image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 31 oktober 2017

Actuele vangstberichten tot dinsdag 31 oktober 2017  

Een winderig weekje, doch qua temperatuur niet onaangenaam. Echt herfst, met prima vangsten zowel in zoet als zout water. En soms komen dromen uit. 


Licht en donker schuren tegen elkaar, maar de regenboog verbindt ze. (Johan Caneel)

Vangsten IJmuiden  

Door Hans Hendriks  

Er werden gulletjes en een enkele zeebaars gevangen op de pier, maar vooral wijting was er veel. Afgelopen zaterdag is de wedstrijd van de IJZZV verplaatst naar het Noordzeekanaal, vanwege harde wind.

Ik had net geen kopstek, naast Ayalt dicht bij de pont Velsen-Zuid. Een harde west zeven zorgde voor grote bochten in de lijnen, maar we stonden op ruime afstand van elkaar, ongeveer 25 meter. Na de eerste haal heb ik meteen een bot en zie verderop Bas Hollander met wijtingen. 

Ik gooi nu zo ver als ik kan en de volgende haal is een triplet. Nu weet ik het zeker, de vis zit erg ver. Een mindere worp betekent geen vis voor mij. 

Halverwege valt Bas stil en dat duurt anderhalf uur, en ik blijf mijn vis vangen. Zelfs een tong van 17 centimeter hangt aan de onderste haak. Verder is de maat van de wijting net maats en net er onder. 

Het laatste uur ben ik door mijn slikzagers heen en mijn vangsten lopen terug en Bas heeft ze weer gevonden. Gelukkig is mijn voorsprong groot genoeg om met 43 vissen en 1015 centimeter de overwinning binnen te halen.

Bas tweede in het vak met 36 vissen en John Beun eerste in het B vak twee in B werd Marc Borst.


Winnend koppel met Paul.

Iedereen had vis en de top 10 allemaal boven de 30 stuks. Wat een leuke visserij.

Groetjes,
Hans Hendriks


Overige vangsten  

Fijn hoor als het allemaal klopt. De Ikiru doet waarvoor ze is gemaakt.

De volgende was zelfs nog dikker, terwijl een losser een double hookup in de weg stond.

Een vis die je ooit hoopt tegen te komen. Een droom komt dus uit.

Meten is weten.

Heel zeker willen weten dat de release perfect is uitgevoerd. Groet, Visgids Johan

Een onverwachte ontmoeting op dit water, maar in ervaren handen.

Een mooie baars ingezonden door de enige echte 'Beatlejuice Kastack'.  

Vrijdagochtend een roofblei met de kajak gevangen...

...En zondag een hele fraaie snoek in de polder. Vriendelijke groet, Gijs Schalij. 

Hier ben ik weer deze keer met een mooie 120+. Deze dolle dame kon de the McPike niet weerstaan. Groeten, Jozef. 

Verticaal blijft het een uitdaging zo achter de boot terwijl de ander de oevers uitwerpt.

Les best, deze snoek waarmee de dame haar man op de finishstreep passeerde.FGJ

Zeven snoeken aan een zevengrams jigkop je die ik gebonden had met geel en wit haar...

...Een witte gator twister maakte het geheel kompleet...

...De grootste was op een snipper na een meter. Groet, Peter. 

Veel snoekvissers reizen jaarlijks naar Ierland voor hun visvakantie. Lough Derg, het meer op deze foto, is schitterend gelegen tussen de heuvels die bovendien beschutting bieden bij wind. Je hebt er niet alleen kans op grote snoek, de snoeken die je vangt zijn er ook nog eens beresterk.
 

Dat weet ook Stefan, die bij visgids Ferdinand Heijerman verbleef en hij mocht aan den lijve ondervinden hoe sterk de Ierse snoeken zijn. Krachtige runs en mooie sprongen zijn standaard bij de meeste drils inbegrepen!
 

Stefan is in zijn sas met deze fraaie meterplus snoek die hij op een shad ving op 6 meter5 diepte.
 

Ook Hayo ving een metersnoek, dit was zijn eerste metersnoek ooit en daarmee meteen een mooie PR!  Informatie over snoekvissen in Ierland bij de nederlandse visgids Ferdinand staat op www.pike-ireland.net.

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 oktober
Willem Moorman -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -