,5 centimeter gunki grubby shad. Ik vis voornamelijk in water wat niet dieper is dan twee meter. De onderstaande vis heb ik al een keer eerder gehaakt, alleen schoot die destijds los vlak voor het scheppen. Na tweemaal de plek opnieuw bezocht te hebben, was het bij de laatste worp een heerlijk dreun door mijn 3-14 gram Shimano hengel. De hengel stond krom tot aan het handvat. Wat een heerlijke sport is dit ook. Met vriendelijke groet, Jochem Withoff.


Vol d'r op!


Beste lezers, Zo ziet een dagje bruggentocht er uit bij mij. Met vriendelijke groet, JW.


Ieder zijn eigen plek in de ordening.


Lekker gevist met Robin en elke 30 meter een aanbeet…


…op klein kunstaas zoals deze Sandra twister van 050 eurocent  Kunstaas hoeft niet altijd duur te zijn om een superaasje te zijn…


…Diverse mooie vissen die wel op veensnoeken lijken grepen mijn aasje en…


 …op een plugje was dit mijn kleinste van de dag wel even goed zoeken. Groeten, Eddy en Robin.


Leuke vis op nieuwe hengel van Alfarodbuilding, groet, Stoffel.


Shads en tandjes (g)een goede combinatie.


Even een rondje maken.


Weer een paar mooie vissen van Lough Derg in Ierland. Er werd gevist bij de Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. Op deze foto Henk-Peter met een topvangst...


…Ferdinand met een mooie snoek van 113 centimeter…


…En uiteraard vechten de Ierse snoeken spectaculair! Hier probeert een bijzonder boze snoek de Rozemeijer Tyson uit te schudden. Voor meer informatie over een snoekvistrip naar Lough Derg in Ierland kun je terecht op www.pike-ireland.net


Beste Total Fishing, leuke vissen hebben we afgelopen donderdagavond tijdens een korte trollsessie in de boot weten te krijgen. Lees het hele verhaal plus de vooraankondiging van de Big Game trip van Klaas naar Kona, Hawaii op www.vinnig.nl. Groeten, Danny Sin.


Bijgaand een hele mooie grote snoek (114 centimeter) afgelopen zaterdag gevangen in de Linge vanuit een trapkano. Met vriendelijke groet, Simon.


Aan het einde van een toch al meer dan geslaagde dag wist Ed deze 116 centimeter snoek te vangen op een gesleepte dode voorn. Lees alles op edborghoff.nl


Beste Total Fishing, soms heb je wel eens geluk en dat had ik …..hier een dame van 123 centimeter. Greetings, Michel.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Michel en de barbeel van Jos. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -