Actuele vangstberichten tot dinsdag 7 april 2009

.... Tot dinsdag 7 april 2009

De lente is nu eindelijk definitief doorgebroken. Met op enkele plaatsen temperaturen boven de twintig graden gaat het weer echt kriebelen. De natuur begint weer tot leven te komen en dat is aan alles te merken. Reeën zijn volop te zien in de weilanden, hazen zijn bezig elkaar het hof te maken en ook de ooievaar is bezig zijn nest voor te bereiden voor een nieuwe generatie.


Hallo Total Fishing. Afgelopen week weer op pad geweest en mooie plaatjes geschoten. Dit paartje ooievaars zit in Hasselt OV en ik kan je zeggen…...“Hier krijg je kinderen van!”  Groeten Rando Kromkamp.

Zout door Arthur van Tienen

Leuke week geweest met prachtig rustig weer en redelijk vis  en hopelijk zet deze trend zich de komende weken voort.

Bootvisserij

Wrakken visserij was afgelopen week top met mooie vangsten van gul tot 80 cm. Wel soms ver varen maar dan was dit ook wel de moeite waard. Af en toe kwamen er al weer polakken boven dus een teken dat de watertemperatuur ook weer stijgende is.

Geankerde visserij redelijk, veel mooie bot en schar op de bekende ankerplaatsen, ZBJ gebied bij de Meerkerk valt echter nog een beetje tegen.

Oosterschelde redelijk vis , reken op bot, schol, schar en de eerste tongen zijn ook alweer gevangen, paling kwam er ook al uit en zet deze weer terug. Beetje vreemde zaak dat de beroepsvisserij gewoon door mag gaan met het vissen op paling terwijl wij als sportvissers kans lopen op een dikke prent, Nederland weer op haar smalst!

Grevelingen nog geen of weinig haring, kan niet lang meer duren, nu nog platvis als schol en schar en nog de onvermijdelijke wijtingen. Westerschelde monding gul (Spijkerplaat) verderop de Schelde bot,gul en al wat paling


Beste Total Fishing. Zondag gevist met de boot S135 met mijn vis vriend Jim met een grote bot van 46 cm gevangen op Scheveningen zeilboeitje. Groet Rene Hoogenraad.

Afgelopen zondag vanuit de Bergse Diepsluis  de 2e voorselectie N.K.Boot vervist op 4 prachtige boten,  visserijwas redelijk, winnaar had 23 vissen, en de vangsten bestonden uit hoofdzakelijk platvis als schol, mooie bot, al wat tong en schar, wat zeebaars en meun deden als rondvissen de vangst af maken.

Chris de Vreede van HSV de Edelkarper werd overtuigend winnaar van beide voorselectiewedstrijden met op de 2e plaats Henry Karremans van HSV de Heense Molen en als derde deed Geert de Bruijn van HSV de Edekarper weer vanzich spreken. Op 17 mei gaan 20 deelnemers strijden om het Nederlands Kampioenschap vanuit
Neeltje Jans met hopelijk net zulk prachtig weer als afgelopen zondag.

Kantvisserij

Afgelopen week wisselende vangsten, in het Zuiden vlot het nog niet erg op de stranden terwijl in het Midden van het land, zeg maar vanaf Rockanje tot aan IJmuiden de vangsten vanaf het strand best goed te noemen zijn,


Hallo T.F. Een impressie van de TV-opnamen van vorige week dinsdag. De fotografie werd weer prima verzorgd door fotograaf Bart van Groen…....

Op Rockanje werden er al weer aardig wat botten gevangen met het opkomende water terwijl het op Hoek van Holland en s´Gravenzande een waar feest is. De opspuitwerkzaamheden brengen daar zoveel beroering in het water brengen dat het er barst van de vis, vooral bot wordt er veel gevangen


......Veel vermoeiender dan we dachten, maar toch maar weer mooi meegemaakt ! Datum van uitzending “Man bijt hond” horen jullie nog .Tussen nu en twee weken ongeveer. Visgroeten van Luc & Yvonne Mom

Krijn Redert van HSV ´De Slufter`ving tijdens een NFB wedstrijd maar liefst 17 botten op het strand van Hoek van Holland. Vlissingen tot aan Westkapelle matigjes, 2e Paasdag weer de overbekende Paaswedstrijd van de Edelkarper op deze stranden, een dikke aanrader met een fantastische prijzentafel

Pieren van Scheveningen volop bot en nog wat gul, Pier van Hoek van Holland matig, nog wat gul. Waterweg goed, veel bot alweer en nog wat gul. Vraag is wanneer de eerste paling wordt gevangen, veel wolhandkrab al aanwezig, Dintelhaven komt zachtjes aan ook weer in beeld, Amazonehaven slecht,Calandkanaal ook.

Tot volgende week,  Arthur van Tienen


Witvis door Willem Stolk

Er is best goed gevangen afgelopen week. Zowel op rivieren, plassen en bij Carp Fishery De Kool. Carp Fishery De Kool is de eerste echte commerciële vijver waar gericht op karper kan worden gevist met alleen witvis materialen. Witvis Totaal was, net zoals vorig jaar bij de Shimano Carp Fishery te Altforst, vanaf het begin betrokken bij de opstart. Want dergelijke projecten moet je samen oppakken.

Witvis Totaal Carp Classic
Afgelopen zaterdag ging Carp Fishery De Kool open voor wel heel speciale gasten. De complete ‘handel’ was aanwezig om te tonen wat er allemaal mogelijk is op het gebied van karper vissen. Witvis Totaal heeft, net zoals vorig jaar in Altforst, Carp Fishery De Kool geholpen bij de voorbereidingen.

Er is gekeken naar de hoeveelheid vis die kan worden uitgezet, reglementen en beheer van een dergelijke vijver. Zaterdag was het dan zo ver – een ruime vertegenwoordiging van bedrijven waren aanwezig om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Tal van bezoekers hebben mee kunnen genieten, want er werd goed gevangen. 

De eerste Witvis Totaal Carp Classic werd gewonnen door VERPA. Tweede werd HC Nijkerk/Maver en derde Sensas. Vooral het vissen met de stok bleek erg goed te bevallen. De zondag erop waren er meteen vissers die het ook eens wilde proberen – en met succes.


Afgelopen zaterdag ging Carp Fishery De Kool open voor wel heel speciale gasten.

Wil je meer hierover weten…volg dan de artikelen in Witvis Totaal. Vissen op dergelijke Carp Fisheries zal nooit de bestaande ‘witvisserijen’ vervangen, maar is wel een welkome aanvulling… Want er wordt altijd vis gevangen.
Op deze Fishery is gekozen om karper tussen de 800 gram en 3 kilo uit te zetten.

Niet zwaarder om te voorkomen dat hengels breken en vissen onnodig beschadigen. Juist het langzaam opbouwen van kennis en kunde is van belang. Te zware vissen uitzetten lijkt spectaculair, maar is slecht voor een zeer kleine groep weggelegd. Beginnen bij het begin dus en leren van fouten die in UK zijn gemaakt.

Waal
John Koning zit op dit moment aan de Waal te vissen met zijn matchhengel. In het begin ging het moeizaam, maar al snel kreeg hij door dat de vis dicht aan de kant aasde. Hij ving mooie dikke windes.

Maas
Ook op de Maas is plaatselijk goed gevangen. Op de ondiepe zandplaten zelfs met de vaste hengel, maar ook met de feeder ving met goed vis. De vis zit duidelijk op de ondiepe stukken – en dat is wel begrijpelijk voor de tijd van het jaar…

Al met al een positief weekend dus –en het is nog steeds prachtig weer.


Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week
 
De laatste roofvis dagen zitten er op, en nu zit alles in de opslag of gaat meteen in orde worden gemaakt voor het nieuwe seizoen.Hoe waren de laatste dagen van het roofvisseizoen? Nou het weer was schitterend, en de vangsten waren ook niet slecht te noemen.
 
Snoekbaars, redelijke vangsten, en daar bedoel ik mee mooie aantallen en ook vaak nog heel zware vissen daarbij. Kunstaas vaak niet belangrijk, daar ze beten op bijna alles als het maar bewoog. Dus ook kleuren niet van belang deze keer. Vooral op de rivieren al weer veel snoekbaarzen aanwezig. De meeste grote vissen wederom heel kort in de oevers.


Dus ook kleuren niet van belang deze keer. Vooral op de rivieren al weer veel snoekbaarzen aanwezig. 
 
Baars ook nog mooi vangsten, en wederom diverse 40 plussers daarbij. Hier opvallend veel vissen op zeer felle kleuren, en ook wederom werd groot aas even in de bek genomen. Ook hier al de meeste vissen heel ondiep, en natuurlijk ook nog veel vissen in de havens.
 
Achteraf soms een vreemd seizoen met heel veel wisselende dagen, en daarom blijft het ook zo spannend natuurlijk op onze rovers.
 
Ga nu ook geregeld even langs de oever of met de boot het water op, en verken je stekken waar je in het begin van het seizoen kunt beginnen. Meld ook meteen als je wat ziet in verband met stroperij, ook als men met netten of elektrisch bezig is, ze kunnen beter een keer te veel controleren dan te weinig natuurlijk.
 
Met roofvisgroet, en voor diegene die toch kiezen om in het buitenland de vreemde Nederlandse regeltjes van het roofvissen te ontwijken, veel visplezier en geniet ook van het land waar je vertoeft, en gedraag je als een goed sportvisser, succes.


Vangstmeldingen Denemarken door Jesper Havshoi

Het was een speciale week in Denemarken. Op de eerste april startte het seizoen op alle rivieren en er was een gigantisch aantal vissers die het begin van het rivierenseizoen wilde meemaken.


Jesper Havshoi.

Gedurende de eerste dag ben ik wezen vissen op de Skjern å. De eerste dag kwamen er al ruim 50 zalmen uit deze steeds beruchter wordende rivier. De zwaarste zalm waar melding van is gemaakt woog 15,5 kilo! Vangstrapporten kun je hier volgen: http://skjernaasam.dk


“Een weekje Denemarken bleek voor de broers Frank en Bart  Mylle een bijzonder taaie bezigheid. Met een handvol vissen (ja, van 1 hand…) bleken ze het niet eens eens slecht gedaan te hebben, vergeleken met andere vissers…

In Varde å is ook een knap aantal zalmen gevangen, maar liefst 31 vissen op de eerste dag. Het laatste nieuws kwam van de Stor åen waar een zalm is geland van 1,21m met een gewicht van 20,1 kilo, gevangen op de vlieg.


....... Tijdes de Seatrout Open zeeforelwedstrijd die afgelopen weekend rond Funen werd gehouden en waarvan de winnaar zich gelukkig mocht prijzen met een zeeforel van 68 cm.” Gr Berend

Deze aantallen zijn geweldig en we zien dan ook een duidelijk groei in het aantal optrekkende zalmen op de Deense rivieren. De zeeforel doet het ook steeds beter. Langs de kust worden meer en meer vissen gezien in de oppervlakte en het weer begint eindelijk aangenamer te worden. De lente is ook in Denemarken eindelijk gearriveerd!

Tight Lines
Jesper –
info@fish-outdoor.dk



Vangstmeldingen British Columbia door Jeroen Wohe

Twee weken geleden was het erg koud, nachtelijke temperaturen van onder de -15°C. De lente is hier nog niet in zicht. Toch heb ik het 2 keer geprobeerd in een week. De ene keer liep ik kilometers door kniediepe sneeuw, erg vermoeiend en geen vis.De tweede keer was ik met de boot en kon ik de rivier goed afvissen. De rivier is ten opzichte van 2008 erg veranderd, een compleet nieuwe route en sommige zijarmen bestaan niet meer.

Het water was erg koud: 1,7°C en veel te laag voor de tijd van het jaar. Er was nog geen steelhead in de rivier. Wel vingen we hun neefjes, de sea-run cutthroats! Gaf toch leuke actie op een koude dag en het waren de eerste vissen van het nieuwe jaar. We hebben regen en warmer weer nodig om de steelheads de rivier te laten optrekken. Maar als ik naar de weer verwachting kijk zie ik nog lang geen regen of warmer weer.


Het water was erg koud: 1,7°C en veel te laag voor de tijd van het jaar.

Deze week was het weer iets beter, rond de 2 á 3°C overdag tot -5°C ‘s nachts. Maar de dooi heeft nog niet echt ingezet! Tevens wachten we nog steeds op regen. Op the weather fore cast zie ik dat de gemiddelde temperatuur 4 graden kouder is dan hoort te zijn. Nu is het niet zo erg als dit is voor een paar dagen maar over een periode van 4 weken of meer is dit rampzalig voor de visserij.

We zouden een float trip maken op een goede steelhead rivier maar het liep allemaal anders. We reden het pad in zonder problemen. Maar toen we wilde keren ging het fout. De toplaag die was bevroren was aan het smelten en was kapot gereden door de auto’s… We zaten vast met 2 auto’s!

Gelukkig was ik goed voorbereid. Electrische lier, handlier, sleeptouwen, alles had ik bij me. Maar dan de wet van Murphy! De elektrische lier slipte en werkte niet meer. De sleepkabel brak, en het werd weer graven. In het totaal zijn we hiermee een uurtje of 10 mee bezig geweest. Elke keer als de auto vrij was zakte hij weer weg.


Elke keer als de auto vrij was zakte hij weer weg.

Ik was gesloopt en besloot toch nog even een uurtje te vissen voordat ik naar huis ging. Het water was laag en glashelder. Maar na een 20 tal minuten vissen kwam ik bij de sweet spot! Ik dacht als er één aanwezig is, dan pak ik hem hier.


Ik laat de loop gaan en hangen, een steelhead.

De vlieg swingt perfect door de sweet spot en ja hoor, bang! Ik laat de loop gaan en hangen, een steelhead. Eindelijk de eerste van het jaar. Na een spectaculaire dril ligt er een mooie 14 ponds hen voor me, een chromer! Op het moment dat ik de vis wilde pakken kwam de haak los en daar ging ze!

Geen foto maar wel de eerste vis! Ach dat is vissen, de foto was me ook al niet gegund die dag. Ik viste de run nog even af maar geen vis meer.

Op het moment dat de regen komt barst de bom! Dan komen ze massaal de rivier op. Deze kon niet wachten en was al onderweg maar de grote run staat in de startblokken .

Tot volgende week!
Jeroen Wohe

Overige vangstmeldingen afgelopen week


Beste T.F. Zondagmiddag met Robin op de nieuwe (pas geopende) vijver van De Kool gevist en zeer veel gevangen. Deze vissen kennen nog niks en pakken alles wat eetbaar is.Gr.  Eddy.


Hallo T.F. De karpers gaan weer aan het azen. Vriendelijke groeten Jon Velberg


En de eerste karpers aan de vliegenlat zijn weer binnen…....


......in een woord geweldig! Gr. Team Dyckers

 
Een ganzensoort die niet meer weg te denken zijn in ons Nederlandse landschap Foto: Rob Kraaijenveld


Hallo T.F. Een heerlijke laatste dag.  In eens klapte er  zo’n zilveren pijl bij mij op een snel uit de kant teruggevist shadje. Heerlijke seizoensafsluiter! Al had ik samen met vele andere argeloze TF-lezers de stille hoop misschien tóch nog door te mogen vissen.

Vanaf 1 april is het echt twee maandjes gedaan. Maar goed, op vis- en ander gebied valt er toch genoeg ander moois te beleven!  Groeten van Wilfred van Nunen.


Dinsdag 31 maart…een heerlijke zonnige, maar helaas ook laatste dag van het roofvisseizoen. In de middag en avond toch nog lekker een paar uurtjes kunnen vissen, met mooie vangsten aan snoekbaars, snoek en enkele roofbleien. Vismaat Henk-Jan ving zijn eerste roofblei ooit; meteen een hele fraaie! Gr. Wilfred van Nunen


Hallo T.F. Het is toch een mooi plaatje als je zo het water op vaart op je laatste visdag. Groet John Kuijntjes


Hoi TF,Op de laatste zondag van het seizoen nog een middag op pad geweest met Jorik. Bijgevoegd een aantal platen van (de dril van) een twee tal serieuze snoeken die zijn materiaal goed hebben getest…....  


......Door vandaag de juiste aassoort te kiezen (een sr. toad en een streamer) kreeg Jorik de meeste én grootste vissen boven water. Met samen 11 snoeken in een middagje was het een prachtige afsluiting van het seizoen…......


......Het hele verhaal valt te lezen op de website van het predatorteam. Klaas Bolte


Een fantastische seizoensafsluiter op de laatste dag!  Groet Walter


Het roofvisseizoen is gesloten, maar we hoeven niet te treuren. In het voorjaar is er voor natuurliefhebbers van alles te zien. Hierbij een foto van een mooie groep reeën . Vriendelijke groeten, Diederik


Mooie baars voor John Kuijntjes


Hierbij nog wat foto’s van de laatste roofvisdag op 31 maart. ‘s Middags het water opgegaan met een prachtig weertje, dus lekker doorgevist tot in de schemering…....


.......Er waren mooie donkere snoekbaarsmannetjes tussen, wat grote baarzen en zelfs 2 snoeken. De windes sprongen ook alweer aan de oppervlakte, kortom het ultieme lentegevoel. Gr. Berend en Nico.


Hallo Total Fishing, Gelukkig kon ik afgelopen zondag nog een dagje het NZK op! Het doel was om nog een mooie grote baars te vangen zo op het einde van het seizoen. En dat is gelukt!  Deze mooie dikke dame van 42 cm mocht er wezen. Groet Rob Bijlsma


Hoi T.F. Bij deze nog een paar foto’s van de laatste dagen baars 48,5  We hebben nog mooie aantallen gevangen dit zijn echt leuke dagen. Met vriendelijke groeten Marc Hoeben


Hey Total Fishing, Grote baarzen blijven fascinerend. Een ganse dag werpen/trollen voor een zeldzame aanbeet. Tot er plots binnen een kwartier acht 40 plussers passeerden. Daar doe je het tenslotte voor. Groet Jelle Van Opstal


Einde dag wat een,geweldig weer . Foto: Martin Brouwer


Beste Total Fishing,in het laatste weekend nog een 7-tal mooie snoekbaarsen in ons thuiswater. Zoals ‘t hoort ving pa de grootste…

 
.......De gele shads lieten ze niet met rust. Groet Hans en Tom Valentijn


Beste Total Fishing,de laatste dagen van het seizoen nog even de rivier op geweest en enkele mooie vissen gevangen de aanbeten waren spijkerhard ook deze snoekbaars van 73cm mocht er wezen en poseerde even mooi voor de foto.

Nu laten we de vissen mooi even met rust dan kunnen we er over twee maanden weer tegenaan. Met Vriendelijke Sportvisgroeten van Perry Verstappen.


Hier nog een paar foto’s van de laatste vissen van het seizoen dinsdag  was een zeer mooie dag om het seizoen af te sluiten en omdat de wind gunstig was werd gekozen voor het grotere water wat achteraf….... 


.......Een goede keus bleek te zijn waarbij alle shads het wel deden maar de grotere vis had duidelijk een voorkeur voor de firebal. Groeten Arie


Hierbij nog wat foto’s van de laatste roofvisdag van  Berend en Nico.


De felle kleuren waren echt in trek .


Hallo. Ik wou toch nog graag wat foto’s laten zien….....


.....van de laatse dagen.  Vriendelijke Groeten Jon Velberg


Hallo T.F., Hierbij nog enkele laatste snoekbaarzen van vorige week dinsdag…..


........Groetjes Joop en Marcel


Hoi T.F. Bij deze nog een paar foto’s van de laatste dagen. Snoekbaars 75 cm op de Culprit op 2m water. Met vriendelijke groeten Hoeben Marc


De laatste visdag toch nog een mooie dame gevangen van 91 cm aan een getakelde dode voorn.  Groetjes Ronald


Siv met een mooie snoekbaars aan het einde van het seizoen.

Deze week nominaties voor de zeeforel van Frank, de snoek van Walter, de baarzen van Jelle en de snoekbaarzen van Siv en Ronald.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -