Actuele Vangstberichten tot dinsdag 7 februari 2012


... tot dinsdag 7 februari 2012

It gaet oan!!! Zitten we zondag massaal achter de buis om hem te gaan volgen??? De elfstdentocht zit er zeer waarschijlijk dit weekend aan te komen en dat wil zeggen dat bijna al het water wel is dichtgevroren. Voor de zeevissers is er nog wat te ondenemen als het weer het toelaat!


De prooidieren zijn nu makkelijker te spotten… als ze zich überhaupt laten zien!

De vorst hield onverminderd aan afgelopen week en toch werd er leuk vis gevangen, zowel vanaf de kant als vanaf de boot, dus reden temeer om met die prachtige dagen naar en op het zoute water te vertoeven. Wel goed aankleden en een beetje uit de wind gaan staan, dan was het en is het best uit te houden.

Kust- en dijkvisserij
Vlissingen tot aan Westkapelle redelijk, vanaf Nolle strand en boulevard Vlissingen leuke visserij, vooral schar en wat wijting. Richting Domburg wordt het iets minder hoewel je wel nog wat schar kunt vangen en wat bot.
Banjaard hetzelfde, wat schar en gulletjes.

Westeschouwen tot aan Renesse uitegstorven. Europoort oké. Dintelhaven brede stuk en smalle stuk veel spiering en wat bot, ver weg brede stuk noordelijk wijtinkjes en steenbolkjes. Hartelkanaal vanaf de brandweerkazerne tot aan de oude Q8 steigers zijn ze nieuwe steigers aan het bouwen, de steenstort is daar al weggehaald en het bouwen van de steigers zal langzamerhand beginnen. Als er geen boten liggen kun je hier fijn vanaf gaan vissen.


Mooie aantallen wijtingen in het Calandkanaal, hier Johan v/d Hoogen met een triplet.

Mississippiehaven klien grut. Beerkanaal redelijker met wat grotere vis. Yangtsehaven redelijk, maar toch veel kleine vis. Papegaaienbek beter met mooie schar en wat kans op gul. Stenen Glooiing ‘s avonds leuke visserij op vooral wijtinkjes en wat bot.

Calandkanaal bij de kering prima visserij. Van Rene Brederveld de tip gehad om voor de kering te gaan vissen en dat hebben we dan ook gedaan met de Eurovissers afgelopen zaterdag. Veel wijting, 2 tot 3 tegelijk en dus prima visserij gehad.


Erwtensoep aan de waterkant, lekker met die kou en…


....soms dikke wijtingen in het Calandkanaal.

Waterweg redelijk. Diepe stukken nog gul, ondiepe stukken bot. Pier Hoek van Holland wat gul en wijting, van het strand geen bericht, maar daar zal ook wel een visje te vangen zijn. Zondag met de Eurovissers daar een wedstrijd, we gaan het zien! Van de wedstrijd van de Snoek van verleden week zondag aan Groote Keten niets gehoord, pieren van IJmuiden en Scheveningen wat schar.

Bootvisserij
Westerschelde met de drie kornuiten vanuit Vlissisingen, de Wiesje, Nautilus en de Pirate 2 hebben mooie week gehad met leuk gul en schar. Oosterschelde redelijk schar, steenbolk en bot. Grevelingen in de avond toppie, overdag gewoon minder. We zien wel, vrijdag gaan we weer met de zaak de Grevelingen op met het M.S. Theo, jullie horen het wel.

Geankerde visserij voor de kust nog steeds prima, voornamelijk schar. Wrakvisserij prima, mooie aantallen gul en kabeljauw zijn er gevangen afgelopen week, dus pak het ervan!


... zonder woorden…

Groet en tot volgende week! Arthur

Achter het raam thuis, met moeder de vrouw of vriendin even winkelen of even met het hondje wandelen. Dit waren de activiteiten van afgelopen week met de winterse temperaturen die over Nederland heen zijn gevallen.


Verscholen tussen de bessen.

Maar door nu mee te gaan winkelen kunnen we straks weer met een gerust hart gaan vissen als het ijs ons heeft verlaten, maar dat kon nog wel eens even duren. Rivieren zijn nog wel te bevissen, maar het grootste probleem is natuurlijk dat onze hengelogen meteen dichtvriezen met deze temperaturen en dan is de lol er snel van af.


Als er niet te veel sneeuw ligt kunnen deze ganzen nog genoeg voedsel vinden.

Ga je er toch op uit, ga niet alleen op of langs het water, denk aan je eigen veiligheid! Verder dus gewoon even afwachten en ons materiaal eens extra nakijken, is ook leuk om te doen. Verder niets toe te voegen op dit moment, dus geniet gewoon van deze dagen, maar dan gewoon op een andere manier. Schiet nu gewoon wat mooie platen en stuur deze even op.

 
Goed weer om een stukje met de hond te wandelen.

Veel succes en laat even weten hoe het is geweest!  Piet.


De gullen waren helaas nog niet erg dik , maar de maat was goed en we waren toch erg tevreden dat we uit konden met dit weer. Iedereen had een mooie zak maatse gullen mee naar huis. En dat hadden ze wel verdiend met dit koude weer !


De vangsten kunnen vanaf nu alleen maar gaan toenemen. Nu nog iets beter weer om het wat aangenamer te maken. Kijk voor info en boekingen op
www.wrakvissen.net. Groeten van Schippers Frank en Floep.


Beste TF, Vorige week de zon opgezocht in Brazilië (Rio Grande Nord) en de bedoeling was daar de plaatselijke zeebaars te vangen (Robalo). Aas: 1 levende garnaal. Materiaal: 60 grams spinhengel met 200 meter 20 ponds dyneema, 50 gram wartellood en nylon voorslag.  Resultaat: een dril van 40 minuten, een verzuurde arm, een smeulende slipschijf en een schitterende “Gallo” van 11 kg. Wat een raket!!! Groet, Joris van de Worp.


Een van de weinige stukken open water waar dan ook volop gejaagd wordt.


Those are from the yesterday, Monday morning before lessons started, it was pretty cold, about minus 15… Lick on the rod eyes to get the ice out, the fish we took along to eat turned almost immediately into ice lolly’s… The bait froze up in several seconds but is was great! Beautiful surroundings!...


....The Velvet belly are endangered, catch them with three in one strike. The sharks are master in wracking your tackle… The climate lost it’s turn, soon we can dive at coral reefs with all colourful fishes as Dragonet, Cuckoo wrasse and Octopus in Norway!...


....Stor, men kald hilsener fra Sogndal! Kind regards, Jon Velberg.


Game over! Geen plaats meer voor vissers aan dit water. Vriendelijke groet, Remond van Dijk -
http://realcarps.blogspot.com.


Zware tijden voor het wild…


...en toch kunnen de hazen nog genieten van het warme winterzonnetje.


Net voor de intrede van de vrieskou lieten de baarzen een grote DK zelfs niet ongemoeid! Tom.


We moeten wel een beetje zorgen voor..


... onze gevleugelde vrienden, zonder voedsel verliezen ze op het ogenblik ca. 10% van hun gewicht per dag!


Gevist met de kou bij Velsen noord (noordzeekanaal). Een triplet van verschillende vissen gevangen (gul, zeebaars en wijting). Leuke verrassing! Groet, A. Klontje.


De waterstand zakt hard met deze vorst.


Net voordat de laatste vaarten en plassen dicht lagen konden we nog één keer voor de vorstperiode gaan snoeken. Ondanks dat het erg koud was, werden er meerdere snoeken vangen. De kleinere exemplaren werden op kunstaas gevangen en de grotere op sardines.


Deze snoek met misvormde bek pakte een diepvriessardine volledig met ijsjas en al (de hengel lag er pas 1 seconde in). Groet, Klaas Hoogduin en Danny Sin.


Zware tijden en er zullen hopelijk niet al te veel slachtoffers vallen.


Beste Total Fishing, twee weken vanaf de kant gevangen op de combi - Calyber Pro met aasje Indian wobbler van D.A.M. en wist deze mooie snoekbaars van 75 cm te vangen. Met vriendelijke groet, JH Jonkers.


Nog even oefenen voor de toch der tochten…..


Dit weekend temperaturen van tussen de -15/-20 hier in de Achterhoek. Zelfs de stromende beken zijn dichtgevroren. Alleen achter de sluizen liggen nog een paar open plekken. Helaas kunnen we nu even niet vissen, daarom maar een kop chocolademelk bij de warme kachel. Groetjes, Eddy te Mebel.


Wie had dit nog verwacht, deze strenge winterse dagen.


Ondanks de strenge vorst gisteren toch nog eventjes de besneeuwde waterkant opgezocht. Bij een temp van -5 graden en een heerlijk winterzonnetje was het aangenaam vertoeven aan de waterkant. De keuze van een wob-shad besprenkeld met een pittige flavour, leverde me toch enkele winterse rovers op! Groet, Mario.


De dodaars, het kleinste lid van de futenfamilie, zwemt veel onder water, maar moet ook bovenkomen om zuurstof te halen. Dus de enigste plek voor deze kleine ‘fuutjes’ is achter de stuw….


...Er zaten meer dan 10 van deze dodaarzen achter de stuw, maar zo schuw dat ik ze niet allemaal op de foto kon krijgen. Toch kreeg ik de meeste er op. Zoek de 9 dodaarzen!! Groetjes, Eddy te Mebel.


Beste TF Afgelopen zaterdag op een mooie put wezen vissen…

 
....samen met vismaat Hans Ruigrok ...


...statisch doodaas en een mooie snoek weten vangen van 103cm met een sardine…,  


...(de enige plas in de buurt die vloeibaar was) het zijn mooie winterplaatjes geworden….


... Met vriendelijke groet, Hans Cramer.

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -