Actuele vangstberichten tot dinsdag 5 april 2016

... tot dinsdag 5 april 2016

Het gesloten seizoen is weer daar, en de brasems zijn ook (even?) rovers. De lente is er helemaal klaar voor en de temperaturen zijn af en toe al aangenaam. Aan de kust zijn de eerste zomergasten gespot.


Oog in oog met een bever. (Johan Caneel)

Vangsten Europoort 

Door Joop Folkers 

De vangsten in en rond het Europoortgebied zijn redelijk te noemen.

Toen in zondag over het strand wandelde werden er heel wat mooie scharren en een enkele bot gevangen. Kers op de taart was een zeebaars van ruim 50 centimeter maar die zwom uiteraard al weer op het moment dat ik langs kwam.


Behoorlijk wat visserij vanaf het strand.


Af en toe een dikke schar ertussen.

De Waterweg was goed voor wat kleine wijting en een enkele gul. Dus niet echt spectaculair maar het is tenslotte pas begin april!


Ook in de Waterweg werd druk gevist. Kleine gul en wijting voerden de boventoon!

Joop Folkers

Vangst IJmuiden 

Door Hans Hendriks 

De wedstrijd van de IJZZV van afgelopen zaterdag heb ik meegevist. Er werd erg goed gevangen over bijna het hele parcours. Er zat veel kleine schar en wijting, maar ook dikke bot.

Er is zelfs een fint en een zeebaars...

...en een heuse haring gevangen.

De haring van Jan.


Vaak dikke bottten kwamen regelmatig op de kant.

En dat het veel was te vangen bleek uit de uitslag: 25 deelnemers vangen 1320 vissen.

Winnaar werd Bas Hollander met 104 vissen (2247 centimeter) wat in vijf uur vissen met twee hengels op werken gaat lijken.


Paul Blanken werd tweede met 90 vissen (2049 centimeter).

Verder worden op de pier toch wel wat gullen gevangen.


Zo zag ik zondag een paar 60+ gullen liggen rond de kop. Dit was wel rond het hoge water.

Groetjes,
Hans


Hoi Total Fishing, het roofvissen even ingeruild voor penvissen. Hier karper nummer 16.

Karper nummer 17 in april. Groet Stoffel.

Hoi Total Fishing, eerste vis van 2016, direkt een fraaie baars...

...Daar moet uiteraard ff op gedronken worden!

...Er volgden nog enkele baarzen.

...Ook nog enkele snoekbaarzen...


...Mooie luchten en hoog water...


...Een lap van een brasem vals gehaakt!..


...Gelukkig ook nog enkele snoekbaarzen gevangen...


...Op de laatste dag voor het gesloten seizoen nog even genieten. Niet alleen van de vangsten, maar ook van de natuur om me heen. Groetjes, Edwin Jonkman


Achter de vergane glorie van een oud leven bloeit al weer het nieuwe.


Brasem vol op de popper.


Eind maart al zulke grote kuikens voor de fuut!


Volop nieuw leven langs en op het water.


Guitig kopje neemt een kijkje buiten boord.


Het plezier straalt er af. Met een kromee hengel en een mooie vis, is een brede lach op zijn plaats toch.


Zo klein mag het aas dus zijn.


Hier ben ik! Kijk hoe ik me uitsloof en hoor me klepperen!


Als het moeizaam gaat is iedere vis nog welkomer.

 


Hier kwamen de mannen voor. Visgids Johan.




Een dagje op de snoekbaars leverde met de spiering vijf mooie snoeken op. Groet, Rudi.


Beste Total Fishing, hierbij wil ik een foto delen van één van de mooiste snoeken die ik gevangen heb. Afgelopen woensdagavond na het eten effe de ondieptes afgooien met jerkbaits. Een dikke metersnoek met een zeer gaaf patroon! Visgroeten,  Jeroen Bouwer.

Deze keer de nominaties voor  . Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -