Actuele Vangstberichten tot dinsdag 4 september 2012


... tot dinsdag 4 september 2012

De zomerse temperaturen komen eind deze week weer terug en of dat de visserij ten goede komt is de vraag, maar we hadden nog een beetje zomers weer tegoed! De snoekbaars zit nog steeds op het ondiepe en met de snoek is het nog steeds oppassen met de hoge watertemperatuur.


De Nycticorax nycticorax plotseling in actie. Foto: Jan Althof



Broeders en zusters in Petrus!

De vangsten zijn afgelopen week best ‘prettig’ geweest, behalve op vrijdag, want toen leek het herfst en mijn haaientrip met Dré Vriends was ‘naar de haaien’.

Kantvangsten
Vlissingen tot Westkapelle redelijk, veel zeebaarsjes en platvisjes, tongetjes en botjes. Afgelopen week zijn er redelijk wat gladde haaien gevangen bij Zoutelande. Makreel en geep zijn er ook  nog. Leuke visserij alom. Wel veel krab en garnaal, dus redelijk veel aas meenemen. Over een paar weken op 22 spetember, is hier de grote  wedstrijd van HSV Westkapelle.

Westkapelle tot Domburg platvis en zeebaars, in de avond en nacht wat tong. Banjaard hetzelfde verhaal en soms een mooie gladde haai. Westenschouwen en Haamstede/Renesse alleen voor degene die van rust houden en volhouders zijn. Westenschouwen nog niet veel te beleven. Haamstede en Renesse in de mooie diepe muien bij laag water tussen Haamstede en Renesse soms mooie zeebaarzen. Wel een eindje lopen.

Maasvlakte 2, ga hier niet vissen wanneer er geen wind op de kant staat, in dit deel van het jaar is het zeebaars wat de klok slaat en die aast eigenlijk alleen bij een stevige aanlandige wind.

Papegaaienbek weer wat beter dan een week geleden; tong, makreel, bot, zeebaars en paling kun je hier verwachten, ook hier al wat kleine wijting en steenbolk. In de Edisonbaai, het westelijke eind van de Stenen Glooiing, is afgelopen week tussen de schotten redelijk tong gevangen in de avond.


Aan de Papegaaienbek werd afgelopen week ook wel best leuk gevangen.

Dintelhaven redelijke visserij op grondel, bot, spiering en wat zeebaars. Aan het Hartelkanaal bij de BP-raffinaderij stonden van de week weer behoorlijk wat zeebaarsvissers, dus al er best wel wat gevangen zijn.

Waterweg prima, weer mooie aantallen tong gevangen richting Vlaardingen en Rotterdam. Hetzelfde geldt voor het begin van de Oude Maas vanaf de Waterweg. Weinig regen de komende week dus ga erheen en probeer die scheefsmoelen te vangen. Pier Hoek van Holland zeebaars en makreel. Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin bot en zeebaars, ‘s nachts kans op wat tong. Wel veel aas meenemen.

Zaterdag de 3e Penn Korps Competitie-wedstrijd in Noord-Holland te Wijk aan Zee. Het competitiegeweld gaat weer losbasten!


Soms wat makreel aan de verenpaternosters op de pier van Hoek van Holland.

Bootvangsten
Makreelvisserij weer beter geweest afgelopen week. Wrakvisserij matig tot slecht en de geankerde visserij in de Westerschelde redelijk; tong, zeebaars en wat platvis. Grevelingen redelijk. Geankerde visserij voor de kust matig, wachten is op de wintervis die binnen een paar weken zal arriveren.

De inschrijving voor de lustrumeditie van het Penn Grevelingen Tournament op 12 januari 2013 is per 1 september weer geopend, zie www.eurovissers.nl, klik op PGT 2013. Ik ben a.s. woensdag t/m zondag met Joop Folkers in Ierland voor een reportage over vissen op blauwe haai en zeebaars… verslag volgt later.

Tot volgende week! Arthur van Tienen.

De temperaturen waren weer een beetje normaal om achter de rovers aan te gaan, al was het landelijk wel een verschil met de neerslag, maar we kunnen niet alles hebben. Watertemperatuur ook weer gezakt en op vele wateren rondom de 21 a 22 graden.

Snoek - Redelijke vangsten maar opvallend dat er behoorlijk wat kleinere snoeken werden gevangen. Dit is natuurlijk weer een goed teken en ze worden alleen maar groter en interessant voor de roofvisser. Shads blijven goed met werpen en slepend ook redelijk te vangen met langwerpige pluggen. Kleur heel verschillend, geen peil op te trekken afgelopen week.

Snoekbaars - Hier ook duidelijk meer activiteit van deze rover en opvallend dat al diverse winterplaatsen bezet zijn en ook al vaker mooie aantallen. Bruggen en in de buurt van sluizen prima berichten op dit moment en op zijn tijd een groot exemplaar ertussendoor. Hier dropshotten en verticaal goede berichten. Langwerpig aas vaak heel succesvol.


Geen snoek gezien zaterdag, maar de snoekbaarzen waren er wel.

Baars - Zijn nog overal redelijk goed te vangen. Boven de planten met poppers en ondiep lopende plugje vaak succesvol, zijn wel vaak heel kort in de buurt van waterplanten op dit moment om achter het jongbroed aan te jagen.

Meerval, roofblei en winde - ook redelijk wat vangsten. Opvallend voor al deze 3 soorten dat ze vaak heel kort op de oever stonden en ook gevangen werden op vaak nog geen meter water, dus hou dat even in gedachten en probeer dus zeker de oever uit te vissen.


Zijn nog overal redelijk goed te vangen.

Kijken wat het weer gaat doen, maar op of langs het water te vertoeven ziet er weer goed uit aankomende week, dus doe daar even je voordeel mee.

Veel succes en nogmaals: zet eens wat vaker wat poppers in, een prachtsport!

Succes en met roofvisgroet, Piet. www.pietdriessenfotografie.nl

Ook deze week weinig verandering…

...in de vangstberichten van de barbeel: stabiel weinig. Te weinig voor de tijd van het jaar. De compensatie is er wel, wat er gevangen wordt is al dik. Sommige zijn echt al moddervet en duidelijk naar de winter toe aan het werken.

Puur kijkend naar het gedrag van de natuur zou die wel eens vroeg kunnen beginnen. De komende week krijgen we nog enkele prachtige dagen met hoge temperaturen. Hopelijk reageert de barbeel daar gunstig op. Nog twee dagen stijgt het water van de Waal met een 30-tal cm, dan daalt het al weer. De verlaagde kribben zijn nu onbereikbaar en naar verwachting komen die dit jaar niet meer boven. 


September staat bekend als een goede barbeelmaand.

Het begin is matig maar gelukkig hebben we nog bijna 4 weken te gaan. Ook op de Roer en Grensmaas worden de nodige barbelen gevangen. Ook daar heerst nu een lage waterstand al kan dat bij deze twee rivieren in een paar uur omslaan.

Vooralsnog goede vooruitzichten, zeker deze week. De late avonduren zijn nog echt wel de moeite waard, ook al worden ze snel korter nu…

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


138cm Heilbot voor  Stefan…


...Prachtige koolvis van formaat…


...Gids Erik Axner met een bak van een koolvis die op de Slim Jim jig knalde. Groet, Rasmus Olvsen.


Andreas Aggerlund met een prachtige zeeforel die voor de Sømmet viel….


...Een zeeforel van 4 kg, gevangen ook aan de Sømmet door Daniel Nilsson, werd teruggezet in het zoute. Hij kan verder zijn paaiweg vervolgen…


...Peter Kirkby met een zeeforel van  2,4 kg en 59cm. Groeten, Rasmus Olvsen.


Geachte redactie, de zeebaars staat er niet helemaal goed op maar het visplezier dat van deze foto afstraalt is wat mij betreft onbetaalbaar! Een geweldige sport om met je waadpak de branding te trotseren en actief te vissen. Die eerste klap op je hengel blijft altijd magisch!

De zeebaars is gevangen op een wapperlijn, rijk beaasd met zagers. Afgaand water op de zandmotor in een flinke branding. We vingen met drie man in totaal 12 zeebaarzen en ze zwemmen allemaal weer. Een flinke tong ging mee naar huis en een botje bleef helaas achter voor de meeuwen. Tenslotte mijn complimenten voor jullie website, ik lees het al jaren met heel veel plezier! Met vriendelijke groet, Lodewijk Bos.


Nebot Santos met een mooie zeebaars die voor de Prey 95 viel. Groet, Rasmus Olvsen.


Veel meeuwen op het water vandaag. Groet, Piet.


Beste TF, ik ben op vakantie geweest naar camping Zennewijnen. De camping had een mooie visvijver. Ik heb in 2,5 week tijd ong. 40 vissen gevangen (als het er niet meer zijn). Van al die vissen waren het 2 spiegelkarpers, voor de rest schubkarpers en één brasem. En ja, ik heb m’n eerste steur gevangen, 62 cm…


...Er scheen in die vijver 1 of 2 steuren te zitten en ik heb er een gevangen! De grootste vis die ik heb gevangen was een schubkarper van 74,5 cm…


...Ik heb de vissen gevangen met een schuifloodsysteem op de feeder en als aas 2 maïskorrels aan de hair. Het was een topvakantie! Met vriendelijke groet, Tim Leferink.


Wat is hier gebeurd met de karper? Deze heb ik zondag gevangen. De groeten van Hans Klaassen.


Ganzen vroeg in de ochtend actief zaterdag.


Hallo TF, het was Top (met een hoofdletter) in barbelenland de afgelopen week. Aantallen waar je enkel van durft te dromen..


...met af en toe een “dubbelslag” en ook prachtige exemplaren van rond de 5 kg, of “double” (10lbs), zoals ze in Engeland worden genoemd. Groeten, Henk Hendriksen & Frank Pulles.


Een vroege morgen op het water. Foto: Jan Althof.


Deze roofblei kon de ondiep lopende Spro Ikemen-plug in makreelmotief niet aan zich voorbij laten gaan. Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, iedere visser herkent het wel: zo’n gevoel van vandaag gaan ze het doen…


...Afgelopen zondagmorgen op weg naar de rivier hadden Thomas en ik dat ook. De roofblei was inderdaad helemaal los, en voor het eerst dit seizoen kwamen we in de dubbele cijfers. Geen echte grote buffels, maar wat een fantastische sport met snoeiharde aanbeten. Groet, Hennie Smits.


Beste TF, maandagavond zijn Ronald en ik tot aandringen van mij nog even een uurtje het Volkerak op gegaan. Ronald had al snel een flinke klapper achter zijn nieuwe Salmo-plug, maar de plug werd niet gepakt. De rest van de tijd was nogal taai omdat we bij elke gooi wel in de planten kwamen. Tegen het einde mocht het dan toch raak zijn. Na een lange en explosieve dril mocht Ronald een flinke roofblei scheppen van maarliefst 80 cm. Groeten, Tim Jochems.


Beste Total Fishing, omdat het einde van de vakantie nadert toch nog maar een keer de plas op. En met succes! Roofblei 73 cm. Volledig verslag op roven.nl. Groet, Freek Janssen.


Juwel of the Nile? Foto: Jan Althof.


Wederom voor Piet op deze grote Spro plug een baars, en we hadden er ook nog een mooie winde op.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag weer eens een keer het water opgegaan na het werk. Gericht op baars gaan vissen en in 3 uurtjes toch weer 50 exemplaren kunnen haken op een kanaal bij de zuiderburen! Een aantal dertigers kwamen de boot in, heerlijke sport op 3-14 grams hengeltjes en wat kleine plugjes. De meeste gevangen tussen de 2.70 en 3.00 meter diep. Groet, Rob - www.roven.nl.


Beste redactie van Total Fishing, hierbij een verbetering van mijn PR baars van 35 naar 46 cm. Groet, Nick v.d. Laan.


Baarsmania de afgelopen weken. Deze 45’er gevangen op de rivier met een Chibi Shad (Spro Nippon-serie). Groeten, Pim Busker.


Prachtbaars voor Willem.


Bard maakte nog deze fraaie ochtendplaat.


Beste Total Fishing, een dame als gast, en dat gebeurt niet veel. Hier haar eerste snoekbaars van de rivier. Met vriendelijke groet, Pim Busker.


Willem kon er nog enkele…


...vangen in de buurt van de bruggen.


Hallo TF, op één van de warmste dagen van het jaar is Visgids Groningen eropuit getrokken met twee gasten. Vader en zoon om precies te zijn. Door de warmte zijn we pas aan het eind van de middag het water op gegaan. Op één van de prachtige plekjes in de provincie Groningen kreeg zoonlief een enorme ‘ruk’ aan de hengel met als resultaat een zgn. ‘bak’ van een snoekbaars (96! cm). Zijn allereerste!

Hij durfde de snoekbaars niet zelf vast te houden maar vader wilde dit klusje uiteraard wel even klaren. Na de nodige foto’s is de snoekbaars natuurlijk weer teruggezet. Met vriendelijke groet, Robert van der Kamp - www.visgidsgroningen.nl.


Hoi TF, vorige zaterdag een mooie dag gehad werpend met het kleine spul…


...Deze ging voor een BFT Tournament kick shad 4” en zorgde voor de nodige sport!


Na onze geweldige vakantie duurde het niet lang of de boot lag terug het water in. Bij zomerse temperaturen volop genieten van snoeiharde aanbeten. Wat kan het leven toch mooi zijn… Groetjes, Stèphanie.


Henk met een prachtige snoekbaars die zijn shad vol gegrepen had…


Als je na een snoeiharde aanbeet ook nog wordt getrakteerd op een stevige dril, dan is snoekbaarsvissen Genieten met een hoofdletter… Groeten van Wilfred van Nunen.


De natuur gaat alweer richting de herfst, of we het nu leuk vinden of niet. Ook de technieken gaan we alweer op de herfst afstemmen. Koen hier met een mooie vis die hij ving op een dode aasvis in combinatie met de Vertical Vectra. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Beste TF, Hierbij een foto van mijn vismaat Colin die zijn pr snoekbaars wist te verbeteren van 92cm naar 93cm verder vingen we die dag nog 17 andere vissen op de rivier allemaal ondiep (tussen 1 en 3 m diepte) en met grote shads. Gr. Rick.


Genoten van mijn 2 laatste maanden vakantie als student. Het ‘echte’ leven begint immers op 3 september. De vangsten op het thuiswater waren barslecht, maar deze reus van 98cm maakte erg veel goed. Na 15 jaar heb ik eindelijk mijn eerste 90-er beet. De hele avond met groot aas gevist, uiteindelijk ving ik ‘m op een eenvoudige gifgroene killer shad. Groetjes, Kenneth.


 De ochtend begon goed met sluierbewolking voor de maan. Groet, Piet Driessen.


Donderdagavond ving ik deze snoek van 108 cm vlak voor het begon te regenen en onweren. Met dank aan Joep en Reinier voor het helpen met landen, onthaken en maken van de foto. Groet, Ronald Blaauw.


Binnen 3 minuten greep deze riviersnoek de plug. Filmpje is te zien op You-tube pimsnoeker. Groeten, Pim Busker.


Hoi Total Fishing, dit weekend gericht werpend op snoek gaan vissen. De watertemperaturen zaten onder de 20°C, dus het was al veel beter dan de afgelopen weken. In jerkbaits hadden ze op deze stek weinig interesse maar de grote @rt-creeper en de @rt-beast lusten ze wel…


…Alle vissen zijn werpend gevangen, de aanbeten kwamen dit weekend hard door. De meeste stukken kunstaas zaten volledig binnen de bek, en we spreken hier niet over kleine stukjes kunstaas…


…Mijn pr is dit weekend alweer gesneuveld, De grootste was 126 cm, een supersterke vis, zelfs op de zware hengels waar wij mee vissen…


…Frank wist ook nog een mooie snoek te vangen van 105 cm en zaterdag heb ik nog een big mama voor de boot afgegeven, zeker een 115 cm plus. Maar ja, het heet dan ook vissen en niet vangen hè. Groet, Bart en Frank Mylle.

Deze week de nominaties voor de baars van Nick en de snoek van Bart. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -