Actuele Vangstberichten tot dinsdag 4 oktober 2011


... tot dinsdag 4 oktober 2011

Met het prachtige na
jaarsweer was het een drukte van jewelste op het water en er is weer veel gevist én nog redelijk tot goed gevangen ook! De zeevisserij trekt ook heerlijk aan met een variatie van zomer- en wintervis door elkaar.


De bruine kiekendief geconcentreerd op jacht. Foto: Jan Althof.



Prima week geweest die voor mij geheel in het teken stond van heet NK Kust te Vlissingen. Woensdagmorgen al vroeg met het korps afgereisd naar Westkapelle om ons daar voor te bereiden op het NK dat op zaterdag zou plaatsvinden. Een prima weer was ons deel en temperaturen tot 26 graden deden ons lekker in de korte broek en op sandalen in het warme zand staan!
 
Vis zat er voldoende, maar het was uiteraard wel een plek loten waar meer vis zat en een plek waar je niet vast kwam te zitten. Met de zware stroming die er stond kon je eigenlijk alleen de eerste twee uren fatsoenlijk vissen en dan was het doorhalen met dik dyneema of onder de kant proberen wat vis te verschalken.

Danny Goossens van HSV de Edelkarper stond in vak D op de juiste plek en werd na verleden jaar tweede te zijn geworden nu kampioen van Nederland, een waardig kampioen trouwens. Tweede werd Edwin Jongenelen die goed lootte in vak A, lage nummers, een mooie prestatie van iemand die al lang meevist. Derde werd Kees Westdorp van HSV Vlissingen die zijn klasse weer eens liet zien in vak E.


Kabeljauw van 127 cm gevangen door Patrick van Zoggel in Torsvag, noord Noorwegen. Groet, T. Wijnen.

Bij de korpsen ging het kampioenschap naar het ‘thuiskorps’ Westkapelle 1, bestaande uit Janko Witte, Frank Peene, Marijn Gabrielse ,Kristiaan Minderhoud en Jacky Minderhoud. Tweede werd het bekende korps van HSV de Edelkarper - het Spro Gamakatsu Team, bestaande uit Jan Hennekam, Eric Goossens, Jan Stam, Remy Lindhout en Arjan Rijnberg. Deze twee korpsen gaan ons land verdedigen tijdens het WK korpsen 2012 in Mimizan te Frankrijk.

Derde bij de korpsen werd verdienstelijk het tweede korps van DZV de Eurovissers, bestaande uit Erik Remijn, Jos Mels, Arjan van Drunen, Ed van Zanten en Danny Lemmens. Allemaal namens Total Fishing gefeliciteerd met jullie overwinning! Uitslag volledig op de site van Sportvisserij Nederland.

Kantvangsten
Vlissingen tot aan Westkapelle goede visserij op zomer- en wintervis. Aanstaand weekend op zaterdag 8 oktober wordt de derde wedstrijd van de Penn Korps Competitie gehouden op het strand Baaiweg met als uitwijk de stranden van Vlissingen tot Westkapelle. Vangsten op deze stranden bestaan uit zowel zomer- als wintervis. Met minder stroming dan afgelopen zaterdag zal het allemaal wel een beetje makkelijker gaan denk ik. Stranden rest van Zeeland is wachten op de wintervis, vooral de wijting zal zich laten zien de komende weken, traditioneel op de stranden van Renesse.


De Denen Jesper en Thomas visten van het weekend langs de westkust en vingen een aantal mooie grieten en tarbotten…

Europoort goed, schar op de pier van Hoek van Holland Waterwegzijde, Waterweg zelf als mooie gullen en wijtingen tot aan Maassluis. Calandkanaal wordt ook al weer wat wijting gevangen, rest van de stranden tot aan Den Helder vooral bot en zeebaars en in de avond al wijting, wat verder in de maand zal de gul ook wel acteren aan de stranden. Dintelhaven en Hartelkanaal voornamelijk bot.

Bootvisserij
Wrakvisserij prima, leuk gul en zeebaars. Geankerde visserij toppie, vooral schar en de wijting begint ook al te komen. Oosterschelde redelijke visserij op zowel zomer- als al wintervis, veel steenbolk en schar. Grevelingen begint goed op stroom te komen met wijting, nu nog vooral in de avond.


... Aparte visserij op de prachtige platvissen…


... Waarbij deze zeehond net als de vissers, heerlijk van het zonnetje genoot.

Tot volgende week! Arthur.  

Het zou eigenlijk een herfstbericht moeten zijn, maar het wordt een zomerbericht van afgelopen week. Niet te geloven wat de natuur kan doen! Broedende duiven, bloemen in de kastanjebomen, paaiende brasems en jongen futen van nog geen week oud, we doen het er maar weer mee. Invloed op de roofvissen???
 
Snoek - Begin van de week prima vangsten, grote vissen en vaak nog mooie aantallen, maar laatste dagen weer een stuk moeizamer. Groot kunstaas is nu heel goed en groot doodaas scoort ook prima. Veel vissen al iets dieper.


Deze snoek kon ik zelf nog even tot aanbijten verleiden.
 
Snoekbaars - Blijft het goed doen op de gekende stekken, maar op de rivieren nog vrij moeizaam of je moet wat driften maken in de vaargeul, dan kon je nog vaak een mooie groep treffen daar deze echt diep stonden afgelopen week. Langwerpige shads gewoon heel goed, kleur maakte niet veel uit.
 
Baars - Blijft het redelijk doen en opvallend veel grote vissen tot nu toe dit seizoen. Spinners en overig blik vaak goed. Wie het kortste bij de bodem viste scoorde duidelijk het beste daar je ze vaak op die plaats moest verleiden deze stekelrover. Dunne shads ook heel goed en waren ze iets te dik, vaak amper een aanbeet van Perca.


Ik had zelf de keuze gemaakt om kort aan de bodem te vissen met de Spro ASP Speed Spin, en dat pakte goed uit deze ochtend.
 
Roofblei  -
Ook nog wel te vangen, maar ze zijn al een stuk voorzichtiger.

Winde  - Nog aardig wat meldingen en deze vaak onder het slepen op baars.

Meerval  - Bijna geen meldingen, wel nog een enkel groot exemplaar 146 cm en 154 cm.
 
Het weer zou een stuk onstuimiger worden en daar heeft de roofvis vaak geen probleem mee. Pas wel goed op als je het grote water op gaat daar het daar nog wel eens goed kan spoken en dan moet je alles 100% in orde hebben. Blijf lekker gaan daar er nog vele roofvissen wachten op ons

Veel succes aankomende week, Piet.

De laatste week van de “zomer” trokken nog veel barbeelvissers naar de waterkant. Niet alleen in het weekend, maar ook op doordeweekse dagen was het druk op sommige kribben. Over het algemeen werden er mooie aantallen gevangen, 6-9 stuks in een paar uur waren geen uitzondering deze week.


Kees Kempenaar met een IJsselbiggetje van 76 cm.

Alle meldingen spraken van sterke en kogelronde barbelen. Enkele exemplaren waren dik in de 70 cm en de meeste vissen werden deze week gevangen aan de pellet. Op zich vrij verrassend daar het al een paar weken kaas was wat de boventoon voerde qua aas.


Niet alleen de IJssel maar ook op de Waal werd erg goed gevangen op sommige stroken. Daar waar geblankt werd, was dat ook over enkele kilometers.


Rico Jan Roering met een Waalbarbeel van 78 cm.

Wat de weersverandering brengt die zich vanaf vandaag inzet, is nog koffiedik kijken. De watertemperatuur blijft nog een tijdje stabiel en zal pas eind van de week inzakken. Ook de waterstand is nu nog vrij laag. Zou het komende tijd flink gaan regenen, dan zal het toch nog een tijdje duren alvorens de kribben onder water verdwijnen. Tot die tijd zullen de barbelen nog goed te vangen zijn. De laatste weken geven het seizoen op de grote Nederlandse rivieren nog een beetje kleur, al zal dit jaar in de boeken gaan als erg flets….

Groeten en tot volgende week! Frans Vogels.

Dankzij het mooie weer zijn er de afgelopen week véél zeebaarzen gevangen. In het begin van de week waren de gebonden jigkop en de Culprit shads echt dodelijk, maar naarmate de week verstreek en het warme weer aanhield, bleek de plug het aangewezen kunstaas te zijn.


Beste momenten vroeg in de ochtend en als de zon weer terug in zee zakte.


In het begin van de week vooral op shads en gebonden jigkoppen.

Zowel kant- als bootvissers kwamen behoorlijk aan hun trekken. Rond de verre wrakken werden véél en vooral grote zeebaarzen gevangen. Vanaf de kant maakte je de beste kans tijdens het krieken van de dag en op het moment dat de zon in zee zakte.


Ook de kantvisser kwam behoorlijk aan zijn trekken!

Kortom: een superweek die voor veel zeebaarsvissers toch weer net even dat kleine stukkie zelfvertrouwen heeft teruggegeven!

Stekelze en tot volgende week! Joop. 


We zijn gaan vissen op het Vuile Gat om snoekbaars te belagen maar we vingen iets heel anders … een rivierdonderpad.  Een raar visje dat met van lelijkheid toch mooi is!!!! Met vriendelijke groet, Kris.


Toestemming voor vertrek.


Het blad wordt geel, de kom ligt er inmiddels vol mee. De voorn schuift erin hoor dames en heren vliegvissers…


...Nu nog een beetje meer kou overdag….


...In de oppervlakte met olijfgroene en zwarte spiders… die doen het nu goed op winde, voorn, baarsjes en een verdwaalde brasem! Vincent, Lelystad.


Hallo TF, de warme najaarstemperaturen deden het matchvissen goed afgelopen weekend. Op 15 meter uit de kant een voerplek gemaakt en werkelijk fenomenaal gevangen: ruim over de 30 brasems van tussen de 50 en 62 cm en daarnaast de nodige voorns en bliek….

 
...Toen er in de namiddag ook nog eens 2 mooie zeelten tussendoor kwamen was het feest compleet. Aan het eind van de middag leek de voerstek werkelijk op een golfslagbad en tijd om de lijn strak te draaien was er niet meer of de waggler gleed alweer onder water. Onvergetelijke visdag gehad! Groet, Dennis.


Zondag een heerlijke dag om nog eens achter de zeelten aan te gaan. Het water was 15 cm in peil verlaagd, ik had nog maar een halve meter onder de dobber. Al om 7.20 uur had ik de eerste zeelt van 39 cm, en later op de ochtend een bijna zwarte zeelt van 46 cm….


...Daarna nog even naar een ander plekje geweest, waar ik een paar mooie voorns ving. Altijd weer leuk om met een fotograaf op pad te gaan en dan vissen voor de camera te krijgen. De dikke karper is deze keer niet gelukt. (Foto´s Peter van Renen). Groeten, Peter van der Heijdt.


We gaan weer een prachtig gekleurde periode tegemoet.


Zondag enkele uurtjes aan de Westerschelde doorgebracht om toch maar te proberen een zeebaars te vangen en ja hoor, na zoveel keer te proberen had Steffe haar eerste zeebaars. “Amai, wat een aanbeet!” In nog geen uur tijd ving ze er nog twee. Ikzelf mocht alleen toekijken, want ik kreeg ze niet te pakken. Toch wel een geweldige sportvis die zeebaars. Groetjes, Mario en Stéphanie.


Afgelopen vrijdag kon ik met het prachtige weer ertussenuit, op zeebaars met de vliegenlat. De eerste uren was het zoeken, maar toen was het raak. 6 Zeebaarzen waarvan 2 mooie sterke 50-ers en een aantal 40-ers. Wat zijn ze toch supersterk aan de 8 vliegenlat! Groet, Edwin Kerssies - Team Dyckers.


Door het lage, felle zonlicht zie je pas goed hoeveel spinnen hun webben hebben uitgestald voor de vangst voor een maagvullend hapje.


Hoi TF, Vorig weekend had ik een zeer mooie spiegel. Ik was op stap met een bekende in het Oosten van het land. Er zwemt daar een prachtige spiegelkarper die de laatste jaren niet meer is gevangen. Tot vorige week! Ik was zóóó blij. Gevangen op een boilie van Sanders’ Hengelsport, Fish & Squid. Nu al een toppertje voor mij en het najaar is nog maar net begonnen. Groet, Dave.


Richard Chapman met een 34lb schub.


Hallo Total Fishing, deze mooie donkere, krachtige spiegel mocht na vele jaren m’n net eens terug zien, genaamd “Dagmar”. Was nog mooi rond en kerngezond en dit op een topgewicht van 20.1 kg….


...Deze vis is de lover of the lake…. hopelijk mag ze nog vaak m’n net bewonderen… Ook m’n dochter Femke (zie vorige foto) kan er wat van! Groeten! Sven Dierickx.


Nog een van de weinige bloeiers langs de waterkant.


Hallo TF, zaterdag zijn we nog eens naar Oostvoorne geweest. Eerst hebben we van de kant gevist, maar toen het te warm werd hebben we de belly opgehaald. Toch nog twee mooie vissen kunnen landen met dat mooie weer. Groet, Frank Mylle.


De watertoevoer is afgesloten.


Pepijn met zijn eerste vis! Goed gedaan vriendje! Groeten, Han.


Baars van 48 die voor de sluggershad ging. Groet, Ralf Klement.


Beste Total Fishing, afgelopen donderdag ging ik wederom met mijn maat en kunstaasmaniak Daniel van der Kraan een dagje de rivier op om de snoek te belagen. Na een hectische ochtend met flink wat actie en mooie snoek, konden we in de middag helaas geen vis meer verleiden. Op de terugweg pakten we nog even wat taluds mee langs de kribvakken toen toch mijn handhengel lekker krom trok.

De vis bleef diep en ik dacht direct aan een mooi formaat snoek, maar toen de vis eenmaal de oppervlakte doorbrak, lag er een massieve baars langs de boot! Daniel bracht het net onder de vis en ontdeed hem van de 19cm lange Savage Gear Lowrider green-silver. Hij was 48 cm en was echt hoog en breed gebouwd! Een vangst die me nog lang zal bijblijven! Groeten uit Dordrecht, Alrik.


Best TF, op de snoekbaars gaan beet krijgen en dan 20 meter door de slip 20/00 nylon!! Geen snoek, dat voelde ik wel, geen snoekbaars, maar een prachtige baars van 52 echte centimeters! Blij met dit PR dat voorlopig nog wel blijft staan. Groet, Twan van Berkel.


Een hoogzomerse week in de herfst.


Beste Total Fishing, hierbij een aantal foto’s van vangsten met de dropshot. In een sluis en met de bellyboot werden er totaal zo’n 35 baarzen en 3 snoekbaarzen gevangen. Het was mijn eerste keer met de bellyboat, maar zeker niet de laatste keer!! Volledige verslagen op onze site. Groet, Rob
www.roven.nl


Hans Ruigrok neemt als verjaardagscadeau zijn moeder mee voor een dagje vissen, hij laat zijn moeder haar eerste snoekbaars vangen grin Groet, Evert Oostdam.


Arnold de Graaf weet diep uit het kroost een vis te vangen… hij verwachtte een snoek te zien, maar het was uiteindelijk een mooie snoekbaars op de jerk. Groet, Evert Oostdam.


Zaterdag op de rivier geweest, al héél snel hadden we vier snoekbaarzen en terug een mooie snoek. Dan was het toch enkele uurtjes rustig. Na veel verkassen konden we toch op een bepaalde stek nog 16 snoekbaarzen en twee mooie baarzen vangen. Groet, Mario en Stephanie.


Hallo Total Fishing-lezers, afgelopen week enkele mooie vangsten gedaan. Genietend van de najaarszon vingen we een paar rivierdames van hun welbekende stekken. Groet, Mario van Engsbergen.


Mooie rover van Hans.


Tijdens het mooie weer een dag pennen met Erik Stobbe van eendagjevissen.nl eindelijk een nieuw PR. Dit kasteel is 93 cm. Het heeft mij wel 15 minuten gekost om weer op aarde terug te keren. Groet, Herolf Geertsma.


Beste Total Fishing, ik ben afgelopen zaterdag 1 oktober op het Gooimeer aan het vissen geweest en…


...Mocht dit prachtige exemplaar van 104 cm vangen. Groet, Beert Hup.


Vele avonden heerlijk aanwezig afgelopen week.


Beste Total Fishing, samen met mijn moeder heb ik…

 
...deze snoek van 72 cm gevangen bij mijn oma in IJsselstein. Groet, Ricardo van Oudenhoven.


Marlou met haar eerste snoek uit het Oldambtmeer van ongeveer 65 cm.


Hallo, met Bert gaan vissen op het grote water… en mooie, puntgave snoeken gevangen…… Groeten, Ivan Vanpraet.


Nadat ik de Triple Devil van de prijsvraag binnen had, ben ik hem gelijk gaan testen met als resultaat 16 snoeken waarvan deze mooie metersnoek van 111cm de grootste was. Vriendelijke groet, Rick.


Het feestgedruis van ‘Leidens Ontzet’ even ontvlucht met een dagje vissen in de polder.


Ondanks het warme weer werd er goed gevangen. 7 Snoeken in totaal waarvan de grootste een lengte van 93 cm had. Groeten, Jacco, Klaas en Rutger.


Heerlijk om ‘s avonds nog even door te kunnen vissen..


Hallo TF’ers, mistige start maar met 5 snoeken een mooi ochtendje. Groet, HM.


Hallo Total Fishing, we hadden niet verwacht dat de snoeken echt zouden gaan bijten met dit warme weer, maar we konden dit weekend 7 mooie grote snoeken vangen….


...Bijna allemaal op groot rubber kunstaas. Met vriendelijke groet, Daniël Blom.


Hallo Total Fishing-lezers, afgelopen week enkele mooie vangsten gedaan….


...Genietend van de najaarszon vingen we een paar rivierdames van hun welbekende stekken. Groet, Mario van Engsbergen.


Koen Lemmens was aan het verticalen op snoekbaars en kreeg als bijvangst 2 mooie snoeken (waaronder een van een meter) op zijn shad…


...Ik heb wel eens slechtere bijvangensten gehad grin. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Mooie bonusvis op de steunhengel, weer op de groene toad. Groeten, Han.


Puur herfsttafereel.


Puntgave snoeken gevangen….


....Groeten, Ivan Vanpraet.


Tijdens het laatste mooie weer ging een snoek van 111cm vol voor mijn Storm Seeker Shad! gr. Niki


Beste Total Fishing, zondagochtend wezen trollen op Fries water. Binnen 5minuten hing er al een bak aan de Shadclone, maar helaas viel deze eraf. Uiteraard levert dit behoorlijke frustraties op, maar deze waren van korte duur toen ongeveer een kwartier later weer de hengel krom stond tot in het handvat, ditmaal op de PF triple jointed. Na een korte, maar stevige dril kwam deze schoonheid naar boven. Met 103cm een nieuw PR en wat een geweldig patroon! Groeten, Flemming.


Een windstille en zonnige dag op helder water… Dat betekent meestal veel doen voor een enkele vis! Als die beloning dan komt, is de voldoening groot.


In de vroege ochtend…


Hans Ruigrok, prostaffer van PML, pakt weer een supermooie en gezonde snoek van 116 cm. Groet, Evert Oostdam.


Beste roofvissers, graag wil ik jullie op de hoogte stellen van 2 zeer bijzondere vangsten die ik afgelopen week op mijn zelfbouwpluggen (sharks) heb gedaan. Tijdens het trollen op een groot water met 18cm pluggen, ving ik na een heftige strijd mag ik wel zeggen, een bijzonder mooie snoekdame van maar liefst 125cm op een troutshark!...


...Na het nemen van wat foto’s hebben we de dame in kwestie weer netjes terug mogen zetten. Niet lang daarna weer een dreun op de hengel, dit keer was het een 18cm perchshark die een snoek van 1,11m opleverde!!! Vanzelfsprekend vis ik altijd met mijn zelfbouwtjes omdat ik daar nu eenmaal veel vertrouwen in heb en het me vaak (grote) vis oplevert, maar dit slaat toch echt alles! Met vriendelijke groet, Sieuwert van Bruchem.


Gerard wist door goed doorzetten deze pracht snoek te vangen.

Deze week de nominaties voor de baars van Alrik, de snoekbaars van Hup en de snoek van Sieuwert en Gerard. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -