Actuele vangstberichten tot dinsdag 7 oktober 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 7 oktober 2008 

Een opnieuw onstuimige week drukte ons met de neus op de feiten dat de herfst in volle gang is. Op veel plaatsen enorme regenval en keiharde wind. Geen pretje om te vissen maar tussen de buien door scheen vaak de zon en veel visser smaakten daar gebruik van. Veel vogels zoeken net als de vissen hun winterstek op. Ransuilen b.v. beginnen hier en daar ook al groepjes te vormen.


Cees Slingerland fotografeerde deze prachtige ransuil vanuit de bellyboot

Zout door Arthur van Tienen

Beetje onstuimige week geweest, maar deze week belooft weer een rustig weertype aan het eind van de week de lusten om te gaan vissen weer wat aan te moedigen, alhoewel ik ook wel van een lekker ruig weertype hou, de herfst is bij mij een van de favoriete seizoenen waar je alles kan vangen op zomer- en wintervisgebied.

Zeeuwse stranden stonden in het teken van de wedstrijden, en op zaterdag hield Westkapelle een clubwedstrijd terwijl de Federatie Zuidwest Nederland haar jaarlijks kampioenschap Zout hield op deze stranden, een beetje ongelukkige keuze omdat de Nationale selectie ( no,s 6 t/m 20) de Interland tegen België en Engeland viste en Henry Karremans met zijn junioren op, pad ging om in Spanje het W.K. Junioren te gaan vervissen, maar aan de andere kant is het wel zo dat er toch voldoende belangstelling was alleen maar om het feit dat over 2 weken op waarschijnlijk de zelfde parkoersen het Nederland Kampioenschap Zout zal worden vervist.  

Dit is uiteraard een mooie gelegenheid is om te kijken wat voor een vis er zit. Nu er werd werkelijk van alles gevangen zoals tong, schar, schol, fint, steenbolk gul en wijting(kjes) De uitslag is bij ondergetekende nog niet bekend maar die krijgen jullie volgende week.


Mooie zonsondergang vastgelegd door Etienne

Kantvisserij

Stranden van Westkapelle tot aan Banjaard matigjes, de beste kansen aan de Banjaard maar pas op, er zitten gemene stukken waar je veel onderlijnen verspeelt.

Schouwen Duiveland slecht, misschien als het wat kouder wordt komen de wijtingen op de kust en vooral bij Renesse aan de Rampweg of bij de parkeerplaats bij hotel de Zeeuwse Stromen de beste kansen, uiteraard sávonds!!

Maasvlakte wisselend, Stenen Glooiing goed, steenbolk en wat gulletjes, afgelopen week inde waterweg bal met veel gul, zelfs in Schiedam werden mooi exemplaren gevangen op de boulevard en op het Westerhoofd van Vlaardingen was het een drukte van belang met dikke gullen en veel tong.

Echter de grote regenval zal er voor zorgen dat na een relatief droge periode het zoute water weer richting Hoek van Holland wordt teruggedrongen.

Caland kanaal, Berkanaal en Amazonehaven beginnen weer goed vis te leveren, Dintelhaven matigjes.

Pier van Hoek van Holland veel gul en wat wijting,zeebaars matig, Stranden van Hoek va Holland nog geen wilde Aktie al zal de wijting met wat meer van deze stormen snel de kustwateren op gaan zoeken om zich tegoed te gaan doen aan de garnalen en ander kleien visjes die talrijk aanwezig zijn in het nog relatief warme ondieper water.

Pieren van IJmuiden goed, leuke visserij op gul, tong en zeebaars.

Interland Belgie-Engeland-Nederland

Afgelopen week end werd vanuit Wenduijne aan de Belgische kust de Interland België/Engeland/Nederland vervist waarbij de nationale selecties van deze landen  een 2 tal wedstrijden hebben vervist die in het teken staan van de
verbroedering maar toch wel een prestigezaak is.

Op vrijdagavond werd de eerste wedstrijd vervist in de Achterhaven van Zeebrugge, zeg maar een soort Calandkanaal waar een hele boel vissen zitten, gul, wijting, dikke steenbolken etc. en er werd een boel vis gevangen. Nederland scoorde hier een 1ste plaats.

Op zaterdag werd er op de stranden van Knokke gevist en daar deelden de Belgen een flinke tik uit, verse tappen was het doorslaggevend antwoord voor de gulletjes ter plekke en omdat wij pas kort van tevoren te horen kregen dat ook tappen mochten worden gebruikt konden we hier niet op anticiperen.

België won de Interland voor Nederland en Engeland, individueel was de  Belg Christiaan Willaert de beste gevolgd door de Belg  Ronnie de Mulder en op de 3e plaats stond ondergetekende op de lijst. Een fantastisch weekend met veel storm, leuke visserij en een kameraadschap zoals het hoort. Coach Frank van Schilt  begeleide deze gezellige en gedreven groep topzeevissers, absoluut voor een herhaling vatbaar!

Bootvisserij

Oosterschelde barst van de vis, zeer veel steenbolken zijn er op dit ogenblik te vangen tezamen met andere vissoorten zoals gul, schar en schol, wijting begint langzamerhand ook weer te komen.

Grevelingen dikke wijtingen, Noordzee goed maar door de stormen weinig visdagen, wrakken zitten vol met gul maar ook hier speelt de wind spelbreker.

Zondag a.s. de 1e voorselectie N.K. Boot vanuit Scheveningen, ze voorspellen prachtig en rustig weer dus het zal wel weer een feest worden!  Tot volgende week!


De wijtingen komen!

Witvis door Willem Stolk

Herfst…! Tja, we zitten er alweer midden in. Het was een taai en erg winderig weekje -en helaas is er niet erg veel gevist. Maar toch zijn er interessante berichten, want de witvis is aan het samenscholen…

Randmeren
Ook op de randmeren zijn er grote scholen witvis gesignaleerd. De witvis is op weg naar de diepere gedeelten en de havens. Op sommige plaatsen is dan ook goed gevangen – ik zal niet exact vermelden waar i.v.m. de ‘oplettende’ beroepsvissers!

Diepe plassen
Zowel in Kerkdriel, Lithse Ham en de Kraayenbergse plassen, is druk gevist en aardig gevangen. Op een gemiddelde diepte van ongeveer 8 meter ving men met de feeder redelijk tot goed vis. Mooie dikke brasem, maar ook fraaie voorns zijn er gevangen. De vis lijkt ook van de rivieren naar de plassen te trekken.

Kanalen
Op de diverse kanalen was het zeer wisselvallig. Meldingen van vissers, die geen enkele beet hebben gehad, tot en met een ‘aardig netje vis’ zaten ertussen. Al met al vallen overal de bladeren rap van de bodem en gaan we best ook weer een mooie tijd tegemoet. Want er zijn diverse kanalen die in de herfst en winter erg productief zijn…

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.

Ruw weer afgelopen week met veel wind en regen, en op diverse plaatsen ook nog hagel bij de meldingen. Is er wat roofvis gevangen? Ja hoor, er zijn aardig wat vissen gevangen, maar op kunstaas was het heel moeilijk. Veel meldingen van grote snoek en ook grote snoekbaars, en dan bedoelen we met grote snoekbaars vissen boven de 70 cm.


Sfeervol Sportvissen op z’n mooist vastgelegd door Jaco

Opvallend dat de vissen alweer een stuk ondieper stonden en daar bedoelen we dan mee tot een meter of 5. Dit is vaak het geval met ruw weer, en ook een hogere waterstand in de rivieren is ook weer positief voor de roofvissen, die dan weer massaal de plassen op gaan trekken. Dus doodaas en semie doodaas scoorde gewoon goed op de grote vissen, en met kunstaas gewoon op de meeste plaatsen heel moeizaam.



Baars ook wel wat meldingen, maar opvallend veel kleine baarzen en dus heel weinig grote vissen. Dit is ook vaker het geval als de snoeken weer hoger gaan liggen laten de baarzen zich weer sneller afzakken. Meeste baarzen wel met langzaam gevoerde plugjes en op kleine shads.


Ook op de spinner waren de baarzen te verleiden. Foto Tim Huizinga

Roofblei en winde bijna geen meldingen, maar die werden gevangen waren vaak kleinere exemplaren.

Ook weer enkele meldingen van meervallen, tot ruim anderhalve meter.  Het weer blijft redelijk en de temperaturen ook, dus geniet er nu nog van en ga er lekker op uit, succes op de rovers.

Meer vangstmeldingen…


Prachtige zilveren pijl voor Jelle


Hoi ik heb deze mooie 22,5 ponds spiegel van de week mogen vangen. Gr. Flip



Hallo TF,
Hier een puntgave schub,afgelopen weekend gevangen door teamlid Teun
Pasterkamp, voor meer foto’s van Teun en het Team www.dutchfishing.nl
Mvrgr. Ron Mansveld


Typisch weerbeeld van de afgelopen week zoals hier bij de schitterende, door Martin Brouwer gefotografeerde, oude brug in Kampen


Mooie rivierbaars voor Marcel


De 2 zonen Wessel (5,5 jaar) en Tijmen (3 jaar) hebben hoogst waarschijnlijk de goeie genen mee gekregen, want ook zij willen weleens een vis vangen. Slepen vind Tijmen helemaal geweldig vooral met de grote pluggen als de Strike Giant (hij denkt namelijk elke keer dat hij wat heeft gevangen als hij ophaald), maar Wessel vind dat gedoe en wil bij elke brug gaan drop-shotten (tot grote ergenis van zijn moeder, omdat het met de scheepvaart iets wat druk is).

Na een 2-tal missers is het raak net voordat wij onder de brug vandaan komen heeft een zeer wilde snoekbaars de blauw/ witte Stingray 4 inch gepakt. Door de breedte van de boot is er te weinig ruimte om de vis te drillen en ben ik genoodzaakt om onder de brug vandaan te sturen en Wessel aan zijn “lot” over te laten…....



........Wat helemaal goed gaat en zonder al teveel paniek wordt de vis naar de boot gedrild. De eerste grote roofvis zelf gevangen door Wessel is een feit. Alleen het vast houden voor de foto vind hij nog wat spannend.

Wessel was zo trots als een  aap. Met vriendelijke visgroet Wessel Cramer & familie


Marc met een mooie donkere vis



Freek pakte deze dikke snoekbaars op een ASP spinnertje tijdens het roofbleien


Gevangen met vismaat Rene op de Maas en na wat foto’s weer teruggezet.
Zwom weer heerlijk het diepe in.
Eric van Dijk


Hallo mensen van de redactie,
Mijn kans nog eens gaan wagen op het grote water en het resultaat was deze mooie 90+
Vis werd gevangen op een spierwit Culprit Shadje en nadien netjes weer teruggezet.
Groetjes, Pairoux Dominik uit Scherpenheuvel


Een uitgeruid koppeltje wilde eenden klaar voor de winter. Foto Piet Driessen


Geen grote snoek maar wel een mooie evaring vanuit de bellyboat.


Sjak wist deze vanaf de kant te vangen


Geachte redactie T.t.f.
Hierbij stuur ik een foto in van mijn dochter Lumanda  met haar eerste zelf gedrilde snoek .Het meetlint gaf 73 cm aan en zoals je ziet beheerst ze de (vinger)kieuwgreep als geen ander. Ze ving de groene vechterbaas aan een gesleepte Pike fighter . Vr gr van een trotse vader .(KJ Visser)


Hallo Totalfishing redactie,
Afgelopen weekend heb ik een testaasje van Nick Kloosterman (HotShot)  uitgeprobeerd. Dit leverde mij een snoek op van 96cm. Dit is meteen een verbetering van mijn PR. Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat ik dolblij was met deze snoek.

Overigens stonden tijdens de dril al mensen op het balkon van de flat die op de foto te zien is. Zij hadden niet verwacht dat in dat watertje zulke grote snoeken zouden zitten. Met vriendelijke groeten,
Grietha Kroeze



Ranke snoek, mooi getekend!


Een weekendje  geleden zaten we nog in een T-shirtje in de boot…....


......... Afgelopen weekend in het warmtepak  met onstuimig weer en nog hadden we het niet warm.Omdat de vangsten in de Achterhoek nog steeds matig te noemen zijn, hadden we er voor gekozen om deze keer wat verder van huis te gaan vissen.

En dat alles met goed gevolg; van de ruim 20 aanbeten wisten we 12 snoeken te vangen.  Allemaal tussen de 60cm en 88cm. Bart wist nog een snoek van bijna een meter te lossen, nadat hij hem naast de boot al even in zijn ´´nekvel´´ vast had….....


...........We wisten de snoeken te liggen, maar de Kinetic en de Busterjerk Shallow moesten er wel aan te pas komen om ze ´´los te peuteren´´.

De snoeken waren allemaal licht gehaakt en nog niet achterin de bek, maar dat komt wel zo gauw de watertemperatuur nog een paar graden gaat zakken. Groeten Eddy



Hele dagen vissen is voor vissers met een jong gezin meer een uitzondering dan regel, dus zo ook voor Ben en mij.Wanneer je dan het water op(kan)gaan gaat onze keuze meestal uit naar zo effectief mogelijke visserij.
 
Voor ons is dat het werpend vissen lees jerken.Vroeg in de ochtend starten en wanneer het water wordt overspoeld met andere recreanten zouden we stoppen.

Middels de MinnKota fronttroller gaan we het midden van het water bevaren, zodat beide zijden prima te bewerpen zijn. Alles klopte; onze stekkeuze, het weer en tijdstip. De vissen waren helemaal los…..


........Alles op de hoog lopende jerkbaits zoals de Buster Jerk I shallow runner en ook de Top Bandit werd grettig gepakt. Wat een actie geeft zo’n topwater lure. De vissen schieten er zo hard op dat ze soms 3 tot 4 keer volledig het water uit komen. En dat dan niet alle aanbeten worden verzilverd maakt voor het genieten niet uit.

Totaal in de paar uur tijd 7 snoeken gevangen en tussen de 15 à 20 vissen gemist, verspeeld en gevolgd.Juist door het zonnetje en rustig weer waren alle aanvallen te zien en te volgen.  M vr gr Leon & Ben


Hallo mensen bij Total Fishing,
Resultaat van half dagje vissen in Groningen… 3x snoek waarvan twee boven de meter. Let vooral op de prachtige mooie rode vinnen die opglimmen in de ochtendzon…....


........Trouwens, de hond vond het ook prachtig! Met vriendelijke groet, Henk Mik



Beste TF,
Laatste tijd zijn de vangsten niet echt denderend hier, veel volgers en ook lossers waarbij het opvallend steeds de grote(re) snoeken zijn…De visdagen zijn er al met al niet minder om, want het is altijd wel gezellig en lachen samen in de boot!
Afgelopen weekeind eindelijk weer eens met m’n maat een dag gehad met redelijk veel actie, en 2 mooie vissen die er werden gevangen…
 
...Het weekeind ervoor had ik een kanjersnoek achter m´n kunstaas aan en lostte en mistte een andere maat en ikzelf allebei de nodige grote vissen, dus dat er eindelijk weer eens een vis bleef plakken op een Flexx Phantom van Strike Pro werpend was mooi meegenomen!
Met vriendelijke groet, Marc


Marc ving ook nog deze sterke en kerngezonde vis


Prachtige vis die zich vol overgave op de busterjerk stortte

 
Zondag wezen vissen ,11 snoeken was het resultaat.
tijd niet het water op geweest, maar heb de smaak  zo snel weer te pakken!!!
groeten Pytje pike


Even snoeken in de polder bij de 2de worp was het gelijk raak.
Met veel geweld dook deze snoek op m’n screamin devil en na enkele minuten kon ik hem landen 101cm.
R vd Wetering, Vuren

 
104 centimeter snoek voor Erwin


 Frank met 92cm Snoekdame die een Fatso graag ziet passeren

 
Vanmiddag met mn vismaat de havens in getrokken, na eerst een kleintje gemist te hebben kwam deze meterbak van 1.09m de big bandit te grazen nemen. Na 2 rustige runs kwam hij onder de kant en ik zag dat hij vrij licht gehaakt was, ietwat nerveus dat hij los zou schieten kon ik toch probleemloos de snoek landen met de kieuwgreep.
 Begin dit jaar opdezelfde plek losde een metersnoek de jerkbait, maar nu de revanche…een perfekte opening van het snoekseizoen(begin zelf altijd begin oktober).Een goede vangst iedereen en mvg, Dennis


Nico scoorde weer een prachtige zware rover


Hey Total Fishing,
Afgelopen week enkele mooie vangsten gedaan, genietend van het najaarszonnetje visten we afwisselend op de rivier en op de aangrenzende plassen. De roofvissen zijn stilletjes hun welbekende herfststekken aan het opzoeken en daar strikte ik deze een meter+ snoek.
Groetjes, Van Opstal Jelle

 

Beste redactie,
 
Zo een keer per jaar gaat mijn jongste broer Jean eens mee het water op. Doen we eigenlijk al jaren en al jaren weten we toch altijd wel een visje te vangen. Afgelopen zaterdag kozen we vanwege de voorspelde harde wind een plas grenzend aan een rivier om daar eens te proberen een snoek te vangen.

De snoek op bijgaande foto besloot al in de ochtend aan de Screaming Devil van Jean te gaan hangen die daarmee ruimschoots zijn oude PR wist te verbreken. De 116cm lange snoek maakte al vroeg onze dag helemaal goed!
 
Groet, Roger Grinwis 


Deze week nominaties voor de schubkarper van Teun, snoeken van Grietha, Jelle en Jean Grinwis en de snoekbaarzen van Wessel Cramer en Dominik.
Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -