Actuele vangstberichten tot dinsdag 5 mei 2015

... tot dinsdag 5 mei 2015

De lente begint nu eindelijk wat op te warmen en helaas moet daar een hoop wind bij, De vangst aan zee is nog steeds prima, waaronder de eerste zomergasten. Ook druppelen er weer mooie vangsten uit het zoete water binnen.


Waakzaam voor de jongen, deze ouders. (foto Piet Driessen)

Veel schar 

Door Hans Hendriks

Mooie scharvangsten aan de buitenkant van de pier.

De schar ligt dicht onder de kant zodat iedereen ze wel kan vangen en niet alleen de werpkanonnen. 


De schar dicht onder de kant...


...en het zijn er best veel.

Aan de buitenkant door de bocht zit nog steeds een gulletje, maar dat wordt wat minder.

Tijden de wedstrijd van 2 mei van de IJZZV waren de soorten zeer divers.

Bot en schar, maar ook gul, paling, tong, zeebaars, puitaal en een slijmvis.


Marc met een bot.

De winnaar werd met 20 vissen Arjan Tanja gevolgd door Ron Ratowinas en derde werd Bas Hollander met 16 vissen.


Bas met een vroege flinke tong.

Tot volgende week met hopelijk mooie vangsten tijdens de voorselectie Noord

Hans Hendriks


Forellen vangen in het Oostvoornse Meer, werpend en trollend, al jaren mijn traditie tijdens de gesloten tijd. Groeten, Daniel van der Post.


Ik had me enorm verheugd op de eerste dag 'am Rhein' dit jaar!..


...En terecht!!! Groeten van Jos Raaijmakers.


Verscholen in het struikgewas. (foto Piet Driessen)


Deze koninklijke graskarper kon een paar zinkende kattebrokjes niet weerstaan op Koningsdag. Met vriendelijke groet, Onno de Bie.


Even de start inzetten. (foto Piet Driessen)


Hagel in de boot bij visgids Ferdinand Heijerman in Ierland. Na een week met 20 graden en heel veel zon was het vorige week goed mis met het weer in Ierland. Er was nachtvorst, de dagtemperatuur is in een paar dagen tijd gehalveerd naar 10 graden en het meer Lough Derg werd geteisterd door diverse hagelbuien. Gelukkig waren er ook genoeg zonnige periodes tussen de buien door…


…De sterk dalende watertemperatuur maakte het vissen moeilijk, maar gelukkig kwamen er toch mooie vissen in de boot zoals deze dikke metersnoek op een van Ferdinand zijn favoriete jerkbaits: de Torob…


...Deze Ierse vechtersbaas werd door Richard gevangen op de 8” Believer…


...Wat Sander in 30 jaar vissen in Nederland niet lukte gebeurde in een weekje op Lough Derg wel: hij ving zijn eerste metersnoek en gelijk een moddervette vis van 107 centimeter. Voor meer informatie over een snoekvisvakantie in Ierland kun je terecht op www.pike-ireland.net.

Deze keer de nominaties voor de graskarper van Onno. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -