Actuele Vangstberichten tot dinsdag 5 maart 2013

... tot dinsdag 5 maart 2013

Eindelijk lente tempraturen met de hele week komen we boven de 10 graden en met een lichte oostelijke wind heerlijk voorjaars weer! Kunnen we weer uit de winterslaap komen of komt er toch nog een winters staartje.


Goed blijven opletten op dit moment. foto Piet Driessen.

Weekje om weer snel weer te vergeten al was het gelukkig niet zo  slecht als week 8, het dieptepunt van dit jaar.

Kantvisserij
Toch weer enigszins aantrekkende visserij alhoewel het niet meteen weer halleluja is, Tussen Vlissingen en Westkapelle en met name het Nolle strand was redelijk, sommigen hadden een sessie van 10 of meer scharren, niet verkeerd toch! Er is eindelijk wat beweging inde botvisserij gekomen, hopelijk zal met de oplopende temperatuur die ze de komende week voorspellen de visserij nog beter worden.


Soms loopt er een dikke wijting tussendoor.

Persoonlijk denk ik dat we nog zo’n 3 weken moeten wachten voor betere resultaten! Kortom,laat de lente maar komen! Waterweg wat beter, soms worden er redelijke gullen gevangen met opkomend water rond de diepere gedeeltes, vangsten van 3 tot 4 maats gullen waren voor sommigen vissers weggelegd, Papegaaienbek slecht, Calandkanaal vooral  wat klein spul, en de Yatchehaven redelijk, wat gulletjes.

Veldje voor de Boulevard in Hoek van Holland is typisch en stek waar je nu moet gaan vissen, afgelopen week stroomde het als een tierelier maar nu tijdens de “halve maanstand” is dit gedeelte beter te bevissen! Advies gebruik hier gewoon vast ankerlood van 200 gram. Vergelijk het maar met de bootvisserij!


Beste aas momenteel een gewone zeepier.

Volgende week zondag de traditionele koppelwedstrijd van de Zeenaald in het Europoortgebied, voor meer info zie www.zeenaald.nl Stranden hopeloos, slechts een enkel botje! Pieren en strekdammen ook matig, wat kleine gulletjes en een enkele magere schar! Neen, mensen die zeewatertemperatuur moet snel omhoog!

Bootvisserij
Westerschelde slecht, soms stekken met mooie gullen, de schar laat het enigszins afweten maar is nog niet helemaal uit beeld, Oosterschelde uitgesproken slecht! Grevelingen sukkelt lekker door, dan weer leuk dan weer niets.

Wrakvisserij matig, geankerde visserij redelijk voor de kust, hoofdzakelijk schar. Zelf ga ik met wat vismaten van 4 tot 12 maart naar het European Open Beach Championship dat wordt vervist vanuit Tunstall in  North Yorkshire (Eng.) Er zullen daar heel wat Nederlanders en Belgen aanwezig zijn. Mede daarom zullen de  vangstberichten van de komende week zullen pas woensdag over een week verschijnen.

Ik ben pas dinsdag de 12e  terug met hopelijk wat mooie,spannende visverhalen! De Visma vond ik erg gezellig. De oppervlakte was veel kleiner dan de afgelopen jaren waardoor het een stuk drukker leek!

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week

Veel vissers hebben de weg gevonden afgelopen week naar de VISMA in Rotterdam en dan blijft de andere dag vaak open om met het gezin op pad te gaan.

Dus heel veel is er niet gevist maar op enkele plaatsen zijn er nog leuke vangsten gedaan. Er werden weer diverse zware snoeken gevangen en dat betekend dat er nog niet veel is afgepaaid en de reden is in deze tijd dan ook de vaak lege temperatuur van het water (4 a 5 Graden) maar nu gaat de temperatuur hard naar boven en dan kon er nog wel eens de laatste weken veel actie komen.

Wat opvallend was bij de meldingen van gevangen snoeken dat het vaak tergend langzaam moest worden en dat er vaak niet gereageerd werd op snel aas wat passeerde. Ook al weer diverse mooie snoeken op jerkbaits afgelopen week, dus hou dat even in gedachten en neem deze zeker mee.


Vergeet de jerkbait niet mee te nemen.

Snoekbaarzen had je ze gevonden kon je nog vaak mooie aantallen vangen, maar het probleem was vaak het vinden daar ze nu niet altijd op de gekende stekken aanwezig waren. Veel proberen en niet te lang eenzijdig vissen was de sleutel tot succes op de snoekbaarzen, en dat geld ook zeker voor de baarzen afgelopen week.

Kwam er weer eens iets ander uit jou koffer waar je vaak niet mee vist dan was het in een keer raak maar grote baarzen stonden afgelopen week niet veel bij elkaar, of de jacht op het kunstaas werd vaak maar door een enkele uitgevoerd. De temperatuur blijft redelijk hoog al kan het weer wat natter worden maar er kunnen de aankomende weken nog vaak prima vangsten geboekt worden, dus er lekker op uit gaan natuurlijk.


Het blijven echte rovers de baarzen.

Veel succes en we horen het wel hoe het jullie is vergaan, Piet.


Eindelijk weer eens silverdropshotten in wat helderder water....


...de watertemperatuur van zo’n graad of vier temperde de aanbeten  helaas! Ondanks dat konden we binnen enkele uren maar liefst 50 dikke vissen noteren!...


...Zo nu hier en dan piepkleintje tussen door maar dat bewees nog maar eens de gevoeligheid van de techniek. Bart en Dries Debaes.


De mooie voorjaar avonden komen er weer aan. Foto Jan Althof.


Hallo TF, Vorige week hebben we een paar dagen op meerval gevist op de Po in Italië. De omstandigheden waren bizar! Het sneeuwde terwijl de  temperatuur rond het vriespunt lag...


...Ondanks die handicap wisten we samen toch nog 5 meervallen te vangen, waaronder 2 met de verticaal hengel voorzien van een fireball. Niels ving de grootste vis van maar liefst 193 cm. Met dank aan onze gids Mario. Gr. Tom,Niels en Gert.


Het voorjaar komt er aan. Foto Jan Althof.


Na mijn eerste pr. van 48cm. van de dag volgde deze mooie dikke vis van 50cm. Groet Jan Versteeg.


Deze mooie 50er kon de Glassie Vibe van River2Sea niet weerstaan. Groetjes Hoeben Marc.


Beste TF, Afgelopen zaterdag heerlijk geverticaald met Dick van Hattem en Jöran van Ingen. De snoekbaarzen en baarzen waren gretig en we wisten een aantal mooie exemplaren te vangen waaronder deze net geen halve meter baars aan de Komodo Shad. Groetjes, Ann-Christin.


Afgelopen zondag ben ik de rivier op geweest met de kneiterkoning Gerben Mul. Het werd een erg gezellige dag met een paar prachtige vissen erbij....

...Ik dacht mijn PR baars te hebben overtroffen toen deze oude strijder boven kwam. Maar het meetlint stopte tot mijn verbazing bij de 48 cm...

...Het is ongetwijfeld de mooiste en dikste baars die ik ooit gevangen heb. Vang ze allemaal! Groet Jeroen Eijssens


Al het water is weer ijs vrij. Foto Jan althof.


Dikke vis voor mijn vismaatje Jan. Groetjes Jan Versteeg.


Deze mooie snoekbaars van 75 voor Patrick vergreep zich op de komodo shad van spro.


Afgelopen zaterdag zijn Patrick gaan vertikalen ,er zijn een aantal mooie vissen gevangen op de komodo en op de shaker. Gr levin


Afgelopen zondag ben ik de rivier op geweest met de kneiterkoning Gerben Mul. Het werd een erg gezellige dag met een paar prachtige vissen erbij. Vang ze allemaal! Groet Jeroen Eijssens


Een dikke riviersnoekbaars voor Henk-Jan. Groeten van Wilfred van Nunen.


Na de Visma, zondag snel weer het water op! Tijdens een vies miezer-regentje bracht een van de laatste roofvis weekenden van dit seizoen...


...behalve een mooie 84+ vis ook mijn nieuwe PR met een kanjer van maar liefst 92 cm. Groet, Roel Orsel.


Ze kunnen weer bij komen van de strenge winter.


Beste TF, Zondag zijn we weer het water op geweest. Helaas konden we niet al te lang door vissen, want er moest om 12 uur weer worden gewerkt. Binnen een tijdsbestek van krap  3,5 uur tijd wisten we maar liefst 10 snoeken te vangen! Helaas werden er ook  nog een aantal verspeeld.

Eindelijk ging het weer eens ouderwets los!! We vingen ze aan zowel dood aas als trollend. Met vriendelijke groet, Jeroen van der Meer.


Deze snoek kon een langzaam over de bodem schuifelende shad niet weerstaan. Groeten van Wilfred van Nunen.


Vandaag “rondje” woonwijk gedaan. Tussen de ijsschotsen door met een oranje j-11 lopen smijten. Resultaat deze prachtige massieve dame van 102cm! Gr.  Stoffel Delfgauw.


Beste Totalfishing, Afgelopen zaterdag na lange tijd weer het water op geweest.Na een zeer taaie ochtend,kwam in de middag toch nog een mooie vis aan boord.Werpend met een salmo Fatso 10 langs een rietkant,op 80 cm water,wist ik deze 96-er te vangen.De tegenslag van de ochtend werd vlug vergeten. Mvg Rob www.roven.nl


Eindelijk ging het weer eens ouderwets los!! We vingen ze aan zowel dood aas als trollend.  De grootste vis was 115cm. Met vriendelijke groet, Jeroen van der Meer.


Donderdag met Jeff gevist. Onze nieuwe SVARTZONKERS getest Rond 11.00 uur kreeg ik mijn eerste aanbeet en was het meteen raak.  Na een korte dril kwam deze prachtige dame een kijkje nemen in de nieuwe boot van Jeff. Wat een bak!... 


...De droomvis van iedere roofvisser,een beauty van maar liefst 126 cm! Later vingen we nog  2 kleinere snoeken, onze visdag was meer dan geslaagd. De langzaam geviste svartzonker werkte perfect. Jeff  bedankt voor de foto's. Gr. Kris Broeckx.

Deze keer de nominaties voor de baarzen van Ann-Christin en Jeroen ,de snoekbaars van Roel en de snoek van Kris. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -