image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 6 juni 2017

Actuele vangstberichten tot dinsdag 6 juni 2017 

Van tropisch naar herfstig, het kan in Nederland allemaal binnen een paar dagen. Voor de visserij is het wat lastiger, maar de vis vindt het allemaal prima.


Rustig op de tak deze koekoek. (Piet Driessen) 

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Er zit veel vis bij de pier. Ook veel soorten die tijdens de avondwedstrijd van 2 juni van de IJZZV gevangen werden. Tijdens de avondwedstrijd zijn er zo tien soorten gevangen. Zowel aan de binnenkant als buitenzijde.

Maar ook op anderen dagen zie je van alles vangen.


Gul.


Makreel.


Knorhaan.

Slijmvis.


Wijting en schar.

Veel finten en makreeltjes op verenpaternosters, maar ook op de lepel aan een spinhengel.


Fint.


Zeebaars voor Jeroen.

De makreel en de fint zijn zo aan het jagen dat de bliek de kant op komt.


Bliek op de kant.

Hier tussen zitten ook zeebaarsjes die zich aan de bliek tegoed doen.


Zeebaarsje op verse bliek.

Op de shad komt er zelfs de gul binnen als je voor een zeebaarsje komt.


Gul op shad.

Ook is er een mooie zeeforel gevangen door Ernst Mulder tijdens het spinnen met kunst aas.


Zeeforel Ernst Mulder.

Verder heb nog wat gefilmd van jagende vissen en vissers die wat vangen.


Er wordt gejaagd...


...en nog meer gejaagd.


Jeroen met zeebaars.


Paul vangt een flinke fint.

Groetjes,
Hans Hendriks 

 

Overige vangstmeldingen 

Zout 


Zeebaars gevangen door Rene. Minimaal 4 kilo. Op Eerste Pinksterdag. Hoek van Holland, Waterweg.


Zoet 


Ook in het nieuwe roofvisseizoen welkome vissen: kanjers van windes. FGJ


Je kunt het nieuwe seizoen slechter starten toch! FGJ


Schitterende baarzen in de zon. FGJ


Hoi Total Fishing, deze wilde ik u niet onthouden een meter lange snoekbaars uit Belgische water, natuurlijk op de Svartzonker McWalley. Een topper voor Pelagic maar ook voor de bodemviserij. Niet kapot te krijgen, in duo in een doosje. Groetjes Jozef.


Hallo Total Fishing, nieuw PR snoekbaars tijdens trollen op snoek. Gevangen op een shad van 24 centimeter, 's middags 4 juni. Hij/zij was 83 centimeter lang. Groeten, Marten de Gunst.


Beste redactie, onder tropische omstandigheden heb ik deze snoekbaars met een shad van de bodem geplukt. Pfff, van mij mag er een flinke hoosbui gaan vallen! Groeten van Lodewijk Krapels.


Een schitterende dubbelsag met forse snoekbaars. FGJ


Beroepsvaart heeft altijd voorrang op pleziervaart. (Piet Driessen)


Beste Total Fishing, afgelopen week ben ik voor het eerst weer op het zoete water achter de rovers aan geweest. Door vermoedelijk de hoge watertemperatuur was de vis vrij passief. Toch weer twee baarzeb en een snoekbaars weten te vangen. Zowel vanaf de kant als met de kajak. Veel plezier met kijken! Vriendelijke groet, Gijs Schalij.

Deze plug wilden ze vandaag allemaal wel. FGJ


Een goede start van het nieuwe seizoen. FGJ


Een laatste vluchtpoging. (Piet Driessen)


Het nieuwe seizoen direct drie soorten binnen halen, dan kun je wel lachen. FGJ

Beste redactie, ik ben afgelopen week weer twee keer op pad geweest en mocht er in totaal weer drie snoeken bijschrijven. Ik moet zeggen dat het seizoen bij mij erg taai begint. Of dit nou door het warme weer komt of dat de snoek al vroeg heeft gepaaid dit jaar en zich dus al voor het nieuwe seizoen op krachten heeft gevreten durf ik niet te zeggen. Het kan natuurlijk ook zijn dat ik gewoon telkens achter het net vis...Op 31-5 mocht 1 snoek vangen van 88 centimeter op een handgebouwde jerkbait van Sybe Mellema, genaamd de Sybster...

Op 1e Pinksterdag heb ik na heel wat wisselingen met mijn kunstaas de vanger van de dag gevonden in de soft 4play. De eerste snoek was 73 centimeter..

...en nummer twee was 57 centimeter lang.

Jammer genoeg had de laatste snoek de Soft4Play doormidden gebeten en had ik op dat moment geen reserve bij me, dus weer verder gegaan met ander kunstaas. Helaas bleef het daarna doodstil, maar ik mag niet klagen want ik had natuurlijk ook met een blank naar huis kunnen gaan. Beide volledige verslagen kan je natuurlijk teruglezen in mijn blog. Met vriendelijke groet, Jean-Pierre Duijst.

De winnaar van de 'Vis van de Week' is geworden: Marten de Gunst. Gefelicteerd!

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de “Vis van de Week” en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK