Actuele Vangstberichten tot dinsdag 5 april 2011


... tot dinsdag 5 april 2011

Het roofvisseizoen 2010 zit er weer op en velen maken weer de overstap naar andere soorten visserij. We zien dat met deze tempraturen de vangsten van karper en witvis goed aantrekken en ook de zeevisserij ontwaakt uit haar winterslaap. Hopelijk zullen over een paar weken de eerste mooie zeebaarsvangsten gemeld worden!


Even recht in de lens kijken en dan weer kopje onder! Foto: Jan Althof.

Prachtige week geweest met redelijke vangsten.

Visma
Vrijdag lekker met mijn vader en maatje Sjaak naar de Visma geweest. De opzet vond ik persoonlijk de beste sinds jaren, een beetje alles door elkaar en lekker ruim opgezet. Zoals gebruikelijk de laatste jaren, ervaar ik de Visma als een sociaal evenement en ik kijk natuurlijk altijd wel of er nieuwigheidjes te zien zijn. Hartstikke leuk en ook dit jaar heb ik een heerlijke dag gehad.

Kustvisserij
Qua wedstrijden sprong er dit jaar één uit en dat  was natuurlijk de voorselectie Kust Noord, welke op de uitstekende stranden van Groote Keeten en Callandsoog werd vervist. Prima weer, een stevig windje en temperaturen van zo’n 15 graden, maakte het aangenaam visweer waarbij ik na afloop al wat verbrande kopjes zag. Of was dat vanwege de klim door het mulle zand de duinen op?!

Er werd redelijk gevangen en zoals een goed strand betaamt, waren ook hier weer de stekken grillig; de een ving zijn vis kort onder de kant en de ander moest weer over de banken heen werpen om de vis te pakken te krijgen. Maar ja, zo is het nu eenmaal en degene die de moeite van het voorvissen had genomen, wist eigenlijk precies hoe de zaken aangepakt moesten worden.


Soms gaat niet alles goed bij de reddingsbrigade. John Beun als deelnemer bij de auto van zijn maatjes van de reddingsbrigade die overigens uitstekend werk verrichtten afgelopen zaterdag bij de voorselectie Noord.

In vak C wist Philip Stam van HSV De Snoek 14 vissen te vangen met een totaallengte van 261 cm en werd daarmee overtuigend winnaar van deze voorselectie. In vak B stond WK-ganger Dennis Oijjendijk van HSV De Sportvisser zijn mannetje en dit oprukkende talent ving eveneens 14 vissen, maar een stukje kleiner dan de vis van Philip en met 223 cm wist Dennis het zilver te pakken.


Andre Piters van het Shimano Team met een formidabele bot van 40 cm.

In vak E ging Leen Zwart van HSV Zeevissen.com met de winst aan de haal. Bij de korpsen was het ditmaal het tweede korps van O.K.O Oosterwolde die de prijs bij de korpsen binnenhaalden, bestaande uit Frank Evink, Jack van Nijnatten, Jaap Schreurs, Rindert Jansma en Tino Stuijts voor het derde korps van Zeevissen.com en het al jaren heersende eerste korps van O.K.O Oosterwolde, beter bekend als het Shimano Team. Allemaal gefeliciteerd en veel succes op het NK op 1 oktober in Zeeland.

Volgende week de laatste en grootste Voorselectie Kust en wel die van Zuid, gehouden op de stranden van Walcheren. Ook daar allemaal succes. Voor algemeen verslag zie de site van Sportvisserij Nederland.

Vangsten van Vlissingen tot aan Westkapelle matige en soms slechte vangsten, hopelijk wordt het van de weer beter en komt er redelijk vis uit zaterdag tijdens de voorselectie zout. Reken op schar, schol en bot. Westerscheldedijken en slikken wordt al wat beter, soms mooie botten. Zelfde geldt voor de Oosterscheldestekken; al ietsje beter, maar de beste maanden moeten nog komen.

Er zijn wel wat gulletjes gevangen vanaf Neeltje Jans afgelopen week, er is altijd wel z’n periode waarin deze minigulletjes ineens op de kust zitten. Schouwse stranden wat bot. Het is wel lekker om van deze stranden af te vissen vanwege het prachtige panorama en de schone stranden.

Wanneer je er eens lekker uit wilt voor de rust, wandel dan eens het Oude Vuurpad (stevige klim en ongeveer 20 minuten lopen voordat je op het strand bent) tot Nieuw Haamstede (Vuurtoren) en ga lekker naar links in een van de vakken staan. Lekker rustig en je komt er bijna niemand tegen.

Europoort
Waterweg afgelopen week in de diepe stukken nog wat gulletjes, soms wel mooie! Ondiepe stukken vergeven van de wolhandkrab, mijden dus en wachten tot de fint en de zeebaars is gearriveerd. Amazonehaven redelijk bot, steenbolk en wijting.

Wijting wel klein van stuk, de bot is beter van formaat. Dintelhaven redelijk, kleine vis, hopelijk komt de bot een beetje los nu het wat warmer wordt. Calandkanaal matig, Beerkanaal redelijk, nog wat schar (ver werpen) en wat wijting, soms nog een leuk gulletje. Stenen Glooiing wordt interessant, bot en misschien al wat zeebaars, zo stiekem worden er toch al een paar gevangen.


Dennis Ooijendijk, aanstormend talent met een botje.

Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn vooral het laatste stuk van ter Heijde tot aan het opspuitwerk leuke vangsten van bot, dikke exemplaren erbij! Pieren van Scheveningen en IJmuiden lijken de slechtste tijden gehad te hebben, weer wat schar en bot, soms nog een gulletje.

Bootvisserij
Grevelingen aardig, wijting en schol. Oosterschelde redelijk, de vangsten worden al wat beter. Bot, schol zijn de hoofdzakelijk te vangen vissen. Af en toe nog redelijk wat schar. Geankerde kustvisserij weer opgaand. Helaas kon ik zondag 3 april niet meedoen met de 2e competitiewedstrijd van de EFSA, volgende week hoor je hoe de vangsten voor Scheveningen waren.

In de zuidelijk helft gaan de vangsten vanaf de geankerde boten prima. Dre Vriends met zijn Big Marlin viste de afgelopen week bij het Meerkerkgebied en er werd goed bot, schar en verrassend veel maatse schollen gevangen, goede berichten dus!

Wrakvisserij niet veel van vernomen afgelopen week, dus niet echt een goed beeld. Hopelijk volgende week meer informatie.

Tot volgende week! Arthur.

Vangstberichten afgelopen jaar
 
Laten we eens even terugkijken naar afgelopen jaar hoe de roofvissers het hebben gedaan. Aan het weer heeft het veelal niet gelegen daar er gemiddeld niet te klagen was, met uitzondering van de koude periode met veel sneeuw, waardoor natuurlijk veel vissers thuis zijn gebleven.

Gemiddeld waren er voor veel roofvissers meer dagen bij dan andere jaren, namelijk met dagen dat er nauwelijks een vis werd gevangen. Daarentegen ook dagen met redelijk wat aantallen roofvis, en dan vooral grote snoeken. Wel vaak de klacht over de grote aantallen aalscholvers die vele havens en stukken water onveilig maakte.


De aalscholver weet zijn vissen ook te vangen.

Ook opvallend veel netten die hier en daar gevonden werden, en de grootste frustratie bij veel vissers dat het gewoon moeilijker vangen is door het heldere water wat steeds meer in Nederland aanwezig is. Prima natuurlijk om de vissen tot de oever of boot te zien naderen, maar andersom is dit ook het geval natuurlijk. Op de rivieren afgelopen jaar veel minder baars, en dat heb ik persoonlijk ook gemerkt. Dressuur natuurlijk op veel plaatsen ook van toepassing, daar de hengeldruk ook toeneemt op plaatsen waar geregeld roofvis wordt gevangen.

Snoek - deed het gemiddeld redelijk goed, en de maten mochten er natuurlijk ook weer zijn.


Weer mooie snoeken afgelopen jaar.

Snoekbaars - daarentegen op vele wateren niet de aantallen die men gewend was, dat was duidelijk in de meldingen van deze rover.

Baars - gewoon op de gekende waters top vangsten met diverse 50+ vissen, en dat is heel positief te noemen natuurlijk daar het een pracht sportvis is.

Winde - blijft het gewoon goed doen, waarbij de IJssel, Waal en Lek vele grote windes even in de boot of oever bracht.

Meerval - bijna niet meer weg te denken en vooral in het zuiden van het land al grote vissen, maar ook vele kanalen en vaarten in Nederland zijn al hun domein geworden.


Ook keiharde aanbeten van de roofbleien.
 
Conclusie is natuurlijk wel dat we in de toekomst meer uit onze kast moeten halen om ze op vele plaatsen aan de schubben te komen. Dat is en blijft dan natuurlijk ook een pracht uitdaging. Blijf allemaal heel waakzaam op het water en leg gewoon alles even op foto en video vast als je ongeregeldheden ziet, waaronder vooral stroperij.

Meld dat gewoon ook even hier en stuur foto’s of video mee zodat we gezamenlijk hier wat aan kunnen doen. Verder gewoon blijven gaan, en ook genieten van wat de natuur te bieden heeft in Nederland. Nu even wat weken rust, spullen weer in orde maken en dan eind mei weer op onze roofvissen.


Geniet ook van alles eromheen.

Groet, Piet Driessen.

Het zonnige en warme weekend kon de barbelen op de Waal niet verleiden tot azen over te gaan. Vanaf veel plekken komen meldingen dat de Waal momenteel een zandbak is en de meeste grindbedden helemaal verdwenen zijn. Na het hoge water begin dit jaar, is de bodemstructuur nagenoeg geheel veranderd. Ook tijdens onze wintersessies in de Ardennen hadden we met hetzelfde verschijnsel te maken, daar duurde het een paar weken voordat deze zich weer herstelde.


Gé Herlfterkamp met een IJsselbarbeel.

Op rivieren als de IJssel en Grensmaas hebben ze daar helemaal geen last van. Op de IJssel is ook afgelopen week weer redelijk wat barbeel gevangen.


Mooi formaat barbeel.

Wil je op de Waal nu kans maken op barbeel is het aan te raden om het zgn kribhoppen te gaan doen. Elke 30 minuten verkas je naar de volgende krib. Op deze manier vissen zul je eerder barbeel tegen komen dan te gokken op 1 krib.

De watertemperatuur blijft stijgen en ligt nu ruim boven de 10 C. Ook op de Waal kan het nooit lang meer duren. Of het moet zijn dat de barbeel deze rivier nu massaal mijdt. Al geloof ik daar zelf niet in….het blijft gewoon nog even stroef.

Tot volgende week! Frans Vogels.


Hallo vissers, op dit moment trekt de paairijpe kabeljauw (“skrei”) langs de kust van Noorwegen. Daar komen ze natuurlijk af en toe ook wel eens een haak van een sportvisser tegen. Visgids Marcus Ahlund, bij wie ik in 2009 in het prachtige visrijke Lauklines op vakantie ben geweest, verrast mij altijd in deze periode met zijn vangsten van hem en zijn vismaten van kabeljauwen waarvan wij alleen maar kunnen dromen.

De zwaarste vis op bijgaande foto woog 33 kg (66 pond lijkt nog meer!!!) en de kleinste gul woog 27 kg (54 pond). Ja, dat is inderdaad maar een kleintje haha!!!!!!! Wij zijn al blij met een visje van 4 pond (vanaf de kant dan!!). De lokatie Lauklines ligt in de kop van Noorwegen, nabij Tromso. Ze verhuren daar huisjes aan het water met prachtige boten erbij.

Ik heb er toen hartstikke leuk gevangen (zie ‘zeevis’, ‘Op jacht naar een droomvis’). Je kunt Marcus inhuren als visgids en hij loodst je meteen naar de goede plekken. Dat scheelt weer zoeken. Het is best lastig om in deze periode daar goed weer te treffen, vandaar dat een echt gerichte vakantie op de Skrei niet onmogelijk is, maar je dient daar wel geluk mee te hebben met het weer wat je daar aantreft. Eigenlijk is kort van tevoren boeken het beste als er daar een hogedrukgebied voor de kust ligt.

Dat is echter maar voor weinigen weggelegd. Maar de rest van het jaar is deze lokatie zonder meer goed te noemen en kun je er vele vissoorten, soms van recordformaat, vangen. Kijk maar eens op www.arcticfishingadventures.no en geniet van de prachtige omgeving en de mooie vissen!!! Misschien kunt u er ooit eens heen. Als ik nog een keer de kans krijg doe ik het zeker weer!!!!! Visgroeten van Lucky Luc Mom.


De bekende dril is weer aanwezig. Foto: Jan Althof.


Marc wist op de laatste dag nog een zeeforel te vangen.


Het nest is bijna gereed en manlief zoekt nog wat te eten.


Hallo TF, nu de rovertjes hun rust verdiend hebben in Nederland, afgelopen zondag nog eens mijn nostalgisch watertje uit mijn kindertijd bezocht en met licht karpermateriaal de zeelten achter de kiezen gezeten.

Na eerst een portie chocolate malt & tigernut boilies van 15mm (dynamite baits) te water hebben gelaten, kon het wachten gebeuren… In enkele uren tijd lagen er vier prachtzeelten tussen 52 en 56cm op de mat!


Beste Total Fishing, afgelopen week was het mooi weer dus ik heb de karper en penspullen maar weer tevoorschijn gehaald. Eens weer even lekker met de pen gaan vissen en ik had nog geen uur gezeten of ik had beet en een mooie graskarper van 90 cm en 26 pond (nieuw pr) mocht ik binnenhalen. Met vriendelijke groet, Kyle.


Hallo TF, afgelopen vrijdag op zaterdag ben ik mijn eerste nacht van 2011 wezen vissen met als resultaat een mooie schub van 20 pond die ik vlak voor de kant ving. Het was een sterke vis, de dril duurde ongeveer 10 of 15 minuten. Groet, Jori Aarts.


Op 15 maart j.l vertrokken Mike, Marcel, Anne en Johan van hengelsport Volendam naar het bekende Lac el Ouidane in Marokko, om daar 10 dagen de puntgave en oersterke karpers te belagen in een meer dan aparte omgeving en op een enorme plas water…


...
Morocco carpfishing had alles ter plaatse geregeld en de tickets waren zelf gekocht….


In 10 visdagen kwamen er mooie vissen uit van groot tot klein, maar allemaal even gaaf en sterk. Op zulk water telt elke vis, want er moet gewoon gewerkt worden voor elke centimeter en elk pondje schubben.


...Totaal vingen zij met z’n vieren ruim 80 vissen, waaronder voor eenieder een 20kg+ vis en meerdere, ruime 15kg+ vissen….


....Tel daar het mooie weer, het lokale eten en een schilderachtige omgeving bij op, en je snapt wel dat de trip meer dan geslaagd was.


Beste Total Fishing, hierbij enkele foto’s van een succesvolle karperdag met mooie vissen van een Belgisch fortwater….


... In totaal vingen mijn vismaat en ik 7 karpers waarvan 5 tussen 10 en 14,5 kg. Met vriendelijke visgroeten, Christophe D’Hooge.


De eerste kleuren komen alweer te voorschijn. Foto: Jan Althof.


Hallo Total Fishing, vorige week even getest of de roofblei al wakker was uit zijn winterslaap… Dit is de eerste grote van het jaar voor mij. Groeten, Rando Kromkamp -
www.roofvissen.eu


Het insectenleven komt snel op gang met de zonnige dagen.


Prachtige baarzen van Hans en Marc…


...bullebakken van het grote water en allemaal werpend gevangen!...


....Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Thijs pakte nog deze mooie 40+ baars.


Hallo TF, een mooie baars van het grote water. Groetjes, Gregor.


Het roofvisseizoen zit er voorlopig weer op. Tijd voor onderhoud aan bijvoorbeeld de boot. Verder een mooi moment om je hengels en ander materiaal eens na te kijken, schoon te maken en/of aan te vullen. Voordat je het weet is het weer eind mei en kunnen we weer los.


Wie het kleine niet eert…. Groet, Jan.


Hallo TF, moeilijk dagje met slechts 3 vissen. Deze snoekbaars viel voor de Fox pro shad. Groet, HM.


Het roofvisseizoen afgesloten met mijn maatje Thomas. 21 Vissen waaronder veel kleine snoekbaars met als bonus een mooie vis voor Thomas. Met vriendelijke groet, Robert Noorland.


De laatste dag voor mij dit seizoen eindelijk weer eens een dikke vis. Jammer dat de staart een beetje gerafeld is. Vriendelijke groeten, Ben.


Beste TF, door het slechte weer was het de laatste dagen van het seizoen niet mogelijk om het grote water op te gaan, daarom werd er naar kleiner water uitgeweken….


....Helaas werden de grote beren niet gevangen, maar gelukkig zaten er toch nog enkele mooie vissen tussen. Eén er van werd met de nieuwe snoekbaarsshad van @rt-Baits gevangen. Groet, Bart Mylle.


Geen gevaar dus spitten maar! Foto: Jan Althof.


Op de laatste roofvisdag van het seizoen ging Werner Vlak met zoonlief nog even het water op om wat frisse lucht te happen en mogelijk wat mooie vissen te vangen. Toen zoonlief na een uurtje vissen begon te klagen dat hij vast zat, keek pa even wat er aan de hand was en gaf de hengel gauw terug omdat de lijn van links naar rechts bewoog in het water en dat doen fietsen of rollen tapijt in de regel niet.

Na een mooie dril wist zoonlief deze mooie dikke snoek van ruim 90 cm te landen en hem of haar gelijk weer terug te zetten uiteraard. Klein detail van deze dag is dat pa op een 0,00 bleef steken uiteraard… Groet, Johan.


Beste TF, het zit er alweer op. De laatste ochtend veel regen, maar na de middag droog! Gekozen voor de Andelse Maas alwaar deze hoogzwangere dame een van de mooie vissen was die groen en speed niet konden weerstaan. Groen is en blijft de kleur van de lente! Tot volgend seizoen!! Groeten, Twan van Berkel.


Hoi TF, een mooie snoek op de release (: Vriendelijke groeten uit Duitsland.


Nog een mooie vis weten te vangen op de voor mij laatste roofvisdag voor het gesloten seizoen. Deze ging voor een klein shadje op 50 cm water. Iedereen succes met de komende ontwenningsverschijnselen. Groet, Jack.


Een van de laatste dagen van dit seizoen werd afgesloten met een harde aanbeet op een Pikefighter plug…


...wat een mooie snoek bleek te zijn. Groeten, Johan.


Beste TF, de laatste vis van het seizoen, gevangen met een hybride jerkbait. Bedankt aan Johan voor de leuke dag! Groeten, Koen.


Vriend glasoog liet het afweten, maar dat maakte deze dame meer dan goed! Gevangen aan een xlayer. Groet, Seve.


Jacob Stenlund met een prachtige snoek….


...En hij wist nog een dikker exemplaar te vangen. Groet, Mads Grossell.


De Relax Kopyto van 6 inch waar Henk onze laatste visdag van het afgelopen seizoen mee viste, was bedoeld voor snoekbaars, maar dat begreep deze dame niet… Natuurlijk geen straf om te vangen!...


....Zelf mocht ik tegen het einde van het seizoen ook nog op een paar dikke verrassingen rekenen… eerst deze vis, die zich zonder te aarzelen op de streamer stortte…


....En even later deze puntgave beauty van 120 cm. Ze was als eens achter mijn streamer ‘aan komen nieuwsgierigen’... Na haar een kwartiertje rust gegeven te hebben, trapte ze er alsnog in.

Na een fenomenale dril aan de signature allround, poseerde ze gewillig en zwom daarna met ferme slagen weg. Inmiddels zal ze enkele honderdduizenden eitjes hebben afgezet en zo een steentje hebben bijgedragen aan haar én onze toekomst! Groeten van Wilfred van Nunen. 

Deze week de nominaties voor de zeelt van Mario, de karper van Anne, de baars van Thijs en de snoek van Wilfred. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -