Actuele vangstberichten tot dinsdag 4 november 2014

... tot dinsdag 4 november 2014

Na het warme begin lijkt november zich nu een beetje te gaan gedragen. Aan en op zee is de wintervis flink in opkomst. Liefhebbers kunnen zich weer opmaken voor wijtingvangsten vanaf het strand. De temperatuur van het zoete water daalt gestaag. D erovers zijn nog overal te vinden, doch blijken kieskeurig wat betreft (kunst)aas.


Een feest om op het water te zijn.

Wintervis flink in opkomst 

Hoi allemaal, het zijn prima tijden voor de kustvisserij en de geankerde visserij voor de kust. De wintervis begint nu ontzettend goed op en aan de kust te komen met vooral toenemende wijting- en scharvangsten. Vooral voor wijting kun je 's avonds aan de stranden de komende weken wel het een en ander verwachten. 

Zeebaars doet het nog prima en vooral op de pieren worden nog 'dikkertje daps' gevangen. Van Vlissingen tot aan Westkapelle betere vangsten, vooral wijting en schar gaan zich hier beter laten vangen.

Westkapelle tot Domburg was afgelopen week het strijdtoneel van het NK Kustvissen. Er is veel gevist op deze stranden en de vangsten waren fenomenaal op sommige stekken. Vooral de schar liet zich met drie tegelijk vangen. Bij Domburg werden de beste vangsten geboekt met afgaand tij en het eerst uur van opkomend water.

Arjan Rijnberg van HSV de Edelkarper werd overtuigend winnaar van dit NK Kust voor Hendrik Jan Polhuis van WSV s’Gravenzande en Mike Lubbers van HSV Westkapelle.

Bij de korpsen was het derde korps van de Oosterschelde vissers bestaande uit David v/d Velde, Arjan van Moort, Jeroen den Engelsman en Wilco en Maurits Keur de beste voor het eerste korps van DZV de Eurovissers bestaande uit Jim Sonnenschein, Ronald van Os, Tom van de Pol, Bert Heukels en Arthur van Tienen en het vierde korps van HSV Westkapelle bestaande uit Kees Westdorp, Lies Wijnhorst, Johan Rombouts, Frank Dekker en Mike Lubbers.

De eerste twee korpsen worden afgevaardigd naar het WK Korpsen in Zuid Afrika, november 2015. Kijk voor de volledige uitslag op www.sportvisserijnederland.nl


Niet altijd vis aan de lijn tijdens het voorvissen voor het NK Kust!

Bij de Banjaard zijn de vangsten minder dan vanaf de stranden van Domburg maar toch ook hier al leuke wintervis. Hopen dat de vangsten op Schouwen Duiveland wat doorzetten. Ook hier zijn de komende weken redelijke wijtingvangsten te verwachten in de avonden. Vooral Renesse, Rampweg bij het Hotel en de overgangen bij hotel De Zeeuwse Stromen zijn plekken om te bezoeken.
 
De Europoort doet het goed, ook hier is de wintervis in opkomst. De diepe kanalen bieden vooral wijting, steenbolk, schar en bot. De Waterweg was ook goed afgelopen week met dikke wijtingen en steenbolk, nog mooie tongen en ook gul is er nog redelijk. Schar in de buurt van Hoek van Holland.

De stranden van Hoek van Holland tot aan Den helder zijn prima met overdag bot, schar en zeebaars en wat wijting. De wijting is ook hier in de avonden beter te vangen.


De top 3: Hendrik Jan Polhuis, Arjen Rijnberg en Mike Lubbers.

De bootvisserij was prima afgelopen week. De geankerde visserij voor de kust is top met veel, heel veel schar en ook hier toenemende wijtingvangsten. De monding van de Westerschelde is top en ook de Oosterschelde is prima voor de wintervis.
 
Voor mij is het einde van dit jaar tevens het afscheid als schrijver van de wekelijkse vangstberichten welke ik sinds het ontstaan van Total Fishing heb gedaan en met veel plezier.

Ik ga mij geheel richten op het coachen van het Nederlandse Heren Kustteam en het vissen met mijn maatjes van mijn eigen korps.

Bedankt voor jullie aandacht voor de beste site van Nederland voor de Belgische en Nederlandse Sportvisser, het ga jullie goed en tot aan de waterkant.

Arthur.

Deze week kunstaas favoriet 

Er zijn veel inzendingen binnengekomen die melden dat de roofvissen de afgelopen week niet al te actief zijn geweest. En dan zijn er op een aantal wateren tijdens diezelfde taaie week toch echt wel prima vangsten geboekt.

Dit kan liggen aan heel veel factoren zoals de vispopulatie, de diepte van het water en temperatuurverschillen en natuurlijk niet te vergeten de kennis van het water en ook waar de plaatselijke rovers het beste op jagen en mee te vangen zijn.


Dit is geen kleintje.

Afgelopen week werd er over het algemeen matig gevangen en moest er vaak hard gewerkt worden voor enkele vissen. Er zijn nog een aantal grote snoeken, snoekbaarzen en baarzen gevangen maar echt niet de aantallen. Maargoed, een grote vis maakt de dag natuurlijk weer snel goed. Het heldere weer, de zon en hoge temperaturen zullen ook zeker hier mee te maken hebben gehad.

Afgelopen week kwamen er opvallend meer vangstmeldingen op kunstaas en dan vooral shads en pluggen waar geluid vanaf komt. Zo zien we maar weer hoe het van week tot week kan verschillen. Daarom moet je als roofvisser ook proberen diverse soorten van visserij onder controle te krijgen zodat je resultaat kunt blijven boeken.


Herfstsnoek.

De conditie van de vissen bouwt zich nu flink op en vooral de snoeken en baarzen zijn al een aardig buikje aan het krijgen. Dit zal ook voor de andere rovers snel het geval zijn daar er nog veel aasvis voor deze vissen aanwezig is.

De watertemperatuur is duidelijk naar beneden gegaan en het meeste water is al rondom de 14 graden op dit moment. De waterplanten zijn ook al ver aan het afzakken op veel plekken, al zijn in helder water nog aardig wat plantenresten te zien.

Ook opvallend is dat er nog best aardig, en dan vooral grote vissen, in ondiepere delen worden gevangen. Hier kan de huidige watertemperatuur mee te maken hebben. Doe hier nog even je voordeel mee en besteed hier dan ook nog even wat tijd aan.


Hoe langer hoe meer gewaardeerd.

Zoals we, als het kouder gaat worden, altijd melden dat je warme kleding en schoeisel nodig hebt moet je hier ook nu zeker rekening mee houden. Vergeet de soep of koffie voor de inwendige mens niet en besteed natuurlijk even wat tijd  om een visstek goed af te vissen daar ze vaak wakker geschudt moeten worden om actief te worden op het gevoerde kunstaas.

Aankomende weekend ziet het er nu weer redelijk uit dus geniet nu nog van deze dagen.

Veel succes op de roofvissen, 

Piet.


Hallo Vissers, eindelijk weer eens met de zware stokken op pad om lekker relaxed te vissen op mijn geliefde betonkolos. Het weer werd niet zo mooi als gedacht op mijn visdag op de Noordpier. Maar de voorspelling had...


...heel wat volk naar de pier toe getrokken. Mannetje aan mannetje vissen dus. Maar als je met elkaar contact maakt kom je er wel uit. Naast mij stonden de gebroeders Ron en Paul de Haan deze dag...


...We hadden een hoop lol met het vissen door de vele aanbeten en dat is veel waard. De scharren deden het bij vlagen leuk maar waren nog niet van buitenaards formaat...


...Onder de kant leuke gulletjes en veel steenbolk...


Een mooi portie vis mee aan het eind van sessie. De bolken en maatse gul gingen in de vissoep.


Niets gaat verloren. Smakelijke visgroet van Lucky Luc Mom.


Beste Totalfishing, afgelopen zaterdagmiddag/avond mocht mijn zoon Lars (10) voor het eerst mee om op het strand te gaan vissen. We zijn op het strand van ‘s Gravenzande geweest. We waren er kort na laag water. Tot 18.00 uur was het rustig op de toppen dus kon Lars mooi zelf proberen om in te gooien…


…Toen het water op begon te komen en begon ook de vis te bijten. Lars, hier met z'n allereerste wijting, heeft er vijf gevangen (drie wijtingen, een bot en ook nog een pieterman). Hij vond het supergaaf en vroeg onderweg terug naar huis wanneer hij weer mee mocht. Groeten Andres.


Flying in the air...


Donderdag 30 oktober werden wij omstreeks 04:30 uur opgehaald door Raymond (www.visseninsuriname.nl). Na een rit van twee uur kwamen wij bij het Brokopondomeer aan. Boot te water en op zoek naar de toekoenari’s (Peacockbass) en de (zwarte) piranha’s…


…Na drie kwartier varen konden we bij de eilandjes  de eerste hengels uitgooien tussen de onderwaterbomen. Rob verspeelde eerste aanbeet van een toekoenari. Hierna werd het een tijdje rustig op het gebied van vissen. Er is dan nog altijd te genieten van de stilte en de mooie omgeving…


…Na het vangen van wat kleine visjes (aas voor de Piranha’s) en een lekkere Surinaamse lunch, ging de jacht weer verder. Rob had alweer beet, deze keer haalde hij wel de toekoenari binnen. Eentje van 40cm. Het kunstaas werd vervangen en we gingen over op het levend aas…


…Joris ving al snel de eerste zwarte piranha. Het levend aas was erg in trek en we vingen de ene na de ander. Rond 1 uur zat het vissen erop. Spullen opgeruimd en weer terug naar huis. Raymond bedankt. Dit was een supermooie trip. Mooie vissen, mooie omgeving en een topgids. Groet Rob en Joris.


Herfstkleuren (foto:Piet Driessen)


Roofblei in gevecht...


...Het spat alle kanten op.


Roofbleien zijn er ook in november.


Eenden vormen grote groepen.


Speciale hanenkam.


Proficiat, Lambert.


Een dagje de rivier op geweest met prachtige weersomstandigheden, maar.....


...we moesten er alles aan doen om wat baars, winde en snoekbaars te vangen. Groet, Eddy.


Schitterende plaat.


Ook in het donker hadden ze er zin in, op de hm-cobra. Met vriendelijke groet, Levin.


Ook veel koppels eenden samen.


Een mooie, zonnige eerste november met nog een paar vrije middaguurtjes. Wat is er dan leuker dan met je dochter het water op te gaan en te zien, hoe het vissen haar steeds beter af gaat? Neeltje vond de dril van deze snoekbaars heel spannend, maar ze bracht het er goed vanaf! Groeten van Wilfred van Nunen.


Kalende bomen, spromend water en fraaie snoekbaars.


Bingo!


Volledig op de hoofdhaak.


Een visarend.


Even een close up van deze vangst.


Zomer in november.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag weer even achter de snoeken aangezeten. Met als resultaat twee mooie 90 snoeken snoeken gevangen...


...die van de ondiepe plaat kwamen. Respectievelijk 95 en 96 centimeter. Groet, Robin en Arjan.


Op 31 oktober wist mijn 'vispartner'karin, een mooie snoek van 117 cm te haken aan een ondiep lopend ikuru plugje van Spro. Wat volgde was een spectaculaire dril aan zeer licht materiaal. Vele groeten Paul en Karin. http://www.bloggen.be/belgiumkayakvisser/


Beste Total Fishing, ik heb twee ongelofelijke visdagen beleefd op het grote water...


...Een vis van 120,5 centimeter was de grootste die ik mocht vangen, met nog 6 andere meter+'ers erbij.


...Meer informatie: http://www.roven.nl/blog/2014/10/24/jurassic-park/. Op de foto's: de 120,5, een 102 en een 114 centimeter. Hartelijks, Thomas.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend met dood aas aan de slag geweest. De teller werd afgesloten op 24 vissen met deze snoek (120 centimeter) die in de schemer werd gevangen. Erik Visser.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Karin en de snoek van Erik. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -