image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 7 november 2017

Actuele vangstberichten tot dinsdag 7 november 2017  

De eerste nachtvorst is een feit en de herfst gaat nu serieus richting winter. De vis is nog actief, maar zal met de dalende temperaturen op andere manieren bevist moeten worden.


Na de nachtvorst zullen er veel verdwijnen. (Piet Driessen)  

Vangsten IJmuiden  

Hans Hendriks slaat een weekje over.  

Overige vangsten   

Hallo Total Fishing, vandaag lekker een dagje gevist prachtig weer zoals altijd en helaas één Herrera gevangen. Tegen de schermering heb ik deze mooie foto nog gemaakt vanaf het strand bij Malaga, Spanje. Groetjes uit het warme Spanje, Michael Catalaan

Echt herfst. (Piet Driessen)

En passant komt er een roofblei langs.

Een schemerige najaarsbaars, een mooi cadeau.

Het najaarszonnetje wordt nog even genoten.

De nieuwe Wobshads gaan er goed in. Vreindelijke groet, visgids Johan Caneel

Dan kom je een keer mee en pak je gelijk je eerste snoekbaars.

Soms in flinke aantallen en dan weer een solist, de zilverreiger.

Klemvast in de bek. (Piet Driessen)

Beste redactie, ik ben er afgelopen week weer twee keer op uit geweest. Op 1 november had ik een korte sessie in een woonwijk waar ik twee leuke snoeken kon vangen...

...Beide snoeken heb ik gevangen op een pikefighter triple jointed in de koi kleur…

…Daarna stond er een heerlijke polderdag op de planning. Jammer genoeg bleef het lang stil, maar dat hoort nou eenmaal bij het vissen…

…Als de concentratie al wat aan het verslappen is komt er toch een aanbeet door. Gelukkig ben ik op tijd met aanslaan en komt er een mooie snoek het water uit. Op de foto zie je de schitterende achtergrond van het mooie polderlandschap…

…Hierna viel er nog een snoek voor de charmes van de timber tiger en de laatste snoek kon een jerkbait van Savage Gear niet weerstaan. Beide verslagen kan je natuurlijk lezen in mijn blog. Met vriendelijke groet, Jean-Pierre Duijst.

Beste Total Fishing, ook deze afgelopen week weer enkele kunnen strikken deze keer op de Mcpike van Svartzonker. Ook was Henk van Gerwen in zijn nopjes met deze mooie meter voor hem…

…Uiteraard te bezichtigen op de grootste beurs in Utrecht op de Berkley stand…

…Maar ook de kleintjes vangt de Pappie graag. Tot dan, Jeff alias the Pappie.

Patrick en Ed zijn onlangs naar het buitenland afgereisd voor een snoekvistrip op het in Ierland gelegen meer Lough Derg. Zij visten daar bij de nederlandse visgids Ferdinand. Het water was bruin gekleurd vanwege de orkaan die Ierland niet lang daarvoor had geteisterd hetgeen verre van ideaal is. Toch wisten ze mooie snoeken te vangen, waaronder een aantal negentig-plus vissen en er kwamen ook nog twee dikke meters in de boot. Hier is Patrick in gevecht met een wilde negentiger...
 

...Een ruime metervis springt meerdere keren volledig het water uit in een poging om de Bulldawg los te schudden…
 

… maar dat lukt niet en de vis mag met Patrick op de foto....
 

...Ferdinand ving deze kneiter van 1.13 meter op het ondiepe. Informatie over snoekvissen in Ierland bij de nederlandse visgids Ferdinand staat op www.pike-ireland.net.

De winnaar van de week Vis van de Week is geworden Jean-Pierre Duijst met z'n snoeken. Gefeliciteerd! 

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 oktober
Willem Moorman -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -