Actuele Vangstberichten tot dinsdag 4 mei 2010


... tot dinsdag 4 mei 2010

De eerste helft van het gesloten roofvisseizoen zit er in ieder geval weer op! Nog een dikke drie weken en de roofvissers mogen weer los! Hadden we vorige week nog een heel aantal prachtige dagen, nu ziet het er voorlopig naar uit dat het iets minder is; lagere temperaturen met meer neerslag, maar dat is op zich niet verkeerd voor de vrij droog geworden natuur.


Putters doen zich tegoed aan de zaadjes van uitgebloeide paardebloemen.


Beste T.F. Na enige tijd van voorbereiden was het dan zover, vissen in Soroya. Deze vis wist ik te vangen na enkele dagen op 60 meter diep. Een kabeljauw van 38 kilo en 1 meter 43. Met vriendelijke groet, Tim van der Stel.


Hallo, het gulvissen tussen Denemarken en Zweden is top op het moment. Een goede sessie leverde 50 exemplaren op dig voor de Savage Gear sandeels gingen!! Groet, Mads Grosell.


Na een belofte van mijn vader dat ik ooit op de Noordzee eens een keer mocht mee gaan vissen vanaf de boot, als ik 14 jaar oud zou zijn, was het eindelijk zover. Ik ben al een poosje 14 jaar dus afgelopen zaterdag 29 april gingen we vissen op de Noordzee en vanaf een boot, deze boot heet de Valkyrie.

Een boot die ongelooflijk mooi, groot en van Eef Hoek is, een hele aardige man die mij ook geholpen heeft om mee te mogen gaan waar ik heel blij mee was en nog steeds blij mee ben. Piet, Henk, Herman, Joop en mijn vader waren er allemaal bij, echt mooi weer en we moesten best een aardig eindje varen. De boot gaat echt heel hard over het water heen wat je echt een kick geeft.

Ook heeft deze boot een stel computers aan boord en dat is mooi om te zien, hoe je alles kunt zien zowel op het water als onder het water. Toen we er waren ging het anker uit, de hengels werden klaar gemaakt en al snel ving ik vis, heel veel vis. Denk meer dan mijn vader want elke draai had ik bijna drie vissen tegelijk, ging echt zwaar maar heel leuk. We vingen een grote blauwe kist vol met vis en allemaal grote scharren en wijting en Joop ving nog twee botten.

Om drie uur voeren we weer terug en toen alles tijdens het varen was opgeruimd ben ik voor op de punt van het schip gaan zitten. Echt dat ging lekker hard en was lekker die wind in je gezicht. Volgende keer zou ik graag eens op de wrakken willen vissen want dat wil ik ook eens zien en meemaken. Ik wilde Eef Hoek bedanken en Piet, Herman, Joop, Henk en natuurlijk mijn vader voor de leuke dag en ik was niet ziek gelukkig. Doei, Ferry Stoutjesdijk.


Een leuke bijvangst voor Thomas. Onze Koninginnedag kon niet meer stuk. Groeten Menno.


Hallo Total Fishing. Afgelopen koninginnedag ben ik met mijn vader op stap geweest om te feederen in de Lek. Nadat ik eerst flink moest oefenen met ingooien lukte het me om op een vaste plek in te gooien. Toen kreeg ik een aanbeet en mijn vader riep dat ik aan moest slaan en toen werd de hengel helemaal kromgetrokken en had best wel moeite om de vis de drillen.

Maar uiteindelijk kreeg ik hem bij me en mijn vader zette mij en de vis op de foto waarbij hij een natte kont op liep. De vis werd opgemeten door mijn vader en deze vis mat 44 centimeter. Zo groot had ik ze nog nooit gevangen en ben heel erg trots en mijn vader ook. Gr. Joeri van Leeuwen.


Hallo T.F. Ook werd de laatste tijd de rivier regelmatig bezocht, dikke windes vangen op de korst blijft een bijzonder toffe bezigheid! Ik houd het graag oppervlakkig. Gr, Michiel Wateler.


Dalien met een barbeel gevangen op een Cannibal shad. Gr. Mads Grossel.


Hallo Total Fishing. Heb een hert gespot  aan de waterkant. Gr. Mario.


Hallo T.F., Je moet het treffen. Afgelopen donderdag was zo’n dag met een gouden randje; 21 graden, licht briesje uit het ZW, gewoon een plaatje. Na een moeizaam begin en steeds beter weer, op de zondag na, elke dag vis.Totaal  5 zeeforelen en 24 bijvangers “Geep”. Niet slecht te bedenken dat er eind maart in het Odense Fjord en de Dalby bocht nog ijs lag. Met de Sportvisgroeten, Harry van Gaans.


Thomas Hansen met een 3 kilo+ zeeforel op de micro Stripper.


Hallo T.F. Tijdens onze jaarlijkse trip naar Denemarken ving ik op 15 april j.l. deze mooie zeeforel van 72 cm op een zelfgebonden garnaal-imitatie. Groeten, Bert Jans.


Mega ‘fario’ uit Chile. Groet, Gerlof.


Het was erg wisselvallig weer met heel veel zon en lage waterstanden. Het leek hier meer op Mexico dan Northern BC! Met temperaturen van boven de 20 graden Celcius verbrandden we snel en moest de zonnebrand tevoorschijn komen…...


.......Maar er werd gevangen! Het duurde even voordat we constant vingen, maar op een gegeven moment zaten we gemiddeld op 2 steelheads per dag!......


......Wat in elke ‘steelheadersboek’ super is, zeker voor de spring-/winterrun vissen…...


.....Plaat van een haast zilveren steelhead…..


......Na de lage waterstanden begon het te regen en de sneeuw smolt goed…...


.....De rivieren zijn nu perfect en het belooft weer een mooie week te worden. De vissers waren Ben van Kleef, Peter Garittsen, Dave Wilder en Lon Volberding. M.v.g. Jeroen Wohe - www.skeenariverlodge.com.


Als toetje nog een absolute topvis. Een king van maar liefst 25 kilo op de vliegenhengel!


Ze zijn alweer uit het ei en volgen moeder trouw. Foto: Piet Driessen.



5,9 Kilo snoek op de Freestyler met rubberen staart


Dalien met een 8 kilo + snoek, gevangen op de Cannibal Shad 10cm, pearl white.


Marcel Reith heeft een paar dagen gevist in Ierland bij de Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman (
www.pike-ireland.net ). De vangsten waren uitstekend en hetzelfde gold voor het formaat van de gevangen snoeken. Op de foto hierboven een snoek die diverse keren het water uit kwam.


Marcel met de snoek die 98 cm bleek te zijn.


Vervolgens verbeterde Marcel zijn persoonlijk record met deze prachtige snoek van 110 cm.


Visgids Ferdinand ving ook enkele snoeken boven de metergrens en Marcel legde Ferdinand met deze metervis vast op de gevoelige plaat.


Hallo Total Fishing. Vanaf donderdag avond wezen karpervissen met mijn vismaat Stefan. De karpers lieten het afweten, nog wel een paar brasems gevangen. Maar als je niks vangt kan je altijd nog een middagdutje gaan doen. Groet, Teun Pasterkamp - SVBD Karper commissie.


Hallo T.F., deze karper ving ik op de pen met 2 maiskorrels. Ik ving hierna nog 2 karpers die allebei net iets kleiner waren, maar het vechten was er niet minder om. Groetjes, Remon.


Binnen 5 minuten op mais een mooie schubkarper. Ook wat leuke bijvangst voor Thomas. Onze koninginnedag kon niet meer stuk. Groeten, Menno.


Eén van mijn eerste karpers van het seizoen, toch een leuk begin… Groeten, Martin.


Leuke schubkarper van een pond of 18. Groet, Rick Kamperman, Borculo


Hallo T.F. De afgelopen week een aantal prachtige avonden meegemaakt in de polder. Het weer was super en de graskarpers hadden wel zin in de kattenbrokken en korstjes brood. Groet, Michiel Wateler.


Vandaag ff alleen op stap geweest, op de karper. Heb 4 uurtjes gevist, waarvan 3 aanbeetjes en 1 hele grote. Waarvan deze schubkarper 86 cm en 26 pond. Gr. Freek J.


Mooie schubkarper van afgelopen weekend. Ook deze vis ging voor de bijl na het subtiel aanbieden van een 20 mm boilie die even was gedipt in een MAD Powder Booster voor net dat beetje extra en zoals jullie zien werkte dat super…


... Deze mooie spiegel kwam na een paar dagen aanvoeren met Garlic boilies…dit blijken ware killers te zijn want hierna wist ik nog een stel prachtige vis te vangen….


..... De laatste uit een mooie serie van afgelopen weekend. Deze wist ik te vangen met een 16 mm popup Garlic & Mussel, gedipt in de MAD Powder Booster Mussel & Garlic. Groeten, Marcel Kloos.


Hallo Total Fishing. Hier een foto van een mooie, volle schubkarper van 19.2 kg die mijn white chocolate niet kon weerstaan. Gevangen in een provenciaal domein te oost Vlaanderen op een mooie zonnige voorjaarsdag. Dit was trouwens mijn eerste sessie in 2010 op het landelijk water. Vriendelijke groeten, Sven Dierickx.

Deze week de nominaties voor de kabeljauw van Tim, de karper van Remon (jeugd), de zeeforel van Bert Jans en de schubkarper van Sven. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -