Actuele vangstberichten tot dinsdag 4 december 2007

Actuele vangstberichten tot dinsdag 4 december  2007

Weer een week van uitersten. Soms in de ochtend nog steenkoud en de rest van de week zachter met veel, soms keiharde, wind. Door de wind werden veel stekken onbereikbaar en moesten  alternatieven worden gezocht. Het blijft voorlopig relatief zacht zo het lijkt en dat betekent meestal onstuimig weer en bruin water in de vaarten en sloten .


Rob Kraaijeveld tekende weer voor deze mooie foto van een reiger waarvan de ogen waarschijnlijk groter waren als zijn maag…

Zout door Arthur van Tienen
Onstuimige weken voor de bootvissers op de open zee en niet voor niets balen deze mannen en vrouwen als een stekker, want de stormen en de hevige winden van de afgelopen week en de komende week beloven niet veel goeds terwijl het barst van de vis voor de kust in de vorm van wijting, schar en gul!
 

Het komende weekend (zondag) zal het NK Boot worden vervist vanuit Neeltje Jans aan de Oosterschelde dam maar zoals het er nu naar uitziet zal het wel worden verplaatst naar de volgende week (16 december) want ze geven flinke wind door voor het weekend, laten we maar afwachten wat er bij Sportvisserij Nederland wordt beslist.
 
Op de wat “rustigere” wateren zoals de Oosterschelde en de Grevelingen is het daarentegen goed zaken doen met vooral op de Grevelingen grote wijtingen tot en over de 40 cm. Het lijken wel kleine gulletjes! En de tarbot laat ook weer van zich spreken op dit zoute meer, afgelopen week zijn er weer een paar gevangen, zelfs een van bijna 4 kilo!
Op de Oosterschelde is men wel stekafhankelijk maar als men eenmaal de juiste stek heeft gevonden is het direct bingo en steenbolken, wijting, schar en gulletjes zijn er dan ineens in overmaat te vangen, nu gaan wanneer je ideeën hebt want als de vorst invalt is het meestal direct weer afgelopen!

Kantvisserij
Afgelopen weekend de 1e serie van Topcompetities voor dames en A jeugd gehouden in Europoort, zeer veel vis werd er verwacht en daadwerkelijk ook gevangen
De dames begonnen in de Dintelhaven en werkten de 2e wedstrijd van die dag af in het Calandkanaal achter de schotten bij de Calandbrug.
 
Ilonka Rijnber wist in deze 2 wedstrijden 37 vissen te vangen met een totale lengte van 743 cm. wat haar voorlopig de 1e plaats in het tussenklassement oplevert, 2e in deze stand staat Linda v/d Velde met 28 vissen en een totale lengte van 595 cm, derde staat Suus Stuijts met 29 vissen en 502 cm.
 
Bij de A jeugd ging het er nog harder aan toe en de 1e wedstrijd in de Amazonehaven en de 2e wedstrijd wind tegen bij de radarpost in het Calandkanaal leverde de volgende tussenstand op. 1e staat Rico ‘t Mannetje met 69 vissen en een totale lengte van 1393 cm. 2e staat Edwin van Tienen met 67 vissen en een totale lengte van 1288 cm.3e staat Maiko Jongenelen met 63 vissen en 1196 cm. Alle staat kort op elkaar dus op 22 december zal de strijd hevig zijn en zijn verassingen nog niet uitgesloten. In ieder geval een prima visdag geweest waarbij het vooral op snelheid aankwam.

Op de stranden is het goed toeven in  de avond, wijting en kleine gul prima te vangen terwijl op de stranden waar het dieper is ook de schar goed te vangen isGa voor deze stekken naar de stranden tussen Vlissingen en Westkappele en voor de wijting en gul in de avond  de stranden tussen Hoek van Holland en Kijkduijn
 
Mindere stekken zijn de stranden van Westenschouwen tot Rensesse en Ouddorp tot Goedereede, meer Noordelijk van Den Haag is het vooral de avond die het verschil maakt en stranden tot aan Den Helder zijn dan ruim voorzien van vis, vergeet vooral de pieren van Scheveningen en IJmuiden niet, dit zijn de geliefde stekken.
 
Gezien de hevige regenval zal de visserij in de Waterweg wel enige schade oplopen en de zeevis zal door het wassende zoete water wel weer veelvuldig de kustzone opzoeken, wel blijft het zeer goed vissen in het Beerkanaal, de Amazonehaven, Dintelhaven, Calandkanaal en Hartelkanaal en daar is altijd wel een oppertje te vinden om uit de wind te staan, dus ga lekker vissen!! Tot volgende week, Arthur


Goede strandvisserij in de avond met wijting en gulletjes

Witvis door Willem Stolk
Velen onder ons hadden best zin om te vissen, maar het weer maakte het op veel plaatsen onmogelijk. Zo werd de matchwedstrijd in Lith afgezegd omdat de wind te krachtig was. Maar ook veel individuele vissers, waar wij wekelijks contact mee hebben, zijn het afgelopen weekend lekker thuis gebleven. Maar toch zijn er altijd wel gekken die toch gaan – onder het motto “uit de wind zit je best goed”!.

IJssel…
Zondag kon Nico het toch niet laten; “ik heb op de IJssel gevist om de strijd aan te gaan met de weergoden. Stormachtige wind en later ook heel veel regen.
Ik viste met 2 hengels; 1 op barbeel en de ander voor brasem en/of winde. Na een paar aanbeten te hebben gemist was het uiteindelijk wel raak op de hengel met kaas. Een mooie dikke winde van 47cm was het resultaat. Vervolgens op dezelfde hengel weer beet, wederom een winde en ook deze was 47cm groot. Ondanks de harde wind waren de aanbeten toch duidelijk waarneembaar.  Het bleef bakken met water regenen en na deze vis ben ik dan ook tevreden huiswaarts gekeerd.


Nico ging toch nog ondanks het woeste weer…..

Plassen
Zowel in Kerkdriel, Megen en Lith, is er door een enkeling gevist. Ook weer uit de wind, want op die plaatsen was het nog wel te doen.
Er werd hoofdzakelijk met de feeder gevist –en aardig gevangen. Geen topgewichten, maar beter iets dan niets. In Kerkdriel is er leuk voorn gevangen. Alle vissen werden gevangen aan de caster.
In Lith was het Jan Adams, die een stuk of 15 dikke brasems ving. Jan melde ons, dat hij ‘zwaar’ viste. Een korf van 70 gram -een onderlijn van 1 meter met daarop haak 8 voorzien van 3 pieren. “Mooie kromme toppen – echt super aanbeten. Ik ving echter alleen tijdens opkomend water – daarna viel het stil” Alus Jan.

Al met al is de temperatuur nog best aardig, al voelt het guur aan. Afwachten wat de rest van de week zal brengen. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het van het weekend beter…


En ving toch nog enkele windes
 

Roofvis door Piet Driessen
Als we het weer bekijken van de laatste dagen zouden de specialisten zeggen echt roofvisweer en dan vooral op snoek, was dat nu ook zo?

Snoek was inderdaad wel redelijk te vangen op vele soorten water, al was het grote water nog niet heel gemakkelijk op dit moment. Opvallend was in vooral polders, sloten en kanalen dat men het vaak met groot kunstaas moest proberen om de aanbeten uit te lokken, en dan wilde ESOX wel eens gemakkelijker toeslaan afgelopen week. Het was wel vaak goed opletten met werpen omdat het kunstaas met die wind wel eens een ander kant op wilde gaan dan gepland, en zo werd er hier en daar nog wel eens wat kunstaas verspeeld, maar dat hoort ook bij het vissen. Ook wederom een aantal mooie grote vissen erbij, al waren het er niet zo veel als afgelopen week.

Snoekbaars was een stuk moeilijker door de wind natuurlijk, en dan vooral op de zondag.  Veel vissers hadden er ook voor gekozen om niet te gaan, en dan vooral het grote water vermijden met de stevige windvlagen die over het water kwamen. Kwam voor vele ook goed uit dat de beurs in Kortrijk was, en daar zijn ook nogal wat roofvissers vanuit Nederland naar toe geweest.

Kon je nog wat in de luwte liggen werd er best nog wat snoekbaars gevangen, en dan al veel vissen op een meter of 8 diepte. Spiering scoorde redelijk wat vissen en langwerpige shads deden er niet veel voor onder afgelopen week.

Baars in de havens nog talrijk aanwezig, en natuurlijk zaten hier wederom vele mooie exemplaren bij. Shads en ook opvallende veel baarzen op spinners afgelopen week, en dit omdat er nog vele havens kraakhelder waren en daardoor kwamen vooral de oranje spinners prima tot hun recht en dat was dus ook met dezelfde kleur shads, deze werden gretig genomen door PERCA.

De weersverwachtingen zijn dat we wederom de nodige wind en neerslag kunnen verwachten en dan worden ook weer vele kruisingen van wateren en ingangen van plassen en havens bevolkt door onze roofvissen, dus we blijven gewoon lekker gaan. Succes op de rovers.


Typisch weerbeeld dat heel wat sportvissers de laatste tijd konden gadeslaan.  Martijn Slagboom fotografeerde zelfs 2 regenbogen tegelijk


“Werpend vanaf de kant snoekbaars en baars vangen is nooit verkeerd om je techniek aan te scherpen”


“Mooie baars van 48cm op het verticaalhengeltje..“


“Beste TF,
Zaterdag 1 december heb ik deze prachtige schubkarper gevangen.
Nadat ik al weken geen tijd kon maken moest ik vandaag te karpervissen.
Ik zat net 3 minuten en toen gebeurde het al. Na het foto-ritueel heb ik
de vis weer ongeschonden teruggezet.
Met vriendelijke groet, Jaap Ronner „


”Marcel Ravers stuurde ons deze prachtige plaat: “Schitterende zon opkomst puur genieten ,zoals ze wel eens zeggen een vis is dan de bonus“


 “Zo vader zo zoon. Robin Te Mebel drilt hier een van de twee snoeken die hij zelfstandig wist te vangen….”


 “…Trots als een pauw..”


“Vader Eddy kon niet achter blijven…..”


“…En ook hij nog steeds blij met iedere snoek, groot of klein. Het zit echt in de genen…”


 “Ondanks slechte weersvoorspelling toch vissen en mooie snoek gevangen”


“Vanwege de wind de woonwijk in gegaan en daar zitten ze dusook wel. gr Wilco“


”Burry van den Brink maakte nog een paar mooie close-ups. Specifiek voor dit jaargetijde”


“Een dag op roofvis zoals zo velen, maar wat zien we in de verte gebeuren? Een beroepsvisser is met 2 boten met een net aan het slepen, en dat is voor ons de aanleiding om even een kijkje te gaan nemen wat er zoal gebeurd. We zijn nog een stuk van de boot verwijderd en we horen hem al roepen, hallo roofvissers kunnen jullie even een snoek in het net van de takel ondaan die uit zijn bek komt.

Als we bij de boot komen zien we vele snoeken in het net zitten, maar zijn natuurlijk meteen genegen de takel uit de bek te verwijderen. Hij zegt daarna, zo dan kunnen deze weer mooi voor het nageslacht gaan zorgen over enkele maanden, en het net word naar beneden gelaten en vele grote snoeken waaronder diverse metersnoeken zwemmen weer rustig de vrijheid tegemoet…..”


“....Wij vragen even slim waarom worden deze niet meegenomen dan? Hij antwoord, ik heb alleen voorns nodig om op een ander water uit te zetten en geen snoek in een water betekend vaak een slechte witwisstand met vele zieke vissen, en op deze manier worden die er wel tussenuit gehaald door de snoeken.

Einde van het verhaal is dat we vaak denken dat de grote vissen er niet zitten maar geloof maar dat ze er wel vaak zijn, maar dat het woord dressuur een grote rol speelt. Netten die door stroperij gezet worden kunnen dus veel schade aanrichten aan de visstand, en blijf daarom daar ook goed op letten, en ook als een beroepsvisser bezig is maak een praatje en maak wat foto’s

Zo houden we elkaar gewoon in de gaten en dat is beter dan vaak van te voren kritiek te hebben. Dit was voor ons een mooi voorbeeld hoe het ook kan. Ik wens nog een ieder een mooi roofvisseizoen. Met vriendelijke groet Piet”


“Prachtig stilleven gezien door de lens van de camera van Burry”


 “Geachte T.F.
Hierbij even een foto van een mooie snoek, welke ik afgelopen week heb gevangen.Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma”


 “Deze snoek 102 gevangen in de haven. Eerst 4 kleintjes van rond de 70 toen kwam de dame aan de haak.  Groetjes Bennie  ”


“Beste T.f.!
Vandaag wezen snoeken aantal mooie vissen gevangen,
waaronder deze snoek precies een1 meter was en lekker vet.
 M.v.g Gertjan ”


“Mijn dame van 110cm,
Groeten, Ron Mansveld”


 “Bart ving deze veensnoek tijdens een bootsessie met Eddy ”


 “De teller van Hans Koopman begint weer met stevige regelmaat te tikken….”


 “Hierbij stuur ik u foto’s van mijn gevangen snoekbaars op 29-11-07 ik vind deze in een poldersloot van 60 cm diep op de nieuwe swimbait van Prologic….“


 “…..Hij was 81 cm een pracht vangst vind ik het voor een middagje vissen. Joris Legerstee”


 “Een knappe vis vroeg in de ochtend ”


“Hallo TF,
 Tot op heden is seizoen 2007 / 2008 nog een goed seizoen geweest met mooie vissen en leuke aantallen. De echte grote monsters waren echter nog dun gezaaid…“


 “…Maar afgelopen week kwam daar verandering in met deze prachtige vissen van 92  en 93,5 cm. Gr Gio “

Nominaties deze week voor de karper van Jaap Ronner en de snoekbaars van Gio.  Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -