Actuele Vangstberichten tot dinsdag 6 september 2011 - deel 3


... tot dinsdag 6 september 2011 - deel 3

Deel 3 alweer van de vangstberichten uit de vakantieperiode. Er worden steeds meer natuurfoto’s ingezonden wat we zeer waarderen! Het gaat vaak niet alleen om die ene dikke vis, maar zeker ook om de totaalbeleving op en aan het water!


Sssst….

Er wordt redelijk barbeel gevangen, al blijven grote aantallen achterwege. Vaak moet men genoegen nemen met 3 tot 4 stuks. Momenteel vang je makkelijker barbeel op de IJssel dan op de Waal. Elk jaar is dit rond deze tijd hetzelfde.


De vangstberichten van de laatste weken zijn stabiel en niet echt spectaculair.


Prachtig om zo’n vis terug te zetten in zijn element.

De barbeel die je nu over het algemeen vangt is al vrij dik. Ze zijn zich nu al aan te volvreten voor de komende winterperiode waarin ze volkomen stil liggen op de grote rivieren. De laatste twee jaar stopte de vangsten al begin oktober en kregen we beide keren begin december al een strenge en lange vorstperiode. De drie jaren daarvoor konden we tot in december de barbeel nog vangen en waren de winters vrij zacht en bijna vorstloos.


Dit is het jaargetijde dat ze al gaan eten voor de winter.

Kaas en pellets zijn nu het beste te gebruiken als haakaas. Op beide wordt nu goed barbeel gevangen. Zowel op de Waal als de IJssel zijn enkele grote barbelen gevangen die over de 80 cm gingen. Voor de barbeelvisser een magische grens.

Groeten en tot volgende week! Frans Vogels.


Hallo Vissers, topzeevisser Marc van Roie stuurt mij regelmatig prachtige foto’s van heilbotten….

|
...die hij vangt op zijn superstek en woonplaats Soroya in het noorden van Noorwegen…


...Dat is altijd smullen geblazen!! Natuurlijk neemt Marc regelmatig een heilbot mee…


...maar Marc vangt daar zoveel van die platte monsters dat het ondoenlijk en ook zonde zou zijn om ze allemaal mee te nemen…


....Marc houdt niet van overkill, dus er gaan veel heilbotten retour fjord voor een andere sessie….


...en werkt tegenwoordig voor het terugzetten van de heilbot met de heilbotlasso.


Het is een prachtig artikel gericht op een duurzame visserij op de heilbot. En voor een prachtvakantie met een zeer grote kans op prachtige heilbotten, verwijs ik u graag naar http://www.soroya-fishing.com/. Iedereen een fijne visvakantie toegewenst! Lucky Luc Mom.


Ben Boere group with Skipper of the Lady Louise Kevin Young(Thumper)


Beste redactie, ze zitten er nog! Beste aasje van het weekend was wederom de Storm Yasei Vertical Pro Shad (Smoke Pearl 10 cm) met zijn onweerstaanbare actie. Groetjes, Etienne en Michel.


Knappe zeebaars, gevangen op een Bass Assasin turbo shad. Groetjes, Harry van Gaans - Den Helder.


Mooie Ierse baars voor Sammy.


Beste TF, bij deze twee foto’s een vreemde vis welke wij in juni in Sneem in Ierland hebben gevangen. Het beestje van ongeveer 30 cm is gevangen door Arian van de Put uit Gouda. Onze schipper Jack o Shea die al 30 jaar in deze baai vist, kende dit beestje ook niet. Wie o wie weet wat voor een soort het is? Groet, Henk van ’t Ende, Spakenburg.


Een bijzondere vangst van mijn vrouw Tai op een kleine bliek. Tijdens het binnendraaien sprong deze vechtjas van 40cm op de haak, netjes in z’n lip gehaakt.Eerst kon ik de vis niet thuisbrengen en een andere visser zei dat het een makreel was, maar na wat speuren kwam ik achter de identiteit. Bot vang je hier wel vaker, maar fint?! Ik had die avond alleen een krab gehaakt.


Her en der nog bonte kleurencomposities te zien.


Hoi TF, wederom een prachtige vangst van een barbeel. Dit keer een 78cm barbeel die het blokje oude kaas niet kon weerstaan. De SPRO Specialist Feeder H Barbel 14” ging krom tot in het handvat en de barbeel dook diep in de hoofdstroming. Na een korte maar spetterende drill kon deze prachtige dame worden geland en samen met mij op de foto….


...De barbeelvangsten komen gestaagd op gang en vang per sessie gemiddeld zo’n 5 barbelen. Wel merk ik dat de vangsten heel erg stekgebonden zijn en zal men om barbeel te vangen moeten investeren in tijd met zoeken d.m.v. kribhoppen om goede stekken te vinden. De waterstand is ideaal, evenals de temperatuur en de barbelen komen los. Tot de volgende keer. Greetz, Ronald van Leeuwen - http://www.barbeel.eu/


Vandaag ben ik mee geweest op een barbeel-experience en wat een fantastische beleving was dat. Was met mijn barbeelexpert Ronald op de Waal aan het vissen in de hoop er een barbeel te vangen. Eenmaal aangekomen op de krib, kreeg ik eerst uitleg over het te gebruiken materiaal en hoe om te gaan met een barbeel, aangezien dat dit een hele gevoelige vis is, heeft het zeker een andere benadering nodig dan een andere vis.

Na de nodige informatie te hebben opgeslagen werd het tijd om te gaan vissen. De hengel was een spro-specalist barbel met een grote spro vrijloopmolen erop. De montage was voorzien van powergum om de nodige klappen op te kunnen vangen van zowel barbeel als het woeste water.

Aan de powergum zat een voerkorf bevestigd van een redelijke 125 gram. Dit is zeker wel nodig, want je ziet de korf letterlijk over de bodem van de Waal dansen. Aan de gevlochten onderlijn zat een blok oude kaas om zo de barbus barbus te kunnen verleiden en ons te kunnen trakteren op een misschien wel mooie dag met vangsten.

Nou over de vangsten wordt niet gelogen, na zo’n 2 uurtjes vissen komt de eerst klap op de hengel en de dril wordt door mij ingezet. En wat voor een dril! Dit was trouwens mijn eerste keer dat ik op barbeel zat te vissen en wat een spanning en sensatie, want ik wist nog niet hoe groot hij/zij was.

Na een leuk gevecht met de vis gaf hij/zij zich over en kon de barbeel geland worden.
Wat een knoepert van een barbeel. Ronald zei gelijk dat dit wel eens een hele goede vangst kon wezen, dus het moment van de waarheid komt eraan, de barbeel werd op de onthaakmat gelegd en de meetlat werd onder de barbeel geschoven.

Het moment was dan aangebroken en wat denk je: 78 cm schoon aan de haak. In één woord geweldig wat een beleving voor het eerst in mijn leven op barbeel en gelijk mijn eerste barbeel van maar liefst 78 cm wat een begin van een geweldige barbeel-experience. Nou, de kop is eraf en de hengel werd weer voorzien van een blok kaas, de korf werd gevuld en opnieuw in de eerste stroomnaad geworpen. Nog geen uur erna weer een klap op de hengel.

Ongelofelijk, weer een barbeel, maar ik voelde gelijk dat het niet van hetzelfde caliber was als de eerste barbeel, maar deze was ook niet verkeerd: maar liefst 65 cm, mijn dag kon niet meer stuk. Aan het einde van de barbeel dag heb ik Ronald van www.barbeel.eu hartelijk bedankt voor deze geweldige en leerzame dag en ik voel nu ook het barbeelvirus door mijn bloed stromen en dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik op deze prachtige vis zal vissen. Met vriendelijke groet, Michael Schaefer


Beste TF, bij een poging een karpertje te vangen uit ’t Mun te Appeltern, was dit mijn resultaat. Een prachtige bonusvis die mij een half uur werk bezorgde! 111 cm brute kracht!! Groet, Louis.


Mooi zware steur een bonus.


Hoi TF, bij deze een meerval van 100cm, gevangen door Bram Lamers. De meerval is met een plugje gevangen. Groet, Werner Lamers.


Kijkje over de schouders van een witje.


Beste TF, gisteren eindelijk weer eens een paar uurtjes kunnen vinden om te vissen; even de nieuwe A.Jensen-reel en lijn uittesten op de Eemhof. 15 Regenbogen gevangen, allemaal op droge Grey Wulffs! Enige jammere was dat ik de zonnebrand was vergeten… auw! Groet, Vincent - Lelystad.


Beste TF,Gisteren nog even in de haven een ASP door het water getrokken en op 2 meter van de boot knalde deze roofblei op het kunstaas. Met 80 cm een prachtvis natuurlijk. Groeten, Patrick.


Beste TF, dit zijn de beste vangsten van mijn vakantie. De roofblei is gevangen op een dropshotmontage zonder het lood. Ik gaf een paar twitches en toen een onverwachte aanbeet, echt een gave vis en mijn eerste roofblei. De baars ving ik tijdens het snoekbaarzen bij de kribben. Mijn eerste 40+ baars, hij was 43cm. Groet, Joshua Provoost.


Prachtige sportvissen, die roofbleien!...


...en een mooie roofblei voor Henk…


...voor André ook een prachtvis. Groeten van Wilfred van Nunen.


Deze zomervakantie heb ik mijn persoonlijk record roofblei aangescherpt tot 84 centimeter! Wát was ik blij met deze bak uit Frankrijk! Daan van Oldeniel.


Hallo TF, samen met Bertus de nieuwe Multi Rowdy van ITT aan het testen. Al driftend een leuke stek afwerpend, knalt er toch een bak van een roofblei met een lengte van 84cm op. Prachtige dril van een oersterke vis was het gevolg, meer hierover op www.itt-international.com.


De walnoten zijn bijna rijp, een paar dagen zon en…


... de schillen zullen openbarsten zodat de walnoot eruit kan vallen.


Hallo Total Fishing, afgelopen weken een aantal mooie karpers weten te vangen op onze parkvijver….

 
...En een nieuw pr van ruim 24 pond. Groetjes, Kevin.


Geachte Total Fishing, wilde jullie toch even mee laten genieten van mijn bijzondere vangst, die ik ving in de Brabantse Biesbosch. Ik ving deze Koi-karper van maarliefst 20 pond op een boilie. Met vriendelijke groet, Bert Semmeling.


 Julien Deconne met een bak van een grazer. Groet, Rasmus Ovesen.


Romain Langrognet met een spiegelkarper van 21 kilo. Groet, Rasmus Ovesen.


Een prachtige set langs de waterkant. Groet, Piet Driessen.


Dochter Neeltje heeft haar eerste baarzen gevangen en vindt het leuk! Groeten van Wilfred van Nunen.


Fenna en Roos in hun nopjes met elk 6 baarzen!


Beste Total Fishing, vandaag met vrouw en kind het water op geweest en 22 baarzen gevangen op Mepps-streamers en een 44 cm op een Salmo Hornet Hot perch. Mijn 4e 40-er van dit kanaal. Groet, Rob - www.roven.nl


Dinsdagavond 2 augustus, nog even in de avond 2,5 uurtjes vissen. Vrij snel beet op de spinner. Een mooi Winde +/- 25cm! Kort daarna de volgende aanbeet, de vis die ik altijd al wilde vangen, een mooie baars, ook deze +/- 25cm. Daarna nog een winde, ook +/- 25cm. en voor mijn neus zie ik nog een megagrote winde achter mijn spinner aangaan, maar hij schrikt waarschijnlijk van mijn blik en draait zich snel weg! Voor mij een prachtige visavond! Groet, Ann uit Amersfoort!


Hallo Total Fishing, baars uit de Weser…

 
...Groet, Udo (Duitsland).


Erg veel bessen aan de bomen en struiken dit jaar. Volgens sommigen een voorteken van de natuur dat er een strenge winter op komst is.


Nog een laatse run van deze glasoog. Groet, Piet.


Beste TF, hier een leuke foto van een incidenteel vissende dochter van een zeer trotse vader. Groet, Hildo de Lange.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag de rivier op geweest. Na een aantal uren werpend en verticalend bezig te zijn geweest, besloten om te gaan slepen. Besloten om de kribeinden op de stroomnaad uit te vissen met dieplopende pluggen. Daar op de punt van de krib een aanbeet gehad, waarvan in eerste instantie de gedachte was dat de plug vastgelopen was. Echter toen ik mijn hengel optilde om de plug los te laten van de bodem, werd er zoveel dyneema van de spoel getrokken, dat de twijfel snel over was….

...Hij bleef beneden en liet me met een behoorlijk kromme hengel in mijn handen staan. Echter na 5 minuten kwam hij boven en het bleek een bak van een snoekbaars te zijn, die keurig voor in de bek gehaakt was. Snel onthaakt, een foto gemaakt en weer gereleased. Deze dag kon niet meer stuk, temeer omdat mijn vismaat een werkelijk puntgave snoek van rond de meter ving. Wat hebben we toch een mooie hobby. Hartelijke groeten van Andre van de Gevel.


Beste Total Fishing, afgelopen maand met het gezin weer even bij vrienden Meindert & Renata geweest op Camping Hedesunda. Inmiddels al heel wat keren geweest en de uitdaging was om daar toch eens een echte joekel uit de Dalälven te takelen. Gelukkig kon ik Meindert overhalen een ochtendje mee te gaan en zo zaten we in zijn Lundje op een prachtige, windstille ochtend al harkend met rubbertjes te genieten van de prachtige omgeving…

En het is gelukt: een blinkende, bonkige en puntgave Zweedse goudstaaf van 88 cm mocht met deze trotse vanger even op de foto. Een van de mooiste die ik ooit zag, mede door de vangstlocatie natuurlijk, want waar vang je nou zulke vissen terwijl er een zeearend langs vliegt en de bevers je in de gaten houden? Groeten, Gerben Mul.


Een heerlijke ochtend om de visdag te starten. Foto: Piet Driessen.


Hallo TF, samen met mijn nonkel wezen snoeken (wiens visgerief al een hele poos in de garage stond). De kleine snoeken vielen voor een red head dull chad. Groeten van Levin.


Ben nog even met mijn maat Robert de Vries wezen snoeken, hebben een drietal plekken gehad en uiteindelijk op het derde stekje vingen we toch nog 2 snoekjes. Het waren 2 kleintjes: 64 en 59 cm, maar wie het kleine niet eert is het grote niet weert. Met vriendelijke groet, Evert Kluitenberg.


Onze 4 weken vakantie zitten er helaas weer op. Bijna alle dagen gevist en meestal met de boot. Zelfs tijdens een dagje varen met het gezin nog even een hengeltje mee!


Vanmorgen even vissen met Edward in de Berkel, pakt hij een mooie snoek van 85cm. Groetjes, Ronny.


Na een dag noeste arbeid toch nog even in de boot gestapt. Niet zonder resultaat, 81 cm op de Fox Pro Shad. Groet, Danny Sin.


De eerste herfstkleuren komen tevoorschijn. Groet, Piet.


Hallo TF’ers, jerken op het Veluwemeer bleek voor ons toch het meest succesvol voor wat grotere snoek. Groet, HM.


Resultaat van de derde worp op een doordeweeks avondje dicht bij huis. Groeten van Wilfred van Nunen.



Hoi TF, een weekje visvakantie in eigen land heeft ons geen windeieren gelegd. Werpend met jerkbaits wisten we de hele week goed snoek te vangen. De bössel en de prototypes van de nieuwe Bössel XL steken er met kop en schouders bovenuit. Nieuwe stekken ontdekt, dikke kneiters gevangen en heel veel gezelligheid. Kortom: een topweek! Het hele verhaal is terug te lezen op www.predatorteam.nl. Groet van Klaas.
 
Deze week de nominaties voor de karper van Kevin en Bert, de snoek van Klaas en de snoekbaars van Gerben. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -