Actuele Vangstberichten tot dinsdag 4 januari 2011


... tot dinsdag 4 januari 2011

De feestdagen liggen al weer achter ons en een gloednieuw jaar voor ons! En met het bericht dat temperaturen het aankomend weekend de hoogte in gaan schieten, zullen er velen weer staan te springen om eropuit te gaan! Lang niet al het water zal nog open zijn, maar dat er meer water bevisbaar zal zijn, dat is zeker. Wat dat betreft een fantastische start van 2011!


Naarstig op zoek naar een hap…


... Het zijn zware tijden voor de vogels. Foto’s: Jan Althof.

Hallo IJ(s)zervreters! Allereerst de beste wensen voor 2011, veel gezondheid, geluk, lachen en veel vis! Afgelopen weken stond alles in het teken van de vorst en de sneeuw en de echte diehards die geen boodschapen moesten doen met moeder de vrouw, trokken eropuit en vingen redelijk tot goed vis. Zowel vanaf de kant als de boot.

Kantvisserij
Zeelandse stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle redelijke visserij. Geen emmers vol meer, maar per sessie afhankelijk van je werpmogelijkheden toch zo’n 10 tot 15 vissen per sessie van ongeveer 4 uur. Voornamelijk scharren en nog wat wijting en bot.

Alle andere Zeeuwse stranden geven eenzelfde beeld, alleen de ondipere stranden van de noordzijde Walcheren, Noord Beveland, Schouwen en Ouddorp zijn beter in de avond en nacht. Lekker blijven vissen want de vis zit er gewoon. Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn best wel redelijk geweest. Maatjes Armel Spee een Jos Mels van de Eurovissers, visten afgelopen week op het strand van Hoek van Holland en de schar was los en zij gingen naar huis met tientallen maatse scharren.


Pier van Hoek van Holland, weer ouderwets drukl!

Op de Pier van Hoek van Holland werd de afgelopen week ook aardig vis gevangen. Hoofdzakelijk schar, dikke wijting en wat gul. Zondag lekker met moeder de vrouw gaan wandelen aan het strand en de Pier en het was ouderwets druk op de Pier. Er werd minder gevangen dan afgelopen week, maar het weer was redelijk mooi en er kwam toch wel een visje boven.

Calandkanaal en Beerkanaal waren ontzettend in trek afgelopen week. De vissers stonden er werkelijk hutje mutje en er werd goed vis gevangen.

Toch heeft de massale trek naar deze goede stekken een negatief effect, want ook lieden die het niet zo nauw nemen met het milieu, laten werkelijk een zwijnenstal achter. Oude lijnen, blikjes, veel troep dus. Schaam je dood waardeloze lui! Jullie verpesten het voor een ander! Ruim je troep op als je weggaat. Het is schoon als je komt, dus laat het ook zo achter!

Samen met maatje Erik wezen vissen in het Beerkanaal afgelopen woensdagavond. Perfecte visserij met hele beste scharren en wat steenbolk en mooie wijtingen. Nog 4 dikke gullen kwijtgeraakt tussen de onvermijdelijke stenen, want dat blijft daar een P.I.T.A (pain in the ass).

Pieren van Scheveningen wisslend. Maatje Martin v/d Drift viste met Ed Stoop en Frans Ras op de Pier en het was matig voordat Frans wegging. Toen Frans eenmaal weg was gingen de scharren los en vingen Ed en Martin een redelijke partij schar. Martin keerde vandaag terug maar het was slecht, dus het kan verkeren!

Bootvisserij
Westerschelde t.h.v. Vlissingen redelijk gul, schar en wijting. Dieper in de Westerschelde mooie botten. Oosterschelde matigjes: schar, wijting, schol en bot, soms vlagen steenbolk. Grevelingen redelijk tot goed. Wijting, mooie schollen en van de week weer een vlaag gulletjes.

Zaterdag 8 januari a.s. is weer het Penn Grevelingen Tournament en de weersvooruitzichten zijn hoe dan ook een stuk beter dan de laatse 2 edities. Het wordt in ieder geval een wedstrijd om nooit meer te vergeten: 26 korpsen en 65 individuelen, dus totaal 195 vissers gaan strijden op 7 boten om de eer en de zeer mooie prijzen en het goede doel. Woensdagavond 5 januari om 19.00 openbare loting van de bootplaatsen in de bar van de Dorpstienden te Ouddorp.

Geankerde visserij voor de kust prima, hoofdzakelijk schar. Wrakvisserij klimt ook weer uit het dal. Hopelijk komen de vangsten snel weer op het normale niveau.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week
 
Sneeuw, ijzel, gladde wegen en hellingen… Veel vissers bleven dus thuis de laatste week. Was natuurlijk ook een keer goed, was het gezin ook blij mee dat de familie weer een keer compleet bij elkaar was met de feestdagen.

Het is natuurlijk ook zo dat veiligheid voor alles gaat. Maar het wordt toch weer tijd dat het weer beter wordt om weer achter de rovers aan te gaan. Einde van de week moet het toch niet meer vriezen, dus wie weet kunnen we dan weer naar diverse stukken water.


Er was nog een stukje water open afgelopen weekend waar Micha de hengel kon uitwerpen.

Rivieren voeren momenteel ook veel water af natuurlijk met al die smeltende sneeuw. Maar is het dan weer redelijk normaal wat de winterwaterstand betreft, dan zijn de snoekbaarzen weer in de oever te vinden. Er werden nu al enkele grote snoekbaarzen gevangen en deze ook nagenoeg allemaal niet dieper dan 2 meter. Kleine snoekbaarzen nu nog vaak veel te diep.


Micha kon toch een snoek overlisten deze dag.

Verder weinig nieuws, maar wel wat tijd om materiaal in orde te maken en dat is straks wel weer doorslaggevend om die grote bak wel of niet te vangen. Eenieder mooie vissen dit jaar, maar vooral een goede gezondheid, dit is vaak veel belangrijker in het leven. Volgende week meer roofvisnieuws denk ik.

Veel succes aankomende week, Piet.

Afgelopen twee weken hebben we de rivieren in de Ardennen bezocht en uiteraard ook bevist. De dag na kerst leverde dit ons 4 prachtige barbelen op, met een mooi besneeuwde achtergrond. Op zondag 2 januari overtroffen we dit nog eens met maar liefst 9 barbelen!


De term seizoenvis kan hiermee achter de naam barbeel weggestreept worden.


In dit jaargetijden toch nog mooie barbelen.

Mooie bijkomstigheid was dat er ook nu nog overal sneeuw lag, wat mooie platen opleverde. De term seizoenvis kan hiermee achter de naam barbeel weggestreept worden.


Leon met een Ardennen barbeel.

Voor komend weekend zijn er misschien wel mogelijkheden op de Nederlandse rivieren. Het waterpeil is weer gezakt, de watertemperatuur stijgt al weer licht, maar veel voornamer zijn de komende dagen de temperatuursstijgingen. De voorspelde waarde op zaterdag is momenteel 12°C. Het zou die dag of op zondag goed mogelijk zijn barbeel te vangen op de Waal en IJssel. Het is het proberen waard….


De dag na kerst leverde dit ons 4 prachtige barbelen op, met een mooie besneeuwde achtergrond.

Groeten en tot volgende week, Frans


Tim met een vliegende vis op Aruba…


... Daar is het geen winter! Groet, Piet Driessen.


Hallo Vissers, het was weer ijs en ijskoud aan het Noordzeeknaal, maar gelukkig stond er weinig wind. Zelfs de vissen zaten ‘binnen achter de open haard’, want er viel behalve een enkele verdwaalde wijting, weinig te vangen. Maar wel kicken hoor in die sneeuw!! Je voelt je een ‘echte’ man, totdat je je warmtepak weer uitdoet! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Steeds meer binnenwateren raken dichtgevroren, maar daar heeft het drukbevaren Noordzeekanaal geen last van. Vandaar deze vervroegde carnavalsoptocht van zwanen van diverse leeftijden. Groet van Lucky Luc.


Prachtige zonsondergang. Groet, Joop.


Jure Ramovz met een bak van een Hucho (110cm). Gevangen aan de Cannibal Shad.


Het is hard werken om aan de kost te komen. Foto: Jan Althof.


Je kunt natuurlijk naar je schoonouders gaan op tweede kerstdag of thuis voor de kachel gaan zitten met een goed boek, maar wij kozen voor wakvissen op karper met deze leuke spiegel als resultaat. Best lastig drillen door zo’n gat in het ijs! Groeten, Maarten.


Het vissen staat op een heel laag pitje, maar de natuur is nu op z’n mooist en dat maakt een hoop goed…


....Met vriendelijke groet, Remco van Engelen.


Onze eerste visdag van 2011 en de eerste mooie…


...baarzen van het jaar. 42,5 – 48 en 49cm. Groet, Johan & Nick.


De meeste vissen beten tussen de 8 en 9 m. Groet, Frank en Bart Mylle.


Mooie baars van het Haringvliet. Groet, Joop.


Marc met een prachtbaars in een…


...mooi winterlandschap. Groet, Piet.


Aan het eind van de dag bleek het nog niet zo eenvoudig om auto en boot weer boven te kijgen! De helling zelf was schoon, maar de weg naar boven was nog besneeuwd. We hadden wel zout en een schop meegenomen, maar lang hoefden we gelukkig niet te werken.

We konden rekenen op de vriendelijke hulp van een medevisser die ons met zijn 4x4 moeiteloos boven bracht. Van Baron Marine prostaffer Mark Kuiper kregen we een simpele, maar uiterst waardevolle wintertip: sneeuwkettingen meenemen! Dank aan onze sympathieke sportbroeders! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, vanmiddag 27 december ff de kerst weggevist vanuit de kant op snoek! Was heerlijk buiten, iets boven nul. De temperatuur van het viswater zal daar niet ver boven zitten op dit moment. De stroomnaad in de beken waar ik vis op snoek, zijn meestal ijsvrij en omringd door de laatste planten en obstakels….


....Ook de bladeren van de afgelopen herfst hopen zich op in de iets diepere plekken in de stroomnaad. Juist in die diepere gaten van de stroomnaad moet je je shad langzaam en gedurfd laten afzinken en terugvissen. En als je dan eenmaal een snoek aan de haak hebt, dan zie je ook dat deze wel heel dicht aan de grond staat.

De wintersnoek die ik vandaag ving laat zelfs op de foto zien dat de herfstbladeren van afgelopen herfst mee naar binnen zijn gegaan tijdens de aanbeet. Met een ijskoude wintersnoek ff op de foto geeft je als roofvisser in de wintermaanden een warm gevoel! Met vriendelijke groeten, Sjak Kroet - Boxmeer.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend was het hard zoeken naar wat open water. Tussen het ijs door toch nog een paar snoekjes weten te vangen op de Strike pro buster jerk. Groet, Bert v.d. Heiden.


Tijdens het vertikalen nog een mooi snoekje. Groet, Bart Mylle.


Eindelijk een dikke 110+ in de sneeuw. Dat was het wachten wel waard. Groet, Evert.


Iztok Hocevar met een snoek van 95.5cm die voor de Cannibal Shad ging.


Dalien Vignjevic met een ‘kerstsnoek’ die zich liet verleiden door een SG LB Grub.


Heerlijk banjeren door verschillende havens, gewapend met een dode aasvis. Wens iedereen ook een vangerig 2011 toe! Groet, Sander Ossevoort.


Deze reiger stond te kijken of hij nog zijn slag kon slaan. Groet, Pol.


Nét voor de jaarwisseling toch nog een dagje op het water kunnen doorbrengen! Met weinig wind was het prima uit te houden. De vissen waren echter niet enthousiast; de aanbeetjes die we kregen waren heel zacht. Opvallend was dat de vis relatief erg ondiep lag. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo TF, dit weekend hebben we 2 dagen met Nico gevist op groot water….


....De eerste snoekbaarzen van 2011 lieten zich niet makkelijk vangen, het was hard werken. Zondag werden de meeste vissen gevangen op een Persuador en maandag op een kleine en stilhangende, bruine V-staart van @rt-baits. De meeste vissen beten tussen de 8 en 9 m. Groet, Frank en Bart Mylle.


Na veel sneeuw en ijs was het was gisteren eindelijk weer eens volop genieten op dat uitgestrekte Haringvliet!...


Een prachtige zonsondergang, veel aanbeten en een aantal mooie vissen zorgden voor een spectaculaire visdag!!...


...Wat kan het leven van een sportvisser toch vervelend zijn! Allemaal een fantastisch en vooral gezond 2011!!! Groetjes, Joop Folkers en Marcel Nijman.


Beste TF, ondanks de bittere kou afgelopen woensdag, toch op pad geweest. Verticalend op de rivier enkele prachtige zanders kunnen vangen samen met maat Michel….


....De vanger van de dag was de roze saltshaker….


...Verslag van deze site valt te lezen op de website van http://www.predatorteam.nl/. Succes met jullie site. Groet van Klaas.


Martien ving met zijn vrienden..


...nog en stel mooie snoekbaarzen…


.... Ook in het donker kwamen er nog mooie boven…


.... Prachtvisserij! Groet, Piet.


Gaan bellyboaten is leuk, maar onguur weer om met de flippers door de sneeuw te lopen… Het is de aard van het beestje zeker. Deze 85’er kon een @rt-baits shadje niet weerstaan. Een mooie afsluiter van 2010. Tom Boeckx.


De laatste dikke snoekbaars van 2010. Groet, Johan Van den Bergh.


Guido met een mooie wintersnoekbaars. Groet, Piet Driessen.

Deze week de nominaties voor de karper van Maarten, de snoek van Sander en de snoekbaarzen van Marien, Johan en Guido. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -