image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 5 september

Actuele vangstberichten tot dinsdag 5 september 2017

De herfst nadert en dat voelt het onderwaterleven ook. Volvreten of vertrekken naar betere oorden? Er gaan reacties van de vis komen, met weer andere vangkansen voor ons.  


Hallo TF, de ijsvogel is weer gespot...


...na een tijdje vond ze het genoeg en was ze klaar om te vertrekken. Met vriendelijke groet, Raymon Louvet. 

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Visserij is niet wat het moet zijn. De hele week hoor en zie ik op de bodem een enkel visje boven komen dan een bot, een gulletje of een verdwaalde tong.

De zeebaars wedstrijd van de IJZZV bracht 10 zeebaarsjes aan door 17 deelnemers.

Zes mensen met vis...


Winnaar Paul.

En dan hoor je op de zondag dat er aan de binnenkant voor de bocht meer dan tien tongen liggen. Wel verdeeld over vier vissers.

Vandaag gaat mijn maat Paul er staan en je raad het al, tong weg.


Houden we het droog?

Ook op de Noordpier is het niet veel beter.

Enkele vissen van de bodem en ook hier en daar een zeebaars.


Noordpier.

Groetjes,
Hans Hendriks


Buitenland

Hallo Total Fishing, hierbij stuur ik de link van een filmpje over mijn waanzinnig mooie visvakantie in Noord-Noorwegen.

...Verder ook een meter-kabeljauw gevangen aan een 150 grams Sandeel shad...

…In Noorwegen ook een kabeljauw van 107 cm gevangen aan een spinhengeltje, met als kunstaas een 100 gram pilkertje met enkele haak…

…Het pilkertje werd eerst gepakt door een koolvisje, en daarna werd het koolvisje en het pilkertje weer door de kabeljauw gepakt. Bizar visverhaal...

…Verder ook nog een mooie/lelijke zeewolf gevangen in Noorwegen. Als aas gebruikte ik een Sleppe met een makreelfilet aan de haak. Groet, Jan de Bruin.

Geachte redactie van Totalfishing, graag wil ik met u de grootste vangst en verassing van onze Noorwegenreis met u delen! Zoals gelezen op vele informatiebronnen kun je goed vissen op platvis in Noorwegen met een reep makreel.

Toen mijn zoon Tijmen deze tactiek in het Sognefjord bij Vik ging proberen kregen wij binnen enkele minuten een dikke BOEM! Op de hengeltop, met een beetje ondersteuning wist hij de vis bij de kant te krijgen en tot onze grote verbazing was dit een Doornhaai! Waarvan wij er uiteindelijk in drie dagen maar liefst zeven stuks van wisten te vangen! Een hele ervaring voor een beginnende visser als hij, maar ook voor mij!

 

Ook bijzonder was de wilde forel die hij wist te verschalken uit het Byglandsfjord (onderdeel van de rivier de Otra), deze bleken het meest gecharmeerd van de ouderwetse regenworm. Blinkertjes en lures deed hen niks, maar de regenworm bleek de sleutel tot succes! Met vriendelijke groet, Jacco Schekkerman

Zoet

Dat windes rovers zijn, was nieuw. Nu dus niet meer.

De zwaluwen gaan ook vertrekken. (Piet Driessen)

Bijna het hele jaar door te vangen, hoewel niet altijd zo groot.FGJ

Hard werken voor de vis en dus blij met een baars als deze.

Zo groot had ik ze nooit eerder gevangen!FGJ

Al veel zwammen waaronder deze heksenboter. (Piet Driessen)

Beste Total Fishing, deze jongen zou apetrots zijn als zijn snoekbaars op uw site komt...

...Een mooi Belgisch pr voor Joeri van Nuenen: 78 centimeter...


...De pappie bracht hem er boven en de McWalley deed ‘m bijten. Alvast bedankt, Jeff.

Een zeer welkome vis op zo'n taaie dag.FGJ

Veel soorten op één dag blijft verrassend.

Het toetje van de dag, die toch nog tien vissen en drie soorten in de boot bracht.

Beste Totalfishing, in navolging van deel 1 en 2 heb ik ook deel 3 gemaakt van het snoekbaarzen vanaf de kant. Tijdens de openingsdag van het roofvisseizoen ging het weer vanouds los en ving ik meer dan 30 snoekbaarzen! Hier heb ik een filmpje van gemaakt en wil deze graag met jullie delen. Met vriendelijke groet, Jeroen Bouwer.

Fijn als even anders vissen blijkt te werken. Hij kan het nog steeds,die Willem

Eerst denk je nog dat je vast zit............. maar dan.FGJ

Even een hengeltje wezen uitgooien vanuit de auto

Snoek Buitenland   

Marcel en Steijn hebben vorige week 2 dagen gevist op Lough Derg in Ierland. Ze visten met visgids Ferdinand Heijerman in de hoop een paar sterke Ierse snoeken te vangen. Het vissen was top met veel mooie snoeken en een grote bruine forel. De grootste snoek was voor Steijn met deze kanjer van 110cm! Dat de Ierse snoeken enorm vechten en er alles aan doen om te ontsnappen is bekend, hier volgt een drietal foto’s om dat te illustreren.
 

I am going to escape, poging 1.
 

I am going to escape, poging 2.

I did escape, I told you so!
 

De zuidkant van Lough Derg is omringt door prachtige heuvels. Informatie en foto’s over een snoekvisavontuur in Ierland kun je vinden op www.pike-ireland.net

 

De winnaar van de 'Vis van de Week' is geworden: Jan de Bruin. Gefelicteerd!

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -