Actuele Vangstberichten tot dinsdag 5 juli 2011


... tot dinsdag 5 juli 2011

Het lijkt er wel op of het afgelopen week qua vangsten niet op kon! Gelukkig ook wat meer zomers weer en tevens is voor velen de vakantieperiode weer aangebroken. Voorlopig ziet het er naar uit dat het weerbeeld lekker stabiel en zomers blijft, dus heerlijk om eropuit te trekken!


In het hoge gras van dit moment kunnen ze zichzelf goed schuilhouden.

N.v.d.r.: Vangstberichten van het zoute zijn er volgende week weer!



Vangstberichten afgelopen week
 
De roofvissen zaten vaak zeer geconcentreerd. Flinke afstanden geen vis te vangen en dan weer diverse vissen kort bij elkaar. Dit ook opvallend wat de snoeken betrof, gewoon diverse snoeken op één plaats te vangen. Het weer was in ieder geval redelijk goed om op of langs het water te vertoeven.

Snoek - Wederom diverse meldingen van mooie snoeken en ook wederom de grote snoeken zoals afgelopen week op groot kunstaas, en ook eigenlijk geen voorkeur daar er met shads, pluggen en spinnerbaits werd gevangen. Rood en wit opvallend veel op de lijsten (dus gewoon eens mee beginnen op een visdag). Ook diverse meldingen van lossers.

Snoekbaars - Duidelijk minder meldingen, maar hier wel zo als je ze gevonden had, dan kon je er verschillende vangen omdat ze wel weer bij elkaar stonden. Niet veel snoekbaarzen op het ondiepe, vaak meldingen van 4 meter of dieper op deze stekelrover. Dood aas en langwerpige shads wederom goed om ze even aan de haak te krijgen.

Baars - Landelijk redelijk goed te vangen, maar hier moest het kunstaas wederom klein zijn. Spinners en mini-shadjes vaak heel goed scorend. Een baarsprint of in ieder geval strepen op je kunstaas, was vaak doorslaggevend op Perca. Rode staartjes van de shad of twister ook dodelijk om ze toe te laten slaan.

Winde, meerval en roofblei - Ook hier weer de nodige meldingen en nu deze week ook weer diverse windes bij de opgaves, waaronder enkele vissen rondom de 50 cm. Er vlogen ook weer wat meer insecten en dan zie je meteen dat de winde weer wat actiever werd in de oppervlakte, dus daar moet je dan van profiteren. Ook enkele meldingen van Nederlandse meervallen tot ruim 160 cm.

Het weer blijft er redelijk goed uit zien, en probeer eens tegen de avond een paar uurtjes te gaan vissen, dit levert vaak nog tot de schemering de nodige vissen op. Nu ook vaak wisselen van snelheid en de kleur rood zeker meenemen in je viskoffer.

Veel succes aankomende week, Piet.

Jammer genoeg zette de omslag bij de barbeel van vorige week niet door. Het blijft gewoonweg triest met de meldingen. Bijna 80% blijft blanken tijdens het vissen op barbeel. Het wordt een taai seizoen, dat is al duidelijk. Ze zijn en blijven weg. Slechts zeer sporadisch worden er enkele gevangen.


Een minibarbeel van de IJssel. Maar barbeel is barbeel in deze omstandigheden.

Kribhoppen is momenteel echt de beste optie. Elke 30 minuten van krib verwisselen kan barbeel opleveren. Het gebruik van voer raad ik nu sterk af. Hennep kan altijd gebruikt worden evenals made, maar de laatste zal meer witvis opleveren. Kaas is nu het beste aas. Er kunnen een paar oorzaken genoemd worden voor de mindere week: zakkend water…. ruim 3°C zakkende watertemperatuur in één dag…. Maar ik ben van mening dat daar waar geen vis aanwezig is, je ze ook niet kunt vangen….


Harold Zeebregts met een ‘Waler’.

Elke keer dat ik eropuit trek hoop ik op betere tijden, maar het ziet er voorlopig niet goed uit. De komende twee weken weet ik zeker dat ik geen barbeel vang, dan ben ik namelijk met vakantie. Meldingen blijven sturen geeft het beste weer wat er nu speelt. Of het nu is met of zonder barbeel…..prettige vakantie!


Richard Bindels en een 75 cm barbeel.

Groet en tot volgende week, Frans Vogels.

De subwalk strikes again!!!

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar is het je wel eens opgevallen dat een bepaalde kunstaassoort - en het maakt niet uit of dat nu een plug, een twister of een shad is - eigenlijk maar één seizoen dodelijk is?! Daarna verdwijnt het bewuste stukje kunstaas in de doos om tijdens een super slechte visdag misschien ooit nog eens tevoorschijn te worden gehaald.


Subwalk strikes again!

Zo gaat het meestal jaar in jaar uit, en uiteindelijk barst de doos dan ook bijna uit zijn voegen! Maar er zijn uiteraard ook uitzonderingen! Eén daarvan is de Subwalk, een plug die al ruim 3 jaar opvallend goed scoort en dus niet mag ontbreken in je kunstaasdoos. Zeker nu de enorme scholen fint weer in de Europoort gebied zijn gearriveerd, is vriend zeebaars weer volop gefocust op deze “grove haring”, dus moet worden overgeschakeld op grote pluggen als de Subwalk. Als grove, drijvende oppervlakteplug heeft ook de maar liefst 71 gram zware Top Bandit van Strike Pro, zijn vangkracht al bewezen. 


De Waterweg, ongetwijfeld één van de betere stekken langs onze kust!

Dat betekent voor de kunstaasvisser pijnlijke armen, want het smijten met zo’n dikke 50 grams plug gaat je niet in je koude kleren zitten. Maar als je dan na een aantal uren smijten ineens zo’n onvervalste, keiharde dreun krijgt, is al het leed geleden en kan je beginnen aan een super dril! Maar ik dien er wel eerlijkheidshalve bij te vermelden dat de vangsten op dit vernuftige stuk kunstaas zéér wisselend zijn. Ook hier is de kleur vaak vangstbepalend!!


Martin had tijdens zijn eerste sessie al geluk…

Dat de Subwalk niet alleen scoort in het Europoort gebied blijkt onder andere uit de vangsten van enkele mooie zeebaarzen aan deze plug op zowel de Oosterschelde als rond de Hondsbossche Zeewering (Petten). Zelf gebruiken we hier rond de Europoort meestal de kleur GO (Gold Olive) die een grote gelijkenis vertoont met de veel voorkomende fintjes, terwijl men op de andere, eerder genoemde stekken juist weer goed blijkt te scoren met de zwart/zilverkleurige (S) en de Blue Sardine (BSRD) uitvoeringen!


...door enkele dikke vissen te vangen aan de FireTiger!

Kortom, het is dus zeker de moeite waard om nu de Subwalk weer eens uit te laten. Beste kans maken we van pakweg 3 uur voor tot 3 uur na hoog water. Vissend vanaf de dijk maak je de beste kansen vanaf het moment dat je de koppen van de strekdammetjes kunt bereiken. Houd altijd de wind in de gaten, want met om met deze 58 gram zware plug tegen de wind inwerpen heeft nauwelijks tot geen zin. Dus kijk goed naar het weerbericht en zoek indien mogelijk altijd een stek op waar je de wind in je rug hebt.


Leon met zijn eerste “subwalker” van dit seizoen. Een mooi vis van ruin 70 cm.

Stekelze en tot volgende week! Joop. 

 


Paul Devlin en Mads in Kabeljauwparadijs!


Beste Total Fishing et met z’n vieren weer teruggekomen van een vistrip in de Noorse Fjorden vanuit het Zanzibar Inn resort in Lauvsnes. De weersomstandigheden zaten deze keer niet erg mee. Van de 2 weken vissen hebben we 2 zonnige dagen gehad met een rustig windje.


De steeds wisselende wind zorgde er voor dat elke dag volkomen anders was dan de vorige en dat kwam ook de vangst niet erg ten goede.

 
Wat aantal betreft hoefden we eigenlijk niet te klagen, voldoende vissen van redelijk formaat. Echter de echt grotere exemplaren lieten verstek gaan.


We vingen 2 heilbotjes van rond de 60 cm.


Pollakken slepend op de plug was wel goed te doen en ook enkele leuke gullen zorgden voor heerlijke sport op onze middelzware spinstokken en baitcasters. Maar echte grote vissen……, dat zal dan voor een volgende keer moeten zijn!



Afgelopen tijd vaker in de nacht gevist als overdag. Het lijkt wel of ze het in het donker gewoon beter doen….


....Gelukkig viel in de avond ook vaak de wind weg en konden we met de kayaks de Oosterschelde op…


...Hier enkele plaatjes vanuit Zeeland. Groet, Bram Hullekes.


Hallo Vissers, de vissers op Gran Canaria zitten nu midden in het Marlijnseizoen en dat is te merken ook!! Natuurlijk is het niet iedere dag raak, want soms worden de lures wel gevolgd, maar niet gegrepen door de Marlijnen. Het waarom van de ene dag wel en de andere dag niet, zullen we wel nooit te weten komen. Gelukkig maar, want vissen is geen vaste wetenschap, hoewel het wel aan een aantal basisprincipes moet voldoen om je vangstkansen zo groot mogelijk te maken!

Gelukkig wordt er regelmatig wel een mooie Marlijn gehaakt en kan de visser daarmee het waarschijnlijk grootste gevecht uit zijn vissersloopbaan voeren. De vissen worden tot aan de boot gebracht en dan wordt er een merkje (tag) aangebracht voor een vergelijking als de vis later nog eens gevangen wordt. De vis wordt niet meer aan de kade gewogen, maar worden qua lengte en formaat geschat aan de hand van een formule die er soms natuurlijk wel eens een paar procent naast kan zitten, maar meestal zitten ze aardig in de buurt.

Zo ook deze mooie blauwe Marlijn die de Deen Anders Jonsson naast de boot wist te brengen van 230 kilo. Een ware droomvis voor velen. Dat het niet altijd groot hoeft te zijn om er lol aan te beleven, laat Suus van der Pijl zien op bijgaande foto met haar prachtige skipjack tonijntje. De schippers zijn goed bezig daar op Gran Canaria, dat weet ik uit ervaring. Gaat u ook eens die richting op, neem dan contact op met Hans of Maria Kruijt via www.bluemarlin-charters.com. Ze doen er alles aan om u vis te laten vangen, maar soms is het de vis die dat nu eenmaal bepaalt!!! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Alsof hij wilde zeggen: “Wat moet je?”


Beste Total Fishing, hierbij een foto van mijn tot nu toe grootste vlagzalm. De vis is gevangen in de Renarivier in Zuid-Noorwegen in de vliegviszone. Hij/zij meet 56 cm en weegt iets minder dan 1,6 kilogram. De vlagzalm is gevangen met een droge, weerhaakloze vlieg op een haak 16. Na te zijn gefotografeerd en gemeten, is de vis onbeschadigd teruggezet. Naast deze vis heb ik nog zes vlagzalmen gevangen, allen in de grootte van 45 tot 56 cm. De foto is genomen door Øvind Lottum Westrum. Groetjes,Peter Davidse - Rena, Noorwegen.


Langs de Maas op bepaalde plaatsen vele heggemussen te zien.


Hoi TF en visvrienden, afgelopen zaterdag is de eerste Barbeel Experience van start gegaan en meteen was het een perfecte experience door de vangst van drie prachtige barbelen: 49cm, 55cm en een dikke dame van maar liefst 76cm werden gevangen. Al met al een prachtige start van het ‘barbeel experience-seizoen’ en komen de barbeelvangsten eindelijk op gang en is het tijd om de kribbenkoppen weer te bezetten en de barbeel achter de schubben te zitten op de Waal. Greetz, Ronald van Leeuwen -
www.barbeel.eu


Beste Total Fishing, de barbeelvangsten zijn momenteel niet echt om over naar huis (Total Fishing) te schrijven en zo wordt er toch af en toe toch een barbeel gevangen op de IJssel. Afgelopen zondag nog even twee uurtjes in de avond gevist en na een geloste barbeel kon ik toch een ‘double figure barbel’ landen. Niet moeders mooiste, maar wel 10.7 lbs! Deze barbeel heb ik voor de derde keer gevangen. Makkelijk te herkennen door de vergroeiing die hij heeft. Zie
barbeel.com voor de andere foto’s door de jaren heen. Gevangen aan Sonubaits tuff1 halibut pellet. Groeten, Rinko Oosterveen.


In volle vlucht.


Ik kwam ‘s middags aan en volgens de weerberichten was de kans op een flinke bui aanwezig. Binnen een uur veranderde de lucht in een zwartgrijze massa en viel er een flinke bak water….


...Eenmaal opgeklaard kwam een mooie schubkarper van ruim 21 pond langs.


Hier  een foto van papa Jan met nieuwe pr. Een van 30 pond!


Johan van Lier met een prachtige shub.


Afgelopen weekeinde ving ik deze prachtige dikke Belgische spiegel van 21,5 kilo. De vis kwam van een grote openbare plas en werd instant tussen een groot wierveld uitgeplukt….


...Een peach & kelp Boilie uit de stal van MTC Baits was weer eens verantwoordelijk voor deze vangst. Tot de volgende keer. Tight Lines, Kees Boezer.


Zaterdag met Kurt dan toch weer eens met de boot…


...op baars kunnen gaan vissen. Bart Debaes.


Prachtige sportvissen die zomerbaarzen! Groeten van Wilfred van Nunen.


De shads werden op sommige momenten gewoon van de jigkop getrokken. Groet, Bart en Frank Mylle.


Naast Thomas’ eerste snoekbaarzen, maakten ook enkele kneiters van baarzen de dag onvergetelijk.


Even beschutting zoeken voor de buien.


De eerste helft van de dag hebben we ons werpend op roofblei met zeer kleine spinnerbaits rot geamuseerd…


...Groet, Bart en Frank Mylle.


Op de Maas succesvol…


....met 7 roofbleien en 4 grote kopvoorns gevangen….


....Kunstaas van de Dag: Hiroko Minnow van Cormoran….


....Baby Crank van Daiwa Tournament….


....Groet, Vic.
http://www.vic-fishing.net/


Het is nog steeds hard werken voor de ouders met opgroeiende kinders.


Een paar mooie snoekbaarzen….

 
....gevangen op de Waal. Groet, Johan Bakx.


Pol met een strakke snoekbaars.


Wat is er nou mooier dan een enthousiaste jongere wegwijs maken in onze hobby? Thomas van 17, die graag op roofvis vist, ging een dagje mee in de hoop de eerste snoekbaars van zijn leven te gaan vangen. Hij bleek “het kunstje” gauw door te hebben en ving er maar liefst zeven!


De wit en oranje V-staartjes van @rt-Baits werkten voor ons het beste…


...De shads werden op sommige momenten gewoon van de jigkop getrokken. Groet, Bart en Frank Mylle.


Hallo Total Fishing, een dagje samen met mijn vismaatje Johannes mee te vissen en vang ik mijn allereerste snoekbaars. Mooi weer en een mooie snoekbaars. Je begrijpt dat ik daar erg blij mee was. Groeten, Maurits.


Martin was afgelopen zaterdag ...


...ook op het water te vinden…


Met mooie snoekbaarzen al resultaat. Groet, Piet.


Echt een superplaat van Martin, wat een visgevoel straalt deze foto uit, heerlijk!


Beste Total Fishing, Van de week naar de rivier geweest en de snoekbaarzen deden weer aardig hun best, waaronder een mooie 70+...


...Ze deden het vooral goed op de cola-kleurige culprit. Groeten, Sven.


Wat liggen ze toch graag ondiep de eerste weken van het seizoen… Groet, Jesse Hebing.


Martin met een prachtexemplaar.


Beste TF, afgelopen week gevist vanaf de kant en vanuit de boot. De bootvangsten waren matig, maar wel alledrie de rovers in de boot gehad. De vissen waren niet groot, maar zeker niet minder mooi! Wel was de roze dullshad vandaag favoriet. Ik mocht een nieuw PR vangen vanaf de kant, met 96cm zeker geen slechte vis!

En wederom gevangen op een dullshad, alleen dan de grote versie. Bij het binnentikken heb ik eigenlijk geen aanbeet gevoeld, maar ik dacht vast te zitten… totdat het besloot weg te zwemmen. Mooie vis en volgende week maar weer mijn best doen om dit PR weer te verbreken!!!! Groet, J. Iedema – Anjum.


Gisteren, zondag 3 juli, gingen we met 2 boten het water op. Aangekomen op de visplek liet mijn bootmaat Bert z’n 1e aasje (een al enige tijd dode bliek van een cm of 15) op 5 meter water te water, waarna hij de hengel in de steun wilde leggen… daar kreeg hij de kans niet voor, hij riep “*#@&* zit VAST” ...en na 2 seconden: “Shit hij begint te zwemmen!”

De slip gierde een aantal keren waarbij de gedachte van een grote snoek te verspelen (dunne fluorocarbon onderlijn) in ons opkwam. Maar na 10 minuten kwam deze joekel van een snoekbaars boven. Snel een paar foto’s en de meetlat ernaast…1.02 meter!! Prachtige vis die nu weer vrij rondzwemt! Groeten, Hans.


Vreemde pieper langs de Maas.


Beste TF, afgelopen zondag mijn zoon Mathijs (8jr.) wezen blinkeren met zijn nieuwe hengel. Na een paar verwoede pogingen deze mooie snoek weten te vangen. Ook zijn zusje gaat regelmatig mee en heeft reeds haar eerste snoek gevangen. Met vriendelijke groeten, Dietmar van Meeteren.


Even een paar uurtjes het water op met dit als gevolg!


Hallo TF, snoekie gevangen op de dull shad van 9 cm. Groeten van Levin.


Dagje snoekbaarzen met Daan en Mark als visgids, met onder andere mijn eerste snoekbaars en een eerste snoek voor mijn zwager van 95cm. Groeten, Jan Roos.


Henk Broers met een prachtsnoek, gevangen tijdens het snoekbaarzen op de rivier.


Philipp was nog met Martin op pad en konden nog een paar mooie snoeken vangen….


....ondersteunde de snoek even en mocht weer mooi terug in haar element.


Beste “geheime wapen” was de tweedelige versie van de Alex ritmo vijf. Het lekker schuddende kontje was er voor veel rovers te veel aan….


...Daar de meeste snoeken boven de 70cm zaten, wordt opnieuw bewezen dat ook de betere vissen graag een kleinere hap nemen in het voorjaar. Bart Debaes.


Brute plaat van een brute rover…


... die gevangen werd door Marco…


... Een plaat van een snoek die na een laatste plaatje weer terug ging. Groet, Rob.


Beste Total Fishing, vorige week maandag zijn we gaan trollen met ons fishing team pike XL en 2 Amerikaanse gasten. Na nog geen kwartier op het water pakte deze mooie dame van 1.24 de 7 inch Revo.


....Het volledige verslag staat op
http://www.pikexl.com/. Met vriendelijke groet, Joost van Roessel - Pike XL fishing team.


Bewapend met Pearson Grinders gingen wij, Thijs & Piet, afgelopen zondag het grote water op! In de eerste uurtjes wist Piet al 2 leuke vissen te pakken, waarna het ineens helemaal stil viel. We zijn niet vies van stug doorvissen, dus dat werd gedaan.

Plantenveld na plantenveld werd bestookt toen daar, ‘out of the blue’, die klapper van een aanbeet kwam voor Piet… Zijn oude PR werd verpulverd met 15cm! Van 106cm naar 121cm, wat een bak van een vis! Nogmaals gefeliciteerd Piet! Een uitgebreid verslag inclusief drilfilmpje volgt snel op www.rozemeijer.com. Met vriendelijke groeten, Thijs van der Sanden


It’s a horse!! Een zware snoek met een mega-rug op groot rubber, en met groot bedoel ik ook groot!! Dit alles op de zestigste verjaardag van mijn vismaat Jan Arends, die zelf een snoek ving van 60 cm… hahaha, geintje hoor Jan! Groet, Jack Goverde.

Deze week de nominaties voor de vlagzalm (vliegvissen) van Peter, de karpers van Johan Kees, de roofblei van Vic, de snoekbaars van J. Iedema en Hans en de snoeken van Marco en Thijs. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -