image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 4 april 2017

De lente is onderweg

Hoewel de oude spreekwoorden nog altijd gelden (‘April doet wat-ie wil’), lijkt het voorlopig een warme lente te worden. De natuur boven en onder water reageert met gepaste snelheid. De gesloten tijd voor kunstaas (uitgezonderd kunstvliegen kleiner dan 2,5 centimeter) en voor vis- en slachtproducten is weer kracht. Gelukkig is er op heel veel andere manieren ook vis te vangen…


Vooral de mezen heel actief. (Foto: Piet Driessen)

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks 

Er is rond de hele pier wel een visje te vangen. Er zit schar, kleine wijting en botten in alle maten.

Het maakte de afgelopen week niet veel uit waar je de hengel uitgooide, als er maar een beetje stroming staat is de vis er ook. 


Bot van 29 centimeter.


Twee botten.

Tijdens de wedstrijd afgelopen zaterdag van de IJZZV werd John Beun de winnaar met 36 vissen. 


Arjan aast.


Robert aast.

Verder werd er door alle deelnemers wel vis gevangen. Ik zelf werd achtste met 16 vissen.


Hans achter de plu. 

Er was wel veel vraat aan het aas. 


Arjan met twee botten.


Robert met een bot.

Het was toch continu binnen draaien en nieuw aas er op.


Visvaria. 

Groetjes, 
Hans Hendriks

Wanneer je alleen op stap bent, wil je zo'n vis evengoed op de foto toch. FGJ

Het is er maar kort moment, want even later is het al weer anders . FGJ

Na het inzetten van de kunstaasredder kwam eerst de stekker en via het snoer de ventilator! Nog nooit eerder gevangen ........ FGJ

Aankondiging van nieuw leven. Hopelijk ook veel jonge aanwas bij onze geschubde vrienden. FGJ

Geen problemen met groot kunstaas. (Foto: Piet Driessen)

Deze dodaars op jacht naar muggen. (Foto: Piet Driessen)

Het weer is aangenaam, tijd om het water weer op te gaan. En gelijk een mooie vangen. Wat wil je nog meer? Groet, Ralph Brands.

Tureluur stijgt op en hoe! FGJ

Met een collega en zijn vriendin op stap, levert veel plezier en voldoening op. FGJ

Gemengd huwelijk. Benieuwd wat het oplevert. Grauwe Canadezen ....  FGJ

Werpend vanuit de boot de bodem aftikken, levert soms spectaculaire vangsten op. FGJ

Je ziet ze niet zo makkelijk of het moeten de fel rode poten zijn van deze tureluurs (Rotschenkel). FGJ

Beste redactie, ik kon de laatste dagen van het roofvisseizoen 2016/2017 niet ongevist voorbij laten gaan, en ben zodoende dan ook nog even achter de rovers aangegaan.

Ik heb nog een paar mooie vissen weten te vangen waaronder een mooie snoek van 86 centimeter.

Het hele verslag kan je natuurlijk teruglezen op mijn blog. Groeten JP.

Zo'n vis doet een taaie dag kantelen en hoe! FGJ

Deze keer de nominatie voor JP. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

ANDEREN LAZEN OOK