Actuele Vangstberichten tot dinsdag 6 november 2012


...tot dinsdag 6 november 2012

Redelijk stabiel weer voor de rest van deze week met af en toe een bui. Toch een mooie tijd van het jaar met de nog aanwezige herfstkleuren. De vangsten lopen uiteen met veel en mooie dikke baarzen, maar de snoekbaars is moeilijker aan de schubben te komen.


Het gevecht om de beste visplek.



Fantastisch!!!!

Mooiste week van het hele jaar geweest, visserij is gewoon super op zowel kust en boot gebied, verschrikkelijk veel vis overal.

Kustvisserij
Zoals gezegd overal eigenlijk goed, vooral wijting en schar zijn overal te vangen terwijl de zeebaars en de tong ook nog acte de presente geven dus wat moet ik meer zeggen, ga nu de vis er zit! Van Cadzand tot aan Den Helder.Overdag in de diepe stukken en in de avond op de ondiepe stranden, pak hem beet! In de diepe Europoortkanalen ook veel vis alleen wat kleiner.
Belangrijkste evenement van afgelopen week was het N.K Kust te Kijkduin, vooral de laatste twee dagen  waren er veel korpsen en losse deelnemers aan het voorvissen om toch maar zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de meest belangrijke wedstrijd van het jaar voor de wedstrijdvisser.


Mooie tong voor Jim Sonnenschein tijdens een proefvissessie te Kijkduin.

Tijdens de weken van voorvissen bleek dat de wintervis de laatste weken een prominentere rol ging innemen en vooral omdat de  wind constant uit dezelfde hoek waaide bleven de vangsten op peil, bot, wijting, enkele mooie grote tongen, meun en  gulletjes en natuurlijk zeebaars.
De vrijdag voor het N.K. waaide het flink en de stroming was enorm, zaterdag was gelukkig minder winderig en alleen  de regen maakte het  best wel onplezierig op sommige momenten.

Toch zou het een goed N.K. worden met mooie winnaars die vooral hun vis van ver haalden. Arjan Geelhoed van D.Z.V. de Eurovissers wist met 14 vissen Arjan Rijnberg van H.S.V de Edelkarper en Rob Punselie van D.Z.V de Eurovissers voor te blijven en werd zodoende Nederlands kampioen 2012.


Nummers 1t/m 3 N.K. Kust 2012, v.l.n.r.: Arjan Rijnberg, Arjan Geelhoed en Rob Punselie.

Bij de korpsen was het wisseling van de wacht voor H.S.V. Westkapelle . Waar verleden jaar het 1e korps Nederlands kampioen werd was het nu de beurt aan het 3e korps van Westkapelle om de vlag in top te hijsen, Thomas van Sluijs, Kees Gillisen, Marien Flipse, Joel Koppejan en Bas van Hese werden zaterdag Nederland Kampioen bij de korpsen.

Als tweede korps en dus ook verzekerd van een W.K. ticket voor korpsen te Grandola , Portugal  in 2013 is het 2e korps van D.Z.V de Eurovissers bestaande uit Arjan van Drunen, Jim Sonnenschein, Bert Heukels, Ronald van Os en Arthur van Tienen geeindigd. De 3e plek was  voor het 1e korps van H.S.V Zeevissen .com bestaande uit Leen Zwart, Arno Arkenstein, Stefan Engelen, Saskia Sijmons en Hennie Gebbink.


Mooie zeebaars voor Bert Heukels.

Zaterdag weer aan de bak bij de laatste wedstrijd van de Penn Korps Competitie, op het strand van Hoek van Holland wordt de 5e wedstrijd gehouden van 10:00 tot 14:00 vanf de Hoekse Watersport vereniging, het wordt een spannende strijd om de plekken 1 en 2. Kom gerust kijken naar dit wedstrijd geweld van de beste korpsen van Nederland.

Bootvisserij
Ook heel goed, Grevelingen redelijk maar Oosterschelde en Noordzee en Westerschelde een bezoek waard, dikke wijtingen en schar, soms nog mooie tongen en zeebaarzen erbij, kabeljauw ietsje minder.Noordzee prima, veel wintervis ook hier dus ik kan er weinig meer over vertellen, lekker gaan vissen en tot volgende week met wat meer gedetailleerde informatie !

Groet, Arthur

Afgelopen week doordeweeks behoorlijk veel meldingen van prima vangsten maar afgelopen weekend, op enkele uitzonderingen na natuurlijk, een heel stuk slechter en moest er vaak hard gevist worden voor wat aanbeten van de roofvissen.

Watertemperatuur gaat hard terug en is op veel plaatsen al tussen de 10 en 11 graden. Waterplanten ook al redelijk aan het afsterven maar is het water nog helder, dan kon dat nog wel eens een paar weken gaan duren.

Over het algemeen wederom deze week grote snoeken en grote baarzen bij de vangstmeldingen. Ook enkele grote snoekbaarzen maar meer kleinere vissen afgelopen week, wel enkele 90+ vissen als uitschieters.


Winnaar van ''Visfoto van het jaar" verkiezing rubriek baars: Marc Hoeben.

Snoeken opvallend dat er al veel zware vissen in een topconditie bij zitten en dat is ruim een maand vroeger dan afgelopen jaar. Verder horen we van duikers op grote plassen dat het aanbod van jongbroed nog nooit zo hoog is geweest. Zie filmpje:


Veel jongbroed.

Ook de laatste tijd meer meldingen van 50+ baarzen en natuurlijk op licht materiaal een prachtsport. Winde, roofblei en meerval weinig meldingen afgelopen week.


Concentratie voor Hans en Ben.

Opvallend dat veel roofvissers nu met doodaas vissen of een dood visje er gewoon bij hebben liggen onder het verticalen of werpen, en dit levert nog vaak mooie vissen op, dus neem gewoon eens wat doodaas mee en leg dit er eens bij. Vaak succes verzekerd in deze periode. Ook diverse grote snoeken op dit moment met kunstaas groter dan 20 cm, dus ook het proberen waard.


Terug naar zijn moeder.

Wat gaat het weer doen? Het blijft wat wisselvallig maar zeker de moeite om er in deze periode op uit te gaan, dus gewoon lekker doen. 

Veel succes natuurlijk op onze roofvissen. Groet,
Piet

Het is gedaan

Inderdaad, het is gedaan met de barbeelvangsten dit jaar. Alleen diegene die de plekken weten momenteel op de diverse rivieren kunnen er nog steeds vangen.

De ene dag meer dan de andere, het blijft ook vissen en niet vangen... Waterstanden stijgen, temperaturen dalen, nu komt het echt op water- en stekkennis aan. En dat gaat soms om enkele meters om precies op de juiste diepte je aas aan te kunnen bieden.

Op de Waal en IJssel was het deze week erg stil. Doordeweeks is het haast niet meer te doen, het is ook al rond half 6 donker. De barbelen hebben zich teruggetrokken en alleen met veel geluk kun je er hier en daar wel eentje vangen kort bij de kribben. Voor de IJssel ligt dat een beetje anders. Daar zijn de barbelen nog wel bereikbaar en is een verrassende vangst het hele jaar door mogelijk. Dat zelfde geldt voor de Roer en de Grensmaas. Ook daar zijn ze nu nog te vangen mits je de goede stekken weet.


Even geen barbeel in het netje.

Het is echt niet zo dat je even naar die wateren rijdt en even een paar barbelen gaat vangen. Het leest hier soms wel alsof het heel gemakkelijk is, maar geloof me maar, er gaat een hele voorbereiding aan vooraf. Het hele jaar door de wateren afstruinen op zoek naar geschikte stekken. Zodoende kom je vanzelf op plekken waar het veel dieper is.

Dat zijn meteen potentiële winterstekken. De afgelopen maanden heb ik steeds elke week de actuele vangsten bijgehouden. Dat is vanaf nu echt niet meer nodig. Deze maanden die we nu krijgen tot zeker eind februari, heeft het helemaal geen zin om steeds te updaten. Er zal nagenoeg niets gevangen worden op de grote rivieren.


Ze gaan stil liggen.

De echte barbeelliefhebbers weten hun winterstekken wel en kunnen er zodoende op uit trekken. Ook diegene die vlak bij een barbeelrivier wonen weten precies waar ze moeten zijn. Die kennen de rivier door en door. Zonder stekkennis hoef je deze koude maanden niet van huis te gaan om barbeel te verwachten. Begin maart zijn de eerste vangsten weer te verwachten en dan zal ik ook hier weer actueel melden. 
 
Groeten en tot volgende week,
Frans Vogels.


Hallo Vissers! Het valt qua weersomstandigheden niet mee om op dit moment een redelijke visbare dag in te plannen, maar gelukkig is het toch weer gelukt. Hoewel het nu hard waait uit zuidelijke richting, is alles nog beter dan wind vanuit de noordkant. "Komt de wind uit de noord wordt de visvangst verstoord," aldus Luc Paulusma (familie van?).

Waar het precies aan ligt weet ik niet helemaal, maar de harde koude stroming en het zand dat langs onze kusten wordt opgewoeld zal hier zeker debet aan zijn. Op mijn visdag vorige week werd er door alle vissers die in mijn buurt zaten goed gevangen. Voornamelijk schar waarvan het overgrote deel goed aan de maat was (25-30 cm) om mee te nemen voor de pan...


...De voorgeknoopte stalen onderlijntjes van Midnight Moon met haakmaat 4 en 6 deden het ‘t best. Soms moet je het vissen niet zo  moeilijk maken, ook al heb ik daar zelf ook wel eens de neiging toe. Maar back to basic wil vaak helpen. Zolang de haken maar scherp zijn en de zijlijnen niet beschadigt. Regelmatig checken dus, zeker als je veel missers bemerkt of vis die eraf valt...


...Het is nog steeds genieten op de pier met die sterk bewegende toppen. Af en toe wordt de schar onderbroken door een enkele wijting of gul, maar die zijn nog veruit in de minderheid. Maar in het verleden stond ik na een storm uit zee in deze periode meteen te trappelen om weer te gaan en was het opeens los met de gul en wijting. Dus wie weet. Vissen blijft altijd spannend voor mij, hoe vaak ik het kunstje ook gedaan heb. In je hoofd vang je vaak andere vissen dan uitkomt op je visdag, maar dat houdt het levendig!

Goede vangst en veel plezier en weer knallen als de wind gaat liggen! "Als de wind gaat liggen vang je gullen als biggen." Even weggedroomd! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Balanceren op de beste stek. Foto: Piet Driessen.


Mooie vis uit het Zaanse land, gevangen aan een paar maden... Groet, Klaas.


Henk-Jan wist nog een dikke winde te foppen.


Roofblei van 76cm gevangen door Jan Lankhorst, maar onthaakt door Wim Esteie, die staat er ook mee op de foto. Ik zelf heb de foto gemaakt, in de boot van Dirk Dijkman. Een topdag 31 oktober.


Sinds een paar weken na plusminus 15 jaar, mijn geweldige hobby sportvissen weer opgepakt. Heb na het vangen van deze geweldig mooie roofblei, overigens de eerste die ik ooit heb gevangen, snel een paar mooie plaatjes geschoten en weer snel in zijn element teruggezet. De lengte van de roofblei bedraagt maarliefst 80 cm en is vorige week vanaf de kant gevangen aan de Maas met een grote spinner van DAM.
 
Ik zou het heel leuk vinden om met deze foto bij de vangstmeldingen te komen staan, om zo mijn oude vismaatjes weer te motiveren om hun mooiste oude hobby weer op te pakken! Bij voorbaat dank, Joan Steenbergen.


De ochtendzon neemt sterk in kracht af.


Deze kapitale baars mag poseren in de handen van Bart.


Broerlief met een dikke 40-plusser. Groet, Leon van der Veen.


Mooie gehavende baars van 40cm! Groet, F. Smeding.


Hier is het maar guur weer! Hier nog een paar foto's van in de week: een 50 en een 42 cm baars. Groet, Marc.


Mads met een 47,5cm baars.


Afgelopen week vele dikke baarzen gevangen...


...Vooral werpend met shads...


...en met de fireball. Groeten...


...Roy ter Avest.


Hallo TF, de laatste dagen van  de week was het krabben voor een visje. De 50 cm baars viel voor een traag geviste jerkbait. Groeten, Bart en Frank Mylle.


Beste Total Fishing, bij deze wat plaatjes van enkele vangsten van het grote water van afgelopen week. Groeten, Pieter-Bas Broeckx.


De laatse zaden worden verspreid.


Mooie donkere verticaalsnoekbaarzen voor Anne.


Hallo TF, de laatste dagen van  de week was het krabben voor een visje, zowel de snoekbaarzen als de snoeken werkten niet echt mee. Af en toe was er een bijtmoment toen deze snoekbaars een traag geviste spoontail van @rtbaits pakte. Groeten, Bart en Frank Mylle.


Beste Total Fishing, bij deze wat plaatjes van enkele vangsten van het grote water van afgelopen week. Groeten, Pieter-Bas Broeckx.


Mooie riviersnoekbaars die de wobshad flink te grazen had genomen! Groeten van Wilfred van Nunen.


Zaterdagnacht 3:00 uur. Het bezoek is net weg. Twijfel om morgen te gaan aangezien de wekker dan om 6:15 uur af zal gaan en ik om 13:30 uur ook weer van het water af zal moeten i.v.m. een afspraak op zondagmiddag. Maar ja, instappen bij Kneiterjunkie Gerben Mul en (op dat moment nog) NKS kampioen Robbert Poeldijk laat je ook niet aan je neus voorbij gaan.

Dus gewoon wekker zetten, gaan en rusten moet maar wachten! We hadden heerlijk weer met een klein rimpeltje in het oppervlak en een koud zonnetje. Relaxed maar secuur visten we krib voor krib af en hier en daar pakten we vissen tijdens het geouwehoer. We hadden al niets te klagen, maar toen ik op het einde van de ochtend een knatsharde beet kreeg in een krib waar het wel heel mooi welfde en draaide, was het helemaal feest!

Voelde direct dat het een mooie vis was en aanvankelijk kwam ze vrij snel omhoog om, na een eerste indrukwekkende glimp, weer vol de diepte in te gaan en nog even te laten zien dat je haar niet zo makkelijk je net in krijgt. Toch had Robbert maar één poging nodig om deze parel veilig te stellen.

Schitterende, hoge rivierbak die even trots mocht poseren. Met een kanonschot ging ze weer naar beneden en kreten als ‘je neemt ze mee hè’ of ‘gouden pik’ waren onvermijdelijk... Wat kribben en vissen verder was het voor mij tijd om te gaan. Met schaamrood op de kaken draaide ik de dijk op, toen ik nog net droog de auto in kon stappen en m’n maten zeiknat zag regenen....! Heren, bedankt voor de oergezellige en leerzame ochtend. Groet, Jesse Hebing.


De start van een heerlijke najaarsvisdag.


Snoek van 93cm gevangen door Jan Lankhorst, maar onthaakt door Wim Esteie, die staat er ook mee op de foto. Ik zelf heb de foto gemaakt, in de boot van Dirk Dijkman. Een topdag 31 oktober.


Een dikke dame van 81 cm! Groet, Lennert de Ruytter.


Wat een taaie dag was het afgelopen zondag. In de ochtend na één minuut al een aanbeet van een dikke vis, maar deze ging los. Vijf minuten daarna was het wel goed raak en wist ik deze 98 cm dikke snoek te vangen op een Rozemeijer Tyson. Rest van de dag niets meer, alleen regen, heel veel regen!! Groet, Rob - Roven.nl


Hallo TF, deze week een paar keer de polder in geweest.


...In het begin van de week was de vis goed los, in het weekend was het hard werken. Groet, Frank Mylle.


Hoi TF, nog eentje van het grote water vorige week, dewelke vol op de slider klapte! Harde aanbeet, gevolgd door een stevig partijtje knokken... Snoekgroet, Nico.


Deze vis heb ik afgelopen maandag gevangen aan een grote 20 cm shad. Mooie sterke vis die tijdens de dril 3 keer opsprong. Foto gemaakt tijdens het drillen; hengel in de ene hand, camera in de andere. Jammer dat de foto niet scherp is, maar toch alsnog mooi. Groeten, Dennis Metaal.


Je moet natuurlijk wel af en toe achterom kijken...


...maar ze zijn lekker los, (self-made) EP-streamer-Perch, (Groeten aan Edwin:)), Vincent, Lelystad.


Beste TF, ik heb op 30 okt. 2012 mijn eerste metersnoek gevangen. Hij trok zo hard dat ik dacht dat ik vast zat. Hij was 1 meter en 2 cm. Groeten, Ricardo van Oudenhoven.


Beste Total Fishing, bij deze wat plaatjes van enkele vangsten van het grote water van afgelopen week. Groeten, Pieter-Bas Broeckx.


Doodaas levert vaak grote snoek op maar kan ook heel saai zijn (wij zijn niet voor niets geen karpervissers). Afgelopen zondag was het weer eens taai en saai; slechts 3 keer gingen mijn optonic’s af. 2 Grote vissen waren blijkbaar niet goed gehaakt en loste halverwege, één dikke vis met een geblokte hoge rug bleef aan een velletje hangen en was in het net al onthaakt. De snoeken worden blijkbaar al voorzichtiger, dit zien wij normaal pas laat in de winter zien. Groet, Klaas Hoogduin.


Een moddervette vis die op anderhalve meter water lag, vergreep zich vol overgave aan een ratlin whopper die ik in een baarskleur met fluo achterkant gespoten had. Groeten, Rob Kraaijeveld.


Mads ving deze dikke dame aan de 3D Real eel.


Daniel van der Kraan met 110cm op de Herring shad.


Taai snoekweekend maar toch nog een mooie ertussendoor. Groet, Leon.


Na een hele dag te jerken geen beet of volger gekregen, maar toen de laatste minuut gebeurde het. Verandering van spijs doet eten, ook bij de snoek. Een ripple shad van Berkley en huppeke, tik tok, den haak zat in hare kop.... bingo, hangen... zie het resultaat. Groet, Jefke Distra.


En nog een dikke dame voor Daniel van der Kraan.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag een schitterende herfstdag met een flink koude start, maar rond elf uur het zweet op de rug na de vangst van deze wel heel mooie snoekedame van 120 cm...


...welke na een fotootje met een dikke big smile snel is teruggezet. Hartelijke groet, Jan Gerrit Hof.

Deze week de nominaties voor de winde van Henk-Jan, de snoekbaars van Jesse en de snoeken van Jan-Gerrit en Jefke. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -