Actuele vangstberichten tot dinsdag 4 november 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 4 november 2008

Wisselend weer met heel mooie periodes, zeker om te vissen. Vooral de donderdag en vrijdag mooie zonnige dagen alleen qua vangsten wat minder, maar je kunt ook niet alles hebben. Komende dagen somber weer maar nog geen vorst. Wellicht nog een paar mooie najaarsdagen voor stevige aanbeten.


Nog steeds mooie kleuren in de natuur. Foto Freek Janssen

Zout door Arthur van Tienen

Fantastische week geweest maar met een tragische vrijdag waar we ons maatje Lucien van Zoomeren een laatste groet brachten. Veel vrienden en bekenden waren bij de crematie van de veel te vroeg overleden topvisser en zelfs het hele kersverse Wereldkampioenschaps team Bootvissen was rechtstreeks vanuit Colijnsplaat naar de crematie gekomen. Postuum werd de gouden wereldkampioenschap medaille opgedragen aan Lucien, een emotioneel en indrukwekkend moment.

Bootvisserij

Nederlands Team Bootvissen met Marcel Waldschmit, Eric Goossens, Piet de Kramer, Arjan Rijnberg en Geert de Bruin zijn afgelopen week WERELDKAMPIOEN Bootvissen geworden, een fantastische prestatie waar vooral coach Wil Franken al jaren naar uitkijkt, eindelijk is zijn werk beloond, verleden jaar al met het individuele kampioenschap van Eric Goossens en nu dan de hele ploeg Wereldkampioen, van harte gefeliciteerd!. Volgend jaar is het W.K. Boot in de Franse kustwateren.

Westerschelde veel mooie gul en wijting, nog ene enkele tong, Oosterschelde mooi visserij op wijting, plaatselijk veel steenbolk, gul en schar, zondag a.s. wordt hier vanuit de Bergse Diepsluis de 2e voorselectie N.K.Boot  vervist.

Voor de kust een ongekende weelde van mooie vangsten dikke wijting, schar en gul, het kan niet op!
Wrakvisserij goed, leuke aantallen gullen en wijting, soms zijn de wrakken vergeven van de steenbolken, wegwezen dan en een nader wrak opzoeken.


Vrijdag een dagje met de  MS de Blue Whale. Leon met een mooie gul gevangen aan een 10 grams verchroomde pilker.

Grevelingen goed, wijting en schol, de eerste tarbot is ook al weer gevangen
Als je nog wilt inschrijven voor het Shakespeare Grevelingen Tournament op 10 januari  moet je opschieten, al 110 van de 160  beschikbare plaatsen zijn al weg.

Meer info op www.eurovissers.nl onder het tabje “wedstrijden” SGT 2009

Kantvisserij

Wijting, wijting en nog eens wijting op de stranden, fantastische visserij en bijna alle wijtingen zijn mooi aan de maat, zo rond de 30 cm., tussendoor gul tot 60 cm, bot en zeebaars, nog een enkele verdwaalde tong, kortom, s’avonds een paar uur erop uit aan het strand is best aan te raden, deze “wijting storm” duurt een maand, wanneer de vorst komt zijn ze weg want dan trekken de garnalen, waar de wijting op jaagt, naar dieper water, de diepere stranden blijven wel wijting geven.

Zeeland, overal goed, zelfs op de Schouwse stranden wordt nu goed wijting gevangen, Europoort goed, Waterweg gul, steenbolk en wijting,diepe kanalen mooie visserij op wijting, steenbolk en bot, dikke botten in de Dintelhaven, Papegaaienbek goed tevens de Stenen Glooiing, Amazonehaven wezenloos, veel kleine vis.

Overige stranden zoals gezegd veel vis in de vorm van wijting
Zaterdag a.s. in het Europoortgebied het N.K.Jeugd en Dames, waarschijnlijk Dintelhaven en Amazone haven, verzamelen en prijsuitreiking in de “Pionier” , afslag Engeland op de N15 links onder de weg door rechts. Veel succes aan alle deelnemers (tjes)!

Tot volgende week, Arthur


Mart van Est met mooie wijtingen vanuit de Grevelingen

Witvis door Willem Stolk

Een schrale wind zorgde ervoor dat het koud aanvoelde… Maar verder was het prima te doen.
Er is nog niet veel veranderd ten opzichte van voorgaande weken. Op de plassen is er moeilijk en op de rivieren plaatselijk erg goed.

Plassen
In Lith viste een aantal fanatieke matchvissers afgelopen zaterdag ter voorbereiding op de Match Masters, die volgende week begint. Deze competitie, die mede door Witvis Totaal en Shimano wordt georganiseerd, keert jaarlijks terug –en alleen de matchhengel is toegestaan. Zaterdag ving men niets! Zondag viste Ton Ruys met enkele maten op hetzelfde parcours. “we hebben wel 50 keer beet gehad” Vertelde Ton me. Uiteindelijk vingen ze ongeveer 15 kilo – grote brasem en voorns. De vele aanbeten geven wel een indicatie dat de vis er zit, maar moeizaam aast. Telkens waren de casters ‘plat’ –en dat wil zeggen dat ze de aanbeten te laat zien… Er is dus werk aan de winkel voor de heren.

Barbeel
Ten opzichte van vorig jaar wordt er nog steeds gevangen.
“ Zondag was het heerlijk visweer..dus op naar de ijssel… Het werd een mooie sessie met uiteindelijk 4 mooie barbelen. De aanbeten waren hard en het was genieten van deze sterke vissen tijdens het drillen. Vorig jaar rond deze tijd waren de aanbeet al schaars, ben benieuwd hoe lang ze het dit jaar nog blijven doen, voorlopig goed dus” Aldus Nico Breevaart.

Havens
In de haven is de voorn nog niet echt los. Zowel in Spakenburg, Huizen en andere populaire havens lijkt het erop dat de voorns nog niet in grote getalen aanwezig zijn. Even afwachten nog…


Nog steeds wordt er barbeel gevangen - en dat is ten opzichte van vorig jaar beter…


Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Het was de week die in doorsnee uitblinkt in kleine vissen, en hoe zat dat in elkaar!

Snoekbaarzen werden redelijk goed gevangen, en daar bedoel ik aantallen mee en niet de grote vissen. Natuurlijk zit er geregeld een mooie vis tussen maar in doorsnee veel vissen tussen 40 en 55 cm volgens de meldingen. Gelukkig ook bij de meeste vissers dat het een pracht sport blijft ook al zijn het kleine maten volgens hun mening. Opvallend veel meldingen op bruin en zilver. Ook duidelijk al dat de vissen aardig aan het afzakken zijn.

Baars ook veel meldingen van leuke aantallen maar ook hier kleine vissen, en hier duidelijk de kleur rood die goed scoorde. Ook de baars al een stuk dieper en ook al wat meer actie in de havens langs de rivieren.

Snoek deze week weinig meldingen en op veel plaatsen moeizaam en zelfs op diverse wateren geen enkele aanbeet. Werd er een snoek gevangen dan was het vaak nog wel een vis met een behoorlijke maat, dus dat maakte natuurlijk ook veel goed. Die vissen die gevangen werden vaak op de natuurlijke kleuren op helder water en geel op troebel water.

Roofblei was op de meeste plaatsen gewoon verdwenen en vaak geen enkele aanbeet maar het leverde wel op diverse plaatsen wat snoekbaarzen op, en dat is ook geen straf natuurlijk.

De watertemperatuur is op veel plaatsen gewoon 4 a 5 graden gezakt, en veel meldingen van water rondom de 8 graden nu. Is echt niet verkeerd, maar het is afgelopen week wat te snel gegaan.

Deze week redelijke temperaturen en ik voorspel een goed weekend op de roofvissen, dus gewoon naar het water gaan aankomende week als je tijd hebt. Succes op de rovers.


 
Veel kleine snoekbaars, veel missers afgelopen week. Deze had er wél zin in…

 
Beste TF,
Afgelopen herfstvakantie aan de IJssel vertoeft. Ondanks het snel afkoelende water toch nog redelijk barbeel weten te vangen. 16 stuks over 6 dagen vissen. .....Allemaal gevangen met een blokje kaas. Lokvoer bestond uit een mengsel van geraspte oude kaas, sesamzaad, maïs, hennep en een speciaal nieuwe (zeer stinkende) kaaspoeder. (aangeboden door “de Fuik” om te testen)  Naast barbeel was ook de winde gek op dit voertje…....


........
Dit aangelengd met feedermix om het geheel in de korf vast te houden. Na diverse missers ben ik er achter gekomen dat het kaasblokje te groot werd aangeboden aan de hair. Een blokje van 1 cm gaf geen missers meer,
bovendien heb je meer bijvangsten…...


 ......Van winde, en ... wie heeft daar nu bezwaar tegen!


Hierbij de inzending van waarschijnlijk een hybride gevangen op zondag 19 oktober. een aantal flinke moddervette roofbleien waren al verleid met de ASP spinner totdat een snoeiharde aanbeet bijna de hengel uit mijn
handen trok!
 
mvg John van de Laar


Marcel Nijman ving deze dikke zeedonderpad op een gebonden jig kop


Mooie najaarsbaars voor Joop


Hallo Totalfishing
Deze zilvere is een Permit die ik ik in Mexico ving en trok net zo hard als een karper en was supersnel.
Groeten Sander uit Valkenswaard


Ben net terug van vakantie met mijn meisje heerlijk in de zon lekker een beetje snorkelen en niet te vergeten ......


.....Een beetje vissen natuurlijk… Groeten Rob 

 
Herfstpracht door Piet Driessen


Er werden niet veel grote baarzen gevangen maar wel een paar heel mooie…...


......Zoals deze van Hans Koopman….


....En dit schilderij van Bernd mocht er ook wezen!


Eindelijk (met de nieuwe motor), weer kunnen vangen.
Met vriendelijke groet, Peter Dorlijn



Bij de eerste stek was het meteen raak een prachtige snoekbaars van 81 cm
Groet Mario


Groet Eric Christen


Hier mijn zoon Tim met zijn eerste snoekbaars , nu al 63 cm lang . dat wordt nog wat !
Gr  Peter van den oever

 
Han pakte deze vis aan de Busterjerk op het randje van een zandplaat en het begin van het talud


Tussen de buien door toch even vissen , hier mijn vader met  de beloning,  een prachtige snoekbaars van 92 cm . 
Gr  Peter van den Oever 

 
 Jaïr met mooie strakke snoekbaars


Nick weer actief aan het visfront en scoort gelijk een juweeltje


...Hier een prachtige snoekbaars van precies 90cm trollend gevangen op het Friese water door mijn vismaat Rinze Visser.. Sjors Brattinga


Beste TF,

Sinds enkele maanden zijn we weer helemaal verslingerd aan het verticalen, mede door de behoorlijke resultaten. Afgelopen zondag stond in het teken van experimenteren. Dropshot, dode hengel en spiering. We kregen echter alleen respons op shads die heel dicht bij de bodem en subtiel werden gepresenteerd. Op de handhengels daarom geregeld aanbeten maar de dode hengels bleven onaangeroerd. Mijn maat had ‘m daarom al binnen gehaald maar ik liet de dode hengel, met daaraan een 18 cm lange Mag shad van Bass Assasin, toch maar staan omdat ik er toch geen last van had. Over de hele dag volgde er maar één beet op de deze hengel, wel een beste. Schitterende vis van 94 cm.

groet, Jesse Hebing


....Door de vele regen en troebel water waren de snoekbaarzen weer actief….KLaus hier met een echte bak


......En weer terug in zijn element…...Groeten, Franz


We zullen weer aan kale bomen moeten gaan wennen helaas…


Hallo Redactie,
...Fantastische aanbeten komen op een goed geviste shad en onze vriend de snoek er gretig oplos knalt!

Met vriendelijke groeten,
Sjak Kroet. Boxmeer.

 
Diehards Piet Douma en zijn vismaat….


 .....gingen en vingen weer mooie aantallen snoek plus de nodige regen

 
De grotere vissen bij Hans komen langszaam maar zeker weer in beeld 


Zondag nog even een paar uurtjes met Robin op snoek gevist. Na diverse missers en lossers kreeg ik weer een misser. Robin er overheen laten gooien met een plug en meteen was het raak….


.....Een mooie snoek van 81cm. Na diverse blanco´s van Robin de laatste paar keer was deze vis dus weer een ware beloning voor hem


Beste Totalfishing,
Afgelopen zaterdag met Ruud en vader Streekstra getrold. Een fantastische visdag met 12 aanbeten.  De grootste ving ik op de Jointed Shad Rap van Rapala (baarsimitatie). Deze prachtige snoek was 97 cm lang.

Groeten van Arjen van Kalleveen

 
Wesley had succes in de polder..


Een mooie snoek deze zaterdag 01/11/2008 op Maasplassen. Al mijn visvrienden gegroet en goede voortzetting.
Vic.


Friese snoek voor Jaïr gevangen op zijn thuiswater


Net geen meter two-tone gevangen op een grote dode voorn.
 met vriendelijke groet, Jaco Blom



Maandag 27 oktober zijn mijn vader en ik heerlijk aan het vissen achter het huis op snoek. Als aas gebruikten we en dode voorn van nog geen 5 centimeter. Na een klein poosje te hebben gevist, zag mijn vader zijn dobber een klein beetje bewegen, maar het was eigenlijk niets…..toch even voelen en weer bewoog de dobber iets.

Na even de lijn strak te hebben gedraaid en gevoeld te hebben, besloten mijn vader de haak te zetten, na een gigantische gevecht wat ikzelf met snoeken nog nooit zo erg heb meegemaakt (het leek wel een run van een karper, en dan meerdere malen) was dit het resultaat. een mooie dame van 103 cm.

groet Richard.


Frank pakte deze vis op de Ernie squirl.
 

Mooie dame voor een zondagmiddag. Gr Jack


Eddy ving deze mooi getekende vis, tijdens een visdag met Lucien de Kroon, op een Heiddy


Bij deze een mooie herfstplaat van een 101cm lange snoek. Zij is gevangen op de handhengel, welke voorzien
was
 van een dode voorn, die dicht op de bodem gevist werd.
Met vriendelijke groet, Merijn van Raaij

 
..weer een 111cm pure power…
Mvg, David wollants


Dit is mijn eerste doodaas snoek van het seizoen van 1 meter 4 gevangen op een sardiene.
Gerrit Griffioen


Hierbij een aantal foto´s van meter+ snoeken welke…......


 .......Ik de afgelopen week heb gevangen…....


......Was lekker een weekje vrij en dus mooi een aantal dagen kunnen vissen….
 

...Alle vissen zijn gevangen met doodaas, behalve…...


.......De 105cm, deze werd met een AXX Mouse gevangen in een kleine poldersloot met amper 80cm waterdiepte!!......


.........Groeten Chris


Na een aantal jaren van wikken en wegen de knoop doorgehakt en een visboot gekocht. Waar zaterdag de regen nog met bakken uit de hemel kwam, vandaag nauwelijks wind en af en toe een zonnetje, een heerlijke dag om de boot in te vissen met m’n zoon op een plas in de polder….


...Het advies van TF gevolgd en de taluutjes op 6 meter af gevist met grote dode voorns onder de dobber.  De eerste dag bracht geen grote aantallen, maar wel twee prachtige snoekdames van 111cm  en 114 cm; goed begin, halve werk ?
 Met vriendelijke groet, Roel Orsel

Deze week nominaties voor de baars van Bernd, de snoekbaars van Jesse en de snoek van Roel.
 Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -