image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 6 februari

Actuele vangstberichten tot dinsdag 6 februari 2018  

De winter is eindelijk (voor even?) door de nul gegaan en het is in bijna heel Europa lekker koud.

Hoort erbij, moet even gebeuren, is goed voor de natuur. En, mits goed ingepakt, is er prima te vissen én vangen. 


Toch nog even winter. (Piet Driessen)  

Vangst IJmuiden  

Door Hans Hendriks

Nog altijd veel schar en mooie dikke er bij. De eene dag is de andere niet, maar op schar vissen gaat op dit moment alle dagen.

Ze liggen in grote getale onder de kust. Vanaf de pier in en voor de bocht aan de zuidkant zijn ze goed te vangen.

Korte lijntjes met of zonder afhouders zijn het beste zo lang de stroming er in zit. En als ze dan azen laten ze een zeepier niet liggen.

Wat ik vaak zelf doe tijdens het vissen met drie haken ik de middelste beazen met een stripje schar uit de witte onderkant.

Dit alleen door het uit eind, dan zuigt de schar dit zo naar binnen.

Verder word er gul gevangen, maar daar zit geen regelmaat in. Voor één tij dat het goed gaat, krijg je twee tijen waardeloos.

Die gevangen zijn waren mooie exemplaren tot in de 50 cm. Helaas geen foto.


Zeer laag water.

Als je gaat op schar, kijk of je met afgaand water kan gaan vissen.

Groetjes,
Hans Hendriks

Overige vangsten  

IMG_0685
IMG_0683


Hallo, ik ben lekker twee daagjes wezen vissen hier in Spanje bij Almunecar playa (Granada). De 2 dagen super mooi weer en mooi helder water... 


...Drie hengels uitgegooid met afwisselend zagers en garnalen op de haak. Niet veel groot gevangen maar wel deze mooie Pagrus Auriga. Groetjes Michael.


De rivier word weer schoon maar de oever......


...Grote snoekbaarzen zijn nu redelijk te vangen. Groet, Piet Driessen. 

Beste TF, vrijdagmiddag 1 snoekje vanaf de kant met een shadje (wit 10cm). Zaterdagmiddag helemaal niks met de kajak.....Vriendelijke groet, Gijs Schalij.

Wat een schok voor Henki die een mooie fat lady mooi over the McPike van Svartzonker zag schuiven, zijn eerste meter+ voor 2018. Dus de Pappie hartikke blij en deze maakte dan ook zijn dag helemaal goed. Yeah Svartzonker rules, Jeff.

Beste redactie, voordat de weergoden de sloten laten dichtvriezen nog even de waterkant opgezocht. En niet zonder succes!..

...Ik mocht zes snoeken vangen, waaronder een paar mooi formaat polderhaai. De noordoostenwind maakte het koud, maar met deze vangstenkrijg je het vanzelf weer warm...

...Ricky the Roach van Westin bleek deze dag de grootste vangkracht te hebben. De andere twee snoeken had ik op een Pig shad jr. De andere foto’s en het hele verslag kan je teruglezen op mijn blog. Groeten Jean-Pierre Duijst
 

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Struinend polderkarperen met Bente Morsch
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 97
Willem Moorman -
image description
Alesund gaat door!
Willem Moorman -