Actuele Vangstberichten tot dinsdag 5 januari 2010


... tot dinsdag 5 januari 2010

Allereerst voor iedereen een gezond en visrijk 2010! Weer een visjaar voorbij en met deze strenge winter is veel water dicht. De vorst zal zeker nog een week aanhouden en wellicht nog langer. Een goed moment om de matrialen weer eens goed na tekijken en klaar te maken voor de tijden dat we er weer opuit kunnen!


Twee supervissers bijelkaar bij de Brouwersdam. Foto: Rob Kraaijeveld.

Zout - door Arthur van Tienen

Allereerst een heel fijn, gezond en visrijk 2010 toegewenst!

De week na Kerst is het allemaal wat kouder geworden en dat merk je direct aan het gedrag van de wijting. Die vang je nu minder want de garnalen trekken weg uit het kouder wordende zeewater. Vooral op de ondiepe stekken speelt dit vooralsnog een rol, de diepere stekken blijven leuke wijtingvangsten opleveren.


Het was weer een tijdje terug dat ik het korte havenhoofd (600 m) te Scheveningen had bezocht. Even geen hengels mee, maar natuurlijk wel de camera om wat andere vissers te spotten. Er werd een leuk visje gevangen hoor, maar ze waren allemaal wat aan de kleine kant….


.... Maar het genieten van de vissers was er niet minder om. De hartelijke visgroeten van Lucky Luc Mom

Kantvisserij

Kant-/ piervisserij geeft vooral schar en bot en soms wat wijting en gul. Vooral de avonden bieden hiervoor de kans. Afgelopen week was er op de stranden bij Monster en ter Heijde bijna niet te vissen vanwege de volle stroom rond de volle maan en in combinatie met een noordoosten wind een drama. Komende week is de maanstand een stuk gunstiger en staat er ook minder wind dus trek erop uit.

De kou is wel een grote spelbreker, vooral in het Noorden. Zeeland en delen van Zuid-Holland blijven betrekkelijk warmer dan de Noordelijke helft. Waterweg en de kanalen en havens van Europoort geven leuk vis, vooral gul, wijting, steenbolk en schar. Zeeland en dan vooral de stekken van Vlissingen tot aan Westkapelle prima visserij op hoofdzakelijk schar.

Bootvisserij


Sfeerplaatje van de terugvaart van een dagje wrakken met de Delfinn. Groet Twan van Berkel.

Wrakvisserij in mineur, matige tot slechte vangsten, daarentegen is de geankerde visserij prima. Wel wegtrekkende wijting op de Noordzee en Oosterschelde. Op de Grevelingen bijten de wijtingen nog wel. Oosterschelde prima, leuke visserij op allerlei soorten vis.

Grevelingen matig tot goed, zoeken waar de vis zit en dan gaat het goed. Zaterdag a.s. gaat het 2de Penn-Grevelingen Tournament door. Ruim 190 bootvissers strijden om de prijzen en voor het goede doel “De Luchtballon”.

Houd in de agenda 24 januari vrij voor het S.B.C.C (Slufter Beach Caster Championship). Een grote wedstrijd gehouden in het Calandkanaal in 5 vakken. Vissen op maatse vis. Voor info zie: www.svvdeslufter.nl

Tot volgende week, Arthur

Overige Vangstberichten:


Hallo TF! Ik zit voor mijn studie voor 4 maanden in Faro, in de Algarve. Na een paar weken heb ik eindelijk een strandhengel aangeschaft om eens te kijken wat hier voor de kust allemaal zwemt. Na dagen van storm en regen (Nederlands weer dus!) eindelijk een rustige dag met minder wind.

Dus samen met mijn vriendin een morgen erop uit getrokken om op het strand een hengeltje uit te gooien. 120 gram lood,  cuttlefishes (kleine sepia) van 4 cm op de haak, 30 meter ingooien en het resultaat: 6 white seabream in 3 uurtjes tijd, waaronder deze “double hook-up”! Ciao! Tim Faro (Portugal)


Beste Total Fishing, Ondanks de kou kon je toch mooie plaatjes schieten aan de Wijde Blik te Loosdrecht. Een visrijk 2010 en een goed en gezellig NKS voor aankomend jaar. Groeten, de controleurs van het NKS.


Maandag 28 december was het super lekker weer en ging ik op pad om te feederen. Dit keer koos ik voor de Waal en al snel zat ik heerlijk in het zonnetje. Na een aantal brasems te hebben gevangen en ik met andere dingen bezig was dan vissen, zag ik opeens dat mijn hengel uit de steun werd getrokken. Snel liet ik alles vallen en greep de hengel.

Een dikke brasem van dik 2kg probeerde mijn hengel mee te nemen. De zelfhakingsmethode i.c.m. de maggotclip werkt perfect, maar dan moet je wel de baitrunner los hebben staan. Gelukkig was ik op tijd en kon deze hengeldief samen met mij op de foto. Greetz, Ronald van Leeuwen


Hallo Total Fishing. Dennis met een mooie 40+ baars en….


...... een mooie rivierbaars voor de Mario…....


..... ook Johan nog met forse baars. Het blijft topsport aan licht materiaal Gr. Mario van Engsbergen


Hallo Total Fishing. De laatste dagen van het jaar zijn een feit, toch maar gaan vissen op groot water. Eddy met pracht van baars met bruine culprit gevangen…...


...... Mario met een echte vechtersbaars van 48.5, gevangen op Henk Tielens shad en die duidelijk aan het azen was. Gr. Mario van Engsbergen


Zondag zijn we toch nog effe met de belly op het Haringvliet geweest, er werd een visje gevangen maar ook geen grote aantalen en het was vreselijk koud. Watertemp. was 2 C° en na een 4-tal uur heb je geen gevoel meer in de voeten… Groet, Bart en Frank Mylle


De reigers hebben het zwaar…...


...... Mooie verschijning in de sneeuw. Groet Don van Rijswijk.


Het was even zoeken, maar hier en daar was er toch wat ijs gesmolten, dus….


........ dan kan er ook gevist worden toch! Groet Tom


Beste Total Fishing. Ondanks de kou zijn de beken en sloten hier nog goed open. Met grote shads van +/- 18cm vanuit de kant langzaam vissend op de diepere plekjes, daar waar de snoeken zich nu vooral ophouden. Na een paar uurtjes peuteren en zoeken 2 aanbeten gemist, maar het was bij een volgend bruggetje wel raak…..


..... Een mooie snoek kwam vanuit het midden en zorgde ervoor dat de eerste snoek van 2010 een feit was. Prachtige rover in een goede conditie, ff een paar fotootjes en daarna meteen weer teruggezet. Prachtig als een snoek weer terugzwemt naar zijn of haar territorium, wat een mooie rover blijft dit! Groet Sjak Kroet.


Hallo! Allereerst iedereen de beste wensen en supervangsten in 2010 toegewenst! Vandaag 2 januari waren de plannen om met de boot te gaan snoeken, maar door de vorst en de hevige sneeuwval toch maar besloten om van de kant af te gaan vissen met aas…...


..... Toch nog leuk gevangen. Met 4 snoeken een goed begin van het nieuwe jaar. Groetjes, de Vlieto`s


Weer een dagje afzien in de kou…..


.... Met als resultaat dit fraaie exemplaar van 106 cm. Gevangen aan een dode sardine. Groeten, Roel Boersma


Een dag wezen doodazen in de sneeuw. Slechts 1 snoekje heeft zich laten zien…


.... wel prachtige ‘kiekjes’ genomen…..


Groeten, Roel Boersma (Freezeland)


Aangekomen bij de trailerhelling bleek de noordwesten wind het water tot een voor ons ongekend peil had opgestuwd! Maar gelukkig verliep alles goed en ging omstreeks 9 uur de eerste shad over boord.


Waarom weet ik niet, maar dat immens, grote diepe Haringvliet straalt toch altijd weer iets mysterieus uit!!


De vangsten waren ondanks de afgelopen vorstperiode behoorlijk goed te noemen. Groetjes, Joop.


Beste TF, Afgelopen maandag 28 december en dinsdag 29 december wisten we een heel mooi aantal snoekbaarzen uit het Noordzeekanaal te trekken. 2 Topdagen dus! Groeten Ben Duijnisveld


Vorig weekend zijn we nog eens gaan vissen, zaterdag 26-12 met het bootje op kleine kanalen, want 5 Bft was toch iets te veel wind voor het grote water. Enkele mooie vissen gevangen maar geen grote aantalen…..


..... Groet Bart en Frank Mylle.


Het was erg koud, mooie stroomnaden op de rivier!! Toch kwamen er eenn mooi aantal snoekbaarzen in de boot, waarvan 3 boven de 70 op ... 2,5 meter water onder de boot. Groet Twan van Berkel.


Mario met mooie snoekbaars 76. Gr. Mario van Engsbergen


De Franse prologic en savage gear consultant Denis Curot viste een paar dagen op een lokale rivier…


.... waarbij er onder andere een exemplaar van 94 en 96cm uit kwam….


.... Ook Christophe Depouille wist een paar prachtige snoekbaarzen te vangen…


Groet, Mads Grosell.


Net voordat de vorst haar intrede deed nog twee mooie snoekbaarzen gevangen van 79….


..... en 88,5cm. Groet, Synco.


Ondanks de kou zijn de pro staffers van PML nog steeds op het water om (nieuwe) producten te testen…. en de vangsten vallen niet tegen. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Hallo T.F. Als ik kan vissen (ja, er moet ook gewerkt worden) maakt het me niet uit of het nu regent, sneeuwt of stormt, maar vissen zal ik, en dan word je vanzelf beloond. Deze mooie snoekbaars heb ik op oudejaarsdag gevangen. Een goede afsluiter van 2009 dacht ik! Groeten Ronald.

Deze week de nominatie voor de brasem van Ronald, de snoek van Roel en de snoekbaars van Ronald! Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -