Actuele Vangstberichten tot dinsdag 5 oktober 2010


... tot dinsdag 5 oktober 2010

Nog steeds heerlijk zacht najaarsweer! En zoals het er nu naar uitziet kunnen we daar nog een paar dagen heerlijk van genieten! Waarschijnlijk in de loop van het weekend wat kouder en meer neerslag. De meerkoeten verzamelen zich reeds in grote groepen op de meren en dat betekent dat onder water met de scholen witvis hetzelfde ritueel aan de gang is.


De vlinders genieten nog van de heerlijk zachte temperatuur. JW

Zout - door Luc mom

Het was droog weer vandaag, maar toch werden we zeiknat omdat het scharren en botten bleef regenen, met weer af en toe een mooie tong ertussen. Het blijft een genot om de hengels in beweging te zien door het felle rukken van de vele  platvissen die opeens ons kustwater als een tapijt hebben bedekt. Iedereen kon een leuke visje mee naar huis nemen als je een beetje je best deed.



Weliswaar iets minder dan de vorige keer, maar zo gaat dat nu eenmaal. Dit keer een kleine bijtpauze rond het hoge water, maar toen de stroom er weer in kwam ging het weer heerlijk. Ik heb echt moeten stoppen, want je bleef maar vis vangen. Wat een luxe!!



De tafel van vriend zeehond die de hele dag voor ons rondzwom, was rijkelijk gedekt, maar daar hadden we geen last van. De pittige zuidenwind maakte de hoofden rozig en met een voldaan gevoel keerde ik weer huiswaarts. Nu eerst maar eens een lekker platvisje eten, want dat is echt genieten geblazen. Veel plezier aan de waterkant!! Visgroet van Lucky Luc Mom


Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

 
Wisselvallig weer was het afgelopen week, en dat is vaak niet goed voor de vangsten op de roofvissen en zeker als er een berg nieuwe regen valt, is dat vaak goed merkbaar.
 
Snoek - Gemiddeld genomen heel matig tot heel moeilijk afgelopen week, en vooral de zaterdag was op veel plaatsen heel slecht. Polders en beekjes scoorden nog wel wat aantallen, maar hoe groter het water, hoe moeilijker. Opvallend dat ook veel meldingen binnen kwamen van veel helder water, en wel plassen met een zichtdiepte van 3 meter en dat zijn vaak Ierse toestanden. Natuurlijke kleuren waren goed, en het aas mocht ook weer wat kleiner zijn bleek uit de vangsten. De meter+ snoeken werden wel vaak met groot rubber en jerkbaits gevangen, maar zoals ik al vertelde waren het er niet veel afgelopen week.
 
Snoekbaars - Ook niet gemakkelijk op deze rover, en dat betekende vaak alles uit de kast halen om er wat kort bijelkaar te vangen. Had je een vijftal vissen, dan kon je vaak beter vertrekken, daar het soms een paar uur gewoon stil viel op bepaalde stekken waar er normaal meer te vangen zijn. Korte shads met een heel bewegelijk staartje opvallend wat aanbeten op, maar ook weer veel missers of vissen die meteen het aas loste. Bruin en geel het meeste bij de binnengekomen berichten.


Nog een paar leuke baarsjes pakken. Groeten, Simon Torenbeek.
 
Baars - Waren nog redelijk te vangen, maar nu zie je maar weer hoe hoog we de baars in het vaandel moeten zetten omdat deze rover nog vaak een dag goedmaakt als onze andere rovers niet willen bijten. Pluggen hadden ze duidelijk niet veel zin in, maar werpend met kleine shadjes ging redelijk af voor veel vissers. Opvallend dat de kleur rood en dan vooral de wormachtige shadjes, heel goed waren en dat bepaalde vaak het aantal in de vangsten. Ook al veel meer baarzen op een stek te vangen.
 
Roofblei, winde en meerval - weinig meldingen, maar lekker blijven doorvissen en blijven proberen, ze laten zich wel weer zien.
 
Deze week is het weer gewoon heel goed met niet te veel neerslag, en dat biedt perspectief om aankomend weekend er zeker opuit te gaan. En dan denk ik dat er aankomende week bij de vangstberichten voor enkele soorten betere meldingen zijn.

Succes op onze Nederlandse rovers, Piet.


Barbeel - door Frans Vogels

Afgelopen weekend stond voor veel barbeelvissers in het teken van de barbeeldag, georganiseerd door Sportvisserij Nederland. Deze monitoringsdag voor de barbeel trok liefst 76 vissers naar de waterkant. Na twee jaar Waal was nu de IJssel aan de beurt.


Voor wie nog eens op de barbeel wil gaan vissen, de komende tijd is erg gunstig.


Alle omstandigheden waren optimaal, toch liet de vis het massaal afweten op de twee trajecten. Beide staan niet echt goed bekend als barbeelstuk. Op de stukken waar afgelopen zondag werd gevist, ontbreekt het aan grind op de bodem en waar geen grind is zal de barbeel zich ook niet ophouden. Een verdwaalde zul je er kunnen vangen en dat gebeurde ook, zelfs 3 in totaal. Voor de organisatie en de barbeelvissers natuurlijk terleurstellend.


Een mooie Roerbarbeel.

Toch was het over het algemeen een erg goed weekend voor de barbeel. Doordat de avonden al snel donker worden gaan de meesten in het weekend op pad. Niet alleen op de Waal, ook de IJssel werden op vele plaatsen flinke aantallen gevangen, waarbij 5-7 stuks vaak werd genoemd. Ook voor het komende weekend zijn de vooruitzichten goed. Het weer blijft stabiel met goede temperaturen. Ook de watertemperatuur is nog goed met bijna 16°C. Voor wie nog eens op de barbeel wil gaan vissen, de komende tijd is erg gunstig.

Succes, Frans


Overige vangstberichten van afgelopen week:


Beste TF, we zijn net terug uit noord Noorwegen….


....helaas veel slecht weer gehad, maar toch een mooie visserij genoten. 21 Heilbotten gevangen in 6 dagen (grootste vis: 152cm en 49 kg).....


....Beste aas savage gear cutbait herring 25cm in de kleur red fish. Tip: leg deze shads 10 minuten in kokend water, dan wordt de actie veel beter! Gr. Roel Elgersma.


De zeebaarsvisserij is momenteel gewoon “taai”! Je moet dan ook heel wat uren maken om zo’n mooie (vaak dikke) zilveren stekel aan de schubben te komen. De visserij verschilt momenteel van uur tot uur. Het ene moment vang je ze bijna alleen op de plug terwijl een uur later alleen de jig/twister combi in het vizier is!...


... Het veel wisselen van kunstaas was dan vaak ook zondermeer onontbeerlijk! Afgelopen sessie was de “good old” Salt&Pepper van Culpritt weer volop favoriet! Vooral de uitvoering met de platte rug (iets soepelere staart) stond garant voor dikke baarzen. Vanaf de pier in Hoek van Holland werden de meeste zeebaarzen aan de lepel/twister combi gevangen. Stekelze, Joop.


Eigenlijk zonder al te veel verwachtingen weer eens de noordpier opgetrokken. Ook al had ik wel wat vage berichten gehoord. Zelf checken dus maar!! Vroeg uit de veren, want het hoge tij viel om 7.45 uur en dan moet je er dus wezen om de volledige ebstroom mee te pakken. Ik dacht het even rustig aan te doen vandaag, maar het was werken geblazen…..


.....Geen enkele inhaal zonder vis. Absurd gewoon. Totaal onverwacht! Meestal alle twee de haken bezet met twee mooie scharren, of een combinatie van bot en schar en soms een mooie tong tussendoor. Het was weer echt genieten geblazen op de noordpier!! Tot twee weken terug waren je haken binnen 5 minuten kaal gevreten door de krabben en kwam er alleen op de diepere plekken een visje uit in de vorm van een leuk gulletje.

De eerste worp zette meteen de toon van de dag. Meteen een leuke tong van 35 cm en een dikke schar erbij!! Zal dit doorgaan? En ja hoor, het ging door!! Om 14.30 uur was ik door mijn honderd zeepieren heen en moest ik stoppen. Iedereen had wel aardig vis, alleen de mensen die met zagers visten bleven achter. Hopelijk zet de trend door en kunnen we binnenkort de “echte” gul weer begroeten. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Beste Total Fishing, omdat er de vorige keer geen of weinig meldingen waren van roofblei en windes is de maand…


.....September voor mij en mijn vaste vismaat Ad een geweldige roofblei- en windemaand geweest met mooie vangsten en uitschieters van 75+ roofblei en 62+ windes….


....dus wat ik wil zeggen is dat deze vissen beslist geen zomervissen zijn wat vaak wordt beweerd. Ook het moment van vangen was heel verschillend, vaak midden op de dag zag je ze jagen. Groet, Hans Guldenaar.


Geachte TF, week 39 is traditioneel een visweek voor 8 man uit Zoeterwoude en Leiden. Naast een aantal snoekbaarzen, snoeken (tot 110 cm) en baarzen (tot 45 cm), wist Jos echter de bonusvis van de vakantie te vangen en wel een heuse zalm.

De vis werd gevangen met een blauwe Salty shaker en mat 55 cm. Enkele momenten na de fotosessie werd de enorm sterke vis in zijn element teruggezet. Gr. Peter.


Tijdens het roofbleien op de rivier ving vismaat Freek deze schitterende zeeforel, zo’n grote heb ik nog nooit gezien, en het vermelden waard denk ik - 74 cm en 11 pond. Groet, Floris van den Berg.


Afgelopen weken wat mooie…


...karpers gevangen. Gr. Rene.


Kevin met een pracht van een zilverkarper.


Zondag samen met Maurits Kuijs van Fishing Direct het NKS op het Gooimeer gevist. Het was een Leuke wedstrijd met veel vis. Rond 12 uur kreeg ik een zeer harde beet met daarop een hele zware dril en tot onze verbazing kwam er geen snoekbaars of snoek boven, maar deze 32-ponds karper. Helaas geen stekels, maar wel een supervis, en wat een gevecht op een verticaalstokje. Groet, Arno Hartgers.


Wessel in actie. Gr. Piet.


Deze baars, gevangen op de dropshot door Gerritjan Bouw,  was op 1 cm na een halve meter. Groet, Gerard van Klompenburg.


Beste Total Fishing. Hier een baars van 51cm groot gevangen op de rivier de Oude Maas. In 30 jaar vissen heeft Martin nog nooit zoon grote baars gevangen, kijk maar naar zijn grijns. M.v.g. zijn vismaat.


Beste Total Fishing, afgelopen september zaten we met een groepje op Rio Roosevelt in de Braziliaanse Amazone. Er werden zo’n 20 verschillende vissoorten gevangen, maar vooral de schitterende Peacock Bass maakte op ons een diepe indruk. Een uitgebreid verslag van onze trip volgt. Groetjes, Bert Goeree.


Bos in onderhoud in De Peel. Foto: Piet Driessen.


Gisteren met Erik op de Maas gaan vissen met het kwakhout. Hij nam een flesje geluk mee, ik de dauwpieren. Hij wist zijn eerste meerval te haken van 104cm. Erik: Goed oefenen in bad met het kwakhout! Het gaat je lukken. Groetjes Bas van Roven.nl Vriendelijke groet, Bas van Nuland.


Beste Total Fishing, afgelopen week met mijn broer Hans bij Sierra Ebro in Caspe gevist. 17 Meervallen en een gigantische karper waarvan 7 boven de 2 meter. Allemaal overdag in helder water gevangen, wat een mooie visserij….


....Dankzij de topstek van Jos en Hans en hun aanwijzingen vanaf dag één super gevangen. Daarbij een hoop gezelligheid van Margaret, Hans en Jos. De biertjes smaakten voortreffelijk. Bedankt en tot ziens. M.v.g. Gerard Schols.


Afgelopen week ook nog een paar snoekbaarzen weten te scoren. Deze was 74 cm gevangen op de topshad van dit moment. De heartbreaker van HS, deze was op de roze kleur. Groeten, Jelte Bouma uit Anjum.


Deze snoekbaarzen uit België kwamen van 2 tot 3 meter diepte boven….


....water na enig zoekwerk van Frank en Bart Mylle…


De planten sterven weer af. Foto: Piet.


Dennis van Malsen - 9 jaar - had een mooie snoek van over de 90 cm op zijn dropshothengel met een shadje van 8 cm.


1 Oktober 2010 was het een prima dag om op snoek te vissen vanuit de kant. Een aantal leuke aanbeten gehad en een beste snoek ff op de foto! De foto’s die ik instuur laat zien waarom Jan Schreiner deze roofvis “de groenjas” noemde en over de snoek de prachtigste verhalen schreef! Met vriendelijke groeten, Sjak Kroet.


Mooi weer maar de snoek was los, hier werd BBZ zonder vrees gepakt….


....Juist voor ik deze mooie ving, werd ik gepakt door een snoek van 92 cm, dan maar even de hand inpakken en handschoen aan….


... Deze schone van 102 cm was de laatste van 11 snoeken in 3 uur, voor mij een onvergetelijke dag. Groeten en vangze, Ivan Vanpraet.


Beste TF, ik heb afgelopen week 2 mooie metersnoeken kunnen vangen, een 112 en een 108. Ook heb ik laatst voor het eerst mijn vriendin meegenomen met vissen. Ze kon een paar mooie baarsjes strikken! Ook kon ik zelf nog een paar leuke baarsjes pakken. Groeten, Simon Torenbeek.


Vorige week gevangen op de Zestigvoet in de Clinge: 108 cm! Gr. Pieter.


Deze week wezen vissen met 2 vrienden en het was tijd voor de eerste doodaas-sessie van het seizoen. Voorn en sardines ingeslagen om een paar uur vooruit te kunnen. Het was een geslaagde sessie met in totaal 7 vissen. En de grootste betekende voor mij een nieuw PR.

Een dril die ik nog nooit zo intens heb beleefd, de snoek bleef meters lijn pakken. Uiteindelijk na een zware dril was de vis dan eindelijk moe. Eenmaal geland kwam het meetlint eraan te pas. Het nieuwe pr: 109cm. Gr. Maik van Vuuren.


PML Prostaffers deden afgelopen week weer hele goede zaken op het water. Ondanks matige vangsten van sommige (waaronder ik), wisten zij toch weer veel en bijzonder grote snoeken te vangen. De Strike Pro Buster Jerk was weer de favoriet om deze prachtige dames te verleiden. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam


Bart Mylle pakte met de Grinder een mooie snoek op groot water op slechts 30 cm diepte…


Beste Total Fishing, samen op pad geweest met mijn vismaat John en zijn boot. Binnen 3 kwartier had ik een schitterende snoek van 113cm op een getrolde John’s Jerkbait small Nillie “brown trout”. Gr. Igmar van Duinen.


Afgelopen weekend weer een mooie snoek eruit weten te halen. Het aas lag al vroeg in het water en dat leverde een goed resultaat op. Zie hier mijn laatste vis. Een 105 cm grote snoekedame die net na de ochtendschemering vol de sardine van de bodem pakte. Met 1 cm meer en ruim 10 kg zwaar, mijn nieuwe PR! Grtz, Jasper Kerpel.


Hans met een mooie snoek van (102 cm). Gr. Evert.


Beste TF, afgelopen zaterdag nog even gevist. Na veel regen in de ochtend maar een beetje later vertrokken. Veel kleine snoek in het begin en heel veel lossers. De snoeken die we hebben gevangen zaten meestal ook maar met 1 dregpuntje gehaakt.

Eenmaal op het diepere water kwamen de mooie aanbeten ook wel, maar er bleef weinig hangen. Toch een paar mooie vissen gevangen en dit was de dikste van de dag die de Screaming Devil niet kon weerstaan. Gr. J.Iedema Anjum.


Hier een mooie snoek van 96 cm die de Screaming devil niet voorbij kon laten gaan. Groeten, Jelte Bouma uit Anjum.


Hans op zijn eigengemaakte spinnerbait weer succesvol.


Mooie vis voor Arnold (115 cm) die de Buster Jerk niet konden weerstaan. Met vriendelijke groet, Evert.


Beste TF, ik heb afgelopen week 2 mooie metersnoeken kunnen vangen, een 112 en een 108. Groeten, Simon Torenbeek.


Vorige week woensdag weer een heerlijk dagje met Henk Broers op het water doorgebracht. Was het de oostenwind of de zon waardoor de vissen de kaken op elkaar hielden? 
Doorzetten werd toch beloond, o.a. met deze sterke riviersnoek die een flankende shad niet kon weerstaan.


Na een urenlang visloos intermezzo kwam aanbeet als een complete verrassing. Met als resultaat deze prachtsnoek! Gr. Wilfred van Nunen.


Arnold met een ware buffel van 120 cm… Deze vis werd gevangen op de unieke Buster Jerk kleur #48 die te verkrijgen is als lid van de club van 100, zie “Club van 100 member”.  Met vriendelijke groet, Evert.

Deze week de nominaties voor de baars van Martin, de zeeforel van Floris, de peacock bass van Bert, de meerval van Gerard, de heilbot van Ron en de snoek van Arnold. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -