Actuele vangstberichten tot dinsdag 5 mei 2009

.... Tot dinsdag 5 mei 2009

Iedereen geniet met volle teugen van het schitterende weer, nu even een paar dagen wat minder maar in het weekend weer volop zon zoals het nu lijkt. De wind zit in het Zuidwesten en dat kan soms wel enige tijd aanhouden. De zeevissers kunnen hun hart ophalen bij het vissen op de eerste zomergasten maar ook de karper is volop actief.

 
Met het mooie weer van afgelopen week was deze libelle al weer volop actief. Foto: Piet Driessen

Verslag zout door Luc mom

Vismaten Daud Kalschoven en Rene Teunisse hadden de dag van hun leven op dinsdag 28 april 2009.Niet alleen waren de vangsten schitterend, maar ze werden overdag opeens vergezeld door een groep van 20 dolfijnen. Nee geen bruinvissen,


Hallo Totalfishing, Met Koninginnedag wezen gepen. Ze waren er nog niet volop, maar de eerste gepen aan de kust zijn meestal van een mooi formaat.  Groeten, Peter Gerits

Echte dolfijnen dus. Ze zaten wel 60 km uit de kant te vissen, dus dat was best wel een pittig eindje weg.Maar Rene en Daud hebben twee prachtige snelle boten en als het water zoals die dag als een spiegeltje was dan ben je er zo. Deze mannen zijn ware wrakkenjagers en weten ook de kleinste wrakjes die nog maagdelijk zijn te vinden.


Een normale sterveling zal deze (echte) dolfijnen hooguit een keer gaan bezoeken via een trip op een charter vanuit de Canarische eilanden of zo

Helaas wegens ziekte kon ik die dag niet mee, maar de foto’s spreken voor zich dat ze een topdag beleefd hebben. Jammer voor mij, maar de volgende keer ben ik weer aan de beurt.Een normale sterveling zal deze dolfijnen hooguit een keer gaan bezoeken via een trip op een charter vanuit de Canarische eilanden of zo, maar je ziet het , de Noordzee biedt ook nog genoeg spektakel wat dat aangaat !!


De Noordzee biedt ook nog genoeg spektakel wat dat aangaat !!

De vangsten van deze twee wrakkenjagers bestond deze dag uit vele, maar dan ook echt uit vele mooie gullen tussen 70 en 85 cm.En dat zijn toch echt knappe vissen hoor. Daar wordt je warm van en doet je verlangen naar zo’n trip. Maar zelf eerst maar eens naar Noorwegen/Stavanger vanaf zaterdag 9 mei.I k hoop jullie van het Pure fishing vissoortentoernooi in samenwerking met Visservice dat daar plaatsvindt een mooi verslag te doen toekomen.

De visgroeten van Lucky Luc Mom


Hi All,Fishing the last few days in Ireland was mixed with good pollack ,cod,some good Bullhuss and at anchor trying for skate we landed the first skate of 2009 a male common of aprox 50lbs.Regards Mark.


Witvis door Willem Stolk

Het is erg wisselend met de vangsten… En, op de ene plek zit de vis ondiep en juist ergens anders nog niet. Enorme grote verschillen, maar gemiddeld toch een redelijk weekend.

Rivieren
Op de Oude Rijn is een 10 uurs wedstrijd vervist. Niet super gevangen… Winnaar 27 kilo.
Ook op de Maas weer enorm onderscheid; van niets tot 60 kilo pure brasem! Zeg het maar, want dit is al weken zo.
De Waal en IJssel worden op sommige plekken druk bezocht. En, niet voor niets! We hebben weer diverse meldingen binnen gekregen van vangsten > 50 kilo. Op de Waal dikke brasems en de IJssel vooral kolblei, voorn en af en toe een winde.

Ondiep!
De ondiepe wateren lijken wel meer productief. Er is goed gevangen op diverse strangen. Met de vaste hengel op 9,5 meter, lekker brasem tikken. Maar ook hier zag men veel vis aan de oppervlakte. En, bijna alle brasems hebben al paai-uitslag.

Barbelen
De barbelen doen het ook aardig. Veel meldingen van vissen tussen de 50 en 70 centimeter. Steeds meer vissers gebruiken pellets als haakaas –en met afwisselend succes. Natuurlijk zijn er altijd die zweren bij kaas en er ook mee blijven vangen. Maar, barbelen gaat dus goed.

Carp Fisheries
Op de Carp Fisheries gaat het aardig. Redelijk tot goede vangsten. In de fishery te Alforst waren diverse karpers dood gegaan ten gevolge van parasieten. Een heuse karperdokter is erbij geweest en heeft de vissen onderzocht. “normaal voor de tijd van het jaar”… Aldus de dokter. Maar natuurlijk is het wel even schrikken –en wennen. Want, het blijkt meer te gebeuren en juist veel bij karpers. Je hoort en ziet ze daarom ook veel springen. Ze doen dit om zich te ontdoen van parasieten.

Al met al een goed voorjaar…


Een heuse karperdokter is erbij geweest en heeft de vissen onderzocht.


Denemarken report – week 18 - door Jesper Havshoi

Het was wederom een moeilijke week. Voor de zoveelste week op rij weer prachtig weer met haast geen wolkje in de lucht en een wind uit het oosten. Van de week heb ik meerdere avonden gevist waaronder maandag bij Gals Klint. Met z’n drieën vingen we slechts een paar kleine gulletjes. Zeeforel was in geen velden of wegen te bekennen. Ook vrijdag zijn we er opuit geweest bij de brug van de kleine belt. Ik heb een paar mooie zeeforellen zien springen maar we gingen wederom met enkele gulletjes als vangst naar huis.

Afgelopen zondag is dan eindelijk het weer omgeslagen. Eindelijk sinds lange tijd regen en de wind draaide richting het westen. Aan de kust was de omslag al vrijwel direct te merken. Ik ving enkele zeeforellen en had een stel aanbeten van gepen. Het ziet er dus naar uit dat het beter gaat worden en ik hoop dan ook dat het huidige weer aankomende week zal aanhouden en er wat meer actie in de visserij komt.

Afgelopen weekend was er tevens een grote wedstrijd in het Vejle fjord. Met ca. 500 deelnemende vissers werden er slechts 33 zeeforellen gevangen… het toont dat het eenvoudigweg taai is op dit moment. Hoe dan ook hopen we dat de weersveranderingen weer een en ander los gaan maken aankomende week!

Tot volgende week, Jesper Havshøi – info@fish-outdoor.dk  Evt. mail in Engles s.v.p.


Prachtige stekken, prachtig weer, maar nog weinig actie…


British Columbia report - week 18 - door Jeroen Wohe

Na anderhalve week ziek thuis te hebben gezeten was het eindelijk zover, we gingen het weer eens proberen na de fantastische verhalen van collega-gidsen. Er was alleen één probleem: het was warm, en dan bedoel ik ook echt warm, 25ºC in de schaduw, felle zon en geen wind, de meest slechte omstandigheden voor de steelheadvisser.

We wilden de Kalum river afvaren. Daar aangekomen was ik ontdaan van de hoeveelheid vissers en gidsen! Iedereen had blijkbaar hetzelfde plan. De vis trekt nu massaal op en hier (de lower Kalum) komen ze het eerst langs. Er werd door niemand vis gevangen ik kwam bijna niet aan vissen toe omdat de meeste topplekken al bezet waren. Gelukkig vingen we nog een paar dikke bulls van een pond of 6 die de dag toch nog goedmaakten.

Later die week probeerde ik de Kitimat river. Het zag er goed uit en het was er niet zo druk. Alleen de zon was nog steeds te fel, dus het was nu raadzaam om de wash outs te bevissen. De vis ligt daar in/ onder om beschutting te zoeken tegen de zon. Na niet al te lang floaten zag ik al een dikke steelhead liggen, helaas had de vis mij ook gezien en pakte de vlieg niet meer. Maar het was spectaculair om de vis op zicht aan te werpen.

Ik verspeelde nog een mooie vis, toch maar weer terug naar grotere haken. Later die dag ving ik er nog een kleine. Dus geen slechte dag achteraf. De meeste meren zijn nu ook open en binnenkort zal ik de forellen gaan belagen met de nimf.

Samenvatting rivieren:

Kalum river - heeft nu goed steelhead en de eerste kings zijn al gespot en gevangen. Helaas brengt dit veel vissers met zich mee.

Kitimat river - is nog te laag maar er zit goed steelhead op die wel moeilijk is te verleiden. Het is er ook aanzienlijk rustiger met vissers.

Skeena river - ligt er nog steeds uit maar is wel bevisbaar waar kleine creekjes de skeena inkomen. De kings/ chinooks zijn onderweg naar hun geboorte rivieren.

Lower Copper - ligt er nog steeds uit.

De andere kust rivieren zijn bevisbaar en er zit goed vos op. Om dat deze kust rivieren moeilijk te bereiken zijn is het er aanzienlijk rustiger. 

Groet – Jeroen Wohe - jbhwohe@hotmail.com


Noorwegen report – week 18 - door Paul Christiaan (gids op de rivieren Glomma en Atna)

Vanaf de eerste mei is het seizoen aan de Glomma begonnen en zoals gewoonlijk met hoog water. De rivier stroomde nog op de kant tussen de struiken en op het gras. Deze omstandigheden trekken mij altijd enorm aan want de ervaring heeft me geleerd dat juist hier de vissen dan graag staan met het hoge water.


Prachtige seizoensopening op de Glomma.

Van de week was ik dan ook op een van die stekken en besloot een stukje water af te vissen met een diepte van ca. 1 meter. Met dikke onderlijn en een streamer (zwart/zilver met rood staartje) op haakmaat 6 maakte ik m’n eerste worp. De eerste worp zat ik gelijk midden tussen de struiken… foute boel.

Nadat ik de zaak uitelkaar geprutst had zag ik opeens een takje bewegen dat uit het water stak! Daar stond vis! Ik was zover dat ik m’n tweede worp kon maken en de vlieg liep mooi langs het takje op… en raak! Na een heftige dril hield ik een prachtige bruine forel in m’n handen van 3,6 kg., een prachtige seizoensopening voor mij op de Glomma!

 Tot volgende week, Paul Christiaan – paulc-n@online.no



De strandvissers in Nederland hadden de laatse week zeer mooi weer zoals hier bij Zoutelande. Foto: Martin Brouwer


Beste T.F. Afgelopen week samen met Roland meerdere malen op de zeebaars geprobeerd. Deze week allebei succes…....


.......Enkele leuke zeebaarzen gevangen met 1 prachtvis erbij. Alle gevangen zeebaarzen zwemmen weer. Groeten, Chris Bogers


Op deze foto zie goed hoe de zeeprik zich net naast de kieuwboog heeft vastgezet…...


......Er worden al mooie zeebaarzen gevangen Groetjes, Joop.


Een mooie zeeforel uit de Scherentuin van Zweden. Groet, Gosse Heslinga uit Medemblik

 
Deze zwaan zit nog stevig op zijn nest terwijl de meeste al jongen hebben. Foto: Martin Brouwer. 


Een zeelt met een aparte vlek op zijn snuit. Mvg Tom en Cynthia uit Enschede


Zondagmiddag met Robin weer op zeelt en brasem gevist in een mooie omgeving. Alweer mooie brasems gevangen tot 66cm,  maar de zeelten lieten het afweten…....


........Toevallig ving Robin een keer een kleinere brasem, maar verder zijn bijna alle brasems 60cm. of groter. Niet veel, maar wel groot!  Gr Eddy


Deze brasem was 5kg en pakte gewoon een korst uit de oppervlakte. Groet, Hendrik-Jan Verheij


De varens schieten uit de grond met dit heerlijk weer van afgelopen week. Foto Piet Driessen


Koninginnedag was een drama voor hen die het intensief vieren, voor mij was dit een vrije dag, en om een paar uurtjes te vissen had ik nog  tijd over, deze keer ging ik bewust voor de roofblei met de vliegenlat en ja,ik werd beloond met 3 mooie roofbleien, het was wel vreemd dat er aan de oppervlakte geen vis te bekennen was maar ze waren er dus toch.Gr. Ger Smets


Afgelopen week gevangen roofblei van 84 cm gevangen met de vlieghengel. Mooie sport, en een ontzettend mooie gave vis, wel ontzettend veel worpen moeten maken voordat de aanbeet kwam. Gr.Harold


Dit schaatsenrijdertje vond eerst een dode langpootmug en daarna het huidje van een uitgekomen steekmug.
Foto: Rob Kraaijeveld


Donderdag 30 April ging ik weer op jacht om de Barbeel achter de schubben te zitten. Op de meetplank werd het duidelijk, een prachtige 74cm Barbeel.

Ik heb gauw een paar foto’s gemaakt en daarna de Barbeel weer snel terug het water in en na een korte reanimatie zwom hij weer met een sierlijke staartzwieper de diepte in.
Groet Ronald van Leeuwen .Op www.barbeel.eu voor het volledige verslag


Beste redactie, Eindelijk weer eens wat barbeel kunnen vangen…....

 
.......Drie mooie zeventigers in twee korte sessies. Respectievelijk 72, 73, 74 cm…...


........De laatste is zelfs een nieuw PR. Op naar de 80.mmmmm. Moet nog leren omgaan met de zelfontspanner.. Groet Leon Haenen.


Hallo redactie T.F. Hierbij wat foto’s van de vangsten van afgelopen week in de Scherentuin van Zweden….....


..........Met 6 mannen in een comfortabele stuga met sauna aan een prive meer, leuk gevangen en niet alleen maar snoek, zoals de foto’s laten zien! Groet, Gosse Heslinga uit Medemblik


De afgelopen week was het weer in Ierland wisselvallig. Zonnige perioden werden afgewisseld met af en toe een bui en de wind was ook niet constant, de ene dag westenwind, dan weer noordenwind en vervolgens waaide het uit het zuidwesten. Ook nu waren weer een aantal snoekvissers te gast bij visgids Ferdinand op het mooie Lough Derg en net als vorige week werden er weer een aantal fraaie snoeken gevangen.
http://www.pike-ireland.net/
 
Zo ving Eva deze mooie snoek van 107 cm, maar het poseren liet ze toch liever over aan haar vriend Christian! ......


.......Bas is terecht superblij met zijn nieuwe PR van 111 cm die hij slepend ving op een Bulldawg boven een diepte van 6 meter…....


.........Leonard met een Lough Derg-snoek van net geen meter die de zware jerkbaithengel minutenlang tot in het handvat krom trok…....


........Mike met een prachtige snoek met een typisch Ierse tekening…...


........Ferdinand ving in de afgelopen week o.a. deze kanjer van 122 cm


De koeien zijn ook weer van stal…best een mooi plaatje geworden.Groet Dennis.


Beste TF, Afgelopen koninginnedag ben ik toch nog even aan het vissen geweest, en niet zonder succes. GoudKroeskarper mocht ik even verwelkomen en dat op koninginnedag!  een toepasselijke vangst. Groet Hylke


Bas Verheij met een van zijn eerste karpers!


Hallo Total Fishing, Hierbij stuur ik een foto van mij eerste karper gevangen op de korst, hij was 83cm lang en woog 15pond.  Groeten Maurijn


Hallo Total Fishing,van de week een ochtendje met de matchhengel op pad geweest, 3 karpertjes waaronder deze vis die het materiaal tot het uiterste testte.Groet Dennis.


Vandaag heeft mijn zoon deze prachtige karper van 19.5 pond weten te vangen. Groeten Marco en Jasper Dol.


Een midagje statisch vissen leverde 3 karpers op waarvan de de zwaarste 20 pond.Groetjes Wilco Drachten


De afgelopen week weer prima vermaakt in de polder. Groeten Jesse Paques


Als echte roofvisfanaat is het altijd lang wachten op 1 juni…... Dan maar eens een pennetje en wat mais aan de jerkstok proberen….....


........Resultaat: 2 prachtige schubkarpers. Jammer genoeg geen spullen mee om te wegen maar in ieder geval zeer ruim over de 20 pond!  Hier nummer 1 van 87 cm.


Wesly van Toledo met een mooie stevige karper


Even een middagje wezen vissen in de Flevopolder. Met de pen en wat zoete mais was het weer raak, een mooie 22 ponder schubkarper. Peter Suijkerland. Dronten.


Beste TF, Hierbij een foto van deze prachtige vangst van vanochtend. Wat zijn ze toch machtig sterk aan de vliegenlat! TL team Dyckers.


Als zeer fanatieke karpervisser, heb ik de luxe om met 4 hengels te vissen. Mijn vriendin Cynthia vind het niet erg om mee te gaan, mits er een tent, stretcher en warme slaapzak aanwezig zijn!!.........


........Afgelopen weekend gingen we dus weer een nachtje samen….....


........Om half 3 kon ik dan eindelijk ook mijn slaapzak uitrollen, maar na zo actief bezig te zijn geweest, kon ik de slaap niet vatten….....


........Bovendien ging de wekker al weer om half 4!  Ze bleven komen. Kortom, 24 beten! 14 karpers waaronder 6 20ers, zwaarste een puntgave 28 ponds schubkarper.Mvg Tom en Cynthia uit Enschede…....


.......De gesloten tijd is altijd het moment om weer eens net als vroeger te gaan (gras)karperen. Ze mogen dan geen echte tanden hebben maar voor 2 maanden is dat niet zo erg smile........


........De grootste graskarper was 107cm lang en dik 30 pond. De brasem was 5kg en pakte gewoon een korst uit de oppervlakte. Groet, Hendrik-Jan Verheij

Deze week nominaties voor de zeebaars van Chris Bogers, de karper Bas Verheij en de graskarper van Hendrik Jan  Verheij, de zeelt van Tom en de barbeel van Ronald. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -