Actuele Vangstberichten tot dinsdag 6 juli 2010


... tot dinsdag 6 juli 2010

Na een paar milde dagen wordt het wederom een week met tropische temperaturen. Er worden nog wel mooie vangsten geboekt, maar dan vaak zeer vroeg in de ochtend of laat in de avond. Ook voor de zeevissers is het op het ogenblik moeilijk om aan de vis te komen. Zo laat de tong zich nog steeds niet echt zien en ook de zeebaars is (nog) niet volop aanwezig.


Iedereen zoekt verkoeling op met dit zomerse weer. 

Zout - door Arthur van Tienen.

Kant- en Kustvisserij

Zeebaars is de te vangen vis, vergeet de rest want die is er niet of nauwelijks. De beste tijd voor de tong zou dit normaliter moeten zijn, maar het is slecht, bijzonder slecht geweest afgelopen week met de tong. Zeeland is ontdaan van haar aantrekkelijkste zomervis, de tong.

Ik vermoed niet dat dit zich snel herstelt, waar zijn de avonden van 20 tongen van over de 40 cm? Niks, nakkes nada. Een enkele tong wordt er gevangen op de geeikte stekken. Rest de visserij tussen Vlissingen en Westkapelle waar ‘s nachts nog wat schar en wijting wordt gevangen. Nee, richt je op de zeebaars.

Europoort gebied is de fint lekker aanwezig, Waterweg is de beste stek, harder gaat ook al steeds beter. Afgelopen zaterdagavond een competitiewedstrijd van de Eurovissers gehad in het Hartelkanaal, zeg maar het verlengde van de Dintelhaven naar het oosten tussen de windmolens. Veel bot, de winnaar had er 28, en ook hier weer slechts 1 paling terwijl je er een paar jaar geleden er makkelijk 4 tot 6 per avond ving.

Zeebaarsvisserij in het Europoortgebied goed, de baarzen worden dikker en groter, steurgarnaal nu favoriet. Voor degene die op vakantie gaan, fijne vakantie en vergeet je hengel niet mee te nemen!

Bootvisserij

Oosterschelde wordt langzamerhand groener en vooral in de “zak” van de Oosterschelde wordt het bootvissen langzamerhand en drama, maar ja, er zijn altijd weer stekken waar je enigszins “schoon” kunt vissen en dus een vis kunt vangen. Op de Oosterschelde is het vooral wat schol, schar en bot, paling af en toe en de tong laat zich niet echt zien. Zeebaars is er, maar zoals gewoonlijk worden de goede stekken niet prijsgegeven, dus zelf uitzoeken maar.


Hallo redactie, vanwege het warme weer wat het beste vertoeven op of rond het water en niet zonder resultaat. Groet, Etienne.

Grevelingen een beetje stil. De haring is op zijn hoogtepunt geweest en de wijting is alleen nog maar in de avond te vangen maar is er dus nog wel. Geankerde visserij nog steeds goed. Bij de Meerkerk worden alweer regelmatig gladde haaitjes gevangen tot een meter lengte, de schar is er ook nog tezamen met wat bot, schol en poon.

De makreelvisserij is wisselend. Ik hoor opmerkingen over boten en schippers die niet altijd rechtvaardig zijn, natuurlijk is de makreelvisserij in de zomer een uitstekende bron van inkomsten voor de schippers, maar ze doen echt hun best om een makreel te kunnen vangen.

Er is natuurlijk ook kaf onder het koren en iedereen weet de namen van de rederijen die hun best doen en degenen die minder hun best doen, en wanneer je een dag treft dat de scholen uitgewaaierd zijn en het echt zoeken is, dan is zo’n dag natuurlijk waardeloos, maar is al gauw goed wanneer je in het laatste uur een dikke school makreel treft. Ga uit van de goede bedoelingen van de schippers in ieder geval.

Wrakvissen prima, mooie gullen en zeebaarzen, al wat zeekarpers en dorades en ver weg de pollakken.

Tot volgende week, Arthur



Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Veel vissers zijn afgelopen week thuis gebleven door het warme weer, of hebben met het gezin wel het water opgezocht maar dan om wat verkoeling te krijgen door de tropische weersomstandigheden. Is er nog wel gevist? Ja hoor, er zijn altijd vissers die er nog even opuit trekken.
 
Snoek - Opvallend veel roofvissers die gericht op snoek vissen, maar dit afgelopen week niet gedaan hebben en wat meer op baars en snoekbaars hebben gevist. De reden is dat de echte snoekvissers weten dat als de watertemperatuur boven de 24 graden uit komt (op diverse plaatsen al 25 graden) het niet goed is voor de gezondheid van de snoek en daarom ook thuis bleven, dus van onze kant geen snoekvangstberichten en wat foto’s van voorgaande weken.


Pas nu vooral op met de snoek die heel kwetsbaar is met dit weer.

Snoekbaars - Hier waren de vangsten ook niet altijd om over naar huis te schrijven, maar opvallend was dat de vangsten nu wel wat meer over de dag verdeeld waren. Dan weer in de vroege morgen en dan in de brandende zon of laat tegen de avond. Slepend ook nog redelijk wat meldingen en dan vooral met kleine langwerpige pluggen tot een centimeter of 12. Verder natuurlijk verticalen en diagonalen de meeste vissen. Op 6 tot 8 meter veel meldingen. Groen, bruin en geel de meest vangende kleuren.
 
Baars -
Hij voelt zich vaak goed thuis in wat warmer water en dat is dan vaak het tegenovergestelde van de snoek. Dus is hij ook duidelijk weer wat actiever en dat blijkt ook uit de meldingen van de baarzen van vaak meldingen met dubbele cijfers, en dan word het natuurlijk weer een mooie sport om er op te vissen. Spinners en vooral ook kleine plugjes heel goed, en dan vooral de kleine bolle plugjes tot een centimeter of 5. Geel, rood en groen heel goed. Ook een ding om te onthouden dat de vaak snel geviste stukjes kunstaas het beste scoorde.
 
Roofblei en Meerval - Diverse meldingen maar vaak onder het snoekbaarzen of baarzen, maar natuurlijk geen straf om deze rovers dan te vangen. Opvallend dat de winde nog niet veel wordt gevangen, maar er is al jaren duidelijk dat deze vis vaak hoog staat op het menu van de aalscholver.
 
Het warme weer komt weer helemaal terug dus ga gewoon lekker een keer aan het water liggen, en pas nu vooral op met de snoek die heel kwetsbaar is met dit weer. Verder snel een foto en weer voorzichtig terug in zijn element. Zonnebrandolie weer mee en genoeg water drinken en dan zien we volgende week weer hoe het is gegaan met dit weer wat we op dit moment hebben.

Met roofvisgroet, Piet.



Barbeel - door Frans Vogels

De tropische dagen van afgelopen week brachten over het algemeen weinig barbeel aan het wateroppervlak. De IJssel bleef qua vangsten ver achter in vergelijking met de Waal. De watertemperatuur steeg tot over de 24°C en dat was te veel van het goede.


De watertemperatuur was te veel van het goede afgelopen week.

Ook al is de temperatuur aan de bodem een stuk lager, het was toch van grote invloed. Zelfs voor de visser zelf was het op sommige momenten van de dag geen doen om aan de waterkant te zitten. Zelfs aan de Waal was het dagen windstil. Vissen met pellets was dan vaak de enige oplossing.


Vissen met pellets was vaak de enige oplossing.

Zelfs de late avonduren, die normaliter goed bij het barbelen, lieten het nu afweten. Diegene die vroeg op stap gingen konden nog redelijke vangsten boeken. Met als uitschieter Simon Versteeg die er zondagmorgen maar liefst 14 wist te vangen.Voor komende week worden weer tropische temperaturen voorspeld. Wat daarvan de invloed zal zijn…het blijft vissen.


Met een van uitschieter van Simon Versteeg.

Succes, Frans.

 
Overige vangstmeldingen:


Het duurt dit jaar echt uitzonderlijk lang voordat de echt grote scholen zeebaars zich onder de kust melden. De vangsten op de ver gelegen wrakken trekken langzaam maar zeker aan en aan de hand van de vangstberichten kun je opmaken dat de zeebaars momenteel in grote scholen richting het zuiden trekt!......


......Toch vangen we zo nu en dan best wel een leuke vis. Steve Verhoef uit Andijk wilde een dagje mee om de techniek van de zeebaarsvisserij aan te leren. Na enige uitleg resulteerde zijn eerste worp al in een prachtige 60+ baars, terwijl hij ook met zijn 2e worp al een prachtige vis wist te scoren…....


......Beste kunstaasje momenteel is weer the good old “gebonden jigkop/twister-combi” (Gator). Stekelze, Joop.


Hallo Vissers, de tongvangsten zijn zeker nog niet stabiel te noemen. In het donker valt het soms in tegenstelling wat hoort te gebeuren, volledig stil. Maar in het licht vaak wel een paar leuke tongen, al heb je er avonden bij dat je er steeds twee tegelijk vangt van een mini-formaat en die gaan natuurlijk weer retour. Visgroet van lucky luc Mom.


Hallo Vissers, terwijl ik rustig af en toe een tongetje pak, presteert vismaat Karel het toch iedere keer weer om er een paar dikke palingen uit te tikken. Deze paling van 74 cm gaf een prachtige aanbeet zodat Karel nog net zijn hengel kon pakken voordat hij hem met steun en al omtrok.

Natuurlijk nemen we allebei geen paling mee en zetten we ze weer terug met de hoop dat ze de paaigronden zullen bereiken. Je kunt er vanuit gaan dat alle palingen boven de 50 - garantie tot de deur natuurlijk - de paaigronden bereiken, maar je moet ergens beginnen.

En “ergens” beginnen begint niet met naar anderen te wijzen, maar zelf actie te ondernemen. Klasse Karel, want ik heb je er nu al een stuk of 10 zien terugzetten!! Visgroeten van Lucky luc Mom.


Hallo beste TF, afgelopen vrijdagmiddag toen Nederland met 2-1 van Brazilië won en met de extreem hogere tropische temperaturen van ongeveer 31 graden, wist ik deze paling met de feeder te vangen met 2 maden en een caster. Dit exemplaar was 43 cm. lang, dus dat was mijn grootste score die middag. Groeten, Hans Vonk.


Ook de zanglijsterjongen hebben het warm.


Tijdens het vissen op het Kanaal van Gent naar Terneuzen zag ik deze kleine rakker voorbijzwemmen. Ik dacht eerst dat het een grassprietje was maar toen zag ik dat het een visje was (wat voor één weet ik niet).....


......Ik pakte m’n schepnet en had ‘m zo te pakken. Een mooie vis, maar wel klein. Groeten, Pim Goosens.


Hallo Total Fishing, ben van het weekend wezen vissen met mijn zoon Joël. We vingen mooie voorns en brasems. Groeten, Teun Pasterkamp.


Een zomeravondje op zeelt met een aantal mooie vangsten. Aas van de avond was maïs! Gr. Tycho.


Chris ving tussen het baarzen door nog dit meervalletje.


Op Illex Squirrel… Groet, Vic.


Barbeel gevangen vanuit de belly boat op de Dull Shad van Spro,....


....Catch & Release…


Hoi TF, afgelopen weekend teruggeweest met Bertus op mijn favoriete thuiswater. De laatste keer hebben we daar enorm veel roofblei zien jagen… Dat de roofblei een ontzettend moeilijke vis kan zijn hebben we ondervonden toen ze ons kunstaas totaal leken te negeren…...


.....Veel grote vissen zien jagen rond de boot en niets leek te werken. Maar uiteindelijk kon het nieuwe I.T.T. swimbaitje deze prachtige roofblei verleiden tot een aanbeet. Natuurlijk ook dit roofblei-avontuur weer terug te vinden op
http://www.snoeken.net/. Groet, Pieter Nederlof.


Zag van de week plots een stel eksters aan de haal met muizen. Bizar gezicht! Groet, Jelle.


Zaterdagavond een aantal uurtjes op de karpervijver van Forellenvijver ‘De Kool’ gevist en veel gevangen. Regelmatig was het elastiek bijna net zo lang als de hengel zelf. Met een kort hengeltje van 5 meter kun je lekker snel vissen. Ook mijn dochter Lianne heeft nog even gevist en had al snel een stuk of 15 karpertjes gevangen van redelijk formaat.

Met maden vingen we kleintjes en met 1 maïskorreltje de grotere vissen. Best leuk om zo af en toe eens te doen, want op de beken en rivieren in de Achterhoek is het nu niet makkelijk om met regelmaat wat vis te vangen. Groetjes, Eddy en Lianne te Mebel.


Even snel oppervlaktevissen. In 2 uur tijd twee knoertsterke schubs op zeer helder water. De 11 voet, 1,75 Lb, controller penhengel van Fox, met 25/100 nylon, had het er zwaar mee…...


......Leuke dril van vissen met een sterk uithoudingsvermogen. Echte beukers. Gr. Marc Stoelinga.


ProLogic consultant Bastian Reetz had veel succes met DDbait’s Blacksquid & Biored boilies…...


.....Bastian heeft een paar massieve vissen gevangen op zijn thuiswater. De twee zwaarste toonden 17,5 and 19 kilo op de schaal.


Het worden weer warme zomeravonden deze week. Een beetje bewolking en wat wind maken het hopelijk wat aangenamer.


Hallo TF, afgelopen zaterdag nog even gaan vissen, was overal geweest, en uitgerekend 5 km van huis lag deze poldersnoek van 97cm., gevangen op een belly dog. Eerst volgde hij de plug tot de kant en bij de tweede worp was het direct raak, met een paar mooie sprongen uit het water. En dankzij een paar kanoërs is dit mooie plaatje gemaakt. Met vriendelijke groet, Raymon Louvet.


Zaterdagavond teruggekomen van een week vissen in het altijd prachtige Zweden. Schitterend weer, veel elanden en ander wild gezien, maar vooral goed gevangen op een aantal nieuwe meren. Deze close-up van de eerste 120-er van de vakantie was zo mooi dat ik deze toch even wou delen. Het verslag zal weer te lezen zijn op
www.metersnoeken.nl. Gr. Sean.


Van de week ‘s avonds maar even op pad geweest, overdag veel te warm…..


De kantjes weer lopen uitgooien met mijn bj repaint (derkbait). Deze mooie, stevige snoek maakte de avond goed. Vang ze, Sander.


Alles, maar dan ook echt alles is oranje!


Hallo Total Fishing-lezers. De vakantie is begonnen en de eerste snoekbaarzen hebben zich aangemeld. Vol over shad heen. Groet, Niels en Qintino.


Hallo redactie, vanwege het warme weer was het beste vertoeven op of rond het water en niet zonder resultaat. Groet, Etienne.


Beste TF, vandaag op pad geweest met mijn vriend naar één van de randmeren. Twee mooie snoeken voor mijn vriendje, maar een heus nieuw pr snoekbaars voor mij. van 89cm naar 94cm, wat een heerlijk gevoel! Gr. Ilona.


Afgelopen week een dagje op de grote rivier gevist. ‘s Morgens vroeg regelmatig mooie harde aanbeten, vooral werpend/diagonalend enkele mooie vissen gevangen. Henk wist ze weer met zijn vertrouwde St. Croix stokje te temmen….


..... Zelf viste ik met de HS Signature Troller van 2.20 m. Zoals de naam al doet vermoeden is het een heerlijke hengel om te slepen, maar ook werpend met shads is het een magnifiek stokje waarop je alles voelt. Deze zander wist ‘m tot in het handvat te krommen. Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste redactie, vandaag de rivier op geweest, de snoekbaarzen hadden nog geen last van de warmte!.....


.....Ze waren weer beresterk met een paar mooie vissen erbij. Gr. Chris en Peter.


Hallo, zaterdag 3 juli om 5 uur  gestart op het IJ. Na een kwartier vissen deze snoekbaars van 87 cm, aan een roze shad, die kleur werkt altijd in Amsterdam. Het was om 5 uur nog behoorlijk aan het bliksemen en flink aan het regenen, het was nog niet echt licht en de vis zat nog vrij ondiep bij het ochtendgloren. Op 4 meter water pakte hij mijn shad, die we erg rustig bewogen. Voor de rest van de dag was het niet veel meer toen het echt licht en warm werd. Met vriendelijke groet, Jaap Tol.


Samen met Maurits Kuijs van Fishing Direct de Waal op geweest. Het doel deze keer was om de door Maurits ontwikkelde FD Fat shad eens goed aan de tand te voelen…..


..... Tijdens de testfase waren er al diverse grote vissen aan gevangen waaronder een aantal 70-ers en 80-ers…...


......Zo ook afgelopen zondag. Het was een geweldige visdag met zeer harde aanbeten (kenmerk Fat shad) met als klap op de vuurpijl een nieuw pr voor mij, 101 cm. pure  kracht. Wat kan zo’n vis een gevecht leveren op de volle stroming. Al met al een zeer geslaagde test en shad. Groeten, Arno Hartgers.

Deze week de nominaties voor de voorn van Joël, de roofblei van Pieter, de snoekbaars van Arno en de snoek van Sander. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -