Actuele vangstberichten tot dinsdag 4 maart 2008

Actuele vangstberichten tot  dinsdag 4 maart  2008

Qua winter kan het eigenlijk niet veel meer worden als een stel winterse buien en wat onbetekende nachtvorstjes, normaal gesproken…. Maar wat is normaal de laatste seizoenen? Het eerste kievitsei is inmiddels ook al gevonden. Het vroegste ei ooit en dat is nou net wat er tegenwoordig plaatsvindt.  Allemaal extremen.


Scholekster scheert langs het water. Foto Rob Kraaijeveld.
 
Zout door Arthur van Tienen

Listig weekje geweest met een stormachtig einde!
Maart roert zijn / haar staart en dat is maar weer eens bewezen eind van deze week!

De eerste dagen van de afgelopen week was het nog goed toeven maar naarmate het weekeinde in zicht kwam werd de wind de grote spelbreker en werden de gepalnde boottrips op de Noordzee en zelfs zaterdag op de Oosterschelde en Grevelingen gingen diverse trips niet door, zonde en jammer van de dagen maarja, dit is nu eenmaal bij de prijs inbegrepen zullen we maar denken!


Deze foto is 1 maart genomen, het is het zuiderhavenhoofd van Scheveningen.Groet Maurice

Bootvisserij in het begin van de week vooral gefixeerd op het vissen op kabeljauw op de wrakken want de ankervisserij voor de kust staat op een laag peil omdat de vis niet best aast, schar is mondjesmaat te vangen.De zeebaars op de wrakken  is er nog niet of heel zeldzaam.

Oosterschelde blijft matig scoren, barre visserij beter is het in ieder geval op de Grevelingen waar de laatse weken grandioos veel wijting wordt gevangen en samen met mooie schollen en af en toe een tarbot zeker een keer proberen waard. Paul van Swaal van de Eurovissers ving verleden week op één dag drie tarbotten waarvan de grootste ruim 60 cm. Was, zijn maatje scoorde er ook nog een dus een prima dag tesamen met de nodige wijtingen.

Kant visserij
Zeeland, op de bekende stekken op Noord Beveland en Walcheren iets mindere vangsten de afgelopen week, zoals overal veel ondermaatse gul, en wat bot en wijting, schar laat het ook aan de kant afweten
Europoortgebied weer aantrekkend maar ook hier veel ondermaatse gul, terug zetten dus, voor de rest in de Amazonehaven weer mooi vangsten, Calandkanaal ook weer wat beter, Waterweg hetzelde als een week geleden, gul en bot wat de klok slaat.

Zaterdagavond a.s. weer een competitiewedstrijd in de Waterweg, ben benieuwd
Pieren van Hoek van Holland , Scheveningen en IJmuiden veel ondermaatse gul.
Van de week als het wat rustiger wordt eens proberen aan het strand, let wel op de windrichting, ze geven Noordwesten winden op en dat staat op de stranden garant voor apehaar dus wees gewaarschuwd!


Foto van de pier van Hoek van Holland waar het afgelopen weekend slecht toeven was voor de visssers. Mvg. Jax 

Zet even in je agenda, 2e Paasdag op de stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle de grote Internationale zeeviswedstrijd georganiseerd door de Edelkaper, voor info zie de site van de Edelkarper!


Mazzelaar Paul van Swaal met zijn tarbotten van verleden week op de Grevelingen
 
Groet en tot volgende week, Arthur

Witvis door Willem Stolk

Vissen met de vaste stok was niet aan te raden afgelopen dagen. Het was al moeilijk genoeg om met de feeder en/of matchhengel te vissen. Het lijkt er sterk op dat we steeds meer wind krijgen –en dan ook meteen meerdere dagen achter elkaar. Maar het vissen blijft doorgaan, dan maar aanpassen en uit de wind gaan zitten. Zoals bijvoorbeeld Sjon en Sergio;

Sjon en Sergio
“Afgelopen week (vakantie) twee keer op het grindgat aan de IJssel  gevist. Supervangsten van meer dan 20 kilo vis. Vrijwel allemaal grote  tot zeer grote voorns op zo’n 8 meter diepte gevangen -en ongeveer 30  meter uit de kant. Vissen van 700 tot 800 gram aan de matchhengel met  een 12/100 onderlijn. Prima sport. De vis is nog wel erg
dieptegevoelig. Met de vaste stok op 6 meter diepte geen beet te  krijgen. Of de vis niet onder de kant wil komen? Wel valt me op dat  het aantal snoekbaarsvissers minimaal is. We zien ze ook niet veel
vangen”. Aldus het tweetal…

Rivieren
Op de diverse rivieren was het een moeilijk potje. Veelal omdat de wind roet in het eten gooide. Er werd overigens wel vis gevangen, maar van een fijne beetregistratie was geen sprake. Op de Maas was het net zoals vorige week best goed. De IJssel en Waal werden door enkele fanatiekelingen bezocht en ook hier is aardig gevangen.
Diverse meldingen van vis met paaipukkels op de kop zijn alweer binnen gekomen –en dat zal de komende weken zeker toenemen.

De komende dagen blijft het flink waaien – N – NW windkracht 4 <> 6 – het water zal weer flink door elkaar worden gemengd –en wie weet wat dat voor de visserij zal betekenen…

 
Roofvis door Piet Driessen

Het is 1 maart dus moeten we weer goed op onze vergunningen kijken waar we nog op roofvis mogen gaan vissen. Er zijn diverse wateren waar nu het roofvisseizoen gesloten is op snoek, niet meer op de andere roofvissen gevist mag worden, maar er zijn natuurlijk nog vele wateren waar we gewoon mogen doorvissen tot en met 31 maart (behalve op snoek) Moeilijk of gemakkelijk wat ik nu vertel? We leven in Nederland, dus is het moeilijk wat de regeltjes betreft.

Kromme regels en nooit meer aangepast sinds de vorige eeuw op verzoek van de beroepsvissers. Is een snoek nu zo heilig tegenover de andere vissen in Nederland? volgens mij paaien de andere soorten vissen ook gewoon af. Genoeg hierover even terug naar de werkelijkheid, en dat is dat we het seizoen afgesloten hebben op snoek, en hoe is dat gegaan in Nederland?

Afgelopen week zijn er best nog wat snoeken gevangen en nagenoeg alles vanuit de oever daar in het weekend bijna iedereen de boot thuis heeft laten staan met deze harde wind die we hebben gehad. Eigenlijk voor vele ook een openbaring daar men toch wel is gaan vissen, en dan bedoel ik vlug even een paar uurtjes kort in de buurt waar met woont, en vele vissers hebben de nodige verrassing meegemaakt.

Hier bedoel ik mee mooie snoeken en tussendoor op veel water snoekbaars, en dan ook op water waar ze anders nooit werden gevangen. Dus eigenlijk met veel wind gewoon eens wat beken en polders en vaarten afvissen op de roofvis (is weer eens bewezen).
 
Snoekbaarzen ook redelijk wat meldingen uit polders en vanuit de oever op de rivieren waar de vissers aan het werpen waren. Mooie grote snoekbaarzen daarbij en opvallend wat meldingen op groot aas. Dus even een teken dat ze zich goed vol zijn aan het eten op dit moment. Opvallende kleuren hadden duidelijk de voorkeur, en ook stond de kleur wit hoog aangeschreven op de rovers.
 
Baars ook redelijk wat meldingen van die vissers die waren uitgeweken naar havens, en er waren echt weer veel 40 plussers bij. deze vissen gaan binnen enkele weken zorgen voor het nageslacht, dus zijn we daar extra voorzichtig mee natuurlijk.
 
Nu de laatste maand dus is aangebroken lekker blijven vissen en het ondiepe water al wat meer opzoeken op de rovers, Is ook de tijd om wat vaker te gaan versnellen met het kunstaas en niet te eentonig te vissen. Succes op de rovers in ieder geval.


Mooie snoekbaarzen afgelopen week, niet veel maar wel prachtige gave vissen. Foto Bram Bokkers


“Samen met Arno Hartgers vanuit een zeer rustig “De Heen” lekker een dagje op het Volkerak wezen vissen….“


 “….De vangsten waren goed te noemen,veel harde aanbeten maar helaas ook veel missers….“


 “….Het waren mooie gezonde vissen.  Groeten, Maurits Kuijs / Fishing-Direct“


 ” Door de harde wind was het niet mogelijk om met de boot er op uit te gaan en zijn we gericht op snoekbaars de polder in geweest.
 
We kwamen bij een klein gemaaltje waar het flink stroomde. Hier moet vis zitten. En dat klopte wel. Naar een paar missers op de shads ving ik in een echte poldersloot de eerste snoekbaars van 73cm. Dit was op een plek waar je dit echt niet zou verwachten! Op de andere plaatsen vingen we nog een paar kleine snoeken.

We hebben zo heel wat polderwater afgevist en eigenlijk juist op plaatsen waar wij nog nooit hadden gevist. Goh dan kom je bij ons echt heeeel veel polderwater tegen hoor waar een leuk bestand aan rovers moet zitten. Groeten Frank


 “Zaterdag ben ik samen met Sanne ondanks de storm toch het water opgegaan.. ”


 “….We zochten beschutting in een haven, maar moesten alsnog erg hard werken voor een visje…”

  “….Veel wind, weinig activiteit, maar de baarzen die hapten waren van topformaat! Grt,Bernd”


 “Ook Yvo pakte een serie mooie baarzen”


 “In veel tuinen is het roodborstje in de winter dominant aanwezig. Foto Piet Driessen”


 “Hey Tf
Afgelopen dinsdag zou ik met vismaat Diederik weer de karpers achter de schubben aangaan maar die kon op het laatste moment niet, jammer maar ben toch gegaan met Sandra mijn vriendin.

Na een koude nacht hoorde ik s’ochtends 2 kleine piepjes van deze 38 ponder die rustig begon te zwemmen met mijn haakje 6 in zijn bek, zonder voercampagne toch suc6 en een nieuw pr spiegel voor mij!
Groetjes Tom Valentijn


 Beste T.F
Een geslaagd weekend Denemarken. Deze werd afgesloten met deze prachtige kabeljauw.
Gevangen door Hans van Raay op de japans rood shad. Het weer was minder, maar de vangsten waren over duidelijk beter.
Met vriendelijke groeten, Rens v/d Linden.


 ” Gevangen op het Oostvoornse meer aan een oude Pygmee spinner van Storm.Ik hoop dat Shimano ze weer in de produktie neemt. N.Hidalgo


“Voor mijn nichtje Jade was deze snoek uit Frans water een waar monster.
 Groeten Hans Wynant”


Ondanks dat Robin een beetje oor-ontsteking heeft, kreeg hij het toch voor elkaar om zijn persoonlijk record te verbeteren van 77cm. naar 87cm.

Hij heeft deze vis zelf gevangen, alleen moest ik even bijspringen om te onthaken, want de Salmo Slider zat diep in zijn bek. Als 8-jarige is dat ook nog te link om zelf te doen met al die vele scherpe tandjes. Gr.  Eddy.


 “Hein maakt zich klaar om een snoek te fotograferen die zich schuil houdt in de oeverzone. ”


 “Een slanke rover voor Piet op een kleine shad”


 “  Met 8cm witte Mitchell Pulse shads gingen we vissen op een nieuwe plek waar we eerst 2 kleine snoekbaarzen vingen. Daarna ving ik een zware snoek. Ook voor Hans was het hier raak die ook een mooie snoek wist te strikken…..”


 “….We vingen zo 4 snoekbaarsen en 6 snoeken in de polder. Dan ga je echt op snoekbaars met 8cm shads en dan vang je gewoon een serie mooie snoeken erbij!

 Dus dat was een mooie afsluiter voor ons. Nu gaan we ons weer 3 weken volop bezig houden met vertikalen tot de gesloten tijd .. Groeten Frank en Hans   ”


“Afgelopen vrijdag wezen vissen met mijn pa op snoek…. ”


 “…..Gewapend met hengel en jerkbait moets het gebeuren…..“


  “ ….We wisten er 8 te vangen…..“


 “ ….Waaronder 2 mooie negentigers en een mooie vis van 103 cm…..“


 “… Deze werden door mijn vader gevangen, zijn dag kon niet meer stuk. Groeten Bram”


 “Bjorn had een succesvolle dag…  ”


 “…En pakte een stel mooie vissen op de Pikefighter. Het verslag binnenkort op www.metersnoeken.nl  ”


“Hoi T.F
Hier weer een paar mooie foto van een goed weekend vissen.
Gr Wesley van Toledo“


 “Je kunt zien dat het voorjaar er aan zit te komen het klein hoefblad staat volop in bloei. Foto Rob Kraaijeveld “


“Beste redactie
Gisteren gevangen op de Waal, een snoek van 121 cm en 39 pond, deze dame lag met andere familie leden reeds op de paai plek te wachten op de juiste water temperatuur. Huidige water temperatuur ter plaatse was 9 graden. Met vriendelijke groet, A.A. van Drunen”

  “Beste redactie,
 Bijgevoegd twee mooie foto’s van een pracht van een stadssnoek, struinend vanaf de kant gevangen door Frans van der Putte…...”


 “….De omvang van deze vis was echt indrukwekkend, bij een lengte van ‘slechts’ 98 cm…
 Groeten, Klaas Bolte“


 ” Beste redactie,
Bijgaand een foto van een volle 112 cm snoek gevangen door vismaat Michel. Prachtige vis op een Heuker XL gevangen in zeer helder water. Wat is zo’n aanbeet toch prachtig als je een snoek vanuit het niets ziet aanvallen!
 Groeten, Klaas Bolte


 “Deze moddervette dame van net geen meter griste….“


 “…De bucktail spinner net voor de oever weg. Groet Frits.”


“Omdat het einde van het snoekseizoen eraan komt, en de weersverwachtingen voor het weekend niet zo best zijn, besluiten mijn vader en ik op donderdag er nog maar eens een dagje aan te wagen. Wat een keuze, heerlijk weer!

Alleen de aanbeten blijven uit. Pas om ongeveer 1 uur verdwijnt voor de eerste keer één van de dobbers met kracht onder water, met als aas een handgrote dode voorn. Dus snel de hengel uit de steun, aanslaan, en…. kraaaak!

Met een droge knal breekt de hengel vlak boven de molen af. Nog nooit meegemaakt. Mijn vader kan nog net het deel grijpen voordat het over de lijn in het water verdwijnt en ik gooi snel de slip even losser om dit zooitje eerst maar eens op te lossen.

De dril vervolgt met één hand over de twee uiteinden van de hengel en de andere hand voor het afstellen van de slip tijdens de dril: de vis doet er namelijk alles aan om mijn leven zuur te maken en dan merk je pas goed wat een hengel eigenlijk allemaal opvangt als je daar nu met een gebroken hengel staat. ....”


 “....Na een poosje komt ze toch boven water. Ik schrik ervan. Ik heb al heel wat grote snoeken gezien, maar dit nog nooit, wat een bak, en zo dik! Met het nodige kunst en vliegwerk krijg ik hem naast de boot en nadat mijn vader de hengel overgenomen heeft kan ik de vis gaan landen.

 En daar zijn echt een hand en een arm voor nodig, want: 120 centimeter lang, loodzwaar, en zo schitterend gezond en mooi getekend, een beauty! Wat een manier om een snoekseizoen af te sluiten! John Smit en vader Henk.”


Nominaties deze week voor de baars van Sanne, de mooie snoeken van Frits en John en de jeugdfoto van Hans Wynant, karper van Tom en de kabeljauw van Rens.  Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -